Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    17. Veljača 2025. 17:33

Cure preletila sam na brzinu Xoxo jako mi je zao grlimm glavu gore i samo pozitivno.
    Medenkoo🎉🎉jupiii bravo čestitke 🥰
    Svi ostalim curama sa potitivnim betama i testovima čestitke🎉🎉🎉😍
    A sve sa negativnim ishodom samo jako zene smo lavice mozemo svee 💪🙏🏻❤️

Ja trebala danas u 19h na konzultacije ali imam neku veceru i odgodila i sutra cu iza posla pa vam javim.
    Ja sam odlučila vise bez ikakvi lijekova iceg nek me prati svaki misec u prirodnom i ako budemo imali koju stanicu ako oce nek je vadija bi najradije radila inseminacije da se dodatno ne mucim ako je je primit ce se ako nije i lose kvalitete samo ce otici ali viddjet cemo sta kaze na moje ideje🤷

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

Xoxo23
    17. Veljača 2025. 19:05

Evo i mene, beta je pala, ja sam već jučer stala sa terapijom i imam grčeve i mislim da ću svaki tren dobit. Nakon M idem na pregled, možda odma na prirodni ako bude O( šta je rijetko kod mene), ali pretpostavljam da će se svakako na tepih stavit tema uklanjanja tog upitnog jajovoda nakon ovoga, i nadam se da će me poslat na neke dodatne pretrage trombofilija i tako .. 

Doram e pa onda lipo odmaraj, da se mrvica šta bolje ugnijezdi 🫶🏻 
    Ana meni se beta bas čini lijepa za taj dan ! 😍 ne brini se .. ❤️ 

Medenko super broj 😍😍 da šta vise bude blastica 🤞🏼🤞🏼 
    Zara i meni je MM išao s menon, i rekao mi da je doktorica rekla sve šta san ja njemu već rekla 🤣🤣 ja control freak sve istrazim da sam spremna  😂😅

Bela sretno kako god da odlučiš ! 🫶🏻🤞🏼

MimaR zao mi je 😔 ali ako si radila test od 25 osjetljivosti onda ima još nade 🤞🏼 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    32yo 👱🏼‍♂️10/24 spermiogram uredan ✅
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)
    1.KBC Split - IVF 12/24 - 16 js, 12 oplođeno, 8 ❄️ (hiper, freeze all)
    1.FET 01/25 - 7dpt ➕.. 11dpt beta 26 💔

Zara531
    17. Veljača 2025. 19:19

Evo mene. Preživjela 🤣
    Iskreno bilo mi je dosta stresno jer sam se morala vratit brzo na posao pa me čekanje ubijalo iako nije sve jako puno trajalo.
    Doktorica je pogledala nalaze, pregledala i mene. Sumnja je na policisticne te samim time smanjene mogućnosti za trudnoću. 
    Najviše me zabunio TSH koji je 3.8, doktorica je mišljenja da bi trebao biti 2.5 a endokrinolog kod koga sam bila unazad godinu dana je rekao da ne treba nikakva terapija.
    Poslala me na vađenje krvi još dodatnih parametara i endokrinologiju te je u planu provjera prohodnosti jajnika nakon šta dobijem menstruaciju.
    Uglavnom mi sve to izgleda jako puno pretraga i jako dug put pa malo sam obeshrabrena. Znam da ste sve vi svašta već prošle ali ja nisam toliko jak borac, očito.

Barrrbi
    17. Veljača 2025. 19:26

Zara531

Evo mene. Preživjela 🤣
    Iskreno bilo mi je dosta stresno jer sam se morala vratit brzo na posao pa me čekanje ubijalo iako nije sve jako puno trajalo.
    Doktorica je pogledala nalaze, pregledala i mene. Sumnja je na policisticne te samim time smanjene mogućnosti za trudnoću.
    Najviše me zabunio TSH koji je 3.8, doktorica je mišljenja da bi trebao biti 2.5 a endokrinolog kod koga sam bila unazad godinu dana je rekao da ne treba nikakva terapija.
    Poslala me na vađenje krvi još dodatnih parametara i endokrinologiju te je u planu provjera prohodnosti jajnika nakon šta dobijem menstruaciju.
    Uglavnom mi sve to izgleda jako puno pretraga i jako dug put pa malo sam obeshrabrena. Znam da ste sve vi svašta već prošle ali ja nisam toliko jak borac, očito.

Zara to su sve pretrage koje moramo obaviti i par mjeseci potraje dok se naprave i nova konzultacije s nalazima ali doći će i vaše vrijeme za postupke. 🤞

TSH je "u granicama normale" ovako ali endokrinolog nije doktor humane tako da poslušaj upute doktorice humane. Za postupke je najbolje da je TSH 2,5 i manje jer prema istraživanjima viši TSH može dovesti do manje šanse za ostvarenje trudnoće.
    Samo polako i hrabro dalje. Tu smo kao podrška ❤️❤️🍀🍀

👩🏼34g-PCOS,AMH-27 pmol/L;D vitamin-43,6;TSH-4,51-Euthyrox 50mg
    🧔36g-Oligoastenozoospermia (9/24)
    🟡Vinogradska
    4 neuspješna postupka❌❌❌❌
    👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)
    🟡Vinogradska
    Konzultacije 9/24✅
    Konzultacije 1/25 ✅
    2/2025 💔❌

MimaR
    17. Veljača 2025. 20:07

Zara531 TSH bi ti za trudnoću trebao svakako ići dolje. Jesi li kontrolirala i antitijela? Ja sam na taj način otkrila da imam hashimoto za kojeg nisam ni znala. TSH mi je bio 3,00. Jest u normali ali za trudnoću previše. Prvo mi je uvedena teraopija od 25mg te kontrola za 3 mjeseca. TSH nije pao pa smo povećali dozu na 50mg te je nakon 3 mjeseca pao na 2 što je po mišljenju endokirnologa bilo okej, i tek sam onda mogla u postupak. (znači par mjeseci sam čekala da se snizi) Nađi dobrog endokrinologa koji se kuži u MPO i sretno dalje.

