Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    dreamer ❤
    27. Listopad 2022. 11:37

Flekica

dreamer ❤

Flowerson čestitke na suuper beti 🥰
    Nisam zapamtila ali čestitke curama na lijepim betama i testićima ❤️
    Meni dns javili da su mi termin za histero pomaknuli za tjedan dana prije što bi bilo sad u petak 🙈 Jer sam im javila da sam 2 dana prije dobila M od očekivanog. Tootalno sam nespremna 😑 jedva sam uspjela u par dana riješiti sve potrebne nalaze, još sam da sutra pcr bude negativan. Malo me muči što ne stignem skinuti gel s noktiju, sestre su mi napisale da ga ostavim. Nadam se da neće to biti problem 🤷‍♀️
    dreamer ako je u Petrovoj, nemas brige. Ja sam za laparo skidala trajni lak jer u onim uputama stoji da treba doci bez laka na noktima. Na kraju, kad smo dosle u sobu, sestre su rekle sve cure s lakom molim skinuti ga a trajni i gel moze ostat. :) To je stara praksa i backup kao sto su cure spomenule za pratiti boju noktiju ako nesto krene po krivu. Ali realno, postoji hrpa instrumenata koji to prate.

Da Petrova je u pitanju 😊 hvala ti na info 🥰

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    •04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2; ~ 6❄
    1.FET 06/22 ❄ 1 bc ~ beta 0
    2.FET 07/22 ❄ 1 bc ~ beta 0
    3.FET 04/23❄❄2 bc~ beta 0
    4. FET 09/23 ❄❄2 bc~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3
    •05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄
    1. ET 1 bc ~ beta 0
    2. FET10/24 ❄1 bc ~ beta 0
    3. FET 02/25 ❄ 1 bc ~ beta 0
    4. FET 03/25 ❄❄ 2 bc ~ beta 0
    •06/25 3. ICSI pol. Škvorc: Gonal, Cetrotide...

IščekivanjeDobrihStvari
    27. Listopad 2022. 11:43

Da, to je najtužnija, i teško prihavtljiva činjenica ...da neke nikada neće postati majke ...i  jedva čekam da dođem Gore, i dobijem odgovor na pitanje Zašto je to tako ? 

Ne mogu za svoj život reći da je tužan...dapače,ponkad kada slušam tu "bezvoljnost" mojih prijateljica prema životu s obzirom da imaju sve, u prvom redu djecu, živu i zdravu, poslove, kuće, sve što ide u "sliku savršenog života" zahvalim se Bogu što  sam sačuvala jedan dio radosti bez obzira na sve. 

ali ...dođu ti dani, kao ovaj danas, kada ne mogu gledati na ništa sa zahvalnošću, nego samo s gorčinom ...
    Hvala svima na lijepim rječima...nikome put nije lak, i ja imam tu "sreću" da kroz postupke prolazim doista bezbolno nisam osjetila bol ni u jednom trenu postupka  ( a s pcos ja sam imala po  18 oocita) jedino pri pogledu na rezultate testa ili bete ... 

89godiste PCOS
    8transfera ukupno 14 embrija, spontani 8tt…život…
    17.10 Transfer 2trodnevna 1.Beta306, 2.Beta1000, 6+2 dva srčeka , 9+1 jedna bebica LOVE , drugoj srce stalo u 6tt HOPE... ❤️
    05.01.2023. pregled 14 tt <3
    26.01.2023. pregled 17 tt Dječak :)
    22.06.2023 baby L 💋😇 3750gr ljubavi 🙏

Leeloo101
    27. Listopad 2022. 11:55

maslačakx2

Leeloo101

Sani88 🙏🍀🤰💕

maslačakx2

Preslatka su sva djecica, uhvatila sam mislim sve slike ovih dana 💜
    Čestitam na top betama, žao mi je zbog neg testa Sani draga.
    Panda, sori ako sam pomisala, nadam se da će se beta duplat kako triba i da će bit sve dobro iako je niža. Bilo je masu primjera na forumu. Još jednom sori ako sam fulala nadimak.
    Imam pitanje za suplemete.. ko o čemu ja o bobama 🤣 imaju li efekta oni msm-ovi, kolageni, hijaluroni i sl na plodnost? Sve to šta reklamiraju za izgled, očuvanje mladosti i sl, meni nešto klika stalno da možda ima efekta i na plodnost (plodnost=mladost jel hahah). Jel iko ista o tome cita, zna, šta se vama čini?

Hvala ti ❤. Meni redovno tvoji postovi izmame osmjeh na lice 😅🤗.

