Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Monny
    20. Prosinac 2023. 15:16

Sreca3

Ja sam juce imala dramu- popodne oko 15 stavljam vaginaletu kad krv na prstu reko gotovo je ….. pravac ginekolog…. ugl, srce kuca mali smo ali sve je pravilno, trudnoca je 5 tjedan i koji dan otprilike mozda i dan dva manja….kako sam i mislila, i srce kuca….a veliki smo samo 1,6 mm…mrvica mrvica mrvica

Ja sam isto imala problema sa krvarenjem početak 5., 6. i 7. tjedna, svaki put na hitnoj. Ugl.meni su rekli da dok traje krvarenje ne stavljam vaginalete, već uzimam oralno progesteron. Ja sam na kraju sama zaključila da možda čak i krvarim od vaginaleta, jer može doći do mikro oštećenja, a nitko na uzvu nije vidio da krvarim iz maternice ili da postoji hematom.Trenutno sam nastavila oralno i za sad je sve ok. Sretno 🍀

12/23 UZV ♥️✔️

EasyGoing
    20. Prosinac 2023. 15:48

Tanjanja27

Cure koja je preporucena dnevna doza vitamina D? Ne znam da li u Hrvatskoj imate u ponudi Femibion, on sadrzi folnu kiselini, vitamin B1,2,6,12,3,7,5, vitamin E, vitamin D3 (10ug), vitamin C, jod,selen,gvozdje,holin.. Da li znate treba li nesto osim ovog dodati i da li je vitamin D dovoljan u ovoj kolicini, s obzirom da igra veliku ulogu?

Najbolje bi bilo da izvadiš vit D i provjeriš koliki ti je. Moj doktor traži da bude preko 90, a neki traže i preko 100. Najbolje su ampule D vital, ja sam pila 25000 jedinica, dobiješ 4 ampule i piješ jednom tjedno po jednu uz nekakav masni obrok. Al nemoj ništa na svoju ruku prije nego ga provjeriš. D vital ide na recept po preporuci tvog mpo doktora. 

👩 39 AMH 3.38 🧔 Astenozoospermija
    KBCST
    1.AIH❌
    2.IVF-nema JS❌
    3.Prirodni IVF-ovulirala-AIH❌
    4.Prirodni IVF-nema JS❌
    5.IVF-ET 2 2dn❌
    6.IVF-ET 2 2dn-missed ab 8.tt 💔
    7.IVF-ET 2 2dn❌
    CITO
    8.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    Trombofilija ✅
    9.IVF-ET 1 3dn❌
    Histeroskopija ✅ Scratching ✅ Kariogram ✅
    10.IVF-ET 2 3dn❌
    11.IVF-ET 1 3dn❌ 1 ❄️
    12.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    13.Prirodni IVF-ET 1 5dn❌
    14.IVF/FET-ET 1 5dn + 1 ❄️ ❌
    15.IVF-freeze all ❄️❄️
    FET 2 5dn❌

Tanjanja27
    20. Prosinac 2023. 16:09

EasyGoing

Tanjanja27

Cure koja je preporucena dnevna doza vitamina D? Ne znam da li u Hrvatskoj imate u ponudi Femibion, on sadrzi folnu kiselini, vitamin B1,2,6,12,3,7,5, vitamin E, vitamin D3 (10ug), vitamin C, jod,selen,gvozdje,holin.. Da li znate treba li nesto osim ovog dodati i da li je vitamin D dovoljan u ovoj kolicini, s obzirom da igra veliku ulogu?

Najbolje bi bilo da izvadiš vit D i provjeriš koliki ti je. Moj doktor traži da bude preko 90, a neki traže i preko 100. Najbolje su ampule D vital, ja sam pila 25000 jedinica, dobiješ 4 ampule i piješ jednom tjedno po jednu uz nekakav masni obrok. Al nemoj ništa na svoju ruku prije nego ga provjeriš. D vital ide na recept po preporuci tvog mpo doktora.

Tako cu uraditi..mnogo hvala..u subotu beta..ako ne bude ok provjerit cu stanje

👩 '85 nalazi uredni, amh 1.02
    👦'82 los spermogram
    1 IVF 12/23,menopur, cetrotide, 6 folikula.
    3 jc,oplodjena 1 ,beta ➖
    2 IVF 05/24 Gonal 225,cetrotide..5 folikula
    3 jc, oplodjena 1,beta ➖
    11/24 pergoveris, ET 2 bc, 1 🐧
    10.12 ➕ beta 14dnt 2143,16dnt 5914 dolazi nam 💙
    ZA SREĆU OD SVEGA VEĆU...

Sreca3
    20. Prosinac 2023. 16:11

Monny

Sreca3

Ja sam juce imala dramu- popodne oko 15 stavljam vaginaletu kad krv na prstu reko gotovo je ….. pravac ginekolog…. ugl, srce kuca mali smo ali sve je pravilno, trudnoca je 5 tjedan i koji dan otprilike mozda i dan dva manja….kako sam i mislila, i srce kuca….a veliki smo samo 1,6 mm…mrvica mrvica mrvica

Ja sam isto imala problema sa krvarenjem početak 5., 6. i 7. tjedna, svaki put na hitnoj. Ugl.meni su rekli da dok traje krvarenje ne stavljam vaginalete, već uzimam oralno progesteron. Ja sam na kraju sama zaključila da možda čak i krvarim od vaginaleta, jer može doći do mikro oštećenja, a nitko na uzvu nije vidio da krvarim iz maternice ili da postoji hematom.Trenutno sam nastavila oralno i za sad je sve ok. 

