Cure, mislite li da će mi radit problem prilikom otvaranja komplikacija na HZZO-u jer mi je adresa na osobnoj i zdravstvenoj iskaznici različita?
Hmmm, dobro pitanje, mislim da nebi trebali, ali nemam pojma da budem iskrena🤔
.
Lonmi - slazem se s Lussi, toliko si mirovala i nasekirala se zbog smeđarenja, mali shopping ne bi trebao stvarati suvise problema. Sljedecih dana opet laganije, sama znas procijeniti svoj tempo 🙌
.
Tjeskoba - ja se cure moje jutros probudila taaako anksiozna, zabrinuta, sin mi se uredno javlja, ali sam si zabrijala da ja njega "ne mogu zastiti kak spada", da necu se znati snaci, sto ako budem totalno izgubljena, bez mlijeka, ovo ono. Jucer me dan potresao totalno, pa sam razgovarala sa mamom u miru uz kavicu. Primirila me i rekla da su ti "strahovi i bojazni" potpuno normalni, kaze da je ona jos uvijek zabrinuta za mene i brata, a oboje nam je 30./31. A i da nju u trudnoci nije morio potres, korona itd. Bas mi je godio razgovor.
.
Yoga i meditacija - sad sam se okupala, prije toga sam odvjezbala pola sata yoge za trudnice i poslusala jednu meditaciju za tjeskobu u trudnoci i jako mi je pomoglo.
.
U rodiliste cu ponijet nemam jos pojma sto tocno, ako ostane ovak kak je, rodit cu u Vinogradskoj, nemam pojma kaj se tam smije, opet ne zelim da me sestre kude 🤭
Bubice jesi dobila mozda na sticku ili cdu snimke s 4D od Jukića? 😊
Lonmi, jesam, na CD-u, ali samo slikice, ne i snimke. Ja sve bila uvjerena da budu i snimke i onda sam tek kad sam doma došla skužila da nema snimaka. 😕 Tako da baš ga pitaj dal ide i kakva snimka, možda tebi onda i nasnimi nešto. 😊
Jagodice, i mene od jučer pere taj neki strah, ali nakon svega ovoga nije ni čudno jer ipak je sad to briga i za drugo živo biće. Ja sam jučer kad je krenulo tresti prvo izjurila van iz ureda i obujmila trbuh rukama, ipak sam osjećala da ju bar na neki način štitim. Tako da te razumijem, normalan je taj strah. Stvarno ćemo pamtiti svoje trudnoće, treba se nositi sa svim tim što se događa oko nas. Ali možemo mi to, za naše bebice sve! 😊💪
Cure, ja ne znam za vas, ali mene ova pirotehnika nakon onog jučer toliko živcira da je to strašno. Svako malo netko baci petardu ili bude neka raketa, a ja si mislim, pa kome je sad zaista do takvih gluposti? Baš me to i žalosti... 😔
👩 37 - AMH 13
👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
23.02.2024. Stigla druga curica 🩷
Jagodice tvoja mama je u pravu. Sada imamo brige oko bebe, ali one nikada neće prestati, samo će se mijenjati. Ja se još uvijek brinem za stariju kćer kao što sam se brinula kad je bila mala. Samo sada imam drugačije brige. Brinem se i za svoje zdravlje, ali opet zbog nje i sada malene, jer da meni nešto bude one bi to teško podnijele.
Kad sam bila mlada mama mislila sam da me kćer više neće trebati kad joj bude 20 godina. Sada znam da nas naša djeca uvijek trebaju. Šta reći, biti mama je nešto najljepše, ali i najteže u životu.
Bubice jesi dobila mozda na sticku ili cdu snimke s 4D od Jukića? 😊Lonmi, jesam, na CD-u, ali samo slikice, ne i snimke. Ja sve bila uvjerena da budu i snimke i onda sam tek kad sam doma došla skužila da nema snimaka. 😕 Tako da baš ga pitaj dal ide i kakva snimka, možda tebi onda i nasnimi nešto. 😊
Jagodice, i mene od jučer pere taj neki strah, ali nakon svega ovoga nije ni čudno jer ipak je sad to briga i za drugo živo biće. Ja sam jučer kad je krenulo tresti prvo izjurila van iz ureda i obujmila trbuh rukama, ipak sam osjećala da ju bar na neki način štitim. Tako da te razumijem, normalan je taj strah. Stvarno ćemo pamtiti svoje trudnoće, treba se nositi sa svim tim što se događa oko nas. Ali možemo mi to, za naše bebice sve! 😊💪
Cure, ja ne znam za vas, ali mene ova pirotehnika nakon onog jučer toliko živcira da je to strašno. Svako malo netko baci petardu ili bude neka raketa, a ja si mislim, pa kome je sad zaista do takvih gluposti? Baš me to i žalosti… 😔
Bas cu ga pitati 😊. Zbog muza mi je, da vidi malo kako se mice. Steta da sad nista ne moze dozivjeti zbog ovih fuj vremena vani.
.
Cure moje ja se tako najela da imam osjecaj da su eksplodirati.
Tek me sad boli sve dolje 🥴
Cure, mislite li da će mi radit problem prilikom otvaranja komplikacija na HZZO-u jer mi je adresa na osobnoj i zdravstvenoj iskaznici različita?
