Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kaya
    05. Prosinac 2023. 00:10

Sunce12

Drage žene, trebala bih pomoć! Danas sam bila u Repromedu na konzultacijama. Još skupljam dojmove od svega. Nekako mi u jednu ruku pase njegov pristup, a u drugu ne. Kao ispalo je da je kod nas sve super, nalaza pola ne trebam sta imam, ali mi je reko da moram rijesiti stitnjacu. Ono prvi glas do sad. Bas se bazirao na to. Da li tko od vas ima TSH 1,97 ali povisena antitijela? Ja se bojim da kad jednon odem na euthyrox ostajes dozivotno iako je reko da je to samo dok ne rodim😂

Ja sam imala u prvoj trudnoći hipotireozu i pila terapiju do poroda. Poslije toga svi nalazi ok - dok nisam dosla do dr koja mi je rekla da zbog stitne ne mogu zanijeti niti zadržati trudnocu i da bez toga nemamo o čemu. Trazila je predkoncepcijsku terapiju, ja sam bila 4x sto na nuklearnoj sto kod endokrinologa...jedno te isto ali niko mi nije htio dati terapiju jer su mi zapravo sve vrijednosti u normali. Tj prividno jer mi je ft 3 na donjoj granici a tsh je cca 1.80.
    Na kraju sam bila privatno i ona je jedva dala blagu terapiju iz prenatal kapsule .. da ne zelim imati djece briga mene onda iako muku mučim sa kilama jer tesko idu dolje a gore skokne u sekundi. A sad sam lijepo pocela gubiti taj neki neprirodni stomak i 3 kg imam manje. Terapiju u trudnoci daju cim prede tsh 2.0 tako da razumijem to za tebe sto traze jer sam i sama to prosla 

1 Curica, spontana t
    1/21 inseminacija, biokemijska
    10/22. inseminacija, b0
    Prir.ivf 3/2023 ❌
    Prir.ivf 4/2023
    06/23 spontana TT, ab.7tt
    Prir.ivf 10/23 ❌ bez transfera
    Stim.ivf 11/23 - bemfola225, 6js a amh 20 🤔
    1 blastica vraćena, ništa za pohranu

Sunce12
    05. Prosinac 2023. 07:08

kaya

Sunce12

Drage žene, trebala bih pomoć! Danas sam bila u Repromedu na konzultacijama. Još skupljam dojmove od svega. Nekako mi u jednu ruku pase njegov pristup, a u drugu ne. Kao ispalo je da je kod nas sve super, nalaza pola ne trebam sta imam, ali mi je reko da moram rijesiti stitnjacu. Ono prvi glas do sad. Bas se bazirao na to. Da li tko od vas ima TSH 1,97 ali povisena antitijela? Ja se bojim da kad jednon odem na euthyrox ostajes dozivotno iako je reko da je to samo dok ne rodim😂

Ja sam imala u prvoj trudnoći hipotireozu i pila terapiju do poroda. Poslije toga svi nalazi ok - dok nisam dosla do dr koja mi je rekla da zbog stitne ne mogu zanijeti niti zadržati trudnocu i da bez toga nemamo o čemu. Trazila je predkoncepcijsku terapiju, ja sam bila 4x sto na nuklearnoj sto kod endokrinologa…jedno te isto ali niko mi nije htio dati terapiju jer su mi zapravo sve vrijednosti u normali. Tj prividno jer mi je ft 3 na donjoj granici a tsh je cca 1.80.
    Na kraju sam bila privatno i ona je jedva dala blagu terapiju iz prenatal kapsule .. da ne zelim imati djece briga mene onda iako muku mučim sa kilama jer tesko idu dolje a gore skokne u sekundi. A sad sam lijepo pocela gubiti taj neki neprirodni stomak i 3 kg imam manje. Terapiju u trudnoci daju cim prede tsh 2.0 tako da razumijem to za tebe sto traze jer sam i sama to prosla

Hvala ti puno na ovom postu. Sad mi je nekako onda lakse. U moru informacija koje dobijemo svakodnevno vise ne znam sta misliti. S jedne strane se osjecam dobro ( nema viska kg ni sl) a s druge strane mozda je zbilja taj jedan mali kotacic problem. Budem se narucila privatno pa cu krenuti polako i sa time. Kud sve ostalo tuda i to. ❤️

🧏‍♀️31, 🧏‍♂️33
    PCOS, endometrioza
    Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
    stanice✅️ kariogram✅️
    2024; AMH 13,5
    Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
    Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
    Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
    Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
    Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔

