Stela, Sani, hvala na iskustvima! Mi jos nismo u mpo vodama jer kod nas nije bio problem zanijeti vec odrzati trudnocu. Bila sam na konzultacijama i receno mi je da pokusavamo jos par mjeseci prirodno s obzirom da su svi klasicni problemi eliminirani pa je zakljucak da je problem u genetskom materijalu iliti godinama i da se treba potrefiti dobra js. Samo eto sad ne ide vec 5-6 mj (osim biokemijske) i uputila je moja gin na spermiogram pa smo mislili kad vec daje uzorak da odmah napravimo i tu bakt analizu ejakulata. M ima i to na uputnici, ali eto, po bolnicama to vise ne rade. Tak da cemo morati taj dio privatno, a mislili smo pojednostaviti da sve obavi odjednom. Svi savjeti su dobrodosli :)
Ulogirala sam se samo radi tebe.
Kao prvo, analizu ejakulata (i većinu pretraga) možeš napraviti na Rebru, brzo su gotovi.
Kao drugo, traži ginekologa da ti da uputnicu za MPO specijalista. Gubi vam vrijeme sa svim tim načekivanjima, predugo vam ne ide i to je to. Nakon 35 godine, ako 6 mjeseci ne uspiješ imati uspješnu trudnoću, trebaš na MPO konzultacije. Ionako se MPO proces sam po sebi oduži, nećeš se ni okrenuti a svi će te pitati gdje si dosad i zašto si tako dugo čekala.
Bez straha, MPO proces nije tako strašan, pogotovo ako završi uspješnom trudnoćom. Svaka čast što tražiš detaljniju obradu, prečesto nas otpišu na račun nekih generičkih razloga (loše stanice, blabla) a ni sami ne znaju što je problem.
MPO nije za one koji ne mogu zanijeti, MPO je za one koji ne mogu bez pomoći medicine imati djecu. Vi spadate u tu kategoriju.
Eh da, i pisali ste nedavno o D vitaminu. Dobri su i Dvital i Oleovit kapi. Dapače, specijalisti češće prepručuju DVital jer jako brzo diže D vitamin i doktorica koja ga je prepisala je napravila uslugu svojoj pacijentici. Ono da se višak ispiša je netočno, nije to C vitamin.
BlaBlaBlaBla u pravu si, znala sam da je neki problem s vitaminom D pa sam pobrkala s folnom koja se ispiša. Problem je upravo to da se ne ispiša - tijelo ne može apsorbirati velike količine vitamina D odjednom pa neće ući u stanice, a kako se ne može se izlučiti, taložit će se u tijelu i onda može biti štetan za bubrege, povećati razinu kalcija u krvi itd. Pretpostavljam da mi ne pijemo takve doze da bi se to dogodilo, ali mi je logičnije da je tijelu lakše apsorbirati malo po malo pa neki doktori zato preferiraju kapi (bilo je nedugo takvo objašnjenje endokrinologa, ne znam više tko je pisao o tome).
U svakom slučaju, pretpostavljam da MPO doktor zna zašto na nečiji nalaz preporuči kapi, a na nečiji ampule pa je malo glupo da to primarni doktor na svoju ruku mijenja. Meni je Oleovit u većoj dozi digao vit. D s 40 na normalnu razinu za dva tjedna.
👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
4/21 Missed ab
10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
11/2024 FET 💔
1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
pretpostavljam da MPO doktor zna zašto na nečiji nalaz preporuči kapi, a na nečiji ampule pa je malo glupo da to primarni doktor na svoju ruku mijenja. Meni je Oleovit u većoj dozi digao vit. D s 40 na normalnu razinu za dva tjedna.
Ne, nego svatko random da ono što je navikao davati do sada. Nije da oni puno promišljaju oko svake pacijentice, ovo su rutinske stvari. Dio endokrinologa i MPO liječnika će propisivati jedno, dio drugo, oboje su u pravu.
Dvital ne šteti, samo treba paziti da ne dođe do prevelikog zasićenja D vitaminom, a to se ne događa preko noći pogotovo kod onih koji ionako imaju problema sa apsorpcijom D vitamina (dakle, imaju prirodno manje). Bez brige, super je je to suplement, slobodno ga uzimaj. Kod onih sa jakom deficijencijom je preporuka na početku uzimati i češće od svakih 7 dana, ali to mora ordinirati baš liječnik. Samo pratite stanje D vitamina svakih par mjeseci i sve će biti u redu.
I da, u 2 tjedna ne može doći do stvarnog tolikog povećanja D vitamina u krvi. Naime, treba napraviti pauzu od uzimanja suplementa barem desetak dana prije ponovnog vađenja krvi, sve ostalo je netočni rezultat. Ovo vrijedi za svaki suplement.
Znači odrađene konzultacije nakon neuspješne AIH i dr lijepo ajmo na listu za lijekove u siječnju a u pon ultrazvuk.Ja kao idiot pa ćemu ultrazvuk u pon ako sam za siječanj 🤦♀️🤦♀️. I on meni pa gospođo idemo do siječnja probat u prirodnom,vas treba riješit.
I tako danas 8 dc,endo 5 i jedan vodeći folikul 14 mm. Cikla mi se piše samo tako.
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Marttina odlične crte, čestitam!!! 🤩🤩🤩
Nakapaka držimo fige da je implantacijsko 🤞
MalaG drago mi je da ste se posložili, i neovisno o MPO putu nije zdravo biti u takvoj okolini.
Duplapanda ja sam uzimala 200 mg Q10
Petra kako se ti osjećaš, uzbuđena?
J_B da, baš leti vrijeme, nadam se da ćeš i ti brzo 🤞
Zabrinuta kod nekih se Ovitrelle može zadržati i do 12 dana, a testovi očitavaju vrlo niske razine bete, samo što bi onda i u krvi trebalo biti pozitivno. I ja znam za slučaj gdje su u labosu fulali broj, tako da ako ti testići tamne, ja bih ponovila betu.
lina007 ja sam vadila treći ciklus nakon stimulacije i bili su više-manje kao inače, ovo je vjerojatno bilo prerano
Medenko i ja se ne mogu odlučiti za bolnicu, znam da ima još vremena, ali sve mi više to stvara stres... I sretan ti rođendan! 🤩
Lucky do sutra će biti 8, malo cikle i ananasa i ko bog!
Stela slažem se s jednim danom manje agonije 🙈 ali ovaj put će biti 9dpt plus ko kuća 💪
cotton samo ti uzimaj suplemente, taman im toliko treba da se vidi djelovanje 💪
Hope nama su na spermiogramu kao preporuku napisali napraviti mikrobiološku analizu ejakulata, došlo je sterilno, ali radili smo kod nas lokalno u mikrobiološkom labosu
Flowerson držimo fige 🤞🤞🤞
Blablabla znam da treba, ali mi nismo prekidali terapiju jer je bilo knap prije planirane stimulacije, samo su htjeli da vidimo je li došlo do razine s kojom ima smisla ići u stimulaciju. Naravno da sad kontroliram svakih par mjeseci po PS-u. Mi smo krenuli s Oleovitom 15 kapi dnevno (što tjedno ispadne viša, skoro dupla doza nego ampula D vitala, kao što i kažeš da se i one mogu uzimati i češće, ali je sve bilo pod nadzorom doktora), kasnije smo spustili na 12 i sad u trudnoći na 8 kapi dnevno. Mislim da im je s kapima lakše dozirati ako si zbilja žele dati truda, moja doktorica je to baš pazila i stalno mi mijenjala doze.
Lightblue pa ajmo to riješiti do siječnja! 💪💪💪 Sviđa mi se doktor 🤩
👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
4/21 Missed ab
10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
11/2024 FET 💔
1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
Marttina cestitam 💖
👱♀️39g, 👨🦰31g, 👩❤️💋👨2g,
👱♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
👨🦰 Oligo-normo
8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
12mj 2022. posvojenje Emili 💜
Marttinaodlične crte, čestitam!!! 🤩🤩🤩
Nakapakadržimo fige da je implantacijsko 🤞
MalaGdrago mi je da ste se posložili, i neovisno o MPO putu nije zdravo biti u takvoj okolini.
