Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Emmie
    30. Prosinac 2020. 14:28

MissGraz hvala ti na listama! Do sada sam ja, mama godine, kupila samo dva odjelca za bebu i ništa više.🤦🏻‍♀️ Imam Amazon "baby wish" listu spremnu, pa samo moram to uporediti sa tvojom i vidjeti šta nedostaje. 
    Sutra je ultrazvuk, pa ćemo dobiti bolju ideju kolika je bebica (ima šanse da bude veća nego što treba biti), pa ću se po tome orijentisati što se tiče kupovine. 

MareiKate
    30. Prosinac 2020. 15:16

Hej curke... Koji dan jučer 🥴 potres me zatekao samu u autu u centru grada. Dok sam skužila što se događa, snašla se gdje da stanem (semafori nisu radili), pokušavala dobit svoje (svi su u krugu 30 km od epicentra), muž jurio po dijete u jaslice... Pa provjeri jel sve ok u stanu gdje smo privremeno, pa provjeri jel sve ok u kući koja se obnavlja od prvog potresa, pa smo išli još kod mojih da ih vidimo i vratili se kasno sinoć. Jutros buđenje uz potres nakon ionako pretežno neprospavane noći. Jadni naši malci u buši, a i ovi maleni koji su već vani i kuže da se nešto događa 😔 umorna sam za poludit 🥴

• MissGraz
    30. Prosinac 2020. 15:16

Emmie

MissGraz hvala ti na listama! Do sada sam ja, mama godine, kupila samo dva odjelca za bebu i ništa više.🤦🏻‍♀️ Imam Amazon "baby wish" listu spremnu, pa samo moram to uporediti sa tvojom i vidjeti šta nedostaje.
    Sutra je ultrazvuk, pa ćemo dobiti bolju ideju kolika je bebica (ima šanse da bude veća nego što treba biti), pa ću se po tome orijentisati što se tiče kupovine.

Ma ne brini sve cemo stic, ni ja nemam dosta stvari sa liste, tek je cekiram pomalo. 🙂 

30. Prosinac 2020. 15:21

https://ibb.co/1Tw4TVN

Za Kety

• EmEn9
    30. Prosinac 2020. 15:52

E pa zato sam i ja pitala jer u biti pošto sam rodila 2 puta nisam nista imala uz sebe a iskreno ja ni neznam  di bi to furala uz sebe  u tim bolovima jer samo primjer boli te za poludit i sad dodes i oni te pregledaju u jednoj sobi i das stvari muzu ( i kazu npr da ces rodit ili ne u mom slucaju je bilo ostajes ali neces jos ali na kraju jesam za 4h uglavnom nisu skuzili da je to to jer sam bila prvorotka pa su mislili da to nije to ) i onda kazu ides u drugu prostoriju na klistir ali znaci stalno si pod bolovima i onda tusiranje pa druga prostorija za brijanje pa sam onda u predrađaonu isla i na kraju kad vise nisam ni znala za sebe u rađaonu i sad kad malo mislim ja neznam dal cu tu torbu i zaboravit u nekoj od tih prostorija 🤣🤣🤣 naravno ako sve bude islo tako glatko i po planu ko prvi put. A drugi put sam lezala na odjelu tjedan prije pa sam s odjela isla u radaonu isto samo u njihovoj spavacici i rekli su mi da nista ne uzimam sa sobom i kad sam.rodila donijeli su mi kofer sa odjela na drugi odjel di sam bila s bebom. I sad kad razmislim u rađaoni se ja ne sjecam ničeka di bi taj ruksak stavila jedino na pod ispod onog kreveta di ležis. Iskreno neznam uopce kako postupit sad kad nema pratnje znači razmišljam na glas hehe ako ne uzmem ruksak ili kofer odmah sa sobom tko zna kad cu ga ni dobit dok dođem tek u sobu i muz ga donese pa sestre dok dofuraju gore itd to ce proc najmanje 3h a zelim odmah muža zvat kad rodit jos iz rađaone a na drugu stranu ako uzmem.taj ruksak dal ce mi to bit pa samo opterecenje i smetnja da jos u bolovima moram mislit i di sam taj ruksak ostavila 🤣🤣🤣 Mislim čisto sam sad razmišljala na glas neznam uopce sta napravit i kako postupit. Da muz moze samnom bi kao i prvi put on bi bio samnon na porodu i dok me sivaju bi mi donio kofer i bok a ovako samo za mislit o tome bezveze. 🤣