👱36god. 🧔41god.
    👱 Hashimoto-Euthyrox 50mcg, laparoskopija mioma
    PAI homozigot 4g/4g, MTHFR hetero, Amh 12,3 pmol/l
    🧔oligozoospermia
    Pokušavamo od 2022

1. poliklinika IVF. 01/2025 Gonal + Orgalutran. 5oocita, 3 oplođene, samo jedna opstala ---ET blaste : 10.02.25
    Beta ⏳ 21.02.25' 🙏

Xoxo23
    17. Veljača 2025. 20:58

Zna li netko da li u Hrvatskoj netko radi ERA, EMMA I ALICE testove ?  Kada sam guglala izasa mi je samo IVF Europe (Češka) .. 
    Isto tako osim panela trombofilije, sto bi još mogla pitat da se izvadi ?  Neke autoimune pretrage možda ? 

29yo👩🏼‍🦰 PCOS, IR , AMH 33, lijevi jajovod prohodan, desni neprohodan (sumnja na hydrosalpinx ?)
    01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)

Ivis
    17. Veljača 2025. 22:22

Zara531

Evo mene. Preživjela 🤣

Zara potpuno te razumijem ali samo glavu gore. Bit će sigurno i pretraga i čekanja.  Puno puta mi se dogodilo da mi uleti sastanak na poslu a ja još u čekaonici, a samo trebam izvaditi krv.
    I ja se nekad osjećam obeshrabreno, pogotovo kad dođu ne baš dobre vijesti, ili kad ti je pravi baby boom u društvu a ti se moras boriti sam u sebi.
    Budi blaga prema sebi. Svi se mi borimo na svoj način i svojim tempom. U redu je i plakati i bojati se i krwnuti dalje. Biti će sve ok 🫶🙏

👩🏻35👦🏻34
    👩🏻 Sve ok
    👦🏻 oligoasthenozoospermia, kariogram: recipročna translokacija
    Pokušavamo od 2021.
    Vuk Vrhovec - obrada od 01/2024. Upućeni na inozemstvo
    PFC Prag
    ICSI- 01/25. Pergoveris,Orgalutran,Clexane, Štoperica
    Punkcija: 17 oocita, 15 zdravih🥚, 11 oplođeno, 2 blastociste ❄️, čekamo PGT analizu🧬
    iva432@hotmail.com

• Diivnaa__
    18. Veljača 2025. 07:40

Xoxo23

Zna li netko da li u Hrvatskoj netko radi ERA, EMMA I ALICE testove ? Kada sam guglala izasa mi je samo IVF Europe (Češka) ..
    Isto tako osim panela trombofilije, sto bi još mogla pitat da se izvadi ? Neke autoimune pretrage možda ?

Sumnjam, u IVFu rade nk stanice i plazma stanice (CD56 I 156) I patohistolosku analizu. Ja sam pitala za receptiva test (na endometriozu) pa su rekli da je ovo sve na što šalju. 
    Za ERA test sam čitala da je dosta kontroverzije oko njega i ne bih se time zamarala... EMMA I ALICE su za analizu mikrobioma i mogućeg endometritisa, koliko sam ja shvatila dr u poliklinici ak su povišene plazma stanice radi se o tome tak da sam odlučila tamo raditi i histeroskopiju

29👸🏻36🤠
    Pokusavamo od 10/2022
    Ja - povišena anti tg - 385 uz uredan TSH, amh 20.87 pmol/L, 6/2024 22.14
    On - normozoospermija 2x, morfologija 7% --24%
    Letrozol 5mg + ciljani odnosi 1-5./2024. ❌️❌️❌️
    9/2024 pol ivf (Ovaleap,Cetrotide,Ovitrelle i Decapeptyl) 7❄️ freeze all blagi hiper
    12/2024 stim FET 1bc - biokemijska ❌️
    1/2025 FET pr ciklus biokemijska ❌️

Molly8
    18. Veljača 2025. 07:55

Zara531

Evo mene. Preživjela 🤣

Ja ti svako malo zakljucim da ja to ne mogu i da mi je svega dosta, onda me prođe i idem dalje. Jednom kad ne budem mogla stat cu. Nećemo se lagat ima svega puno i nalaza i emocija i straha pa je meni najbolje ne gledat puno u naprijed nego koji je sljedeći korak i idemo.
    A ako vidiš da ne možeš i to je ok

🙋🏻‍♀️33-AMH 8.2
    .
    🙋🏼33 - Oligoasthenozoospermia - terapija catafertyl, bioastin, umbiqunol
    9/2024 - ICSI - 4 js - 0 oplodenih
    2/2025 -ICSI - 2js -0 oplodenih

Xoxo23
    18. Veljača 2025. 08:40

Divna jesi radila šta još ovih krvnih pretraga nakon biokemijske (trombofilija i to ) ? Znam da većinom bude uzrok u kasnim spontanima al računam možda da i to obavim .. 

01/23- ectopic 👼🏻 (mtx)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.