Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Monolena
    26. Rujan 2022. 19:16

Razumna

Bila sam u privatnoj poliklinici koja ide preko hzzo.
    Platila sam konzultacije +uzv 600+400kn. Osim toga trebam doći u 1mj da mi opet naprave uzv za slučaj da nema kakve ciste.
    Joj žene moje platila bi i više ali da se osjećam ko čovjek.
    Daj Boze da ovaj zadnji fet uspije i da ovih 1000kn bude bačeni novac.
    Kaže muž da je nama teško jer se malo koji dr može mjeriti sa dr Lucingerom. I još kaže moj muž, njegove tople oči i fini pristup on je kao leteći medvjedić 🥰🥰🥰🥰.
    Žene moje valjda sam razmažena. Bas mi je zao sto vas spopadam ali tako sam tužna danas +od stres nisam cijelu noć spavala….
    I nije mi se svidjelo što je dr tražila protokol od dr. Tj ona nema nikakvu svoju ideju a po to sam dosla. Po drugi pristup

I ja sam kod dr. Lučingera tako da znam o čemu pričaš, neponovljiv je 😊! Muž i ja smo bili još prije prvog postupka bili odlučili da ćemo ići kod njega onoliko puta koliko je potrebno jer sam se kod njega osjećala sigurno, dobro upućeno, optimistično i veselo 😊. 

Ja- '89, Hashimoto, Endometrioza L. jajnik (nestala) , PCOS
    Muž-'88, 👍
    Ivf centar Lučinger
    1. AIH pretvoren u IVF, 4 js, 1 oplođena, ET 21.4.2022., beta ❌️
    2. Stimulirani IVF (Gonal F 150, Cetrotide) - 12 js, 8 oplođenih i zamrznutih
    FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋‍♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️
    Moje najveće ljubavi su stigle 03/23 👨‍👩‍👧‍👦

Stela_M
    26. Rujan 2022. 19:28

Marttina lijep rezultat držim 🤞da se mrva primi 🤞🤗❤️
    Razumna nema veze što rade s Hzzo jer se konzultacije i prvi uzv plaća tako je u svakoj poliklinici e sad što se tiče pristupa i da je dr gledala protokole od prije to je normalno jer je bitno kako si reagirala a ako ti onda da manju dozu postoji mogućnost da ćeš lošije reagirati i njoj su tvoji prijašnji postupci neka smjernica ali ako niti zadovoljna (milsim da si spominjala Škvorca) onda odi negdje dalje pa nisu jedini koji rade s Hzzo ali se u svakoj poliklinici čeka jeidno ako ideš privatno jbg onda nema čekanja to znaš i sama 🤷‍♀️
    Ligtblue naravno da si gladna jer ne jedeš uh i još si na malom unosu kalorija ako si uz to uvela tjelovježbu onda nije niti čudno da si gladna, po meni bi trebala uvesti uh ali one koji nemaju visok glikemijski indeks (integralna riža, integralna tjestenina, batat, heljda, kus kus, quinoa) i onda ti neće šećer jako skakati u krvi... i ja pijem kao i ti Glucophage 1000xr  dva kom navečer i užasno sam žedna od njega 🤷‍♀️ nama Profetril nije pomogao dapače još su gori nalazi bili pa smo uveli selen (3 mj pa 3 mj pauza), cink, vit C,D,E, omega antioksidanse jednu turu (bočica je za cca 3 mj), l - carnitin, macu i tribestan i to je dragi stalno uzimao uz kratke pauze naravno uz zdravu prehranu i tjelovježbu...

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• ružica
    26. Rujan 2022. 19:31

Martina, super, pratimo se.
    Razumna, ja mislim da si ti vec odlučila da ne ideš u te dr. To je čisti užas.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    26.09.2022. ET (trodnevni, osmostanični)
    5+3 🙏❤️

Razumna
    26. Rujan 2022. 19:41

Katusa je bila prošli petak kod te iste dr i ona je bila zadovoljna i sad si ja stalno vrtim u glavi da je možda problem u meni i da sam zbog hormona preosjetljiva. 
    Možda jedino dobro iz svega ovoga je što muž misli da sam super žena 🙉 tj rekao je da je znao da sam badass ali nije očekivalo da se mi žene moramo nositi sa takvim stvarima. A njemu se nije svidjelo što je dr vodila razgovor sa njim a radi se o mome tijelu....

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• ružica
    26. Rujan 2022. 19:48

Ma slušaj sebe i svoju intuiciju! Grozno mi je kad su takvi. A trebali bi biti ekstra dragi jer svaka od nas koja dođe na humanu, samim time je već u teškoj situaciji.
    I ne kuzim kako tek u 2 mjesec? Ja sam u Splitu u kbc došla odmah, doduše nalazi su ajme.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    5+3 🙏❤️

Stela_M
    26. Rujan 2022. 19:56

ružica

Ma slušaj sebe i svoju intuiciju! Grozno mi je kad su takvi. A trebali bi biti ekstra dragi jer svaka od nas koja dođe na humanu, samim time je već u teškoj situaciji.
    I ne kuzim kako tek u 2 mjesec? Ja sam u Splitu u kbc došla odmah, doduše nalazi su ajme.

