Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Žuži
    18. Srpanj 2024. 16:33

Bebolina2024

Jabukica drago mi je što beba lijepo napreduje.
    Žuži 🤞 🤞 da se mrva čvrsto primi.
    Mislim da si me zamijenila s nekime u zadnjim komentarima, ali ne brini.
    Uživaj i odmaraj danas.
    Cordata ako ti već kasni svakako možeš napraviti test. Mi ovdje u ovoj priči radimo testove po par dana prije očekivane M. Sretno!
    Lejla testić je super. Budeš vadila betu ili ćeš se javiti giniću za prvi UZV?
    Angel eyes sad dečki odboluju i u 9.mj ti i ostale cure ste na redu. Bit će vas baš dosta. Nadam se da će biti puno plusića.

Hvala ti❤️
    Ajoj, da, htjela sam napisati Medolina🙈🙈😂😂 Ti si trenutno u iščekivanju prvog ultrazvuka, jel tako? 

👩🏻 34 👦🏻34, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
    10 i 11/22 - AIH 👎🏼
    12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
    5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
    7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
    12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
    5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
    7/24 FET 👎🏼
    10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼

Žuži
    18. Srpanj 2024. 16:35

Bebolina evo sad vidim da je sutra👏🏼👏🏼👏🏼 sretno🙃🍀

10 i 11/22 - AIH 👎🏼
    7/24 FET 👎🏼

Dodo87
    18. Srpanj 2024. 16:37

Pozdrav svima,
    držim fige da izdržite ovu igru živaca s testovima i čekanje do bete.
    PUPICE i curke s pozitivnim testićima, sretno, neka sve završi savršeno.
    Trudnice, suosjećam, želim da vam je što bezbolnije ovo ljeto, u kojem god da ste tjednu - rodila sam ljetnu bebu pa čak i znam kak je s trbuhom do zuba preživljavati toplinski val 
    Ja sam sama s malom ovih dana, odvikavamo se i od pelena i pakiramo za more, preživjeli svadbu, skoro se rastopili, odradili 5 rođendana, skoro se rastopili.
    Odradila sam sve pretrage, sad sam u iščekivanju rezultata, došao mi je jedino vit. D brzo, on mi je smanjen (70).
    Homocistein i B12 su mi u ref. vr.
    Ove ozbiljnije ću čekati 7-30 dana, ovisno što se radi, tako da taman krajem 8. sve saznam.
    Za 9. mjesec mi je ostao hormonski status (spolni h.), h. štitnjače i histeroskopija.
    Dobila sam i drugu mjesečnicu nakon kiretaže, u skladu s kalendarom, tako da izgleda da se ciklus nije poremetio i mogu otprilike znati na koje dane najesen mogu računati.
    Angel eyes, sretno s varičelama, muž i ja smo se baš ovaj tjedan cijepili s drugom dozom. Ako se tvoj muž zarazi kako očekuješ, javi nam kako je prošao. I naravno, držimo fige da dijete to brzo i bezbolno odradi.

Svima puno pozdrava, sreće i odmora, puseee 

👩1987, AMH 2.1 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
    🧔‍♂️1987 sve OK
    Naš put počinje 2019. 🍀
    1. IVF 2020. ET - 👧💜
    2. FET 2023. ⛔️
    3. FET 2023. ⛔️
    4. ET 2024. missed ab, 8tt. 💔
    5. ET 2024. ⛔️
    6. ET 2024. ⛔️
    7. ET 2/2025, biokemijska ⛔️
    8. FET 4/2025 ❄️❄️, beta 8.5. ⏳️
    dodo87.forum@gmail.com

angel eyes
    18. Srpanj 2024. 16:40

Tera, Žuži, Kawa, Bebolina 🥰🥰
    Žuži tako sam i ja mislila ako dođem opet do toga, jedan test 9 dnt i beta 😊
    Slee, Sani, Sanjushka pratimo se na jesen ❤️
    Cordata dobrodošla, nadam se da će test biti pozitivan, sretno 🥰
    Lejla to je test, koje crtice ❤️❤️❤️ divno, kad vadiš betu?
    Medolina opusti se, ne razumijem se u AIH, ali ako oni kažu da ne treba, onda ne treba, čekamo s tobom uzv 😘😘
    Ani sretno što god odlučiš, ja sam išla samo s painkillerima, nije bilo bezbolno, a imala sam 12 folikula, ali nisam htjela anesteziju jer se jako teško budim iz njih. Da se to izdržati, pogotovo ako imaš veći prag tolerancije na bol.
    Hypnoticpoison 15 tt wow super, vjerujem da ćeš nakon druškanja biti mirnija, nadam se da ćeš malo i uživati u trudnoći ❤️ ❤️

👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑 '82. sve ok

2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
    2022. spontani u 7tt 💔
    03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
    05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
    08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
    “Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”

angel eyes
    18. Srpanj 2024. 16:48

Dodo drago mi je da si se javila, napreduješ lijepo s pretragama, još malo i novi postupak. Uhh odvikavanje od pelena, nadam se da je išlo glatko, mi smo to prošlo ljeto odradili 😊 Hvala ti, javim kako je prošlo. Muž se pokušao cijepiti, ali otkantala ga je i njegova doktorica i na Zavodu, neću ništa komentirati. 

