Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rolica
    15. Svibanj 2024. 14:46

dreamer ❤

Evo ja baš dns spamam forum 🫣 Zvala ja opet na kbc za kariogram. Razlika je u tome ako oba partnera idu, onda se preporuča ići prvo genetičaru na savjetovanje te se u sklopu tog savjetovanja izvadi krv za kariogram. A ako se nejde genetičaru onda se ne naručuje za vađenje krvi, jedino ako bi došao loš nalaz onda ide savjetovanje.

Mi smo išli direktno samo na vađenje krvi za kariogram, oboje, bez razgovora s genetičarem - to nam nisu niti spominjali. Sv.Duh konkretno.

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

• Ninaniksy
    15. Svibanj 2024. 14:49

Jurky obasjalo me sunce kad sam pročitala tvoj nalaz, presretna kao da se o meni radi, želim da se sad malo opustiš i uživaš u trudnoći, sve drugo je manje bitno, sad sebe stavi na 1 mjesto i uživaj ko kraljica 🥰🥰🥰

👸42 godina, hipotireoza, inz.rez. Pcos, AMH 34🧔MM 32 godina,normospermija/asthenoozospermia
    2016 vanmaterična
    2017 ivf 1 j.s.beta ❌
    2019 6j.s - icsi 1 blastica beta ❌
    2021 spontana trudnoća, inducirani pobačaj u 19 tjednu malformacija ploda
    4/2023 13 j.s - 3 oplođene Et 2 trodnevne, 1 blastica ❄ (Škvorc), beta 04.05. - ❌
    Fet 6mj 2023,beta 07.07. ❌
    04/2024 18 oocita, 11 oplođenih, 6 blastica
    17.04. ET 2 blastice
    30.04.2024 beta ❌
    (4 smrznute 2 +2) ❄️❄️❄️❄️
    Fet 10/2024 ❌
    Fet 11/2024❌

nicaivo

Lunolina držim fige da je ipak bilo prerano testiranje i da će biti lijepa beta u subotu :)
    Jurky jako mi je drago :))) jeeeeejjjjj :)))
    Što se kariograma tiče, ja sam se naručila 19.02. na Rebro, a termin sam dobila tek 24.6., koma.
    Cure koje imate iskustva s trombofilijom, molim vas ako netko zna da mi kaže što misli o mojim nalazima? Sad mi je stigao cijeli nalaz za sve, pa ne mogu dočekati konzultacije da pitam.
    MTHFR C677T homozigot i A1298C heterozigot
    PAI-1 4g/4g homozigot
    Faktor V Leiden negativno
    FII negativno
    Jesam li kandidat za heparin? Može li to utjecati i na implantaciju? Vi koje se pikate heparinom, jeste li počele koristiti odmah od transfera ili od prvog UZV?

👩🏽31 👨🏻33
    2x - IUI ❌
    1. IVF - 02/2024 ❌
    2. IVF - 04/2024 - tri blastice, ET 1 ❌, 🧊2
    Histeroskopija 05/2024 ✅
    3. FET - 06/2024 ➕, Panorama Low Risk 🎀🩷

Jurky32

I još jednom hvala ❤️
    Monny, kako si ti? Trudnoća teče u redu? ❤️
    Bebolina, moj FSH je u devetom mj bio na 23, a u prosincu 8,5. Dr. Bračun mi je rekla neku brojku do koje se visina FSH tolerira za ulazak u postupak, ali ja se evo sad ne mogu sjetiti, prazna mi glava. Pretpostavljam da je dr. R. važnije ultrazvučno stanje tvojih jajnika. A i nije 9 neko veliko odstupanje. 
    Mura, mislim da bi ti mpo doc s obzirom na 3 neuspješna transfera trebao napisati preporuku za kariogram bez problema.
    Pixi, ne znam hoće li ti nakon prvog neuspješnog ivf-a preporučiti kariogram, ali pitaj, ništa te ne košta.
    Dreamer, baš mi je čudno što vas doc ne šalje oboje na kariogram, ne vidim smisao u tome da samo jedno od vas to radi 🤷‍♀️🤷‍♀️ to je moje mišljenje, ne znam..

