.
E a stvarno, kaj beba jede ak npr.ne dobijem mlijeko? Ide odmah formula ili nema sanse da ne dobijem to prvo mlijeko, kolostrum?
Nema šanse da ne dobiješ kolostrum i mlijeko.
Svaka žena ima mlijeko i može dojit.
Uf, odmah mi je lakše. To mi je iskreno veći stres nego porod, strah me da ga ne budem mogla hranit.. baš se bojim toga.
Ja kad isla rodit drugo, jos uvijek sam dojila prvo. Imao je tad godinu i pol. I bilo me strah da neću imat kolostrum kad on normalno cica. I objašnjeno mi da tijelo zna kaj radi. Njega uspavala dojeci, tu noć rodila. Cice ko kamen, ko da nikad nisam dojila. I kolostrum. Evo, čudo prirode. Samo opušteno. 😀
Pozdrav cure,
Imam specifičnu situaciju vezano za trudnocu pa me zanima Vas savjet.
Zadnji pregled sam imala 11.11., u međuvremenu sam obolila od korona virusa, a sad moja ginekologica otvara godisnji. Idući redovni pregled mi je tek 30.12, sto znaci da mi je vrijeme između dva pregleda praktički 7 tjedana.
U cijelom periodu od početka trudnoće nisam napravila nikakve pretrage osim ultrazvuka i urina.
Imam li pravo otici na na pregled negdje drugdje ili mi je privatnik jedina opcija? Napominjem, željela bih da mi ova doktorica vodi trudnocu do kraja, al trenutno sam malo zabrinuta zbog manjka pregleda.
Također, u izolaciji sam jos par dana i shvatila sam da ne znam kome se mogu obratiti u slučaju hitnosti?
Hej Lumosica, u slučaju hitnosti ideš na hitnu samo im kažeš da si u izolaciji/imaš koronu pa dođu u bijelome. Za hitne situacije izlaze i dok imaš koronu (mi smo imali u obitelji situaciju i to znam) a osobito dok još kažeš i da si trudna. 7 tjedana nije predugo ako nemaš bolove ili neke tegobe, osjećaš bebicu? Ako si zadovoljna dr.i želiš da ti vodi trudnoću, ja ne biih mijenjala, otišla bi privatno jer sam ja takva ne jer mislim da ima potrebe. Možda da pitaš eventualno da dođeš dr.koja mijenja tvoju dok je na GO? Kak se snalaziš s koronom u trudnoći, imaš jake simptome?
Dobro jutro cure, ugodan dan svima, izgleda da nas ima puno koje jos cekamo predblagdanske preglede.
Ja molim Boga da ostane sve ok kod mene pa mozda dobim blagoslov od svoje doktorice i makne me s mirovanja 🙏, ako se to ostvari i ja bi rado do Opatije 😊. Makar ce mi guzica otpast 2h u autu 😂. Za sad se dobro drzim, tako nek i ostane 🙏.
Danas nema meskoljenja u trbuhu izgleda da se netko umorio i spava, ili zbilja imam ludo aktivna crijeva 😂.
U 5 ujutro me probudio grozan grc (nesto kao grc) preko lijeve strane trbuha, kroz kuk i lijevu nogu, morala sam se dici i kako sam otisla na wc i prostela tako me pustilo. Uopce se pitam sta radim dok spavam 🙄. Valjda se okrecem, tiskam, uvlacim trbuh tko zna u kojim sam pozama 🤦♂️. Morala bih se uvuci u vrecu za spavanje 😂

Hej Lumosica, u slučaju hitnosti ideš na hitnu samo im kažeš da si u izolaciji/imaš koronu pa dođu u bijelome. Za hitne situacije izlaze i dok imaš koronu (mi smo imali u obitelji situaciju i to znam) a osobito dok još kažeš i da si trudna. 7 tjedana nije predugo ako nemaš bolove ili neke tegobe, osjećaš bebicu? Ako si zadovoljna dr.i želiš da ti vodi trudnoću, ja ne biih mijenjala, otišla bi privatno jer sam ja takva ne jer mislim da ima potrebe. Možda da pitaš eventualno da dođeš dr.koja mijenja tvoju dok je na GO? Kak se snalaziš s koronom u trudnoći, imaš jake simptome?