Draga Hvala ti na savetima, da istina je da kada krvaris progesteron se ne stavlja u vaginu ali ga ja stavljam rektalno i odlicno se apsorbuje, tako u Pragu savetuju, a posto je krvarenje stalo nastavila danas vaginalno.
    Hvala Svemiru ali krvarenje je još sinoc prestalo, od tad ni kapi, super se osećam sa tim da mi je uveden Prolutex pa se bockam svaki dan po jednu ampulu.
    Srce je tu, i sad samo se nadam da ce lepo napredovati mrvica.

Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
    09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

Sreca3
    20. Prosinac 2023. 16:18

Tanjanja27

Ja koristim Femibion 1 kupljen u Beogradu, po preporuci lekara ali uz to su mi prepisali dodatno Folnu 800 ug, vitamin D 2000uj,
    E vitamin 400ug, Od vitamina to je to.
    Zakljuci sama trebas li sta dodati, i jedva cekamo tvoj testic🥰

09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

Sreca3
    20. Prosinac 2023. 16:20

E daaa meni je Vitamin D bio 96 tako da bio je dobar. Trebas prvo izvaditi da vidis u kom je stanju.

Bubica1
    20. Prosinac 2023. 16:31

Nove cure dobrodošle i sretno 🍀 😊
    Lara, cestitke na lijepoj beti, neka i dalje bude sve u najboljem redu 🥰
    Ivka33, sretno i neka se mrva čvrsto primi 😘
    Bajadera2, također i tebi 🤞🥰
    Luna, ne znam što bi rekla za betu, ali na tvom mjestu bih, kao što je Vitara rekla, još jednom izvadila betu za 2 dana. Jesi li probala kontaktirati doktora vezano za to, što kažu? U svakom slučaju, želim ti sreću 🍀❤️ć
    Srculence3, pupice, držim fige da se mrva čvrsto primi 🥰
    Ivkaa, sretno sutra, neka se mrve lijepo ugnijezde 😘
    Sreca3, bravo za srčeko, neka si otišla, sad si barem mirna ❤️
    Gabby, super za uredan pregled, neka bebica raste, divne slikice 🥳 Sretno dalje i javi nam se ponekad 🤗
    Tikvice, baš mi je žao da te i to snašlo, ali drago mi je da ti je već danas bolje 😉 Pošalji malo kolača i nama 😁
    Stela, GUK profil je očekivano dobro prošao, nalazi su i ovaj put uredni, ali kontrola ponovo za 4 tjedna 🥴 Ma baš me gnjave s tim, ali kažu da gestacijski dijabetes zna biti sve gori i gori kako trudnoća odmiče pa zato radije stalno kontroliraju. Ma dobro, preživjet ću 😊
    ...
    Danas sam imala i pregled, curka raste po PS-u, ima cca 1650 g i već se okrenula glavicom prema dolje 👍😊 Dobila sam od doktora odobrenje da pojedem i koji kolačić za Božić, naravno u razumnim količinama, kaže on nije isto pojesti jednu mađaricu ili 4 kremšnite 😁 Tako da ću se uspjeti malo i zasladiti za ove blagdane, ništa se strašno neće dogoditi s obzirom da su mi GUK profili uredni za sad. 👍

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• luna573
    20. Prosinac 2023. 16:55

Bubica cula sam se s doktoricom i ona kaze da rast nije optimalan ali da ipak raste i da moze biti sve ok, ali ju je isto tako strah izvanmaternicne.. rekla je da sad ne mozemo nista nego cekati jer je prerano da bi se ista vidilo na uzv i da ne radim betu nego eto cekam uzv 3.1. Osim naravno ako do tad ne krenu nekakvi bolovi ili krvarenje onda da idem na hitnu odmah.. i takoo, od lijepih blagdana zavrsili smo na tome da zivimo u strahu hocu li zavrsiti na hitnoj operaciji i bez jajovoda 😔

🙎🏻‍♀️28- AMH 18 pmol/L, heterozig. MTHFR, PAI-1 homozig. 4G
    🙍🏻‍♂️28 normo->asteno->normo
    Betaplus
    1. 05/23 IVF letrozol 5x2, ovitrelle- 4js - 1 oplodena, triploid ET❌
    2. 10/23 ICSI Gonal F 150, Cetrotide, Ovitrelle➡️15js➡️9 oplođeno➡️vracen 1 trodn. (10st), 4 🐧 test neg
    3. 11/23 prir. FET jedne blastice, test neg
    4. 12/23 stim. FET, 9dpt beta 137,5, 11dpt beta 304,08, 13dpt-540, 15dpt-1189, 20dpt- 5897, 6+4 ❤️
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;51;28/st/2024

Sreca3
    20. Prosinac 2023. 16:57

Bubica1- koja radost malo šećera za blagdane🥰

• T_Ivy
    20. Prosinac 2023. 17:22

Petra toliko mi je drago da je sa tvojom curicom sve okej prošlo. Mnogo si me utesila. Pretpostavka mog muža je da može biti i da poslednje dve nedelje bebice realno nisu dobijale optimalno hranljive materije, jer smo oboje bili prehladjeni i meni se nikako nije dalo jesti, jer me grlo jako bolelo. Te dve nedelje ni ja sama nisam dobijala na težini, čak sam malo i izgubila, a ipak imam njih dvojicu unutra koji rastu i zahtevaju dodatne kalorije i proteine. Od danas jedem sve kako mi je muž prepisao, ništa prazne kalorije, samo hrana bogata proteinima, mastima i dobrim secerima pa cemo da vidimo. Uspela sam i da dobijem termin u bolnici za sledeću nedelju (moja babica je grom, nju sam pitala i odmah mi je sredila). Hvala jos jednom mnogo! Ovaj forum je zlata vredan 💝

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.