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

• Ninaniksy
    15. Svibanj 2024. 14:51

tinčica1703

Rolice draga neopisivo mi je žao i suosjećam s tobomNajveću moguću sreću želim ti u Beta +, premda sam se malo lecnula kad sam pročitala za tamo da si se pisala, ali to nema veze sa ostalima nego samo sa mojim lošim iskustvom, drugima su donijeli sreću, držim fige da i ti budeš dio pozitivne statistike.. 🤞🫶
    Lunolina šaljem zagrljaj utjehe. Baš se opet zaredalo negativno na forumu, izgleda da nas je sve nadvila neka loša vibra, da što prije prođe…
    Ipak se nadamo sretnim vijestima… Držm fige da se promijeni situacija i da smo mi sve samo neurotične i nestrpljive i da će sve doći na svoje i da će beta biti pozitivna 🤞
    Pixižao mi je zbog bete, isplači se, ovaj osjećaj negativne bete sam toliko puta prošla da točno znam kako se osjećaš, šaljem najveći zagrljaj..Dodo87žao mi je zbog ishoda i želim ti da što prije uspiješ , Bože koliko je sve ovo teško, tko ovo nije prošao, ne zna koliko jake žene mogu biti… Rasplakala si me sa ovim danom obitelji, neki strah u meni da ću iznevjeriti sve oko sebe uključujući i sebe, dan obitelji a ja već 8. put pokušavam.. Suza suzu stiže.. Hormoni vjerovatno rade svoje..Medena, Wildflower, Sanii drage moje cure, sretno Vam danas, čekam lijepe vijesti…Marisha držiim fige da test bude pozitivan , šaljem pozitivne misliJurky32presretna sam da je sve u redu… ❤️
    Ja sam jučer imala online konzultacije sa dr Alebićem, u 6 mjesecu krećemo sa stimulacijom koju će mi odrediti dr Matković u Osijeku i pratiti folikulometrije da ne prođem kao zadnji put, tolike novce sam bacila u vjetar i odustala od aspiracije. Sad nekako zbrajam od kredita što mi je ostalo za novi postupak i kalkuliram… Čitam Vas stalno ali nemam snage ništa napisati jer ovakva emotivna kakva sam nakon svega, sumnjam da Vam neku pozitivu donijeti..
    Os sveg srca Vam svima želim sve najbolje…❤️

Ja ti želim najveću sreću ovog puta, ponavljam da te totalno razumijem kad te iscrpe i psihički i fizički i financijski, a sve za ništa, tako da neka ovo bude tvoj dobitni, i da te prati sreća cijelim putem, zaslužila si 🤗🥰

👸42 godina, hipotireoza, inz.rez. Pcos, AMH 34🧔MM 32 godina,normospermija/asthenoozospermia
    2016 vanmaterična
    2017 ivf 1 j.s.beta ❌
    2019 6j.s - icsi 1 blastica beta ❌
    2021 spontana trudnoća, inducirani pobačaj u 19 tjednu malformacija ploda
    4/2023 13 j.s - 3 oplođene Et 2 trodnevne, 1 blastica ❄ (Škvorc), beta 04.05. - ❌
    Fet 6mj 2023,beta 07.07. ❌
    04/2024 18 oocita, 11 oplođenih, 6 blastica
    17.04. ET 2 blastice
    30.04.2024 beta ❌
    (4 smrznute 2 +2) ❄️❄️❄️❄️
    Fet 10/2024 ❌
    Fet 11/2024❌

wildflower
    15. Svibanj 2024. 14:53

Pozdrav cure, evo mene s uzv....🥰🥰
    Sve je u redu🥹🥹 vidjeli smo srceko kako titra❤️Jos je prerano za cuti ga... Dr R je rekao da je iduci tjedan off jer je veliki MPO konges u Sibeniku pa da me zato sestra narucila ovaj tjedan. Inace, sada sam 5+6..
    Iduci pregled me narucio u 11 tt.. Ali buduci da tada idem na putovanje i necu biti u Hr, termin sam dobila 02.07, sto ce biti 12+5. Trebam izvaditi neke nalaze i tada cu napraviti neki prenatalni test.
    Ajme ko ce docekati do tada..
    On je rekao svakako da nema potrebe da dolazim prije.
    Mislim da cu ipak radi sebe i svog mira otici u 9-tom tjednu negdje na uzv samo da cujemo srce🤭 A i oprezna sam s obzirom da je rizik do 12tog tjedna.
    Inace dr R je rekao da mogu sve normalno.. Rekao je da mogu putovati. Imam isplaniran put sada u 5 mj 5 dana, to mislim da cu ipak preskociti radi svog mira, i u 6 mj 10 dana... To mislim da cu ici ako bude sve ok...
    Ako je sve ok, odnosno ako nema krvarenja, sve se moze normalno.
    Ukinuo mi je Prolutex, a Cyclogest ostavio do iduceg uzv...
    Za simptome je rekao da ih neke zene imaju, neke ne.. Da ne brinem sto ih nemam....

