Mmama, prije izdajanja topli/vruci oblozi da se kanalici prosire i lakse izade mlijeko, nakon izdajanja/podoja hladni oblozi ili hladan list kupusa da smiri upalu.
Vila, normalno je da boli jos neko vrijeme jer je tkivo bilo pod upalom i rasireno, plus masiranje. Bitno je samo da je bol manja u odnosu na jucer, tj da ne pojacava. Osjeti se kad je bol i mrvu laksa. Svakako nastavi kako si do sada. Samo bi dodala da se tvoja nervoza reflektira na bebu i onda ste u zacaranom krugu odbijanja cicanja i pojacanja tvoje upale. Dakle, neku laganu muziku na youtube ili bijele sumove, namjestiti se da ti je udobno i dati cicati.
Pogledaj jos da li na bradavici imas mozda koju bijelu tocku. Ako imas to je blister, odnosno zacepljen kanalic, pa bi bradavicu trebalo namakati u oblog od slane vode i trebao bi omeksati i puknuti..
I ako ces morati primiti antibiotik, inzistiraj na onom kompatibilnom uz dojenje i nikako prekidati dojenje jer ce jedino beba to uspjeti izvuci. Beba smije i mora dojiti dok ti imas temp i dok pijes antibiotik, preko mlijeka dobiva i antitijela protiv svih bestija koje ti imas i koje mogu biti potencijalni uzrocnik upale uz zastoj mlijeka..
Mmama, prije izdajanja topli/vruci oblozi da se kanalici prosire i lakse izade mlijeko, nakon izdajanja/podoja hladni oblozi ili hladan list kupusa da smiri upalu.
Vila, normalno je da boli jos neko vrijeme jer je tkivo bilo pod upalom i rasireno, plus masiranje. Bitno je samo da je bol manja u odnosu na jucer, tj da ne pojacava. Osjeti se kad je bol i mrvu laksa. Svakako nastavi kako si do sada. Samo bi dodala da se tvoja nervoza reflektira na bebu i onda ste u zacaranom krugu odbijanja cicanja i pojacanja tvoje upale. Dakle, neku laganu muziku na youtube ili bijele sumove, namjestiti se da ti je udobno i dati cicati.
Pogledaj jos da li na bradavici imas mozda koju bijelu tocku. Ako imas to je blister, odnosno zacepljen kanalic, pa bi bradavicu trebalo namakati u oblog od slane vode i trebao bi omeksati i puknuti..
Ne, ne zato sam se i javila ovdje.. i napisala da sam i sama iznenadena jer su mene ucili isto tako da se dojka utopli prije, medutim kod ovako male bebe i ranog dojenja nije stvar u zacepljenim kanalicima nego se cijelo tkivo dojke upali, limfa i ostalo i potrebno je ohladiti upalu da se tkivo smiri, limfa povuce tako da se mlijeko moze izvuci iz dojke.. makar sam i sama oduvijek slusala da se prsa griju prije izdajanja i kada dode do upale.. evo, nema dva dana da sam slusala ibclc upravo o tome :)
url=https://lilypie.com]
Pogledaj jos da li na bradavici imas mozda koju bijelu tocku. Ako imas to je blister, odnosno zacepljen kanalic, pa bi bradavicu trebalo namakati u oblog od slane vode i trebao bi omeksati i puknuti..Ne, ne zato sam se i javila ovdje.. i napisala da sam i sama iznenadena jer su mene ucili isto tako da se dojka utopli prije, medutim kod ovako male bebe i ranog dojenja nije stvar u zacepljenim kanalicima nego se cijelo tkivo dojke upali, limfa i ostalo i potrebno je ohladiti upalu da se tkivo smiri, limfa povuce tako da se mlijeko moze izvuci iz dojke.. makar sam i sama oduvijek slusala da se prsa griju prije izdajanja i kada dode do upale.. evo, nema dva dana da sam slusala ibclc upravo o tome :)
Ne mogu rec da lazu, ali meni je upravo u tom periodu doslo do upale zbog zacepljenja kanalica sa drugim djetetom. On je bio uspavan i nezaintersiran da isprazni dojku do kraja, a namjestiti ga je bilo nemoguca misija. I patronazna i ja smo se dobrano oznojile da bi nasle pozu u kojoj ce posisati iz te dojke. I pomoglo je upravo ovo sto sam u prethodnim postovima napisala. Topli oblog prije, hladno zelje nakon podoja..