Nebi trebali, moje prve doznake su bile na staro prezime i adresu od prije 15 godina (long story) a na osobnoj 3 godine novo prezime i adresa. Nisu ništa pravili problem pa ni spominjali, njima je bitno da si osiguranik u sustavu što vide po matičnom broju na doznakama.
Nebi trebali, moje prve doznake su bile na staro prezime i adresu od prije 15 godina (long story) a na osobnoj 3 godine novo prezime i adresa. Nisu ništa pravili problem pa ni spominjali, njima je bitno da si osiguranik u sustavu što vide po matičnom broju na doznakama.
Hvala na info, laknulo mi je. Ja isto mislim da ne bi smjelo biti problema, svugdje mi je isti OIB na kraju krajeva...
NevaEva - bitno da ste ti i bebica dobro i da je hvala Bogu sve okej 🥰
Jagodica - cestitke na punih 25tt 🤗🥳
Curke koje sutra idu na preglede zelim vam puno srece i da bebice lijepo napreduju 😊
Stresno je ovo sve i apsolutno da nije lako, pogotovo zivjeti dan po dan i iscekivati dal ce sta biti. Ali jednostavno moramo pronaci snagu u sebi za dobro i sebe i bebica i drugih oko nas. Najteze je pomoci samom sebi, ali u ovim situacijama je itekako nuzno. Pronadite si nesto sto vam odvraca misli. Citajte, gledajte nekakav dobar romanticni film ili komediju, pustite si muziku koja vas pokrece na ples (naravno da necete odvrnut do daske, al ja si stavim slusalice i malo da me opusti i resertira), citajte viceve, igrajte neke lagane drustvene igre (mi smo igrali covjece ne ljuti se) bit je ostati u glavi iole normalan. Vi koje imate kucne ljubimce, bilo kakve zivotinje zapravo, igrajte se s njima.
Meni su oni takva psihoterapija da je to nesto nevjerovatno. Bit je samo znati sebi pomoci kad padnete pri dnu i podici se sa tog dna, kada to savladate vidjet cete koju snagu imate u sebi i cinit ce vas samo jos jacima. Nismo ni svjesni koju snagu nosimo dok ne pohrlimo za njom. Sve ce ovo proci, moraju doci bolji svjetliji dani. Sve ce biti dobro na kraju, jer ako nije dobro, onda nije kraj 🥰🥰❤❤ evo cure malo pozitive da unesemo. Cuvajte svoje bebice i svoje najmilije i neka vam je mirna i sigurna noc 🥰🙏
Nea 💗
Ines hvala na objasnjenju za desni bok. Nekoliko sam puta osjetila i neki pritisak. Tako da se pokazao lijevi bok ipak boljim.
Petra nisam znala da hormoni utjecu na hemangiom. Mislim da sam bezveze i pitala taj utrogestan jer se sa posteljicom nista nije promijenilo. I sam doktor je rekao da probamo sa tim. Za hemangiom sam saznala prosle godine slucajno. A mozda sam ga dobila godinu prije toga jer sam imala udes, a mozda je i urodeno ko ce znati. Nije mi svejedno sto je tu, ali posto mu nitko ne pridaje veliku pozornost nadam se da ce i ostati bezopasan tj da se nece puno uvecati.
Nevaeva drzi se, nije ugodno imati prometnu, ali glavno da je sa vama sve uredu. Nadi neki nacin da se smiris i opustis koliko mozes.
Kety takoder si u mislima kao i sve ostale koje su uznemirene. Nadam se da cete se snaci. Cula sam se sa rodicom iz Zg-a koja ima termin u 1 mj i nije joj svejedno. Oni ce se skloniti par dana u Liku. Morate misliti na bebice i bit ce sve uredu.
Mene trtica malo vise boli ova dva tri dana. Spavanje mi je neugodno radi povecanog lezanja. Borba je to sa okretanjem hehe zbog kukova.
Meni ide sukrvica kad pusem nos po danu. To sam shvatila kao tu povecanu prokrvljenost koju ste prije spominjale.
Ja cu ovaj vikend lagano poceti sa kupovinom. Ono sto mi naleti da kupim. Tako da se okupiram necim, a i malo izadem iz kuce. Ne volim da mi se nakuplja, ali jos manje volim da nisam spremna. Takav sam tip. Svatko treba raditi onako kako njemu odgovara i kako se osjeca bolje. Imam vas popis i od dm-a. Hvala na popisima 😊
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Bravo Ines, samo pozitiva. Mozemo mi to!!!
Treba imati svoje nacine opustanja i sebi ih priustiti!!!
I ovaj forum pomaze u ovoj avanturi.
https://lb1f.lilypie.com/pi8fp2.png
Cure da vam javim, moj mali rocker je super. 800grama, sve mjere stimaju, muz je smio s menom bit na pregledu. U skroz je cudnom polozaju, glavica ispod mog srca, okrenut prema unutra, micao je s prsticima pojedinacno, nozice drzi prekrizene kao da chilla na plazi.. Kaze ginekolog da ima puno plodne vode sto mu daje prostor za akrobacije i da ce se polozaj mijenjati. Posteljica tip top, 32mm, mali dobiva sve sto treba. Popila sam jedino pola lupoceta jer me radi ove juzine glava ubija. Ne znam kad cemo se vratiti u Zagreb.. :/
Sortiraj odgovore
Najstariji