Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    wildflower
    26. Travanj 2024. 12:24

Pozdrav, evo da se dotaknem teme prehrane.....

Danas imam 30 kg manje nego sa 16 godina kada mi je i dijagnosticiran PCOS.. BMI mi varira od 20-22 zadnjih godina. 
    Puno se vise krecem. Trenirala sam do neadvno.
    S godinama je osvijestenost o prehrani rasla, no isto tako sam pocela biti fizicki dosta aktivnija nego prije, promijenila sam totalno mindset o prehrani i vise manje jela kako je i Stela opisala.

Prezivjela sam i 5 godina studija u Zg na SC menzi, bez da sam se udebljala :D

Prehrana je uvijek 70%-30%, 80%-20% gdje manji postotak ode na brljanja u smislu pojedem nekada pizzu, sendvic, odem u restoran. popijem alkohol , pojedem kolac i sl. Ali generalno jedem sezonski i raznovrsno.

Kada sam krenula u citavu ovu pricu, buduci da sam i sama perfekcionist, odmah po skindanju s pilule na kojoj sam bila 12 godina, krenula sam opet u vodjenje od strane nutricionistice... S tim da prehrana koju mi je slozila nije se puno razlikovala od moje.. Samo je bolje poslozila unos mikro i makro nutrijenata i bas sam pratila kalorije.... Od 10/2022 pijem sve suplemente nabrojane ovdje...

I eto... Ipak moje js nisu najbolje kvalitete...

Ono sto hocu reci je da se meni cini da prehrana ucini jako veliku razliku kad stvarno lose jedes u smislu neredovito, bez voca i povrca, junk food, prehrana bogata UH bez unosa dovoljno proteina i sl... 

Ja sam naivno vjerovala ako idem sve po PSu nakon sto se skinem s pilule, unesem sve moguce suplemente, treniram, krecem se, setam, dobro spavam, moj pcos ce nestati.. Ali eto nije se dogodilo..
    Nisu mi se magicno vratile ovulacije. Nije mi se ustabilio ciklus. Nisam prirodno ostala trudna. I najjaci udarac za kraj mi je bio losa kvaliteta js.

Ipak nije sve u nasoj moci... S prehranom se jako puno toga moze uciniti i postici za cjeloukupno zdravlje i da se super osjecas u svojoj kozi, ali evo u mom slucaju nije odradilo "cudo".. 

Svakako podrzavam uvijek promjene na bolje i ovo sada ne znaci da odustanete od poboljsanja prehrane :) ali eto samo hocu reci da mislim da nije cudotvorno.

'91, PCOS, AMH 29,4 pmol/L (4,1-58)
    '86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

wildflower
    26. Travanj 2024. 12:26

I jos da nadodam...  Vidim da se puno zena tu pati i kao ne pije alkohol nikada, ne jede junk food nikada...
    Moj savjet je da se opustite, ako se treba dogoditi, i kada se treba dogoditi - dogoditi cete se..
    Samo sebi uskracujete priliku da se opustite i uzivate u necemu.
    Lijepo balans i bit ce sve to dobro jednom... na ovaj ili onaj nacin❤️

'86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌
    4mj/2024 - 1. IVF - SET BC | 1 BC ❄️ | 9dnt β 262 | 11dnt β 769 | 13dnt β 1646 ➡️ 1. uzv 15.05. ❤️ Panorama low risk - it's a boy 🩵

wildflower
    26. Travanj 2024. 12:33

Medena33

Giselle super! Drzim fige za dalje.
    Evo javljam stanje- folikuli 13,14,15,16, endometrij 10.
    Aspiracija u ponedjeljak.
    Ono sto me brine je da meni folikuli rastu svako dva dana po 1 mm. Znaci bas sporo. To je pokazo uzv u poned i srijedu. Jeli onda to zabrinjavajuce jer ne znam oce bit dovoljno veliki u poned. A dr je rekao u poned aspiracija, mislio sam da ce ici brze kod vas al ne mogu drzati dalje od ponedjeljka. To ce mi biti 17 dan ciklusa. Molim komentare iskusnih.
    Stoperica brecavid u sub u ponoc, rekao je da mogu sama dati sebi.

Hej znam da ti je to sada tesko i muci jer sam i sama takva, ali probaj naci najbolji moguci nacin za opustiti se i maknuti misli od svega. Dr zna sto radi i bit ce to sve dobro❤️
    Nemoj se prepasti Brevactida.. Meni je to bilo prvi put da sam morala sama smiksati lijek i izvlaciti ga u spricu.. Ja pogledala bezbroj puta YouTube video i svejedno otisla u ljekarnu gdje mi je super draga mag.farmacije objasnila sve i pokazala...
    Mozda da si kupis u ljekarni iglu i spricu pa da probajes sama s vodom prije same stoperice ako nisi nikad koristila sprice na takav nacin :)
    Sretno 🍀

'86, oligozoospermia
    Repromed:
    2mj/2024 - 1. AIH ❌

loli2020
    26. Travanj 2024. 12:37

Lunolina

Cokoladiceprije koliko si prestala s progesteronom? 2 dana? Ovisi kako kod koga, ali meni obicno dodje 4 dana nakon prestanka progestorona. Prije 3 mjeseca sam isto tako brljavila prvih par dana i onda 4 dana od prestanka terapije je dosla M kako treba.

DoktoriceSanisto smo rekli, uzimaju li se vitamini nakon transfera? Viamin C, E, ubiquinol, kurkuma, Catafertil, melatonin?😬
    Loli meni su ovi tvoji simptomi bas super! Nadam se da je to to❤️❤️❤️

Medena33

Marica36 kad si ti? Jesmo skupa?

Lunolina 💚💚💚💚💚💚💚

🧔🏻‍♂️33 , 🙍‍♀️33
    03/2019 IVF-ICSI Podobnik
    03/2019 ET - beta 0 ❌
    05/2019 - FET beta +
    02/2020- STIGLA CURICA 💗
    11/2022- FET Alea Fertility= beta 0❌
    02/2023 - FET; beta 3.03🤞❌
    03/2024 - MPO Alea Fertility
    04/2024- FET u čekanju 1❄️
    23.04.-FET
    06.05.- Beta 🤞🏻❌
    09/2024.- 3. MPO
    02.10.2024.- mogući transfer 🫶🏻🤞
    💚💚Izađi kao pobjednik u ovoj igri živaca💚💚

Johicaa
    26. Travanj 2024. 12:42

Bless💫

Johicaa

Čokoladica

Cure, kad vec pricate o prehrani i suplementima, sta se koristile u pripremi za fet? Osim cikle i ananasa?

Ja sam pila folnu, vitamin D, magnezij glicinat i caj od kantariona 2x na dan(prestala s njim 4 dana prije transfera). Nakon transfera uveden mi je vitamin B i ja sam nastavila sa vitaminom D i magnezijem.
    Nisam pila ciklu i ananas jer mi se endo i onako previse debljao.

Koliki ti je endo bio kad si imala uspješan fet? 🫣 ako se sjecas😂
    I mene moj malo brine 😟

Kod uspjesnog transfera bio je 13 mm kad mi je uveo utrogestan i poslje toga nije spominjao nista vise. 
    A prije toga se znao debljati do 21mm pa su pokusavali i prirodni nije doslo do transfera, pa su me stavili na antibaby 2 mj dok se nije izreguliralo trebalo nam je 6 mj. Dva neuspjesna transfera i onda se ocito sve poredalo.
    Hormoni svi uredni, estrogen uvijek normalan, bas sam bila pod upitnikom non stop.

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    🐝'89, Retrogradna ejakulacija
    IVF/ ICSI(BiH)2022. 5❄️
    Fet No.3. 12/2023. 1❄️ 6dpt test +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 ✔️
    21.08.'24 🌈💙👶🏻 3450 gr i 54 cm

sanjushka
    26. Travanj 2024. 12:51

Bubica ❤️ ma kao što si rekla, samo da su one žive i zdrave, sve ce se to normalizirati. Drago mi je da je sve ok i da uživate.. 🥰🥰
    Giselle super brojka, nadam se da će se nastaviti lijepo razvijati🤞🏻🍀 Jel ti onda potvrđen transfer u utorak?