Zato jer poliklinike koje primaju pacijentice preko Hzzo-a imaju kvotu odn određen broj postupaka i dugo se čeka jer im je gužva ja sma čekala skoro godinu dana na postupak a da sam ostala u bolnici bilo bi mi i dalje kao da sam na traci (barem što se Zagreba tiče) 

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• ružica
    26. Rujan 2022. 20:17

A da, to je privatno ali preko Hzz. Ne znam, ja kad imam loš osjećaj to je to.
    Meni je moja gin savjetovala Pecotića, ali ipak sam otišla u dr. marušić i nisam požalila. Žena je super, ali realno jesi na traci, ali eto opet uz sve to je ok.
    Nego cure, molim Vas za jedno misljenje jednog komentara od dr.na transferu. 
    Znači rekla minje s obzirom na vaš nalaz stanice su dobre, visjet ćemo oće li biti koja blastocista za zalediti.. kad je prošaomfet, kaže sve je prošlo odlično. I onda na kraju prije nego me pozdravila kaže ako zatrudnite napit ćemo se. To me baš nekako dotuklo. Kao da uopće ne računa na mene.

👩 37, amh 6.2.pmol
    👨 33 ,normospermia
    5+3 🙏❤️

Lightblue
    26. Rujan 2022. 20:23

Stela_M

Razumna nema veze što rade s Hzzo jer se konzultacije i prvi uzv plaća tako je u svakoj poliklinici e sad što se tiče pristupa i da je dr gledala protokole od prije to je normalno jer je bitno kako si reagirala a ako ti onda da manju dozu postoji mogućnost da ćeš lošije reagirati i njoj su tvoji prijašnji postupci neka smjernica ali ako niti zadovoljna (milsim da si spominjala Škvorca) onda odi negdje dalje pa nisu jedini koji rade s Hzzo ali se u svakoj poliklinici čeka jeidno ako ideš privatno jbg onda nema čekanja to znaš i sama 🤷‍♀️
    Ligtblue naravno da si gladna jer ne jedeš uh i još si na malom unosu kalorija ako si uz to uvela tjelovježbu onda nije niti čudno da si gladna, po meni bi trebala uvesti uh ali one koji nemaju visok glikemijski indeks (integralna riža, integralna tjestenina, batat, heljda, kus kus, quinoa) i onda ti neće šećer jako skakati u krvi… i ja pijem kao i ti Glucophage 1000xr dva kom navečer i užasno sam žedna od njega 🤷‍♀️ nama Profetril nije pomogao dapače još su gori nalazi bili pa smo uveli selen (3 mj pa 3 mj pauza), cink, vit C,D,E, omega antioksidanse jednu turu (bočica je za cca 3 mj), l - carnitin, macu i tribestan i to je dragi stalno uzimao uz kratke pauze naravno uz zdravu prehranu i tjelovježbu…

Koristim te "dobre" UH ali ova prehrana i terapija jedina daju rezultate zadnjih 6 mj.Kile polako dolje i tromjesečni šećer mi je 5,1.od dobrih UH jedino mi crijeva podnose batat i bulgur,kuskus tako tako a sve drugo mi ne paše crijevima.Muž prvenstveno koristi cink i selen radi alergija i pomaže mu  ta komb,vitamin D je dobar pa dr nije da ga uzima a profertil će prestat pa radi spermiogram idući mjesec,jer mu je od 6 do 8 mj prešao iz normo u oligo.Vidjet ćemo

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

Flowerson 🌸
    26. Rujan 2022. 20:26

Ružice, mislim da ti dr. nije mislila ništa loše, baš naprotiv. Ni jedan transfer nije garancija trudnoće, nikome. Nemoj previše analizirati što se krije iza nečega što netko od njih kaže. 😉

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Stela_M
    26. Rujan 2022. 20:26

Lightblue

Stela_M

Ligtblue naravno da si gladna jer ne jedeš uh i još si na malom unosu kalorija ako si uz to uvela tjelovježbu onda nije niti čudno da si gladna, po meni bi trebala uvesti uh ali one koji nemaju visok glikemijski indeks (integralna riža, integralna tjestenina, batat, heljda, kus kus, quinoa) i onda ti neće šećer jako skakati u krvi… i ja pijem kao i ti Glucophage 1000xr dva kom navečer i užasno sam žedna od njega 🤷‍♀️ nama Profetril nije pomogao dapače još su gori nalazi bili pa smo uveli selen (3 mj pa 3 mj pauza), cink, vit C,D,E, omega antioksidanse jednu turu (bočica je za cca 3 mj), l - carnitin, macu i tribestan i to je dragi stalno uzimao uz kratke pauze naravno uz zdravu prehranu i tjelovježbu…

Koristim te "dobre" UH ali ova prehrana i terapija jedina daju rezultate zadnjih 6 mj.Kile polako dolje i tromjesečni šećer mi je 5,1.od dobrih UH jedino mi crijeva podnose batat i bulgur,kuskus tako tako a sve drugo mi ne paše crijevima.Muž prvenstveno koristi cink i selen radi alergija i pomaže mu ta komb,vitamin D je dobar pa dr nije da ga uzima a profertil će prestat pa radi spermiogram idući mjesec,jer mu je od 6 do 8 mj prešao iz normo u oligo.Vidjet ćemo

Držim 🤞🤞 da mu nalaz bude dobar  🤗 nažalost većina nas ili se loše hrani ili jedemo smeće meni su trebale godine da imam zdrav odnos prema hrani i da dovedem kile i inzulinsku u red i nema druge nego prehranu prihvatiti kao način života 😊❤️

10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.