Luana
Meni je danas 1. dan stimulacije, izgleda da ćemo se nas dvije pratiti i zajedno čekati betu 🤞🤞 sretno nam.
Kako se osjećaš? Ja sam 6ti dc naručena na ultrazvuk...
Razumna meni se tvoja beta čini skroz ok, držim fige da bude ok.
Preko trnja do zvijezda
Ja 91, mm 92
Azoospermija/kriptozoospermija
2021 postupak Turska ⛔
Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
29.08.2023 rodio se sin
10/2024 postupak za drugo dijete ❌
Tamek kod vnm je karekteristicno da je prva beta niska zatim slijedi nagli skok uz krvarenja, kod tebe sporo raste pa se nadam da bude biokemijska. Na UZVu ne mogu nista vidjeti dok beta ne bude oko 2000. U slucaju bilo kakvih bolova ili jaceg krvarenja odi odmah na hitnu, nije se za zezat. A ako ipak potvrde vnm ovisi koliki je plod slijedi ili medikamentozni prekid ili lpsc. Drzi se 🤗
Hvala ti puno na odgovoru…vidjet cemo sta ce biti u pon na uzv. Znaci moguc je prekid i lijekovima i lpsc?
Ja sam imala 2...lijevi jajovod i desni, jednu za drugom... Izvadili lijevi lpsc, a iduci ciklus za desni dali methotrexate, citostatik... Ali kod toga je bitno znat da najmanje 6 mjeseci ne smijes zatrudnit dok se ne iscisti iz organizma.. Meni su to rekli tek naknadno. Radije bih opet lpsc da su izvadili odmah i desni, a to me opet naknadno docekalo jer je sve to skupa zacepilo i bio je neprohodan...
👮 36 oligoazstheno...
👩41 2019. biokem, 2020 spontani
6/2021 vanmatericna lijevo( lpsc, izvadjen jajovod)
7/2021 vanmatericna desno (metotrexat)
11/2021 Amh 10.8, tsh 1.05, granicna trombofilija
03/2021 histeroskopija (polip); lpsc uklanjanje i drugog jajovoda i ciste/serozni borderline tumor
10/22 ivf, 9🥚, oplodjeno 7, 5 blastica, 🐧🐧🐧
ET 04.11 - 5.dan, vracene 2 blastociste
10dnt, beta 104
12dnt beta 205
UZV 28.11
Luana
Meni je danas 1. dan stimulacije, izgleda da ćemo se nas dvije pratiti i zajedno čekati betu 🤞🤞 sretno nam.
Kako se osjećaš? Ja sam 6ti dc naručena na ultrazvuk…
❤️😍 Veselim se zajedničkom iščekivanju i nadam se da ćemo skupa slavit :) iako, ne dajem neke nade u prvi postupak, ali nisam negativna, više opuštena. MM ima normo sad na zadnjem spermiogramu sto je super vijest pa se nadam da će biti nešto uskoro :)
Kad si onda na uzv? Utorak? Ja sam u srijedu 🙏😍 kako ide s bockanjem?
👮 36 oligoazstheno...
👩41 2019. biokem, 2020 spontani
6/2021 vanmatericna lijevo( lpsc, izvadjen jajovod)
7/2021 vanmatericna desno (metotrexat)
11/2021 Amh 10.8, tsh 1.05, granicna trombofilija
03/2021 histeroskopija (polip); lpsc uklanjanje i drugog jajovoda i ciste/serozni borderline tumor
10/22 ivf, 9🥚, oplodjeno 7, 5 blastica, 🐧🐧🐧
ET 04.11 - 5.dan, vracene 2 blastociste
10dnt, beta 104
12dnt beta 205
UZV 28.11
Drage moje,
ja se stalno javljam s nekakvim problemima i strahovima. Uglavnom sada sam u 10tj.i na urinokulturi su mi otkrili bakteriju echerichia coli i tsh koji je 3. 5,al za to vec pijem eutirox od 25mg,no međutim svejedno se moram javiti endokrinologu. Uz hrpu lijekova koje već pijem od strane ivf ginekologa i ginekologa kod kojega idem preko hzzo, sada sam dobila i antibiotike cefaleksin, pijem po 2 svakih 12 sati i tako 7 dana. Od kada sam ih uz sve lijekove počela piti primjetila sam ponovno sukrvicu i iscjedak, a jutros i krvi i urinu. U uzasnom sam strahu i ne znam da li da idem odmah na hitnu, na novi pregled sam trebala ići 28.10. Da li se koja od vas susrela s tom bakterijom i tim problemom s krvi kod mokrenja? Hvala vam. ❤️
👱♀️ 35
👨36
3.g. pokušavamo 👶
Spermiogram: normospermia
AMH: 17
Brisevi uredni.
Papa test uredan.
Hormoni uredni.
Jajovodi prohodni.
Dijagnoza: idiopatska neplodnost.
Od 12 oplođenih JS, 5-ti dan u fazi blastociste preživjelo 7.
Zamrznuto 3x2 i 1, ukupno 7.
1. FET 2mj.2022.-1 blasta, beta X
2. FET 5mj.2022.-2 blaste, beta X
3. FET 9mj.2022.-2 blaste- beta 11 dan 474.20
Beta 14 dan 1128 😊😊❤️🙏
Drage moje,
ja se stalno javljam s nekakvim problemima i strahovima. Uglavnom sada sam u 10tj.i na urinokulturi su mi otkrili bakteriju echerichia coli i tsh koji je 3. 5,al za to vec pijem eutirox od 25mg,no međutim svejedno se moram javiti endokrinologu. Uz hrpu lijekova koje već pijem od strane ivf ginekologa i ginekologa kod kojega idem preko hzzo, sada sam dobila i antibiotike cefaleksin, pijem po 2 svakih 12 sati i tako 7 dana. Od kada sam ih uz sve lijekove počela piti primjetila sam ponovno sukrvicu i iscjedak, a jutros i krvi i urinu. U uzasnom sam strahu i ne znam da li da idem odmah na hitnu, na novi pregled sam trebala ići 28.10. Da li se koja od vas susrela s tom bakterijom i tim problemom s krvi kod mokrenja? Hvala vam. ❤️
Koliko već piješ antibiotik?
Nisam nikada imala krv u mokraći a E. Coli sam u životu imala često, također i sad u trudnoći. S obzirom na sve, ja ne bi okolišala i otišla bi na hitnu. Radi svog mira ako ništa. E. Coli je opasna bakterija. I jel piješ dovoljno tekućine? Sad bi trebala piti minimalno 2.5l dnevno.
Čaj od lista breze. Sigurniji je od brusnice u ranoj trudnoći. Sretno, javi se 😘
31 👩❤️👨 33 TTC od 1.2019.
🙋🏼♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
👱🏼♂️ astenozoospermia (>10%)
🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
[/url
Drage moje,
Naravno da bi trebala ici na hitnu zbog krvarenja! Krv u urinu bi mogla ukazivat na upalu bubrega , a ti si vec na antibiotiku ne znam koliko dugo i trebalo bi ti biti bolje ako je odreden po antibiogramu a ne da ti se pogorsavaju simptomi + uz to jos i sukrvavi iscjedak imas.
🙋♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
5./23. histeroskopija ✔️
6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨👩👦
Luana
Kako se osjećaš? Ja sam 6ti dc naručena na ultrazvuk…
❤️😍 Veselim se zajedničkom iščekivanju i nadam se da ćemo skupa slavit :) iako, ne dajem neke nade u prvi postupak, ali nisam negativna, više opuštena. MM ima normo sad na zadnjem spermiogramu sto je super vijest pa se nadam da će biti nešto uskoro :)
Kad si onda na uzv? Utorak? Ja sam u srijedu 🙏😍 kako ide s bockanjem?
Luana
Ja sam isto u srijedu na ultrazvuku.
Nisam ni ja optimistična za prvi postupak, mi imamo teški muški faktor, tako da šanse nam nisu velike, ali neka nada uvijek postoji.
Jučer sam se prvi puta piknula, sad vidim da je menga stala, zasad sam ok, vidjet ćemo kako će biti dalje
Preko trnja do zvijezda
Ja 91, mm 92
Azoospermija/kriptozoospermija
2021 postupak Turska ⛔
Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
29.08.2023 rodio se sin
10/2024 postupak za drugo dijete ❌
Saby, nisam se susrela s tako nečim, al na tvom mjestu bih išla na hitnu odmah. Trudna si, normalno je da si zabrinuta i nemoj se premišljati uopće dal bi trebala ići ako se bojiš. Nadam se da će sve biti u redu ❤️
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Mimica, Luana, sretno cure! Pratimo vas 😃
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Luana normalno je da stimulacija zaustavi M, svaki put mi je bilo tako, a ciklu i ananas mozes vec krenuti piti/ jesti, ne moze skoditi, sretno 🤞
Patkica1982 odgovorit cu redoslijedom kako si pitala:
1.Normalno je, obzirom da nje bilo transfera i da nisi dobila progesteron za drugi dio ciklusa.
2.To mora odobriti tvoj dr ovisno o stanju na UZVu, ako su jajnici jos uvecani pauziras jos jedan ciklus, vjerovatno imas kontrolu uskoro? I sa dr dogovaras prirodni ili stimulirani FET.
3.Po zakonu je dozvoljena oplodnja max 12js bez obzira koliko ih je aspirirano, a kad ih je toliko puno ostavljaju se do faze blastociste, to se naziva prirodna selekcija embrija, tj oni koji nisu prezivjeli do blastociste tesko da bi i u maternici.
4.Ne moze, ako se ide na stimulirani FET sa estrofemom, on blokira ovulaciju i nemoguce je ostati prirodno trudan, a ako se ide u prirodni FET, potvrdi se ovulacija UZVom ( ceka se da folikul pukne i js ode) i transfer se radi nakon 5 dana, dakle kada je sigurno da do oplodnje nije doslo.
5.Nije tocno 😊
Ako te jos sto zanima, pitaj i sretno 🤞
Puno hvala na detaljnim odgovorima. Nadodat cu jos par komentara:
2. Ma u biti i nemam dogovorenu kontrolu. Na zadnjem UZV prije aspiracije mi je jedna doktorica rekla da mogu normalno na transfer sljedeci ciklus i da se javim cim dodje menga. A kad sam isla telefonski javiti da imam krvarenje, za koje sam tad saznala da je u biti menga, druga osoba mi je pak rekla da moram pauzirati jedan ciklus ako sam imala uvecane jajnike i da se javim prvi dan sljedeci ciklus. I sad sam malo zbunjena. Menga je pocela u subotu pa cu probati opet sutra pitati mailom, mozda mi ipak prihvate ovaj ciklus. Je li 3. dan ciklusa prekasno da se pocne s eventualnim lijekovima uoci transfera?
4. Jedna cura na aspiraciji mi je spomenula da cure pokusavaju i prirodnim putem uz transfer i da se onda to poslije skuzi jer su razlicite starosti zametak nastao prirodnim putem i onaj iz transfera... Zato sam se nadala da bi vrijedilo probati, kad bi to bilo tocno.
5. Hvala, to me tjesi. Negdje sam na netu nasla da je menopauza toliko mjeseci brza koliko je bilo aspiriranih folikula, kao da je to nekom doktorica rekla, pa mi se to cinilo jako nezgodno...
👩 i 🧑 1982.
10/2022 Ovaleap, Orgalutran, Ovitrelle; 13 js, odgodjen transfer za 2 blastociste
Sortiraj odgovore
Najstariji