Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    waitapu
    08. Listopad 2022. 10:17

Pozdrav svima, nova sam na forumu i u mpo postupku pa me zanima kakva su iskustva s postupkom  kada se prvo koristi kontracepcija pa onda stimulacija. Prosla sam jucer prvu punkciju u prirodnom ciklusa, nije bilo js pa je doktorica rekla da probamo od drugog mc sa kontracepcijom 2 tj. (Nizi amh, godine) a onda u stimulaciju. I jos jedno pitanje za vit D za one koji ga koriste, jeste li same trazile taj nalaz ili vas je gin na to uputio.. .hvala 😊

👩40 amh 5,5 fsh 10.6 lh 7.8
    👨45 astenozoospermia
    01/22 vanmatericna, lijevostrana salpingektomija (6tt)
    10/22 1. prirodni IVF - js ✖
    11/22 stimulirani IVF, 4🥚 3 oplođene, 1 🐧 1/23 Fet - B 20.02. 20397/ 6+6 ♥️+/

Sunny_🐣
    08. Listopad 2022. 10:38

Stela sretnoooooo u pon ❤️ mislim na tebe i tvog 🐧
    Tratincica kako je prosao termin kod urologa?
    Sani ❤️🤞🍀
    TIvy o pa to je super broj, samo steta sto je taj jedan pozurio 🙄 Izvjestavaj nas o daljnjim koracima. Mislim na vas cesto 🥰❤️ grlim
    Ruzica, Martina cestitam i neka se pravilno dupla 😊
    ____
    Mi brojimo sitno 🥰 sad imamo kontrole 1-2 puta tjedno. Sve je u redu, cura je na 3300gr 🥰 mozda cemo zbog heparina ici na indukciju, to bi doktor trebao odluciti na iducoj kontroli. 

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

Inna_92
    08. Listopad 2022. 10:50

Ajme Sunny pa ti si već u terminu! 😍 Sad će tvoja djevojčica svaki čas🥰

👩 33 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 39 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️, stiže braco💙

Leeloo101
    08. Listopad 2022. 11:40

waitapu

Pozdrav svima, nova sam na forumu i u mpo postupku pa me zanima kakva su iskustva s postupkom kada se prvo koristi kontracepcija pa onda stimulacija. Prosla sam jucer prvu punkciju u prirodnom ciklusa, nije bilo js pa je doktorica rekla da probamo od drugog mc sa kontracepcijom 2 tj. (Nizi amh, godine) a onda u stimulaciju. I jos jedno pitanje za vit D za one koji ga koriste, jeste li same trazile taj nalaz ili vas je gin na to uputio.. .hvala 😊

Ako ti nije dao, trazi sama uputnicu. 

Sve smo u nekom deficitu sa vitD, samo je pitanje koju dozu će ti prepisati

A i amh ti varira u odnosu na vitd. Možda ti je i veći, ali ako si nas čitala znaš da on nije toliko važan, kao broj antralnih.  I da dobijemo dobru js.

Pije li muž što?

7. Mpo pokusaja - Beta 90, beta 230, uzv 💓 nifty low risk.. its a 💖

• ivana1992
    08. Listopad 2022. 11:45

Stela_M

MalaG briga te za njih i gužvu vrijeme je da misliš na sebe🤗 je fet je u pon a ja se i dalje borim sa prehladom kašalj me ubio valjda me neće u pon istjerati iz poliklinike 🤣🤣😘😍🤗
    Hope slažem se sa Innom vrijeme je dragocjeno i svaki mj puno znači u mpo vodama 🤞
    Ivan1992 što beta 20 dana nakon transfera? Pa to je baš puno za čekati, gdje si ti u postupku? Simptome nemoj tražiti jer je rano možeš pišnuti test za koji dan 🤭🥰

Da, beta tek za 20 dana - kbc Ri - strpljivo ću čekati 🥰 možda idući tjedan pišnem 😉
    Nek nam je svima sam srećom 🥰

• ivana1992
    08. Listopad 2022. 11:51

Sani88 🙏🍀🤰💕

Ruzicato je taman skolska beta za taj dan trodnevnih, bitno je sad da se dupla svaka 2 dana, sretno 🤞

Ivana1992pretpostavljam da si postupak radila u kbc Ri, jedino oni bezrazlozno daju da se beta radi 20 i neki dan od transfera 🤦‍♀️, sto nema ama bas nikakvog uporista i pravo je maltretiranje za zenu toliko ju dugo drzati pod terapijom ako nema potrebe/ trudnoce. Sto se simptoma tice i ne treba ih imati tako rano, simptomi dolaze tek kasnije, kad je beta dovoljno velika, preko 1000,a ovi simptomi koji se inace spominju su vecinom od ostatka stimulacije, od aspiracije, dakle u ETu, a tvoje tijelo je odmoreno od svega toga, zato su FETovi zakon 😊. Betu mozes napraviti 12dnt blastica i ovisno o rezultatu nastaviti ili prekinuti terapiju. A test mozes pisnut jos jutros ili danas tijekom dana 😁, na 8dnt blastice ce svaki pokazat ima li sto, sretno 🤞🤞

Je, KBC Ri je u pitanju 😉 
    Budem jos malo čekala, možda pišnem idući tjedan 🥰
    Prošli fet mi je bilo isto bez ikakvih simptoma, samo me neki 5 dan nakon transfera u snu probudila jaka bol, kao da me netko 2x nožem probo u trbuh - i nažalost kroz par dana sam dobila M 
    Nadam se da će ovaj put biti drugačije 🥰

Ma čitam po forumu kako već neke ženskice u početku imaju neke simptome - tipa bol u jajniku- probadanje - pa čak i mučnine - pa si mislim šta je samnom 🤣 ja kao da na transferu nisam ni bila - a sad kužim da je to od očito od stimulacija i slično, a ja sam to prošla prije skoro godinu dana- tako da sam " odmorna" 

Hvala svima na podršci i želim svima plusiće ko 🏠 velike 🥰🥰🥰

MalaG
    08. Listopad 2022. 12:13

Stela u pravu si!😅😂 Karte su u džepu, čekamo potvrdu za stan i onda veselje kreće!😍
     Jooj, ta prehlada. 😖 Nadam se da se budeš oporavila kroz vikend (nakon fešte, naravno 😉🤭). Sigurna sam da će sve biti super u ponedjeljak! 🤞🤞🤞🥰❤️
    Sunny sitno brojiš!😍😍🤭 Vjerujem da će na kraju sve biti dobro i da će doktor ispravno odlučiti! Sretno do kraja!😘🥰❤️
    Lucky sretno, sretno!🤞🥰❤️
    Ivana1992 sretno sa testom!🤞🤗🥰

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

• ružica
    08. Listopad 2022. 12:42

Cure pozdrav, hvala vam na lijepim željama.
    Nažalost kod mene jutros krv, ne preobilna ali tu je, kad se obrisem papirom. 
    Jučer mi je beta bila 67, a danas 102. Ako se netko razumije u ove vrijednosti i zna nešto o tome molim iskustva.. je li ovo nižno biokemijska i kolikom brzinom pada beta? Baš danas sam trebala regularno dobiti ciklus...

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

• Marttina
    08. Listopad 2022. 12:46

ružica

Cure pozdrav, hvala vam na lijepim željama.
    Nažalost kod mene jutros krv, ne preobilna ali tu je, kad se obrisem papirom.
    Jučer mi je beta bila 67, a danas 102. Ako se netko razumije u ove vrijednosti i zna nešto o tome molim iskustva.. je li ovo nižno biokemijska i kolikom brzinom pada beta? Baš danas sam trebala regularno dobiti ciklus…

A zašto radiš betu dva dana za redom? Samo si stres nabijaš! Ja vratila blasticu i danas nakon 12 dana još nisam vadila betu. Imam pozitivne testove osjetljivosti prvo od 10, sutradan od 25 i to mi je dosta. Idem kako su mi i rekli nakon 14 dana. 

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

waitapu
    08. Listopad 2022. 12:48

Leeloo101

waitapu

Pozdrav svima, nova sam na forumu i u mpo postupku pa me zanima kakva su iskustva s postupkom kada se prvo koristi kontracepcija pa onda stimulacija. Prosla sam jucer prvu punkciju u prirodnom ciklusa, nije bilo js pa je doktorica rekla da probamo od drugog mc sa kontracepcijom 2 tj. (Nizi amh, godine) a onda u stimulaciju. I jos jedno pitanje za vit D za one koji ga koriste, jeste li same trazile taj nalaz ili vas je gin na to uputio.. .hvala 😊

Ako ti nije dao, trazi sama uputnicu.

Sve smo u nekom deficitu sa vitD, samo je pitanje koju dozu će ti prepisati

A i amh ti varira u odnosu na vitd. Možda ti je i veći, ali ako si nas čitala znaš da on nije toliko važan, kao broj antralnih. I da dobijemo dobru js.

Pije li muž što?

Hvala na odgovoru i pojasnjenju. Trazit cu gin u ponedjeljak uputnicu. 
    Pratila sam vase postove od kako smo se odlucili pokrenuti u mpo, puno informacija ima za upiti 😀 Probat cu jos istraziti 😊
    Pred god dana sam bila privatno kod gin hum. reprodukcije i tada mi je izbrojala 7 folikula na lj jajniku, 3 na desnom. Nakon toga se dogodila prirodna trudnoća u tom ciklusu, no bila vanmatericna. U ovom ciklusu su u Ri 2. dan mc nasli folikulu 10mm i par manjih (nije rekla koliko) samo da je to za ocekivat s manjim amh i da su sada jajnici neposlusni zbog god.pa su se fokusirali na tu vecu koja se ispostavila prazna. 
    Muz pije macu, psenicnu travu, prah sipka, cink, vit d, l karnitin, jod, selen.

👩40 amh 5,5 fsh 10.6 lh 7.8
    👨45 astenozoospermia
    01/22 vanmatericna, lijevostrana salpingektomija (6tt)
    10/22 1. prirodni IVF - js ✖
    11/22 stimulirani IVF, 4🥚 3 oplođene, 1 🐧 1/23 Fet - B 20.02. 20397/ 6+6 ♥️+/

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.