• Erika33
    30. Prosinac 2020. 16:33

EmEn9

E pa zato sam i ja pitala jer u biti pošto sam rodila 2 puta nisam nista imala uz sebe a iskreno ja ni neznam di bi to furala uz sebe u tim bolovima jer samo primjer boli te za poludit i sad dodes i oni te pregledaju u jednoj sobi i das stvari muzu ( i kazu npr da ces rodit ili ne u mom slucaju je bilo ostajes ali neces jos ali na kraju jesam za 4h uglavnom nisu skuzili da je to to jer sam bila prvorotka pa su mislili da to nije to ) i onda kazu ides u drugu prostoriju na klistir ali znaci stalno si pod bolovima i onda tusiranje pa druga prostorija za brijanje pa sam onda u predrađaonu isla i na kraju kad vise nisam ni znala za sebe u rađaonu i sad kad malo mislim ja neznam dal cu tu torbu i zaboravit u nekoj od tih prostorija 🤣🤣🤣 naravno ako sve bude islo tako glatko i po planu ko prvi put. A drugi put sam lezala na odjelu tjedan prije pa sam s odjela isla u radaonu isto samo u njihovoj spavacici i rekli su mi da nista ne uzimam sa sobom i kad sam.rodila donijeli su mi kofer sa odjela na drugi odjel di sam bila s bebom. I sad kad razmislim u rađaoni se ja ne sjecam ničeka di bi taj ruksak stavila jedino na pod ispod onog kreveta di ležis. Iskreno neznam uopce kako postupit sad kad nema pratnje znači razmišljam na glas hehe ako ne uzmem ruksak ili kofer odmah sa sobom tko zna kad cu ga ni dobit dok dođem tek u sobu i muz ga donese pa sestre dok dofuraju gore itd to ce proc najmanje 3h a zelim odmah muža zvat kad rodit jos iz rađaone a na drugu stranu ako uzmem.taj ruksak dal ce mi to bit pa samo opterecenje i smetnja da jos u bolovima moram mislit i di sam taj ruksak ostavila 🤣🤣🤣 Mislim čisto sam sad razmišljala na glas neznam uopce sta napravit i kako postupit. Da muz moze samnom bi kao i prvi put on bi bio samnon na porodu i dok me sivaju bi mi donio kofer i bok a ovako samo za mislit o tome bezveze. 🤣

Pa da, upravo to. Nek žene nose kaj im srce poželi, al samo će im to smetati i bit viška i njima i osoblju. U toj boli još da i na ruksak mislim, a pol toga ti ne treba. Pogotovo ne u radjaoni.
    Al svatko nek iskusi na sebi 😀
    Na kraju krajeva potrebno ti kad dodes u sobu pelene, za bebe, voda, grickalice, gaće, ulosci,mob i punjac, rucnici, spavaćice, toaleti papir, četkica za zube i kaladont. Ostalo ništa. 😀 Doma si 2 dan, treći. 