Evo samo da javim, da se bol u dojci danas smanjila za 80%. 🤗
Moja curka je izvukla sve. Danas smo se lijepo nagustale nas dvije u miru, opustenoj atmosferi i dojenju. Muz je ostao doma i donosio mi jest i pit, dok smo nas dvije dojile u svim pozama po krevetu i kaucu haha
I evo kvrga nestala skroz,bol minimalna, kupus nissm na kraju ni stavljala...samo iskljucivo na sisu i bit uporan.
Imam samo pitanje u vezi pohrane mlijeka. Dal mogu mlijeko izdojeno iz frizidera sad prebacit u zamrzivac?
Moja curka je izvukla sve. Danas smo se lijepo nagustale nas dvije u miru, opustenoj atmosferi i dojenju. Muz je ostao doma i donosio mi jest i pit, dok smo nas dvije dojile u svim pozama po krevetu i kaucu haha
I evo kvrga nestala skroz,bol minimalna, kupus nissm na kraju ni stavljala…samo iskljucivo na sisu i bit uporan.
Imam samo pitanje u vezi pohrane mlijeka. Dal mogu mlijeko izdojeno iz frizidera sad prebacit u zamrzivac?
Super da se smanjilo..
Mozes prebaciti u zamrzivac. Jedino ne znam u sto si izdojila, ako ambalaza podrzava zamrzavanje a inace je za pohranu hrane, moze.
Imas na rodinim stranicama tekst o pohrani izdojenog mlijeka.
I evo kvrga nestala skroz,bol minimalna, kupus nissm na kraju ni stavljala…samo iskljucivo na sisu i bit uporan.
Imam samo pitanje u vezi pohrane mlijeka. Dal mogu mlijeko izdojeno iz frizidera sad prebacit u zamrzivac?Super da se smanjilo..
Mozes prebaciti u zamrzivac. Jedino ne znam u sto si izdojila, ako ambalaza podrzava zamrzavanje a inace je za pohranu hrane, moze.
Imas na rodinim stranicama tekst o pohrani izdojenog mlijeka.
Imam one casice od aventa, a sad sam mislila prebacit u njihove vrecice za zamrzavanje mlijeka. Casice su predhodno sterilizirane.
Pogledat cu tekst, hvala:)
Pozdrav.Trebam jedan savjet.. bebac ima 3 mjeseca..do prije tjedan dana smo iskljucivo dojili,ali su unazad 3tj bile zelene.stolice,bio je stalno nemiran a na dojci je jako brzo zaspao...kad bi ga maknula s dojke poceo bi plakat i onda sve u krug...znali smo dojiti svakih pola sata,sat nekad za 15 min...bez ikakvog reda a stolice su i dalje bile zelene...u periodu kad bi zaspao (vecinom kroz noc) na 2,3 sata ja bih se izdajala ali nikad iznad.120ml iz obje dojke...sad smo vec 4 dan na AD i dojenju kombinirano...on pocica obje dojke i nakon toga jos pojede 120ml AD..stvarno sam se trudila iskljucivo dojiti,izdajala se.i davala cicu na zahtjev i vrlo cesto,nisam popustala ni kad su mi svi govorili da je gladan i da mu treba dohrana...ali nakon 3tj borbe i zelenih stolica popustila sam...zanima me samo u cemu je bio problem jer ako negdje grijesim spremna sam to promijeniti i vratiti se na iskljucivo dojenje...ono po cemu sam sad sigurna da je bio gladan su te zelene i vodenasto sluzave stolice koje su trajale 3 tj,a od kad jede i AD vratile su se u zlatno zutu boju... volim dojiti u starijeg sina sam dojila 3 godine,ali s druge strane ne zelim da mi beba pati i da.bude.gladan...
Ako uredno dobiva na težini i ima dovoljan broj pokakanih i mokrih pelena zelena stolica ništa ne znaci, ne znaci da je gladan. Smanji postupno adaptirano mlijeko i vrati na dojenje, cica je kao protočni bojler a ne spremnik, kolika je potražnja toliko će se stvoriti. Za onoliko manje će se stvoriti koliko dodaješ adaptiranog
Sortiraj odgovore
Najstariji