Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Giselle
    25. Travanj 2024. 13:13

Jurky, žao mi je zbog svega što prolaziš, uopće ne mogu zamisliti kako ti je i što ti se sve vrti po glavi.. Kao da nije dovoljan ovaj cijeli put koji si prošla ,sad moraš još strepiti..
    Što se tiče doktorice, ne znam što reći,  neki ljudi su vrhunski stručnjaci u svom poslu, a ne bi stvarno trebali raditi s ljudima jer im nedostaje empatije i takta.
    Drži se❤️

Svi nalazi uredni
    Pokušavamo od 9.mj 2022.

Simbalija
    25. Travanj 2024. 13:17

Na konzultacijama mi je doktorica rekla da oni moraju savjetovati histeroskopiju prije postupka, ali da pacijent može odbiti, te da će ona napisati u karton da pacijentica u ovom trenutku nije spremna za zahvat, ali da ukoliko postupci budu neuspješni da ćemo ga svakako napraviti.
    Očito to moranje i nije praksa u drugim bolnicama? Čudo s ovom Rijekom..
    Johica i meni su rekli da očekuju loš kariogram, ali eto. Sad kažu da se ne može znati uzrok blighedu. 
    Što se tiče takta, da većinom ga nemaju oni koji bi ga najviše trebali imati, ali tokom prekida trudnoća mogu reći da su prema meni više manje svi bili dragi, blagi i puni razumijevanja. Koliko god bila omražena ta riječka ginekologija 😀

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

Giselle
    25. Travanj 2024. 13:23

Saniii

Giselle

wildflower

Giselle

wildflower

Sani, sto se tice pretraga: Vitamin D je bio 120 + suplementiram sa D vitalom, DheaS je bila blizu donje granice, suplementiram, sad je blizu gornje. Mada dr R ne vjeruje u sve to… Rekao mi je doslovno za dheu: "nitko ne zna cemu taj hormon sluzi. Kao za mladost, ali nije to znanstveno dokazano. Ako ne ide na uputnicu, ne vjerujem toma. U Americi je dosta jako trziste suplementa i svasta podvaljuju. A vi zene koje pokusavate ostati trudne ste najlaksa meta".
    Zeljezo i feritin nisam vec neko vrijeme vadila, ali prije godinu dana je bilo uredno.
    TSH i ft4 su mi isto uredni.. Dr R je dao samo vaditi ta dva.
    Inace endokrinologinja dr Herman je rekla da ovi ostali hormoni i antitijela stitnjace nisu potrebn

❤️🥹 hvala ti draga Giselle
    Ti nas obavijestavaj kako napreduju vase mrve

Kako si ti? Kako ti je prosla aspiracija?
    Evo ja danas, 7 dana nakon, mogu reci da vise ne osjecam onaj neki pritisak oko jajnika kada idem sjesti na stolicu….

❤️❤️
    Znam da je teško nešto pustiti i ne vrtiti po glavi, ali samo si tako radimo loše, a ništa ne možemo promijeniti.. Zato, samo pozitivne misli❤️
    Ajde drago mi je da više ne osjećaš pritisak.🫶

Jedi uzela samo lokalnu anesteziju ? Jel ista boli? I ja imam uvijek 10+js a uv8jek dosad bila kratkotrajna intravenozna anestezija. Mrvicu mi je i lijevi jajnik visoko pa se bojim koliko lokalna djeluje 😬.
    Johica 😘🤗

Da, uzela sam samo lokalnu. Popila sam neofen doma nakon doručka. Pa ja sam stvarno očekivala da će biti groznije,  više mi je bilo nelagodno to ispiranje. I kad su mi davali anesteziju osjetiš ubod, ali su mi rekli da je to bolje jer će onda više djelovati. Osjetila sam te ubode u jajnike i malo me onako više grčilo nego baš bolilo dok je punktirao. Ali stvarno je bio jako nježan,  obziran i cijelo vrijeme je pričao sa mnom , kao i sestra.
    Uglavnom,  moje iskustvo stvarno nije strašno,  ja sam se dvoumila jesam li dobro odlučila što nisam uzela opću jer je bilo dosta jajnih stanica, ali sad da moram ići ponovno, uzela bih opet samo lokalnu.