Petra982
    30. Prosinac 2020. 16:59

Elledanse

Zao mi je sto se ovo dogada sa potresom. Probajte se sto manje brinuti. Vjerujem da ce sve biti uredu.
    Netko je spomenuo crni krug oko pupka i ja ga imam.
    Zadnjih par dana mi se dogada kad se prebacim na bok kao da zgnjecim nesto i onda mi pocne titrati na toj strani. Pretpostavljam da je zbog pritiska. Neobicno stvarno.
    Nemam nekih problema zasad sa zgaravicom, ali primjetila sam da mi se to dogada kada legnem na desni bok. Dok mi je na lijevom puno rjeđe. Ne znam je li jos kome tako…Ocito je taj lijevi bok dobar polozaj.
    Nesto me zanima, netko je davno bio spomenuo Hemangiom na jetri i kako ne bi smio piti utrogestan i slicno, pa se pitam zasto? Buduci da ja to imam a neko vrijeme sam pila te tablete radi posteljice. Nisam jos otisla na kontrolu da provjerim taj hemangion otkad sam trudna pa se pitam bi li…?!
    Drago mi je za dobre preglede i super za dobar tlak. Vidite da vi to mozete 😊

Hemangiom raste pod utjecajem hormona!  Ja ga kontroliram jednom godišnje i najviše je narastao nakon trudnoća. Očekujem i sada rast. 

Petra982
    30. Prosinac 2020. 17:19

Sad sam sve pročitala. Bili u nabavci i toliko ljudi u Konzumu da mi je došlo slabo. Do 01.02. ne želim čuti da nam nedostaje hrane... U DM sam mislila kupiti nešto za rodilište i bebu pa mi muž kaže imaš fore to kupovati... A dobro!
    EmEn9, obzirom da svaka bolnica svoju politiku vodi, nazovi Ri rodilište i pitaj! Ja se iskreno nadam da će do mog termina vratiti pratnju na porodu. Jel pomaže Gengigel? Kupila sam danas jer mi se stvorio džep na zubnom mesu.
    NevaEva, žao mi je da si uz sav stres oko potresa još imala i prometnu. Bitno da je beba dobro! 
    Kety, drži se! Ako trebaš bilošto, tu smo!
    Sve ostale curke koje su osjetile potres, držite se! Nadam se da je to to. Danas sam odlučila ne gledati vijesti jer mi se stalno plače... 

Lonmi
    30. Prosinac 2020. 17:41

Ja mislim imati malu torbu u koju cu staviti mobitel, punjac,slusalice, grickalicu kakvu, labelo, vodu i neke maramice da imam uz sebe prije nek rodim, ali to neku ovak manju da se ne mota, taman da mob i to nemam u vrecici (osim ako cu morati). Mislim realno uvijek imam torbu di god da idem na tom svijetu. U vecu cu staviti potrepštine za sebe i bebu za tih par dana u bolnici i za ici van, isto nista previse, pa donijeti ce mi ako sto fali na 15 min smo od bolnice. Sad dal ce i torba sa mnom odmah pa sestri na cuvanje il ce ju muz donijeti u trenu kad rodim to cu zvati rodiliste i pitati. Muz ce jastuk, jaje i to donijeti kad dođe po mene. Isto tako s nicim ne planiram pretjerivati jer su nam ducani na 5 min i sve je dostupno, ne zelim imati punu prostoriju pelena i opreme za higijenu doma, kupiti cu od svega nesto i dalje cemo po potrebi kako cemo trositi. Od opreme cemo kupiti krevetic, kolica, prematalicu, odjecu itd., ali ne prije ozujka jer cemu to gomilati doma prije. Nadam se samo da ce sve biti otvoreno od ducana da nece ta korona ili nedaj Boze sta drugo po zatvarati ducane. U krevetic ne planiram stavljati nikakve jastuke pretjerane i pletenice jer me strah gusenja. Bit ce madrac i ona navlaka da ne premoci na njemu.
    Mislim da nema potrebe pretjerivati s kupovinama sada kad nam je sve dostupno, pripremiti sve i onda dalje polako kako fali 😊
    Ali svatko ce kako zeli naravno 🥰

kety992
    30. Prosinac 2020. 17:49

Lussi...hvala na brizi...ima potrebitijih od mene...nekako cu izvuc stvari sto mi treba iz kuce..stvarno me sve boli od nespavanja...toga bacanja usred potresa i stresa al proci ce sve to 🙏

https://lb1f.lilypie.com/sLAfp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.