Duplapanda ja sam uzimala 200 mg Q10
Petra kako se ti osjećaš, uzbuđena?
J_Bda, baš leti vrijeme, nadam se da ćeš i ti brzo 🤞
Zabrinutakod nekih se Ovitrelle može zadržati i do 12 dana, a testovi očitavaju vrlo niske razine bete, samo što bi onda i u krvi trebalo biti pozitivno. I ja znam za slučaj gdje su u labosu fulali broj, tako da ako ti testići tamne, ja bih ponovila betu.
lina007ja sam vadila treći ciklus nakon stimulacije i bili su više-manje kao inače, ovo je vjerojatno bilo prerano
Medenkoi ja se ne mogu odlučiti za bolnicu, znam da ima još vremena, ali sve mi više to stvara stres… I sretan ti rođendan! 🤩
Luckydo sutra će biti 8, malo cikle i ananasa i ko bog!
Stela slažem se s jednim danom manje agonije 🙈 ali ovaj put će biti 9dpt plus ko kuća 💪
cottonsamo ti uzimaj suplemente, taman im toliko treba da se vidi djelovanje 💪
Hopenama su na spermiogramu kao preporuku napisali napraviti mikrobiološku analizu ejakulata, došlo je sterilno, ali radili smo kod nas lokalno u mikrobiološkom labosu
Flowersondržimo fige 🤞🤞🤞
Blablablaznam da treba, ali mi nismo prekidali terapiju jer je bilo knap prije planirane stimulacije, samo su htjeli da vidimo je li došlo do razine s kojom ima smisla ići u stimulaciju. Naravno da sad kontroliram svakih par mjeseci po PS-u. Mi smo krenuli s Oleovitom 15 kapi dnevno (što tjedno ispadne viša, skoro dupla doza nego ampula D vitala, kao što i kažeš da se i one mogu uzimati i češće, ali je sve bilo pod nadzorom doktora), kasnije smo spustili na 12 i sad u trudnoći na 8 kapi dnevno. Mislim da im je s kapima lakše dozirati ako si zbilja žele dati truda, moja doktorica je to baš pazila i stalno mi mijenjala doze.
Lightbluepa ajmo to riješiti do siječnja! 💪💪💪 Sviđa mi se doktor 🤩
I meni iako mi prošli put nije baš sjeo,ali kako sam ja u godinama tako valjda treba biti. Njegove riječi i sada idemo warp brzinom. Probat ćemo i to
👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
2010-2 biokemijske trudnoće
2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
22-2 AIH -
01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙
Tera uvedi si NAC jako ti je dobar za pcos ja sam ga pila jedno 5 mj prije postupka svako jutro uz myoinositol i myoinositol ti ne bi bilo loše uzimati ujutro i navečer... uz to ako imaš višak kg (iako te zamišljam kao neku mršavicu) svakako prehrana i barem neki oblik tjelovježbe 🤭
Ligtblue sviđa mi se taj dr 😁 zst ne probati prirodni prije stimulacije, lajkam 🤭🥰❤️
Rein ja se fakat nadam da će ovaj put biti plusić pa hebemu bio bi red 😁🤭🥰❤️❤️ kako ste mi ti I Sofia?
Sunny kada je kontrola?
Tikvice gdje si?
Medenko 🥰❤️🤗😘😍
👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
10/22 FET 1 🐧 beta 12
02/23 histero
03/23 FET 1 🐧 beta 8
04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔
Cure drage pozdrav,
Prvo čestitam Martini, neka je sa srećom.
Kod mene je novost da je i meni pozitivan test na trudnoću već par dana ali sam jako oprezna..
Danas sam vadila betu, dakle 11 dan od transfera i ona iznosi 67.2.
Kakva je brojka i jeli to ok?
👩 37, amh 6.2.pmol
👨 33 ,normospermia
26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
5+3 🙏❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji