Ne epi kao epiduralna nego epiziotomija, oprosti sto sam skratila rijec na zbunjujuc nacin koji moze dvije stvari znaciti.
To ti je rez koji se radi na međici prije izgona bebe van, da ne popucas izvana i iznutra (da se ne raspuknes).
Kateter se stavlja kada radjas na carski.
Ostale stvari koje rade-stavljaju braonilu za drip i buse ti vodenjak-ako ides na inducirani.
Kod carskog nakon poroda imas kateter i sestre sve rade prva 2-3 dana, dakle i stavljaju ti uloske i brisu te i sl., ti samo dojis bebu, a i to ti je sasvim dovoljan napor, jer te boli rez. Za to vrijeme dobivas samo tekucinu za piti. Tek kad prvi puta ustanes, onda laganini mozes sama, ali to ti je kod mene bilo 3.dan.. Da, ja sam dobivala i boce krvi na braonilu nakon carskog..
Ne epi kao epiduralna nego epiziotomija, oprosti sto sam skratila rijec na zbunjujuc nacin koji moze dvije stvari znaciti.
To ti je rez koji se radi na međici prije izgona bebe van, da ne popucas izvana i iznutra (da se ne raspuknes).
Ostale stvari koje rade-stavljaju braonilu za drip i buse ti vodenjak-ako ides na inducirani.
Kod carskog nakon poroda imas kateter i sestre sve rade prva 2-3 dana, dakle i stavljaju ti uloske i brisu te i sl., ti samo dojis bebu, a i to ti je sasvim dovoljan napor, jer te boli rez. Za to vrijeme dobivas samo tekucinu za piti. Tek kad prvi puta ustanes, onda laganini mozes sama, ali to ti je kod mene bilo 3.dan.. Da, ja sam dobivala i boce krvi na braonilu nakon carskog..
Aha, epiziotomija, to sam čula, ok.. hvala ti, inače nisam baš najhrabrija a kod ovog ne znam kaj mi trenutno zvuči gore, vaginalni porod ili carski rez Mi smo sad u 23.tjednu i poprečki je još.. braunila je ono u ruku, ko dok ljudi dobivaju infuziju? A bušenje vodenjaka je vaginalno? To mi zvuči bolno. To rade svima kojima ne pukne sam pretpostavljam.
Jutro cure, probudila me dostava
Stigla haljina što sam naručila, ali mint boja, bila sam sigurna da sam naručila prljavo rozu...trudnički mozak, ta boja mi uz ništa ne ide
Zaboravila sam reći da su vam svi ljubimci preslatki...najdraže mi bilo vidjeti tele (ne sjećam se tko je stavio) vratilo me u djetinjstvo kad sam preko ljeta bila kod bake...često pomisliti i žao mi je što moja djeca neće doživjeti čari sela igranje sa životinjama, vožnja u tačkama, skakanje po slami, lovice kroz kukuruz, tuširanje na dvorištu...o hrani da ne pričam
Dragi kaže ako ikad dobijemo na lottu idemo živjeti na selo, ja sam skroz za
Pozdrav svima,
Dva dana vas lovim i tek sad sam sve uspjela pročitati. Na Boduliji smo pa sam čistka mood od kuće prebacila na novu destinaciju, samo čistim ili pomažem djeci s gradivom, a jučer smo i prošetali! Još me i zatvor uhvatio i strašno tvrda stolica pa sam luda, sve mi se čini da ću morat po neke čepiće jer od natezanja nema ništa, samo bol.
Puno je tema pa krenimo redom!
Jagodica, brz oporavak ti želim i sretno!
Sve nove cure dobrodošle! Gdje pobježe Maja Šuput?
Ne šminkam se duže vrijeme, pogotovo otkad sam doma! Neki prirodni look mi najviše odgovara!
Savjeti, posjete, ajme ajme kad se sjetim prvog djeteta. Promenada u kući non stop. Dok nisam pukla i rekla svekrvi da se i ona mora najaviti ako želi doći, bez obzira što živi kat iznad (tada), a kamoli gosti koji su došli k njima pa bi sad svratili k nama. Nije shvatila iz prve pogotovo jer niti muž nije shvaćao neke stvari i puno sam se tu nervirala, ali na kraju sam došla na svoje! Pogotovo savjete u vezi dojenja nisam htjela slušati od žena koje imaju 2 tjedna dojenačkog staža. Dojenje je prirodno, najzdravije, besplatno i želim vam svima da uživate u tome koliko sam i ja s prvo dvoje! Imam i tu neku sreću da su mi grudi savršene za dojenje! Danas nakon toliko godina mislim da mi se nitko nebi usudio savjetovati ili pametovati u vezi ičeg! A i muž je shvatio neke stvari 😂
Svakako spavaćice za rodilište! Epi je skačenica za epiziotomiju kad spominjemo rezanje i prvorotkama to naprave po nekom defaultu. Svakako je jednostavnije manevriranje u spavačici nego u piđami!
Gledam popise pa polako slažem i svoj! Robice imam, sad ganjam muža da pofarba krevetić u bijelo da se uklopi u sobu. Smišljam gdje s prematalicom itd. Sve ćete stići, ali savjet je kupiti veće stvari u slučaju da ih morate čekati! I torba za rodilište nek bude spremna mj i pol ranije just in case!