Sto se tice opcenito suplemenata jedino folna, D vitamin i coq10 se spominju u nekim istrazivanjima da utjecu na kvalitetu js, barem ovo sto sam ja citala, sve ovo ostalo nije dovoljno istrazeno, niti bih ja osobno previse experimentirala, nego se drzim ovih provjerenih. Isto kao sto ne mozemo povecati svoju zalihu js, nego ih sa svakim ciklusom imamo manje, tako ih ne mozemo ni podmladiti, one su svakim ciklusom samo starije, to su cinjenice 🤷‍♀️.

Jesu starije, ali mogu biti kvalitetnije.
    Po ovome što se Steli i meni dogodilo, vjerujem da je to imalo utjecaja… Al opet svak za sebe odlučuje

Šta ste vas dvi pile? Ja sad imam par mj praznog hoda pa bi tila stvarno dovest cjelokupni organizam u najbolje moguće stanje. Da povećam šanse, a i za svoje zdravlje i snagu..
    Nisam nikad ni onu macu pila, strah me uzimat kad ne kuzim kako točno djeluje. Moram sve to proučit, a sve preporuke su dobrodošle 🤗

Razlika između mene i Stele što su moji jajnici kao pcos, ali nisu. A kod nje jesu (super sam ovo sastavila)
    Uzimala sam 2g myoinositola, nac i q10 ujutro nataste

Uz ručak folna, selen, cink, omega vit c i vit D
    Navečer 2g myoinostola I melatonin 

Ali kako kaže sani.sve smo razlicite... po meni nemaš sto izgubiti

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

Issadora
    27. Listopad 2022. 13:02

IščekivanjeDobrihStvari

Da, to je najtužnija, i teško prihavtljiva činjenica …da neke nikada neće postati majke …i jedva čekam da dođem Gore, i dobijem odgovor na pitanje Zašto je to tako ?

Ne mogu za svoj život reći da je tužan…dapače,ponkad kada slušam tu "bezvoljnost" mojih prijateljica prema životu s obzirom da imaju sve, u prvom redu djecu, živu i zdravu, poslove, kuće, sve što ide u "sliku savršenog života" zahvalim se Bogu što sam sačuvala jedan dio radosti bez obzira na sve.

ali …dođu ti dani, kao ovaj danas, kada ne mogu gledati na ništa sa zahvalnošću, nego samo s gorčinom …
    Hvala svima na lijepim rječima…nikome put nije lak, i ja imam tu "sreću" da kroz postupke prolazim doista bezbolno nisam osjetila bol ni u jednom trenu postupka ( a s pcos ja sam imala po 18 oocita) jedino pri pogledu na rezultate testa ili bete …

Fokusiraj se na ono pozitivno i prakticiraj zahvalnost za to što imaš (radost, zdravlje, bližnje). Zašto misliš da bi trebala dobiti odgovor? Jel neki zaslužuju dobiti rak, izgubiti dijete, ili kad djeca pate...Život nije fer, a mi očekujemo da stvari budu pravedne jer nam je lakše tako gledati. Nisi ti to nečim zaslužila, kao što nije zaslužila neka žena da odmah zatrudni. Jednako se možemo pitati zašto su nam oči te boje, zašto smo se rodili u ovoj zemlji itd. Mijenjaj ono što možeš, što ne možeš valja prihvatiti. Frustracija je prilika za rast. I drži se, naravno da svi imamo loših dana, tjedana pa i godina, sve je to za ljude.

👨‍🦱 `84 teška oligoastenoteratozoosp.
    86, sve uredno
    9/2021 krenuli u postupak VV

1. ICSI 12/21, klomifen, gonal, cetrotid, 4🥚 ET 16.12 ❌

2. 3/22 Yasmin, Gonal 110, Cetrotid, 8🥚 bez ET 😥
    3. Prirodni- puknuo folikul
    4. 6/22 Suprecur sprej, Ovaleap 225/150/100-8 🥚, ET 2 ❌ 🐧2
    FET X
    5. Ovaleap, orgalutran , nije došlo do oplodnje

bambi27zg
    27. Listopad 2022. 13:06

Tanja😜🌸

Razumna🍀🙏🧡Rainbowčestitam na nećakinji 🤩
    Ja za vikend imam aspiraciju(sub ili ned) cekam da nazivu iz Petrove,dal je jos danas 💉 ili je stoperica! (Samo 3 folikule)
    Uglavnom sam nervozna,jer svi govore,ma bit ce,bit ce sve u redu..ovaj put je to to..
    Ali onaj jedan posto me kopka..
    Vi koje ste prosle vise od 2,3,4postupka divim vam se i hvala vam na svim rijecima sto pruzate ovdje nama.
    Dajete nam nadu da stvarno i mi mozemo imati bebaca.
    Pratim vec jako dugo,i kad sam pod stresom dođem tu i smirim se jer vidim da ipak ima nade.
    Hvala 🧡

