Proljetne bebe 2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MissGraz
    30. Prosinac 2020. 13:25

EmEn9

Cure možete mi samo rec jer sam ja i prvi i drugi put kad sam dosla rodit dosla bez icega. Usla unutra na pregled i muzu morala predat nakit i odjeću i obuću i oni mi dali njihovu spavaćicu za obuć i krenula u rađaonu i kad sam rodila muž mi donio u rađaonu kofer koji je skupa samnom i krevet isao u sobu i sad pitanje koju torbu cete pripremiti to za rađaonu? Ja mislila posto je korona nece moc muz samnom da odmah uzmem kofer sa sobom i u njega stavim sve i bok jer u biti kako cu do kofera poslje ako me muz mora pustit tamo i nesmije bit samnom. A opet di cu vuc kofer i torbu skupa gore. Bas nisam pametna po tom pitanju a ja bi isto to vec polako sve zapakirala cim prode nova jer volim imat spremno sve navrijeme.

Ja planiram ovu malu torbu za radjaonu sto sam napisala svakako nositi sa sobom. Mala torba odnosno ruksak. Pa isao muz ne isao sa mnom, to cu ponijeti, zato sam i napisala uloske i to unutra da imam za presvuc se kad me stave u sobu. A torbu za sobu ce mi ako nista barem donijeti do odjela, pa dati sestrama da mi je predaju, tako u Splitu funkcionira sad kad je korona - mozes donijeti bilo sto na portu i kazes sobu i broj i oni to dostave. Tako da ne vukljam sve za sobom... dosta mi ta mala torba za prvu ruku, barem ja tako mislim. 🤷‍♀️ 

• Erika33
    30. Prosinac 2020. 13:45

Ja ne kuzim te torbe za radjaonu. Fakat. Ovo mi treći porod. I nikad to nisam imala. Imala jednu u kojoj bile moje stvari i pelene za bebu i krema. 
    U ruci u radjaonu si donijela mob, punjač i labelo. Nis drugo vam ne treba. Kad sam rodila, torbu su donijele sestre u sobu, i to je to.
    Gdje vi to radjate, koja bolnica?
    Dude,bocice, izdajalice, nis vam to ne treba.  Nije da smo tamo tjednima. Ak se i desi kaj, muz uvijek donese. 

• MissGraz
    30. Prosinac 2020. 13:50

Erika33

Ja ne kuzim te torbe za radjaonu. Fakat. Ovo mi treći porod. I nikad to nisam imala. Imala jednu u kojoj bile moje stvari i pelene za bebu i krema.
    U ruci u radjaonu si donijela mob, punjač i labelo. Nis drugo vam ne treba. Kad sam rodila, torbu su donijele sestre u sobu, i to je to.
    Dude,bocice, izdajalice, nis vam to ne treba. Nije da smo tamo tjednima. Ak se i desi kaj, muz uvijek donese.

Torbu za radjaonu su mi savjetovale sve zene koje su radjale za vrijeme korone i nisu mogle imati pratnju niti vuc bilo kakve velike torbe za sobom, a posjete su zabranjene. Odnosno, to nije torba nego ruksak obicni, jer ne planiram sve to nositi po rukama i cisto imati nesto barem uz sebe dok mi muz ne bude u mogucnosti donijeti "pravu" torbu. Dokumente, punjac i sl. Nista vise. Izdajalica i ostalo pise pod BEBA KOD KUCE, jer je netko pitao sto bi trebalo doma. 
    Takodjer, to je samo orijentacioni popis, nitko se ne mora voditi po njemu, svaka mama prilagodjava se sebi i svojim potrebama i misljenju. 

• MissGraz
    30. Prosinac 2020. 13:52

MissGraz

Erika33

Dude,bocice, izdajalice, nis vam to ne treba. Nije da smo tamo tjednima. Ak se i desi kaj, muz uvijek donese.

Torbu za radjaonu su mi savjetovale sve zene koje su radjale za vrijeme korone i nisu mogle imati pratnju niti vuc bilo kakve velike torbe za sobom, a posjete su zabranjene. Odnosno, to nije torba nego ruksak obicni, jer ne planiram sve to nositi po rukama i cisto imati nesto barem uz sebe dok mi muz ne bude u mogucnosti donijeti "pravu" torbu. Dokumente, punjac i sl. Nista vise. Izdajalica i ostalo pise pod BEBA KOD KUCE, jer je netko pitao sto bi trebalo doma.
    Takodjer, to je samo orijentacioni popis, nitko se ne mora voditi po njemu, svaka mama prilagodjava se sebi i svojim potrebama i misljenju.

Konkretno, radi se o Splitu i sve ovisi kakva te ekipa potrefi i da l' ce ti sestra donijet torbu u sobu ili ce ti je fino sutnut u ruke. To je ujedno i bolnica u kojoj ja radim, pa puno toga znam, iskustava i sl, ali to je ponekad zalosna istina. 

mom_of_4
    30. Prosinac 2020. 13:56

MissGraz  javit ces nam svakako stanje iz rodilista ...
    Ja sva tri puta koliko sam rodila u splitskom rodilistu sam nosila samo i iskljucivo vodu mobitel punjac labelo stapice slane cokoladicu jednokratne gacice i uloske i naravno kucne papuce,nista drugo.Cim me zaprime u rodiliste i popunim podatke oblacim njihovu spavaćicu a moju robu suprug ponese doma.Nema potrebe da mi se vuku šleperi i koferi zamnom jer su sestre zaista fer pa kazu javite svojima nakon sto te smjeste na odjel u sobu ,javila bi muzu i on bi mi sve donio bez problema.Sad kakva ce situacija biti u peti mj s koronom neznam ali i u ovoj situaciji se donosi na salter pa sestra dobaci do sobe samo
    na torbi napisati ime prezime kat i br sobe rodilje tako da sestre ne traze i to je to..Doma  pripremim robu za izlazak sebi i bebi i to mi donese na dan otpusta.Ono sto smatram neophodnim je higijena za mene i za bebu par stvarcica to mi muz donese cim rodim i u sobu se smjestim i to je to. Sad svak drugacije radi i ok Al evo moje iskustvo..Sad cekam da mi rodica rodi pa cu je bas pitati za najnovije info

30. Prosinac 2020. 13:56

Jagodica, tjedan 25 :) Veliki su nam dečki već.. ja svog idem vidjet opet u pola 5. Ima da se zaljubim do kraja.