Uff super, sad si me utješila! Bojala sam se da ne mogu nikud.
Osjecam se ok. Nisam imala temperaturu, samo glavobolju, umor i kašalj koji nikako ne prolazi. Bebu osjećam, ali ako se smiri, onda me bas uhvati panika. Inace sam panicna pa kad sam shvatila da nema pregleda 7 tjedana, oblio me znoj.
Nazalost, nitko ne mijenja moju doktoricu, ali mislim da ću otići privatno da se malo smirim.
Hvala ti!
Ja sam isto def uvijek za kucu, i bilo je u planu prodat ovaj stan u kojem smo, pa kupiti kucicu, ali nismo nasli nista sto nam se svida u cjenovnom rangu koji imamo, da nemoramo renovirat cjelu kucu zbog trudnoce i svega, a za kredit nismo sposobni jer nam je oboje prijava na minimalac a nismo ni u braku. Tako da smo se odlucili odgoditi to dok bebica nebude imala cca godinu dana, ovaj stan je 40kvadrata, ima odvojenu spavacu sobu i to nam je i vise nego dovoljno zasad. Gledamo podrucje stupnika, sv nedjelje i tako. Zgrada je bez lifta, ali smo na prvom katu pa nije problem za kolica, i kvart je preodlican, sve mi je daljima hodanja sta treba pa nam se ni ne zuri previse. Osim toga da bi htjeli 3 spavace sobe, i komad dvorista za sebe da mogu klince pustit kad budu veci bez avanture u park sa svim stvarima haha. A i moji su udaljeni 10min pjeske pa mi je to super, pogotovo kad ce beba bit jos mala, mogu mi uskocit kad treba.
Ja cekam pregled u cetvrtak, da dobijem slikicu jer mi je to dio bozicnog poklona. Kupila sam one prozirne kuglice dvodijelne, pa planiram stavit slikicu sa uzv unutra i plavu dudu, posto nismo nikome rekli da je decko 😁😁

Pozdrav cure,
Imam specifičnu situaciju vezano za trudnocu pa me zanima Vas savjet.
Zadnji pregled sam imala 11.11., u međuvremenu sam obolila od korona virusa, a sad moja ginekologica otvara godisnji. Idući redovni pregled mi je tek 30.12, sto znaci da mi je vrijeme između dva pregleda praktički 7 tjedana.
U cijelom periodu od početka trudnoće nisam napravila nikakve pretrage osim ultrazvuka i urina.
Imam li pravo otici na na pregled negdje drugdje ili mi je privatnik jedina opcija? Napominjem, željela bih da mi ova doktorica vodi trudnocu do kraja, al trenutno sam malo zabrinuta zbog manjka pregleda.
Također, u izolaciji sam jos par dana i shvatila sam da ne znam kome se mogu obratiti u slučaju hitnosti?
Ma mislim da ti to nije predugo, eventualno ako želiš odeš si privatno na uzv ali ako osjetiš bebicu nema potrebe.
Meni su pregledi sad ono dođem legnem ona izmjeri i odem, nis posebno. Cim se ona mrda sve je dobro 😁

Šta se tiče kupnje, ja moram kupiti još robice br 62/68, onda svu kozmetiku, ručnike i to za kupanje i komodu, i baby gym 😁 plus za sebe sve šta mi treba za bolnicu i to.
Ako netko ima neki popis za ljekarnu i tu svu njegu nek staviii 😍
Ali od robe moram još i kupiti carapice, kapice i te gluposti, ja do sad kupila samo bodice, pidžamice i hlače.

Bok cure, čitam Vas već duže vrijeme i stvarno mi je lijepo vidjet kako ste sve trudnice bez nekih većih problema i kako se bebice lijepo razvijaju i rastu i da ako već ima manjih problema sad već znate uzoroke hvala Bogu.
