Markolina hoćeš išta uvoditi od ovih naših metoda (cikla, ananas i sl)? 🙈
Dreamer da, sad nema smisla u postupku. Trebalo bi početi par mjeseci prije. Taj myoinositol je općenito dobar, istraži po netu, ali znam kao da smanjuje rizik gestacijskog dijabetesa, poboljsava kvalitetu jajnih stanica, dobar je za hormonsku ravnotezu itd itd. Jedini nedostatak mu je sto je skup…
Xoxo možda se tijelo probudilo nakon svega… držim ti fige 🤞🏽🍀
Molly cekamo vijesti 🤞🏽
29 👩🏻 AMH 23,6 - hipo/hashi
30 👱🏼♂️ asthenozoospermia
mikrodelecije ✅️ kariogram ✅️
KBCSM
- 10/2024 ICSI Gonal,Cetrotide,Decapeptyl- 9🥚1❄️
- 11/2024 FET🐧 - biokemijska 😔
- 12/2024 ICSI u pc, ovulirala - AIH - beta✖️
ŠKVORC
- 4-5/2025 Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle - 10🥚 1 🐣 - transfer 8.5. 🌸 beta 11dnt 165, 13dnt 403 🥹🙏🏼💗 5.6. prvi pregled
Terapija: Euthyrox, Cyclogest, Decortin, Folbella, Aspirin, Omega 3
riamarro@hotmail.com
Zdravo svima, nova sam na forumu pa sam htjela ukratko podijeliti svoju priču i javiti se ❤️
Nažalost, iza sebe imam dvije spontane trudnoće i jako težak period pun neizvjesnosti, straha i tuge. Nakon drugog spontanog, počeli su me plašiti da mi vjerovatno nisu dobre jajne stanice, što mi je jako teško palo. Nakon mnogo razmišljanja, razgovora i emocija, odlučili smo se na IVF kao sljedeći korak.
Trenutno pijem Novalac, Inovo i Q10, trudim se što zdravije jesti i brinuti o sebi koliko god mogu. Ljudi me tješe da još mogu zatrudnjeti, što mi daje nadu, ali moram priznati da u meni i dalje postoji veliki strah… Često me preplave misli, brige i pitanja – hoće li uspjeti, koliko će trajati, kako će moje tijelo i psiha sve to podnijeti…pogotovo nakon 2 spontana....
Ovdje sam jer želim biti među ženama koje znaju kako je to prolaziti kroz sve ove faze – i liječenja, i čekanja, i nade, i razočaranja. Ako budem imala neko pitanje, rado bih ga podijelila ovdje, jer vjerujem da mi vaša iskustva mogu puno pomoći. Hvala vam
👩🏻 30g PCOS
🧑🏻 30g UREDAN
11/2024 missed 8tt, 05/2025 missed 7tt
spremamo se za IVF?
Molly držim fige da se mrvica čvrsto primi 🥰
Riamaro od 2.dana ciklusa pijem sok od cikle (oko 100 ml dnevno) i pojedem nekoliko brazilskih oraščića dnevno. Ubacit ću danas i sutra ananas i pojačat malo sok od cikle. Pročitala sam negdje da i tamno pivo pomaže,ali nisam ljubitelj pa nisam isprobala 😅
💃 35, PCOS
🕺35, normo
2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
Spontana dobrodošla i brzo nam otišla 😊
Mislim da za početak trebate obaviti dobru obradu-i ti i partner. Nakon što prikupite sve nalaze puno toga će biti jasnije i imati ćete neku polazišnu točku što dalje.
Oboje ste još mladi i mislim da ne smijete gubiti nadu. Samo trebate pronaći doktora kojem vjerujete i koji će vas voditi kroz cijeli postupak.
Mi smo tu da razmijenimo iskustva i pružimo se međusobno podršku 👍
Jeste li već bili negdje na konzultacijama ili razmišljali o tome?
💃 35, PCOS
🕺35, normo
2/25 prirodni, prsnuće folikula ❌
4/25 Femara, Bemfola, Orgalutran, Ovitrelle➡️ 8 j.s.➡️5 pravilno oplođenih➡️5 blastica➡️freeze all
Molly sritno pupu 🥰 neka se mrvuca cvrsto primi i ne pusta 🥰🙏
🧔 41
🙋♀️37, AMH 20
👩❤️👨 2018.
2022. AIH ➖
2023. AIH ➖
IVF 8.2024.🥚 9, 🐧1, ET x2 beta ➕.... biokemijska
IVF 3.2025.🥚9, 🐧1, ET x2 ➖️
FET 5.2025. (Prirodni) x2🐧 1.beta 150 2.beta 575 3. beta 691 🙏🙏
Help cure, molila bih vas za savjete.
Nakon neuspjelog FET-a preplavila me neka panika. 100 pitanja u glavi, a nema odgovora jer ne mogu do doktora trenutno.
Prvo me brine što bih sad u međuvremenu prije slijedećeg IVF-a mogla napraviti da bar nešto pokušam i ne stojim na mjestu? Je li to neki IVF iz prirodnog ciklusa, pokušaji u kućnoj radinosti uz more suplementacije..? Pišite prijedloge.
Onda vidim da se u zadnje vrijeme dosta piše o dodatnim pretragama.. Je li u mom slučaju išta od toga korisno napraviti, a ne se samo hvatati za loš AMH i pretpostavljati da je samo kvaliteta jajnih stanica u pitanju?
Također, prije postupka sam počela uzimati Euthyrox da snizim TSH ispod 2 (nemam hashimoto). Cure koje su ga pile kao pripremu za postupak, koliko dugo ste ga pile? Sve do idućeg postupka, ili?
Ako sada npr napravim pauzu i ako bi pokušavali samostalno, da li bi to imalo smisla? Pratim dosta američkih grupa na FB-u za žene sa prijevremenom ovarijskom insuficijencijom i često vidim da su žene uspjele u prirodnim ciklusima.
Pošto moram spustiti TSH, FSH, uzimati progesteron u lutelnoj fazi, pitam se ima li uopće smisla pokušavati bez tih intervencija, a opet s druge strane vidim da žene uspjevaju i s većim FSHom itd..
Naravno da sam se već pomalo izgubila i u moru suplementacije. Prije postupka sam uzimala DHEA, D vital 25000, q10, NAC, prenatal i folacin 5mg.
Čini mi se da mi nije puno vremena preostalo pa ne želim više ništa propuštati. Svaki savjet je dobrodošao :)
2019 prirodna trudnoća
ja 36 god, POI, AMH 1,28 pmol, FSH 22,8
2god traje borba za drugo
MM 42g, spermiogram uredan
01/24 - klomifen i TO ❌
02/24 - Letrozol, štoperica i TO❌
03/24 - blaga stim. (letrozol+gonal+menopur) punkcija 2 prazna folikula❌
05/25 IVF i transfer jednog 3-dnevnog embrija, beta❌
Zdravo svima, nova sam na forumu pa sam htjela ukratko podijeliti svoju priču i javiti se ❤️
Nažalost, iza sebe imam dvije spontane trudnoće i jako težak period pun neizvjesnosti, straha i tuge. Nakon drugog spontanog, počeli su me plašiti da mi vjerovatno nisu dobre jajne stanice, što mi je jako teško palo. Nakon mnogo razmišljanja, razgovora i emocija, odlučili smo se na IVF kao sljedeći korak.
Trenutno pijem Novalac, Inovo i Q10, trudim se što zdravije jesti i brinuti o sebi koliko god mogu. Ljudi me tješe da još mogu zatrudnjeti, što mi daje nadu, ali moram priznati da u meni i dalje postoji veliki strah… Često me preplave misli, brige i pitanja – hoće li uspjeti, koliko će trajati, kako će moje tijelo i psiha sve to podnijeti…pogotovo nakon 2 spontana….
Ovdje sam jer želim biti među ženama koje znaju kako je to prolaziti kroz sve ove faze – i liječenja, i čekanja, i nade, i razočaranja. Ako budem imala neko pitanje, rado bih ga podijelila ovdje, jer vjerujem da mi vaša iskustva mogu puno pomoći. Hvala vam
Spontana
Dobro dosla i sto prije otisla na lipse teme 🤗🙏
🧔 41
🙋♀️37, AMH 20
👩❤️👨 2018.
2022. AIH ➖
2023. AIH ➖
Simablija sretno draga neko bude brzo i bezbolno, bebolinić je uskoro tu❤️
Millie sretno dalje, odmaraj i neka hematom odleprša čim prije❤️
Sirena draga, žao mi je da se tako osjećaš. Nadam se da će upaliti prirodnjak krajem ljeta. Taman da se malo odmoriš od svega i razbistriš glavu❤️
Razumna dobro je da ste otkrili problem, riješiš sa antibiotikom i u nove pobjede❤️
Xoxo sretno na konzultacijama i ako ništa drugo drago mi je da nije bila vanmaterična❤️
Spontana dobro nam došla i što prije otišla na vedrije teme, malo prouči prve stranice foruma ima zbilja dobrih savjeta❤️
Molly pupice sretno❤️
Hvala curama koje pitaju, ja sam odlično i bezbrižno čekam rujan uz Novalac, Q10, Omegu, C vitamin i matičnu mliječ.
🏈44 sve ok+🌷36 endometrioza-jajovodi ✂️ AMH 6,9 pmol/L,hashimoto,TSH 1,86
9.2023. Vinogradska IVF
(Rekovelle+Menopur):4js
rujan ET(1)❌️ listopad FET(1)❌️ studeni FET(1)❌️
3.2024.Škvorc IVF
(Ovaleap+Menopur+Orgalutran):4js ET(1)❌️ 05.2024. prirodni ciklus:1js❌️
9.2024.Škvorc ICSI
(Gonal+Menopur+Cetrotide):5js ET(2)11dnt β 114,16, 13dnt β 149,44, 15dnt β 99,03 ❌️ 11.2024. prirodni ciklus:2js❌️
3.2025. vanmaterična, mtx, vacum aspiracija
9.2025. ⏳️
Razumna nadam se da ste nasli uzrok i da sad znate sto dalje i iduci da je dobitan!
Spontana dobro dosla i sto prije otisla. Ova zajednica stvarno znaci puno kroz sve ovo
Nina super za ultrazvuk
Hvala vam svima na podršci ja sam jos u soku da smo došli do ovoga, stalno su mi suze u ocima. I opet imam pitanje. Primila sam inekciju hcg 1500 i u ned cu opet. Znaci li to da onda test nece bas bit mjerodavan?
🙋🏻♀️33-AMH 9.5
.
🙋🏼34- Oligoasthenozoospermia - terapija catafertyl, bioastin, umbiqunol
Kariogram 👫✅
9/2024 - ICSI - cito (gonal, orgalutran)- 4 js - 0 oplodenih
2/2025 -ICSI - cito (gonal,orgalutran)- 2js -0 oplodenih
5/2025 KBC St - (pergoveris, cetrotide) 2js - 1 oplodena - beta 18.6.
Help cure, molila bih vas za savjete.
Nakon neuspjelog FET-a preplavila me neka panika. 100 pitanja u glavi, a nema odgovora jer ne mogu do doktora trenutno.
Prvo me brine što bih sad u međuvremenu prije slijedećeg IVF-a mogla napraviti da bar nešto pokušam i ne stojim na mjestu? Je li to neki IVF iz prirodnog ciklusa, pokušaji u kućnoj radinosti uz more suplementacije..? Pišite prijedloge.
Onda vidim da se u zadnje vrijeme dosta piše o dodatnim pretragama.. Je li u mom slučaju išta od toga korisno napraviti, a ne se samo hvatati za loš AMH i pretpostavljati da je samo kvaliteta jajnih stanica u pitanju?
Također, prije postupka sam počela uzimati Euthyrox da snizim TSH ispod 2 (nemam hashimoto). Cure koje su ga pile kao pripremu za postupak, koliko dugo ste ga pile? Sve do idućeg postupka, ili?
Ako sada npr napravim pauzu i ako bi pokušavali samostalno, da li bi to imalo smisla? Pratim dosta američkih grupa na FB-u za žene sa prijevremenom ovarijskom insuficijencijom i često vidim da su žene uspjele u prirodnim ciklusima.
Pošto moram spustiti TSH, FSH, uzimati progesteron u lutelnoj fazi, pitam se ima li uopće smisla pokušavati bez tih intervencija, a opet s druge strane vidim da žene uspjevaju i s većim FSHom itd..
Naravno da sam se već pomalo izgubila i u moru suplementacije. Prije postupka sam uzimala DHEA, D vital 25000, q10, NAC, prenatal i folacin 5mg.
Čini mi se da mi nije puno vremena preostalo pa ne želim više ništa propuštati. Svaki savjet je dobrodošao :)
Evo ja sam od 3 mj pocela piti catafertyl ( smanjio mi je zelju za slatkim, inace sam imala napadaje za slatkim) prehranu sam prilagodila svaki dan par porcija voca i provrca.. 2x riba x2 bjelo meso 2x povrce 1x crveno meso uz svaki dan razne salate. Kad sam krenila u fet jela sam svaki dan svjezi ananas ili pago sok od ananasa od 0,2L brazilski orascici 2-3 kom i svaki dan bobicasto voce najcesce sam borovnice jela te pila oko 3l vode, bez kave, caja, alkohola i sl. Izbacila sam gluposti kolace, grickalice i sl... Neznam jeli sto od toga pomoglo za sad mi je beta pozitivna i udupla se, cekam ultrazvuk da vidim jeli sve dobro 🙏
🧔 41
🙋♀️37, AMH 20
👩❤️👨 2018.
2022. AIH ➖
2023. AIH ➖
Sortiraj odgovore
Najstariji