Ja odoh opet na wc 🤦😂
Već me panika pere...
Praznovjerja , kod nas u Bosni ih ima koliko hoćete: crveni konac, pa oblačiti naopako odjeću bebama da ih netko "ne urekne", stavlja se novac bebi ispod glave, bebi se govore stvari kao "nevaljaš ništa" opet zbog potencijalnog ureka🙄, ne mogu se više sjetiti ali ima toga dosta. Uglavnom se većina toga vrti oko uroka. Mislim, tko ima vremena, želje i motivacije da urekne moje dijete...sve i da su uroci nešto što postoji?! Pravo neka paranoja vlada Bosnom hahaha
Kod nas u kući se to neće raditi. Moji su u Kanadi, ne znamo nikoga iz naših krajeva, tako da mogu biti mirna. Ja, muž i beba. Ma, milina. Kad bebica malo naraste idemo u posjete svojima.
Ako mama pokuša uvesti neka praznovjerja bit će nas svakakvih.😆😆😆
Aha, epiziotomija, to sam čula, ok.. hvala ti, inače nisam baš najhrabrija a kod ovog ne znam kaj mi trenutno zvuči gore, vaginalni porod ili carski rezMi smo sad u 23.tjednu i poprečki je još.. braunila je ono u ruku, ko dok ljudi dobivaju infuziju? A bušenje vodenjaka je vaginalno? To mi zvuči bolno. To rade svima kojima ne pukne sam pretpostavljam.
Da, braonila je ona igla u zili za primanje tekucina, a busenje vodenjaka je vaginalno.
Ne znam kako je kada dodjes s trudovima i otvorena, to ce ti druge curke reci, mene su oba dva puta narucili tocno koji dan trebam doci u bolnicu.
Inducirani je kada preneses preko termina, npr.do 42.tt pa onda te idu poroditi jer nisi jos dobila trudove.
Meni je prvi bio inducirani, bezuspjesno- pa sam zavrsila na carskom, a drugi planirani carski.
Ne znam sto je bolje/lakse, sve ima i dobre i lose strane, idealno bi bilo da si skroz otvorena, da nisi uska, i onda vaginalni bez epiziotomije. Ne znam koliko je takvih poroda u praksi...
Pozdrav curke,
evo mene s pregleda. Curka je okej, teska je 911g, jako je aktivna bila na pregledu i okrenula nam je guzicu 🤣 Ogtt mi je isto super tak da ne trebam mijenjat prehranu 💪 Kaj se kilaze tice, kao malo sam dobila do sad al mi je obujam i velicina trbuha okej pa nema straha. Posteljica mi se isto podignula pa vise nema nikakvih zabrana 🤭 Moram ic opet radit laboratorijske pretrage jer je vec dosta proslo od zadnjih nalaza i od sad idem na kontrole svaka tri tjedna tak da sam narucena opet 7.1. 😃😃 Dobila sam normabele ak bum imala problema sa spavanjem i zeljezo u sirupu radi preventive jer ne pijem nikakve vitamine.
Ciscenje - ja koristim sanitar za kupaonicu i ocat za skidanje kamenca s tus kabine. Imaju miris al, kak je netko napisal, stavim masku i rukavice i normalno cistim kak sam i prije.
Posjete - ja bi voljela da moja mama i brat dodu te muzeva mama i sestra na dan kad cemo beba i ja dolazit iz bolnice da vide malicku i onda da smo barem tjedan dana u miru da svi ulovimo ritam kak spada. Onda nam mogu doc bake a ostala rodbina i frendovi kad cemo se svi osjecat spremni. Al tko zna kak ce to sve izgledat uopce za tri mjeseca 🤔 Dogovorili smo se da nam ni muzeva mama ne dolazi ni moja pomagat jedino ako bas nikak necemo moc sami.
Bubica1 - cestitam na ulasku u trece tromjesecje 😀, za par dana evo i mene 🥳 Kad to kazem na glas fakat mi zvuci vauuu i u jednu ruku malo zastrasujuce.
Bušenje vodenjaka se ne osjeti! Meni ga probušili dva puta! Samo osjetiš toplu tekućinu kako krene.
Ništa od mog wc-a.
Neki savjet kako omekšat stolicu?
Nagon na wc imam, ali ne mogu izbaciti van!
Što se tiče pomaganja, prihvatite ako vam se nude majke i svekrve! Kod prvog se nisam mogla mrdnut tjednima i itekako sam bila zahvalna mami i svekrvi na skuhanom. To danas više cijenim nego onda! Onda sam se valjda htjela dokazivati sama sebi. S drugom sam došla iz rodilišta i uhvatila se kuhače, mogla sam solo nisam izigravala patnicu, a mamu i svekrvu sam angažirala oko sina da se ne osjeća zakinut. Danas sam zahvalna da mi je svekrva u blizini i znam da će skuhati za svih i otpeljat klince u šk, mama može doć pomoć oko starije djece isto...
Sortiraj odgovore
Najstariji