Frajla, sa 32tt je bila 2100,
A sad sa 34tt je 2570.
Dr brine taj nagli skok.
A, ja nisam dobila ništa na kilaži u tih 14 dana.
Sve skupa do sada +10kg...
Daj mi reci, kad da dođem tamo, oko koliko sati?
Frajla, sa 32tt je bila 2100,
A sad sa 34tt je 2570.
Dr brine taj nagli skok.
A, ja nisam dobila ništa na kilaži u tih 14 dana.
Sve skupa do sada +10kg…
Daj mi reci, kad da dođem tamo, oko koliko sati?
Evo nasla sam sto sam pisala-edukacija je u pola 1, sjednes ispred sobe 301 (prvi kat), sestra prvo podjeli nalaze i onda vodi nove cure na edukaciju. Traje cca 45 min
Gumbek, bila sam na jednom predavanju prije cca mjesec dana i doula je objasnjavala kako nema dokaza da je masaža međice efikasna. Da je najbolji način da se žena zaštiti od epiziotomije taj da rađa klečeći ili čučeći tako da pritisak na međicu bude ravnomjeran u cijelom radijusu. I da sila teža odradi veliki dio posla.
I da je puno brži i lakši oporavak čak i ako se žena raspuca pa bude šivana (što nije dubinska trauma) nego kada oni škarama prerežu cijeli mišić nakon čega se taj dio vrlo sporo oporavlja.
E, sad, svako ima svoju teoriju.
Čaj od lista maline...nisam ga pila. To je za brži oporavak nakon poroda?
Frajla, kakve nalaze podijeli sestra?
Od 12 do pol 1 dijeli nalaze curama koje su dan prije donijele uzorke za profil
To pisem cisto da se ne zbunis (kao ja 😆) sta se cure guraju preko reda i zasto uzima njihove papire, a za uputnicu kaze "to ide kasnije"
Znaci kad s tim zavrsi onda izade i vodi one koje su ostale u sobu za edukaciju
Za edukaciju ne trebaju nikakvi papiri, nalazi, uputnica...to se sve nosi kada doneses uzorke
Aaaa, kuzim.
Znaci dođem na predavanje bez naručivanja, nakon predavanja dobijem epruveticu i onda opet bez narucivanja dođem donijeti epruvete?
Sorry, želim utvrditi gradivo...
Caj navodno jaca maternicu, ubrzava i olaksava porod, i za oporavak je dobar. To planiram kupit pa pijuckat, vjerujem da ne moze nastetit.
A gina sam pitala za masazu medjice, rekao mi je da ako zena nema infekcije i ako nije otvorena da zapravo ne moze skodit ako se ne pretjeruje, ali da epiziotomija uvelike ovisi tko od osoblja ce nas zadesit na porodu i to mu vjerujem od rijeci do rijeci.
Ja ju prvi put nisam uspjela izbjeci, ali mi se babica ispricavala i obajasnjavala da bi popucala prema guzi da me nije cvaknula a da je to grozno, a ovaj puta cemo vidjet.
Aaaa, kuzim.
Znaci dođem na predavanje bez naručivanja, nakon predavanja dobijem epruveticu i onda opet bez narucivanja dođem donijeti epruvete?
Sorry, želim utvrditi gradivo…
Tocno, za edukaciju se ne narucuje, samo dodes. Dobijes epruveticE - 4 kom, vadi se ujutro na taste i 2 sata nakon dorucka, rucka i vecere.
Sama odlucujes koji dan ces to raditi, uzorke drzis u frizideru i sutradan ujutro (mislim da je od po 8 do 10) ih trebas donjeti (opet bez narucivanja).
Caj navodno jaca maternicu, ubrzava i olaksava porod, i za oporavak je dobar. To planiram kupit pa pijuckat, vjerujem da ne moze nastetit.
A gina sam pitala za masazu medjice, rekao mi je da ako zena nema infekcije i ako nije otvorena da zapravo ne moze skodit ako se ne pretjeruje, ali da epiziotomija uvelike ovisi tko od osoblja ce nas zadesit na porodu i to mu vjerujem od rijeci do rijeci.
Ja ju prvi put nisam uspjela izbjeci, ali mi se babica ispricavala i obajasnjavala da bi popucala prema guzi da me nije cvaknula a da je to grozno, a ovaj puta cemo vidjet.
Meni je caj skroz dobar, ima onako biljni okus, al nije gorak. I mislim da ima u skoro svakoj ljekarni od marke suban, kosta 12 kn. Ja uzimam u kvartovskoj, kad nemaju naruce mi i dode za dan, dva
Mislim da sam caj vidjela u bio&bio,
Neznam koji je proizvodjac, cijena je mozda 15ak kn bila. Budem kupila kad mi bude usput
Sortiraj odgovore
Najstariji