Svi nalazi uredni
    Pokušavamo od 9.mj 2022.

Pixi
    25. Travanj 2024. 13:25

Giselle

Hvala vam cure. Valjda neće sad i mene baciti u bed Stanić🤣
    Vidjet ću što sutra kaže . Ali sad vidim da na nalazu piše fertilizacija ICSI. Znali li netko zašto jer nam i spremiogram normo?🤔

Čitala sam da ICSI metoda ide i kod parova kod kojih IVF nije bio uspješan više puta.
    Neka me netko ispravi ako nisam dobro navela.

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

Rolica
    25. Travanj 2024. 13:32

Curke beta je 68,80 baš stigao nalaz, čekam iz klinike da jave jel to okej 

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

Jurky32
    25. Travanj 2024. 13:38

Hvala vam cure svima od ❤️ Divno je imati vas ❤️
    Možda me čeka zdrava beba, a možda me čeka i prekid trudnoće. Jesam se mučila skoro 4 godine da do trudnoće uopće dođem, ali muž i ja samo se složili da nam ne pada na pamet roditi dijete s kromosomskom greškom i mučiti i to dijete i sebe do kraja života. Možda zvuči ružno, ali moramo biti razumni i realni. Ne idem na amnio samo da bi saznala, idem vidjeti što mi je činiti dalje. Možda će biti sve u redu, a možda ćemo morati proživjeti pakao. U svakom slučaju preživjeti ćemo i ako bude trebalo boriti se dalje. Hvala vam što me čitate i podržavate. Danas mi je baš izgleda dan za izbaciti sve iz sebe. Ljubim 😘

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

Jurky32
    25. Travanj 2024. 13:39

Rolica

Curke beta je 68,80 baš stigao nalaz, čekam iz klinike da jave jel to okej

Za 9dnt trodnevnog je sigurno dobro 🤞🥰🥳

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

Giselle
    25. Travanj 2024. 13:42

Pixi

Giselle

Hvala vam cure. Valjda neće sad i mene baciti u bed Stanić🤣
    Vidjet ću što sutra kaže . Ali sad vidim da na nalazu piše fertilizacija ICSI. Znali li netko zašto jer nam i spremiogram normo?🤔

Čitala sam da ICSI metoda ide i kod parova kod kojih IVF nije bio uspješan više puta.
    Neka me netko ispravi ako nisam dobro navela.

Hvala ti, sad sam još zbunjenija jer je nama prvi put🤔
    Budem ih pitala.

Svi nalazi uredni
    Pokušavamo od 9.mj 2022.

korni
    25. Travanj 2024. 13:44

Rolica meni se čini dobra beta 🤗🤞🍀 
    Jurky isti stav imam i ja, i razumijem te u potpunosti ❤️

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Rolica
    25. Travanj 2024. 13:45

Wildflower, Sanjushka, BikMik, Jurky, Korni, Angel eyes, Anica, Stela_M, Sanii, hvala svima curke na podršci, nemate pojma koliko znači  🥰❤️🥰❤️ 
    Ana_ drago mi je da je kod tebe sve izašlo na dobro, neka tako i ostane 
    LaislaBonita, Čokoladice, držite se cure. Uzmite odmor, napunite baterije pa u nove pobjede ❤️🥰
    Giselle super brojkica! Nek bude sve dalje kako treba 
    Jurky draga drži se. Slažem se s tobom za kromosomske greške. Koliko god bilo teško, ali treba biti i realan. Nećemo misliti na najgore, probaj se fokusirati na pozitivu. Vizualiziraj svoju zdravu bebu 
    .
    evo javili su se iz Bete, nalaz je uredan, ponavljam u subotu da vidimo duplanje, ajme još ne vjerujem ❤️🥰

👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
    AMH 3,2, kariogrami uredni,
    👨 38 g, oligozoospermia,
    1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
    2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
    3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
    5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
    6. Škvorc ⏳
    rolica.forum@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.