Medenaaa bravooo, tooo🥳 drago mi je zbog bete!! Hoces ju opet ici vaditi ili je to to? Trebas li i progesteron? Ti uzimas Prolutex?

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

Jurky32
    15. Svibanj 2024. 14:56

Hvala, hvala svim curicama ❤️❤️
    Simbalija, Rolica, Rebro ima takav protokol kad se radi kariogram oba partnera, prvo razgovor pa vađenje krvi. Nas je ona ispitala sve o našem mpo putu. Pitala nas jesmo li u rodu. Ispitala sve bolesti u obiteljima i onda nas poslala na vađenje krvi. 
    Leona, sretan nastavak puta 😘
    Nicaivo, na Rebru se jako dugo termin čeka, strašno 🤦‍♀️

10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

Rolica
    15. Svibanj 2024. 14:56

Nicaivo ja se pikam iako po meni bez razloga, nalazi su na granici (heterozigot 5G)... mislim da ti jesi kandidat za heparin po svemu, ali naravno nisam stručnjak  Jesi malo proučavala i guglala ili samo ovdje istražuješ? Pikala sam se od transfera svaki dan i imam faking masnice po cijelom trbuhu od toga. Javiti će ti se Sanii svakako s detaljima. Sretno!

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

Jurky32
    15. Svibanj 2024. 14:58

wildflower

Pozdrav cure, evo mene s uzv….🥰🥰
    Sve je u redu🥹🥹 vidjeli smo srceko kako titra❤️Jos je prerano za cuti ga… Dr R je rekao da je iduci tjedan off jer je veliki MPO konges u Sibeniku pa da me zato sestra narucila ovaj tjedan. Inace, sada sam 5+6..
    Iduci pregled me narucio u 11 tt.. Ali buduci da tada idem na putovanje i necu biti u Hr, termin sam dobila 02.07, sto ce biti 12+5. Trebam izvaditi neke nalaze i tada cu napraviti neki prenatalni test.
    Ajme ko ce docekati do tada..
    On je rekao svakako da nema potrebe da dolazim prije.
    Mislim da cu ipak radi sebe i svog mira otici u 9-tom tjednu negdje na uzv samo da cujemo srce🤭 A i oprezna sam s obzirom da je rizik do 12tog tjedna.
    Inace dr R je rekao da mogu sve normalno.. Rekao je da mogu putovati. Imam isplaniran put sada u 5 mj 5 dana, to mislim da cu ipak preskociti radi svog mira, i u 6 mj 10 dana… To mislim da cu ici ako bude sve ok…
    Ako je sve ok, odnosno ako nema krvarenja, sve se moze normalno.
    Ukinuo mi je Prolutex, a Cyclogest ostavio do iduceg uzv…
    Za simptome je rekao da ih neke zene imaju, neke ne.. Da ne brinem sto ih nemam….

Medenaaa bravooo, tooo🥳 drago mi je zbog bete!! Hoces ju opet ici vaditi ili je to to? Trebas li i progesteron? Ti uzimas Prolutex?

Baš mi je drago da je sve u redu, bravoo ❤️ i ja bi radi svog mira obavila jedan uzv između, dugo je to za čekati..

wildflower
    15. Svibanj 2024. 15:02

Cure da vas pitam za trudnicku knjizicu...
    Jel to samo relikt proslosti?😂😂
    Jel to ginekolozi daju? jel to moramo same kupiti? Kada se to pocne voditi?
    Ljeto necu biti u Zagrebu, pa cu ici kod drugog ginekologa..
    Inace dr R je to skroz ok.. Da ostanem kod njega, da idem kod nekog drugog, sve mu je ok.. Ali je svakako rekao ako zelim da ce mi voditi trudnocu..
    Jos cu razmisliti hocu li dolaziti u Zg kod dr R preko ljeta.. Ili cu ici kod nekoga u Splitu gdje cu biti do 10 mj, sto je u biti drugo tromjesecje....

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.