Ja sam inace 27+5 danas i nosim dečkića i oboje smo super i imamo školsku trudnoću što mi je veliko olakšanje jer su oko mene u zadnje vrijeme stalno bile neke komplicirane trudnoće i to me stalno morilo i prije nego sam ostala trudna. Inaće imam 29 godina i do trudnoće sam bila užasno ekstrovertna osoba i još do drugog tromjesečja užasno aktivna u raznim stvarima i nekako kako se trudnoća povečavala tako sam se i ja malo primirila i to mi je jedino možda u početku bilo teško + ova korona situacija i distance od najbližih, ali sad je već nekako bolje, uživam sa mužem i jako aktivnom bebicom u trbuhu, mali je akrobat po cijele dane i najslađi dio dana je kad štuca pa skupa poskačemo :)
Inace danas sam se našla u nekoj težoj situaciji jer na pregledu u srijedu sam dobila uputnicu za UZV u bolnici gdje mislim rodit jel i danas se dosta lomim oko toga. Inače trudnocu mi vodi doktor koji je 40 godina radio u Petrovoj, dr.Blajić i on je za to da idem u Petrovu jer sam do sada sve tamo obavljala, a u drugu ruku mama mi radi u Petrovoj u administraciji i ona je nekako oduvijek protiv Petrove, ne što se mene osobno tice ali ono, zna jbg. Najveći problem mi je zapravo što tamo bar bi nekoga znala, opet možda bi mi bilo lakše kad znam kome se mogu obratit, jer sa obzirom na situaciju i tu glupu koronu vjerujem da će bit teško negdje gdje neznaš nikoga i prolaziš sam kroz to. Od početka trudnoće zbog te korone obavljam sve sama kao i većina Vas vjerujem i stvarno mi fali da imam muža uz sebe i da nam nije jedina povezanost poslije pregleda kad uđem u auto i sve mu uzbuđeno prepričavam sto puta. Ispričavam se na dužem postu, morala sam se pojadati malo jer baš me to danas nekako pogodilo a Vi ste tu stvarno bile pune razumjevanje jedne za drugu :)
Dan trudnice moje!
Sada ste me malo zamislile s tom koronom i ranijim terminima poroda, moglo bi to biti povezano, kod mene npr. se zivotinje/krave ranije tele od pocetka korone, svaka urani, neka 3 tj, neka dva tj, neka tjedan dana, a inace (prije korone) znaju i prenijeti poslije termina (one inace nose isto 9 mj). S telicima je sve ok, zivi su i zdravi svi. Sve si mislim da bi to moglo imati veze. Ines bi nam to mozda mogla ispitati, rekla je da ima nekog u bolnici na rodilistu- da li sada u vrijeme korone ranije zene radjaju, u prosjeku, i ako da, koliko ranije?
.
Sve si mislim da moram ubrzati tempo sopinga zbog te korone, iako po prirodi nisam panicar, nego vise flegma. Skuzila sam da moram jos posteljinu i djecje rucnike za bebu kupiti, jos 10ak bodica i tako to, mislila sam u djecjem ormaru odvojiti dvije police za bebu, a muz kaze da cemo kupiti ladicar samo za bebu, bas me iznenadio-nisam to uopce planirala da je potrebno, tako da sada jos i to dodajem na popis..
.
Nikac ima jako slatkog cupavca psica i lijepi advent.
.
Junak me jos od ljeta nije uhvatio, ali tada me dobrano trazilo cevapa i hamburgera.. sada to vec duze vrijeme ne mogu smisliti (isto kao i kada nisam trudna) i bas mi je drago zbog toga jer inace nisam taj tip i sama sam se sebi gadila s tim koliko su mi cevapi bili vrh
.
Danas sam u grad obukla kaput i ugodno se iznenadila, mislila sam da necu moci zakopcati (jer prije mj dana sam jedva zakopcala), a ono jos ima mjesta, super! Trbuh je narastao, ali ocito se i nesto sala s ledja otopilo pa ima mjesta jos...
.
Moja djeca ne mogu docekati bebu, kazu da ce joj mijenjati pelene, vozati u kolicima, cuvati, mislim si ja-super je imati ovako veliku djecu koja su to u stanju i odraditi-biti ce mami lakse
.
Moram uslikati trbuscic pa cim stignem cu staviti i ja slikicu
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji