Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mukii
    06. Svibanj 2025. 17:20

Xoxo23

Nina ja nisan, pijem folat od Solgara.. isto imam homoMTHFR.
    Ako bude potrebno nekih dodatnih stvari, mislim da je uvijek bolje odvojeno uzimat nego te 10 u1 😅

Muki super vijesti 😍❤️❤️ bas lipo ❤️❤️koliko si danas trudna ? ic ću ujutro opet sto ranije čak prije sedam, da mi šta prije dođu nalazi 😅 nadam se da ću znat oko podne .. ne znam koja je praksa prvog pregleda, sa koliko se ide otprilike kada je IVF u pitanju, ja sam kad sam imala vanmaternicnu dobila preporuku sljedeći put na pregled sto ranije, a do pregleda pratit betu pa sad nisan sigurna kako bi to moglo izgledat..

E tako sam isla i ja ranom zorom da nalazi dodju sto prije, javi cekamo!!🤞😄

Danas je 5 tjedana i 4 dana. Doktor je rekao da sestre obicno naruce tako rano jer su ljudi nakon ivf-a u strahu pa da se vidi da je sve okej i s obzirom na vanmaternicnu mislim da je to dobro, ali svakako je rano za srce, idealno je u 7.tjednu 😊
    Mislim da ne moras nakon drugog puta vise vaditi betu ako se pravilno podupla, radije se naruci na malo raniji uzv 😌

👱‍♀️ 31g
    🧔🏻‍♂️34 g
    Idiopatska neplodnost
    VV
    12/24 inseminacija - ❌
    2/25 inseminacija - ❌
    Betaplus
    ⏳ 4/25 - IVF (Menopur, Orgalutran, Ovitrelle) - 10 oplodjenih js - 4 blastice, 1 vracena (3 ❄️) 8dnt beta 75, 10 dnt beta 180…potvrdjena trudnoca, iduci uzv 20.5.

• Koka
    06. Svibanj 2025. 17:37

Cure, mene zanima je li normalno da nakon stimuliranog ciklusa ovulacija bude kasnije? Danas mi je 12.dan i trakica mi je ful blijeda, a inače na 12 dan najkasnije imam ovulacije u normalnim ciklusima. Strah me da je neće ni biti?

Čestitke svima od srca na betama🥺❤️

👩🏻‍🦰 33, AMH 5,71
    🧑🏻‍🦰 35, asthenozoospermia
    1.IVF - 4/2025, Beta ✖️

Barrrbi
    06. Svibanj 2025. 17:38

Nina000

Curke pitanje: pijete li Novalac? Predstavlja li on dovoljni količinu folne kiseline? Uz njega pijem i folic active s aktivnim folatom. Imam MTHFR mutaciju i danas nakon UZV sam zvala kliniku gdje mi je receno da nastavljam s terapijom i dobila sam upute prema kojima Novalac trebam piti tek od 12 tjedna?
    Ja ga pijem od pripreme. I sad mene brine jel to uopce dovoljno i jesam ga smjela piti?

Smije se piti. Preporuka i prije trudnoće, tijekom i 2 mj nakon poroda tijekom dojenja. Ja osobno pijem Novalac i od transfera uz njega još Folacin 5mg na recept do 12 tj trudnoće (ako do trudnoće dođe). Tako sam i sa prvim djetetom. 

👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;D vitamin-61,5;TSH-2,93-Euthyrox (04/25)
    🧔37g-Oligoasthenotheratozoospermia (4/25)
    🟡Vinogradska
    4 neuspješna postupka❌❌❌❌
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)
    Beba br 2 🙏
    🟡Vinogradska
    2/2025 💔❌
    4/2025 IVF/ICSI-Gonal+Cetrotide+Ovitrelle💉➡️13🥚➡️10 oplođenih, 4❄️;ET 1 blastice🍟🙏🍀

• Nina000
    06. Svibanj 2025. 18:03

Barrrbi

Nina000

Curke pitanje: pijete li Novalac? Predstavlja li on dovoljni količinu folne kiseline? Uz njega pijem i folic active s aktivnim folatom. Imam MTHFR mutaciju i danas nakon UZV sam zvala kliniku gdje mi je receno da nastavljam s terapijom i dobila sam upute prema kojima Novalac trebam piti tek od 12 tjedna?
    Ja ga pijem od pripreme. I sad mene brine jel to uopce dovoljno i jesam ga smjela piti?

Smije se piti. Preporuka i prije trudnoće, tijekom i 2 mj nakon poroda tijekom dojenja. Ja osobno pijem Novalac i od transfera uz njega još Folacin 5mg na recept do 12 tj trudnoće (ako do trudnoće dođe). Tako sam i sa prvim djetetom.

E pa meni je u biti transfuziologinja koja ima isto tu MTHFR mutaciju preporucila Novalac zbog aktivnog metiltetrahidrofolata. Kao da gledam taj sastav. U ljekarnoj nitko nezna. U biti narucila sam Dietpharmov Active Folic njega pijem i eto taj Novalac s aktivnom folnom (u biti oboje imaju taj quatrefolic).

👰🏽‍♀️30 god. Dg. Asthma
    🤵🏽35 god sve u redu

Ja - AMH 17?
    03/24 IUI beta 0,73
    04/24 aspiracija 12 zrelih folikula, 9 oplođenih, 4 blastice
    04/24 ET jedne blastociste, beta 0,16 ☹️
    10/24 FET jedne blastociste, beta 0,76 😫
    12/24 FET jedne blastociste beta 0,4😢
    PAI heterozigot
    MTHFR homozigot NMH
    Aktivni folat, Aspirin, Decortin, Cyclogest, Prolutex i Clexane 0,4
    FET (04/25) 11dnt beta 177,00 ❤️ 13dnt beta 414 ❤️ I. UZV srce kuca

• Nina000
    06. Svibanj 2025. 18:04

Eto to pijem od pocetka procesa. 🤷🏽‍♀️ 

👰🏽‍♀️30 god. Dg. Asthma
    🤵🏽35 god sve u redu

Ja - AMH 17?
    03/24 IUI beta 0,73
    PAI heterozigot
    MTHFR homozigot NMH

Ivis
    06. Svibanj 2025. 18:59

Riamaro super! Držim fige da se lijepo dijele i rastu do transfera 🤗🍀🤞
    Puno je dobrih beta ovaj tjedan pa vjerujem da ćemo nastaviti u tom tonu 🤭
    Što se tiče UZV meni su napisali 10-12 dana nakon bete. Dakle nekih 25 dana nakon transfera. Ja se baš veselim beti, još jedan dan moram izgurati 🙈

👩🏻35👦🏻34
    👩🏻 Sve ok
    👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
    Pokušavamo od 2021.
    Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
    PFC Prag
    ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, DecAPEPTYL 0.1 mg 3x
    Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️❄️, PGT analiza🧬, ostaje 1 ❄️
    04/25 FET ⏳️beta
    ivis11062@gmail.com

Nata91
    06. Svibanj 2025. 21:06

Koka moguće je, meni su ciklusi inače 25-6 dana, ali mi se zbog terapije progesteronom nakon aspiracije ciklus odužio na 31 dan, samim tim i ovulacija za par dana 🙂

Ja (33 god.): nizak Amh (1,08 pmol), hipotireoza, Hashimoto
    Muž (38 god.): sve u redu
    Prvi postupak - studeni 2024.: Vinogradska bolnica, Bemfola 300, Cetrotide, Ovitrelle = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Drugi postupak - veljača 2025.: Vinogradska bolnica, dugi protokol - Decapeptyl od 20. d.c., Menopur 300 od 2. d.c. = 1 folikul - 1 j.s. ❌
    Treći postupak - ožujak 2025.: Vinogradska, prirodni postupak, jedan folikul koji je pukao na dan aspiracije, napravljena inseminacija = negativna beta ❌

• mariposa1510
    06. Svibanj 2025. 21:37

Baccarat, nisam znala to za kortikosteroide, hvala ti, budem pitala doktora što misli o tome. Jer moj imunitet i je baš jak, mislim da 15 godina bisam imala niti prehladu, a kamoli što jače. Histeroskopiju (operativnu) sam obavila u ciklusu prije zadnjeg transfera jer imam ponavljajuće polipe pa mi je ovo bila već četvrta histeroskopija u zadnjih 6 godina.
    Sage, nisam radila scratching endometrija, ne znam je li problem raditi to dva mjeseca nakon operativne histeroskopije. Svakako ću pitati još i doktora.
    Nina, nisam radila ni testove na trombofiliju, znaš li možda koliko se dugo čeka na tu pretragu?

Hvala vam na savjetima! 🩷

👩🏻 34 - Blagi PCOS, AMH 21 pmol/L
    👱‍♂️34 - Normozoospermia
    Pokušavamo od 1./2023. Bez trudnoće
    10./24. Prvi IVF, Repromed (Pergoveris 150 IU, Orgalutran, Brevactid) - 6 🥚, 1 ET blastociste ❌, 1❄️
    12./24. FET blastociste ❌
    02./25. Drugi IVF, Repromed (Pergoveris 225 IU, Orgalutran, Brevactid) - 9 🥚, 8 oplođenih, 4 blastociste, freeze all
    04/25. FET blastociste ❌

• Nina000
    06. Svibanj 2025. 21:50

mariposa1510

Baccarat, nisam znala to za kortikosteroide, hvala ti, budem pitala doktora što misli o tome. Jer moj imunitet i je baš jak, mislim da 15 godina bisam imala niti prehladu, a kamoli što jače. Histeroskopiju (operativnu) sam obavila u ciklusu prije zadnjeg transfera jer imam ponavljajuće polipe pa mi je ovo bila već četvrta histeroskopija u zadnjih 6 godina.
    Sage, nisam radila scratching endometrija, ne znam je li problem raditi to dva mjeseca nakon operativne histeroskopije. Svakako ću pitati još i doktora.
    Nina, nisam radila ni testove na trombofiliju, znaš li možda koliko se dugo čeka na tu pretragu?

Hvala vam na savjetima! 🩷

Ja sam radila u bolnici.
    Uglavnom nekih mjesec dana se čeka sveukupno. Čak mutacije na trombofiliju sam relativno brzo dobila, mozda 8 dana nakon pretrage, a onda tjedan dana poslije i ostale rezultate pretraga. Brzo sam došla na red, kad sam sestrama ispričala u čemu je problem, odmah su izašle u susret i pitale doktoricu jel me može primit ranije (prvi termin je bio 09.04., ja sam na red došla početkom godine). Konzultacije nakon rezultata sam čekala mjesec dana i tu sam naisla na prepreku, naime primila me druga doktorica koja je na temelju nalaza rekla da nije za heparin i da eto preporuča aktivni folat jer zbog mutacije tijelo ne reagira na obični. 
    E onda sam na preporuku mpo doktora tražila drugu bolnicu (transfuziologa) koji će mi dati heparin i dobila sam ga. Otegnula sam priču 😂

👰🏽‍♀️30 god. Dg. Asthma
    🤵🏽35 god sve u redu

Ja - AMH 17?
    03/24 IUI beta 0,73
    PAI heterozigot
    MTHFR homozigot NMH

jane23
    06. Svibanj 2025. 22:36

Dosla sam na forum da vidim sto je s Riamaro i Mukii! Cure, odlicno!!! Riamaro zelim srecu da sva 4 budu top!! Nista se ne bedirajte! To je super rezultat!
    Mukii prekrasno 🥰🥰 bas mi je drago! Hvala ti na pitanju - na dogovor idem prekosutra. Ovo vrijeme sam se posvetila malo mrsavljenju 😃 ide sporo, ali hocu skinuti nekih 5 kg pa eto, koristim priliku sad dok cekam pocetak novog postupka. Takoder, cekam i nalaze kariograma za sebe i muza. Kroz par dana ce mi biti ovulacija pa cemo pokusati malo popratiti i sa LH trakicama. Tko zna, mozda bude cudo 🍀

Vidim da je na forumu zavladala bas pozitivna atmosfera i dobar val pozitivnih testica. Svim curama s plusicima zelim srecu 🥰

👩🏻 🧔🏻‍♂️ 35 god. // AMH 34 pmol/L // hashimoto //
    11.2024.&01.2025. 2 inseminacije - 2 biokem. trudnoće /// 04.2025. 1. IVF blaga stimulacija (clomid+Bemfola+Orgalutran) - ET 2 js, nema ❄️, negativan test

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.