pozdrav! zanima me kako prijaviti dijete,kamo sve po redu treba ići, sa kojom dokumentacijom i najvažnije kako prijaviti dijete čiji roditelji nisu u braku ni na istoj adresi?hvala
(-_-) <3 <3<3<3<3<33<3<33<
Mi smo prvo isli u maticni ured prijaviti dijete, oboje smo morali biti prisutni. Tamo smo izvadili rodni list, izvadak iz maticne knjige rodjenih i domovnicu. Onda smo isli sa svim tim papirima i tamo prijavili dijete i izvadili potvrde o prebivalistu, o oibu i maticnom broju. I na kraju je muz odnio papire u firmu da preko njega mali bude prijavljen na hzzo. Svakako nazvati maticni i provjeriti da li im je bolnica poslala papire, jer dok bolnica ne posalje papire, ne mozes prijaviti dijete. Mislim da je postupak isti i ako roditelji nisu u braku ni na istoj adresi, jedino sto cete svuda morati ici zajedno.
http://proudmomy.blog.hr/
10.03.2013. Maksim 💙
04.06.2018. Aleksandar 💙
ja i moj dragi nismo oženjeni i nismo na istim adresama prijavljeni...oboje smo morali u matični ured kamo bolnica pošalje podatke o rođenju,dragi je morao dati iskaz da potvrđuje očinstvo...tamo se onda dobije domovnica i rodni list i OIB za bebu i morate skupa u MUP da partner kod kojeg neće bit prijavljena beba da izjavu da je suglasan sa prebivalištem... hzzo je moja mama obavljala za bebu (uzela je sve papire i predala i za mj dana je dosla zdravstvena)
lusilu ni ja ni moj muz nismo na istoj adresi i bez obzira na to smo dobili novce i od grada i od hzzo :)
🦸♀️31🦸35
🙋♂️Jan (8)🙆♂️Noel (5)
Sortiraj odgovore
Najstariji