Mi smo prvo isli u maticni ured prijaviti dijete, oboje smo morali biti prisutni. Tamo smo izvadili rodni list, izvadak iz maticne knjige rodjenih i domovnicu. Onda smo isli sa svim tim papirima i tamo prijavili dijete i izvadili potvrde o prebivalistu, o oibu i maticnom broju. I na kraju je muz odnio papire u firmu da preko njega mali bude prijavljen na hzzo. Svakako nazvati maticni i provjeriti da li im je bolnica poslala papire, jer dok bolnica ne posalje papire, ne mozes prijaviti dijete. Mislim da je postupak isti i ako roditelji nisu u braku ni na istoj adresi, jedino sto cete svuda morati ici zajedno.
http://proudmomy.blog.hr/10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
U policiju obavezno idete zajedno jer onaj roditelj koji nece bit prijavljen na istoj adresi kao i beba mora dat potpis da se slaze da beba zivi na drugoj adresi. Da ste na istoj adresi i u braku jedan roditelj bi mogao obaviti sve sam u policiji,u suprotnom idete zajedno.
U hzzo moze ic jedan roditelj jer njima se nose vec gotovi papiri (rodni lis,domovnica,potvrda o prebivalistu...)
ja i moj dragi nismo oženjeni i nismo na istim adresama prijavljeni...oboje smo morali u matični ured kamo bolnica pošalje podatke o rođenju,dragi je morao dati iskaz da potvrđuje očinstvo...tamo se onda dobije domovnica i rodni list i OIB za bebu i morate skupa u MUP da partner kod kojeg neće bit prijavljena beba da izjavu da je suglasan sa prebivalištem... hzzo je moja mama obavljala za bebu (uzela je sve papire i predala i za mj dana je dosla zdravstvena)
ja i moj dragi nismo oženjeni i nismo na istim adresama prijavljeni…oboje smo morali u matični ured kamo bolnica pošalje podatke o rođenju,dragi je morao dati iskaz da potvrđuje očinstvo…tamo se onda dobije domovnica i rodni list i OIB za bebu i morate skupa u MUP da partner kod kojeg neće bit prijavljena beba da izjavu da je suglasan sa prebivalištem… hzzo je moja mama obavljala za bebu (uzela je sve papire i predala i za mj dana je dosla zdravstvena)
Lusilu
za te novce je bitno da majka i dijete budu na istoj adresi prijavljeni, bar je tak meni teta na HZZO-u rekla
Meni nije nista rekla pitala nas je samo di ce dijete bit prijavljeno na kojoj adresi na hzzo..a od grada je morao bit na mojoj adresi jer mi je suprug prijavljen u drugom gradu.. Da je na njega(on je iz siska) ta jednokratna pomoc bi bila daleko manja pa nornalno da je na moju adresu prijavljen :))
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Sortiraj odgovore
Najstariji