👩 '83. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑 '82. sve ok

2016. i 2023. tubarna (lapar., jajovodi ✂️)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (spontana trudnoća)
    2022. spontani u 7tt 💔
    03/24 IVF, Cito (Elonva, Orgaluntan, Menopur, Zymot) 8🥚, 4 oplođene, 2🐧 beta ❌
    05/24 IVF, Cito (Letrozol, Klomifen, Pergoveris, Orgalutran, Zymot) 2🥚, bez oplodnje
    08/24 IVF/ICSI, Cito (Pergoveris, Cetrotide, Zymot, Embryoglue) 3🥚, 1🐧 beta ❌
    “Gospodine ti znaš sve. Ti znaš da te ljubim.”

• Cordata
    18. Srpanj 2024. 16:49

Žuži da, tako je, samo sam primila injekciju kada je folikul narastao na 16mm i potom imala ciljane odnose poslije 24h i 36h (po instrukciji dr 😅). Iskreno jesam nestrpljiva, ali prošle godine kada sam imala drugi ICSI dobila sam bila nakon smeđarenja (10 dnt) neki užasan hormonalni napad (migrena jačine na petu potencijalu i povraćanje koje nije stalo cijelu noć uz abnormalnu iscrpljenost tijela - iskreno jedno od najgorih stanja u mom životu ikad), i tadašnja dr samo rekla uradi betu i kad sam čula da je  beta 0, od iscrpljenosti od noći prije i nadanja, nešto kao da se “urezalo” u mene i ne mogu od tog događaja nikako da priđem ikakvim testiranjima (kukavica). I zato sam odlučila da se javim jer niko ko ne prolazi kroz ovo ne razumije kakva su to psihička stanja. 
    Bebolina2024 znam 🙈 čitam vas već dugo i ne znate kolika ste podrška bile zadnjih godinu dana. 

Suma sumarum cure, svakako znam da trebam napraviti test, ali sam htjela da otklonim sve faktore koji bi mogli uticati na to da se ponovo nadam bez osnova (a imavši u vidu to prošle godine) i kao neću test jer to znači da se nadam, a i nije prošao ni rok koji je dr odredila, pa sam zato pitala da nema neko iskustva kolike su šanse da se ne dobije menstruacija usljed terapije utrogestanom (luda žena ispituje umjesto da kupi test i sazna odmah - sve znam 🙈). 

10.mjesec 2022 ICSI ❌
    3.mjesec 2023. ICSI ❌ (vraćena 3. dan 2 embrija)
    4.7.2024 primila Ovitrelle (čekanje)

• Cordata
    18. Srpanj 2024. 16:53

Dodatno, ne mogu još uvijek pohvatati ko je u kojoj fazi, ali svima vam želim sreću od srca ❤️ 

10.mjesec 2022 ICSI ❌
    3.mjesec 2023. ICSI ❌ (vraćena 3. dan 2 embrija)
    4.7.2024 primila Ovitrelle (čekanje)

Žuži
    18. Srpanj 2024. 17:19

Cordata

Žuži da, tako je, samo sam primila injekciju kada je folikul narastao na 16mm i potom imala ciljane odnose poslije 24h i 36h (po instrukciji dr 😅). Iskreno jesam nestrpljiva, ali prošle godine kada sam imala drugi ICSI dobila sam bila nakon smeđarenja (10 dnt) neki užasan hormonalni napad (migrena jačine na petu potencijalu i povraćanje koje nije stalo cijelu noć uz abnormalnu iscrpljenost tijela - iskreno jedno od najgorih stanja u mom životu ikad), i tadašnja dr samo rekla uradi betu i kad sam čula da je beta 0, od iscrpljenosti od noći prije i nadanja, nešto kao da se “urezalo” u mene i ne mogu od tog događaja nikako da priđem ikakvim testiranjima (kukavica). I zato sam odlučila da se javim jer niko ko ne prolazi kroz ovo ne razumije kakva su to psihička stanja.
    Bebolina2024 znam 🙈 čitam vas već dugo i ne znate kolika ste podrška bile zadnjih godinu dana.

Suma sumarum cure, svakako znam da trebam napraviti test, ali sam htjela da otklonim sve faktore koji bi mogli uticati na to da se ponovo nadam bez osnova (a imavši u vidu to prošle godine) i kao neću test jer to znači da se nadam, a i nije prošao ni rok koji je dr odredila, pa sam zato pitala da nema neko iskustva kolike su šanse da se ne dobije menstruacija usljed terapije utrogestanom (luda žena ispituje umjesto da kupi test i sazna odmah - sve znam 🙈).

Čekanje je najgori dio ovog procesa tako da me ne čudi kad čujem da si imala neku vrst napadaja😕 Ja se ne mogu koncentrirati na ništa, samo guglam, osluškujem simptome i nisam bas svoja tih dana. Ako će ti biti lakše, onda pričekaj i izvadi betu koja će biti sto posto sigurna. A sto se tiče utrogestana, ja sam znala dobiti mjesečnicu dok sam ih koristila, a znala mi je doći i par dana nakon šta bi ih prestala koristiti. Tako da, nažalost, kao i u sve u postupku nema pravila😂🙈

10 i 11/22 - AIH 👎🏼
    7/24 FET 👎🏼

Dodo87
    18. Srpanj 2024. 17:33

Angel eyes, hvala ti 🥰
    Oprosti, ali moram iskomentirati tvoj post jer me ta samodopadnost doktora užasno nervira pa da ostane moj slučaj zabilježen kao pozitivan.
    Dakle, muž i ja dobili smo lani uputnice za testiranje (bez testa ne možeš na cijepljenje iako se cijepljenje plaća), testirali se, bili negativni, no nismo se cijepili jer sam ja išla 2x u FET pa pokušavali prirodno, itd. A ako se cijepiš, od prve doze do kad možeš začeti treba proći 3, 3.5 mj., tako da se stalno nadqli i stapno odgađali (naravno da je muž mogao otići sam, ali eto, odgađali smo u paru 🤣)
    Prošlo godinu dana, nalaze za cijepljenje ne priznaju, dobili smo ponovno uputnice od svojih LOM-ova, nitko ništa nije prigovarao, dakle može se.
    Ista situacija i sa ginekologicom - dobila sam  sve uputnice normalno, iako je nalaz od privatnika. Sve ovisi na koga naletiš, što je meni prestrašno.

👩1987, AMH 2.1 pmol/l, histero✅️, kariogrami✅️, MTHFR homoz., PAI1 heteroz.
    🧔‍♂️1987 sve OK
    Naš put počinje 2019. 🍀
    1. IVF 2020. ET - 👧💜
    2. FET 2023. ⛔️
    3. FET 2023. ⛔️
    4. ET 2024. missed ab, 8tt. 💔
    5. ET 2024. ⛔️
    6. ET 2024. ⛔️
    7. ET 2/2025, biokemijska ⛔️
    8. FET 4/2025 ❄️❄️, beta 8.5. ⏳️
    dodo87.forum@gmail.com

Bebolina2024
    18. Srpanj 2024. 17:35

Cordata

Žuži da, tako je, samo sam primila injekciju kada je folikul narastao na 16mm i potom imala ciljane odnose poslije 24h i 36h (po instrukciji dr 😅). Iskreno jesam nestrpljiva, ali prošle godine kada sam imala drugi ICSI dobila sam bila nakon smeđarenja (10 dnt) neki užasan hormonalni napad (migrena jačine na petu potencijalu i povraćanje koje nije stalo cijelu noć uz abnormalnu iscrpljenost tijela - iskreno jedno od najgorih stanja u mom životu ikad), i tadašnja dr samo rekla uradi betu i kad sam čula da je beta 0, od iscrpljenosti od noći prije i nadanja, nešto kao da se “urezalo” u mene i ne mogu od tog događaja nikako da priđem ikakvim testiranjima (kukavica). I zato sam odlučila da se javim jer niko ko ne prolazi kroz ovo ne razumije kakva su to psihička stanja.

Haha ovo je slična priča kao i kod mene eto nadam se da će i scenarij biti isti.🤞🤞 Ja sam tako imala jednom kašnjenje 10 dana. I kad sam prvi put bila trudna, kasni meni M i mislim si već mi je tako kasnila neću raditi test doći će. Mislim si došla sam s puta, neki stresovi pa eto malo kasni. I na kraju 45.dan ciklusa ja rekla a možda ipak da napravim test jer sad i 15 dana kasni, kad ono plus kao kuća. Trudnoća mi nije bila ni u peti.
    Žuži sva sam u iščekivanju i nadam se da idem kući s lijepim vijestima.

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj
    04/25 6. stimulirani postupak, 0 js

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.