• MissGraz
    30. Prosinac 2020. 14:06

mom_of_4

MissGraz javit ces nam svakako stanje iz rodilista …
    Ja sva tri puta koliko sam rodila u splitskom rodilistu sam nosila samo i iskljucivo vodu mobitel punjac labelo stapice slane cokoladicu jednokratne gacice i uloske i naravno kucne papuce,nista drugo.Cim me zaprime u rodiliste i popunim podatke oblacim njihovu spavaćicu a moju robu suprug ponese doma.Nema potrebe da mi se vuku šleperi i koferi zamnom jer su sestre zaista fer pa kazu javite svojima nakon sto te smjeste na odjel u sobu ,javila bi muzu i on bi mi sve donio bez problema.Sad kakva ce situacija biti u peti mj s koronom neznam ali i u ovoj situaciji se donosi na salter pa sestra dobaci do sobe samo
    na torbi napisati ime prezime kat i br sobe rodilje tako da sestre ne traze i to je to..Doma pripremim robu za izlazak sebi i bebi i to mi donese na dan otpusta.Ono sto smatram neophodnim je higijena za mene i za bebu par stvarcica to mi muz donese cim rodim i u sobu se smjestim i to je to. Sad svak drugacije radi i ok Al evo moje iskustvo..Sad cekam da mi rodica rodi pa cu je bas pitati za najnovije info

E pa da... summa summarum to sam po popisu i napisala. U radjaonu cu ponit samo osnovno (i odlucila sam ubacit presvlaku u tu "malu torbu", cisto ako recimo rodim u noci naprimjer, a muz tek ujutro donese ostatak stvari). Sad oce li je ponit sestra ili ja i sobu, sasvim svejedno. 
    A sto se tice prave torbe, znaci te higijene mene i bebe, to ce bit kod muza pa Boze moj, kad god i kako god ce je sigurno moci dostaviti. U pravu si, a napisala sam vec, ostavi se na porti sa brojem sobe itd. Tako sam i planirala. Mislim ja imam dosta dokumenata o epilepsiji, tableta i slicno, jos mi striktno Vulic kaze nositi to sa sobom obavezno, pa cisto da ne nosim to po rukama nista vise... 
    Uostalom, kazem, svako ce se sebi prilagoditi, svom iskustvu i svojim potrebama. 
    Netko je pitao za popis, pa je samo bio dobronamjerno napisan, nitko se ne mora voditi po njemu naravno. 

Ovo za izac van iz rodilista to isto necu nosit sa sobom nego ce mi donit taj dan kad dodje po mene i to je to. 
    .
    U svakom slucaju javim kako je meni bilo. Mislim da sam i ja medju prvih 5 za rodit od nas. 👍

Jagodica125
    30. Prosinac 2020. 14:09

Ja sam si cure moje svaki vas popis screenshotala i imam na mobu 📝 jos cu jednom (ili 101) usporedit sto imam na "svom" popisu prije nego sto krenem lagano u kupovninu nakon Nove (iliti sljedeci tjedan😅⏰🤷‍♀️)
    .
    NevaEva - bome smo sa nasim deckima dogurali do 25 punih tjedana🥳 cini mi se kao jucer da sam rekla "ja sam 5 tjedana trudna"😅 neka ti vidis svog djecaka u pol 5, zatreskaj se, imas zasto 🥰 ostani dobro🙏
    .
    Posljedice korone - ja cure moje ne znam jel to zbog ovog vremena, jucerasnjih šokova, ali ja se osijecam kao isprebijana 😒 imam danas jos u planu oprat kupaonicu i to s deckom kad dodje s posla, ali u laganini... koliko mogu mogu. Sutra usisati, prebrisati ono najosnovnije i amen za 2020. 🙏
    .
    Nova Godina - jedva cekam da dodje⏰🙏 a kad dodje, ovu cu strpat u ropotarnicu povijesti (osim trudnoce naravno, ona je jedino dobro💙).
    .
    Ja se maloprije slikala sa mobom, slikam se svaki okrugli tjedan i ne znam jel mi se cini, ali trbuh mi se bas lijepo izbocio i zaokruzio🥰😳 jedino sto me malo brine jest kakva cu bit do poroda😅

Jagodica125
    30. Prosinac 2020. 14:13

MissGraz

Mislim ja imam dosta dokumenata o epilepsiji, tableta i slicno, jos mi striktno Vulic kaze nositi to sa sobom obavezno

E bas tako je i meni moj ginic rekao da dokumentaciju sa psihijatrije obavezno imat uz sebe 📑☝️

• MissGraz
    30. Prosinac 2020. 14:24

E da... a da ponesem suhe maramice ili toaletni papir mi je savjetovala jedna cura jer je dok se klistirala u wc-u nestalo papira, cekala je pola sata da joj donesu papir. 😆😆😆 sta je sigurno sigurno hahahha

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.