👩🏼 37, endometrioza, AMH 0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    1. 2020. stim, ❄️ 1js zbog endo
    2. 4/23 stim➡️ 2js + 1❄️, 2🥚, ET 1js, ➖
    3. 9/23 prir➡️ 1js ❌ nije oplođena
    4. 10/23 prir➡️ 1js, ET, ➖
    ✴️Beta+
    5. 2/24 stim➡️ 2js, 1🥚, ET 2d zametak, 13dnt β 403, 15dnt 730, 18dnt 2364, 20dnt 3428, BO💔
    ✴️Repromed
    6. 6/24 stim ✖️
    7. 9/24 stim➡️ 4js, 3🥚, ET 1 bc, 0❄️, β 11dnt 1021, 13dnt 2733, 💔 Miss Ab
    8. 2/25 stim➡️ 3js, 2🥚, ET 2x 3d zametak, ➖
    9.⏳
    s88.forum@gmail.com

Bless💫
    26. Travanj 2024. 12:55

Johica daa, to je bas puno(21), ali bitno da je proslo i daaa se tvoja mrvica uhvatila i da uzivate. 😍 
    Sve je ocito kako reagiramo na stimulaciju, kod mene uvijek preveliki boom svega, a na to ne mozemo utjecati. Hvala na inf i uzivajjjjj 😍😍

👱🏻‍♀️33god. - AMH 2,39 ng/ml
    👨🏼‍🦲35god.
    Prirodno :1biokemijska, 2VM(desni jajovod✂️ druga 💉MTX)
    1.IVF 08/2023- 8🥚 transfer 2BC -VM (💉MTX)
    2.IVF 04/2024- 8🥚 5 oplodenih -3 BC , transfer 2BC- test ➕beta ➖ 1❄️
    07/2024 stimulirani FET 1 blastociste ➖
    3. IVF 10/24 - 5🥚 tranfer 1BC i 1morule ➖

Giselle
    26. Travanj 2024. 12:57

sanjushka

Bubica ❤️ ma kao što si rekla, samo da su one žive i zdrave, sve ce se to normalizirati. Drago mi je da je sve ok i da uživate.. 🥰🥰
    Giselle super brojka, nadam se da će se nastaviti lijepo razvijati🤞🏻🍀 Jel ti onda potvrđen transfer u utorak?

Hvala ti😍 Nije potvrđeno, rekao da se sutra još čujemo, ali da vjeruje da će biti u utorak. Sutra će mi, nadam se, potvrditi.

Svi nalazi uredni
    Pokušavamo od 9.mj 2022.

Giselle
    26. Travanj 2024. 13:03

wildflower

Medena33

Giselle super! Drzim fige za dalje.
    Evo javljam stanje- folikuli 13,14,15,16, endometrij 10.
    Aspiracija u ponedjeljak.
    Ono sto me brine je da meni folikuli rastu svako dva dana po 1 mm. Znaci bas sporo. To je pokazo uzv u poned i srijedu. Jeli onda to zabrinjavajuce jer ne znam oce bit dovoljno veliki u poned. A dr je rekao u poned aspiracija, mislio sam da ce ici brze kod vas al ne mogu drzati dalje od ponedjeljka. To ce mi biti 17 dan ciklusa. Molim komentare iskusnih.
    Stoperica brecavid u sub u ponoc, rekao je da mogu sama dati sebi.

Hej znam da ti je to sada tesko i muci jer sam i sama takva, ali probaj naci najbolji moguci nacin za opustiti se i maknuti misli od svega. Dr zna sto radi i bit ce to sve dobro❤️
    Nemoj se prepasti Brevactida.. Meni je to bilo prvi put da sam morala sama smiksati lijek i izvlaciti ga u spricu.. Ja pogledala bezbroj puta YouTube video i svejedno otisla u ljekarnu gdje mi je super draga mag.farmacije objasnila sve i pokazala…
    Mozda da si kupis u ljekarni iglu i spricu pa da probajes sama s vodom prije same stoperice ako nisi nikad koristila sprice na takav nacin :)
    Sretno🍀

Medena33, ja sam se isto bojala koristiti Brevactid jer nisam ništa takvo prije koristila. Pogledala sam milijun puta filmiće na YouTube-u i bila sva u panici prije jer sam se bojala da ću nešto zeznuti, ali na kraju sam uspjela sve napraviti kako treba. Pustila sam si još jednom filmić kad sam to miješala i korak po korak radila. 
    A možeš otići i u ljekarnu kao Wildflower,  oni će ti pokazati. 

Svi nalazi uredni
    Pokušavamo od 9.mj 2022.

Medena33
    26. Travanj 2024. 13:14

Hvala cure, pogledat cu na youtubeu. Teta u ljekarni mi je objasnila otprilike kako. Nadam se da cu se snac. Do tada cu prouciti po internetu. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.