Tanja samo polako i bez panike (koliko ide), ako te nesto za Petrovu zanima pitaj, bila na asp u utorak 😉

Cula sam se danas s embriologinjom, transfer u nedjelju (znaci peterodnevni idu) 💪🏼 🧫

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

Iskra💞
    27. Listopad 2022. 13:08

Pozzzz žene🤗
    Nestrpljiva sam a Vi znate sigurno odgovor🥳
    Idem u FET ali kad ......
    Trenutno stanje: Endometrij 10 mm vodeći folikul 23
    17dc. ( sutra mi je opet uzv ).
    Hvalaaaaaaaa

🧒 sve ok. 1986
    👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
    1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
    2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
    HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
    HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
    🤞💜🙏

Tanja😜🌸
    27. Listopad 2022. 13:19

bambi27zg

Tanja😜🌸

Razumna🍀🙏🧡Rainbowčestitam na nećakinji 🤩
    Ja za vikend imam aspiraciju(sub ili ned) cekam da nazivu iz Petrove,dal je jos danas 💉 ili je stoperica! (Samo 3 folikule)
    Uglavnom sam nervozna,jer svi govore,ma bit ce,bit ce sve u redu..ovaj put je to to..
    Ali onaj jedan posto me kopka..
    Vi koje ste prosle vise od 2,3,4postupka divim vam se i hvala vam na svim rijecima sto pruzate ovdje nama.
    Dajete nam nadu da stvarno i mi mozemo imati bebaca.
    Pratim vec jako dugo,i kad sam pod stresom dođem tu i smirim se jer vidim da ipak ima nade.
    Hvala 🧡
    Tanjasamo polako i bez panike (koliko ide), ako te nesto za Petrovu zanima pitaj, bila na asp u utorak 😉

Cula sam se danas s embriologinjom, transfer u nedjelju (znaci peterodnevni idu) 💪🏼 🧫

bambi27zg bila sam ti ja vec kod njih na aspiraciji,ajmo rec da znam kako to sve je..nego sama pomisao tog svega mi je malo strasna jer je meni bilo dosta bolno prosli put.
    Znaci uspijela si obavit i aspiraciju i sad ce transfer do kraja mj.super bas mi je drago..
    Znaci poslije mene ti dolazis na transfer..zelim ti srecu 🙏🍀🙏🧡 ja jos danas pikanje,i ipak sutra ultrazvuk jos jedan i onda ce valjda reci da li je sub ili ned!

👦(30) sve ok
    👩(36) 3 operacije adenoma Hipofize,Gamma N.,hormoni su takvi kakvi mogu biti nakon svega.Diabetes insipidus.Hypopituitarismus.
    TSH: 0.02
    FT4: 14.03
    AMH:3.6
    DHAE-S:0,03
    1.IVF 3.2022 -biokemijska❌️
    2.IVF 11.2022-vracena 1 trodnevna
    Beta 16.11 ❌️
    🏥-Petrova

Iskra💞
    27. Listopad 2022. 13:50

Sani88 🙏🍀🤰💕

Iskra💞

Pozzzz žene🤗
    Nestrpljiva sam a Vi znate sigurno odgovor🥳
    Idem u FET ali kad ……
    Trenutno stanje: Endometrij 10 mm vodeći folikul 23
    17dc. ( sutra mi je opet uzv ).
    Hvalaaaaaaaa

Obzirom da je folikul poprilicno velik, moguce da ce i danas puknut, ako ti sutra na UZVu potvrde ovulaciju transfer je za onoliko dana koliko je star embrij, dakle za 3 ili 5 dana.
    MakiSt fsh je poprilicno velik, ukuzaje na smanjenu rezervu js. Koliko imas AFC na UZVu i jesi li skoro mjerila amh?

Ahaaaa,super hvala ti na objašnjenu. Znači bezobzira što je to bilo davno isto se gleda 3 ili 5 dana.?
    Po kalendaru mom sutra je ovulacija,embrij je koliko me pamet služi star 5 dana. ( davno je to bilo prije 3 god 🤣).

🧒 sve ok. 1986
    👩 1986. bez jajovoda ( neprohodni uklonuti LPSC)
    1.IVF SO 2019 -pozitivan ishod 2020 rođen 👶( dječak )
    2. FET ( 5. dan blastocista), 2.11.
    HCG - 579 ( 12.dan od Feta )
    HCG - 1869 ( 14.dan od Feta)
    🤞💜🙏

Razumna
    27. Listopad 2022. 13:54

Došli su mi nalazi bete. Popela se sa 190 na 417 🤷

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    27. Listopad 2022. 14:02

Razumna

Došli su mi nalazi bete. Popela se sa 190 na 417 🤷

Koliko se ja razumijem to je ok🤞🙏

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.