Stela_M
    05. Prosinac 2023. 07:18

Kaya nažalost je moguće,  bilo je primjera da cure niti ne dočekuju bete jer dođe mega, meni je većinom došla prije bete osim u zadnjem fetu kada sam bila pokrivena dodatno injekcijama progesterona ali najčešće sam već 8/9 dpt počela smeđariti a onda bi krenula i menga čim bi stala sa lijekovima, ako samo smeđariš moguće da je od progesterona izititiran cervix, pišni sutra test 8 dpt blastice test će ti 100% reci kako stvari stoje, sretno 🤞
    Anii ne vrijedi ti se stresirati oko priča vezanih za porod jer je to fakat individualno, nekome će dr biti katastrofa dok će tebi možda biti super, tako je i sa samim porodom netko se namuči, a netko radi expresno pravila nema, ja eventualno pročitam u grupi na fejsu iskustva iz bolnica ali ih isto tako uzimam sa rezervom i vodim se time da će mi biti kako mora biti i kako me sreća posere🙈  žao mi je zbog korone, i moj ju je dragi imao ali sreća mene je zaobišlo, nadam se da će proći sa što manje simptoma taman ovaj tj i to riješiš pa možeš u miru na uzv 🤭🥰
    Korni od svih simptoma tebe je baš nos uhvatito🙈 nadam se da će popustiti 🤞🥰
    Sunce12 ako ti je hića odi u polikliniku Leptir moje preporuke za dr Deškina, ili ako želiš, ako si iz Zg, naruči se u Petrovoj kod dr Herman-Mahečić ona je u sklopu njihovog mpo odjela i ima sluha za mpo borbu, sretno🤞 btw vidim da pišete da vam pola nalaza nije trebalo u Repromedu,kao tipa??
    Easy Going hebemu sve žao mi je 😏 jesi li ti obavila komplet proširene pretrage, vidim po potpisu da je iza tebe dosta postupaka? 🥰

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Sreca3
    05. Prosinac 2023. 07:27

Jutro moje zenice,
    8 dan....
    https://ibb.co/kKQ0Vnz
    Test je pozitivan vidi se.

Ono sto me jako brine jeste niska bazalna temperatura, otisla je pola stepena skoro u minus, dok sam merila progesteron on je uredan,45 nmol sta to moze biti.... da li trebam strahovati.

Posto uvek imam pozitivan test nisam ni srecna ni tuzna ( naravno bolje crta nego nista) jos je rano..... i beta je kod mene najvaznija.

Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
    09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

Sreca3
    05. Prosinac 2023. 07:28

Uzivo je i tamniji nego mi se nije dalo lepo slikati.

09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

Sreca3
    05. Prosinac 2023. 07:40

https://ibb.co/TRZH4Kt
    Evo lepse slike😘

• kaya
    05. Prosinac 2023. 08:19

Sunce12

kaya

Sunce12

Ja sam imala u prvoj trudnoći hipotireozu i pila terapiju do poroda. Poslije toga svi nalazi ok - dok nisam dosla do dr koja mi je rekla da zbog stitne ne mogu zanijeti niti zadržati trudnocu i da bez toga nemamo o čemu. Trazila je predkoncepcijsku terapiju, ja sam bila 4x sto na nuklearnoj sto kod endokrinologa…jedno te isto ali niko mi nije htio dati terapiju jer su mi zapravo sve vrijednosti u normali. Tj prividno jer mi je ft 3 na donjoj granici a tsh je cca 1.80.

Hvala ti puno na ovom postu. Sad mi je nekako onda lakse. U moru informacija koje dobijemo svakodnevno vise ne znam sta misliti. S jedne strane se osjecam dobro ( nema viska kg ni sl) a s druge strane mozda je zbilja taj jedan mali kotacic problem. Budem se narucila privatno pa cu krenuti polako i sa time. Kud sve ostalo tuda i to. ❤️

Ja sam trazila da mi dr obavezno na nalaz sa konzultacija napise da trazi terapiju i onda sam na kraju isla privatno s tim, da nije isla bih opet dalje, realno da ostaneš trudna taj taj ide odmah gore...zato trazi terapiju da ona ne proradi. Meni je gin rekla da je kasno poceti sa terapijom kad ostanem trudna. Svakako ne odustaj dok ne dobiješ terapiju. Ja ti pijem 12.5mg. to ti je nista. Jedino sto su me narucili na kontrolu opet za dva mjeseca 

1 Curica, spontana t
    1/21 inseminacija, biokemijska
    10/22. inseminacija, b0
    Prir.ivf 3/2023 ❌
    Prir.ivf 4/2023
    06/23 spontana TT, ab.7tt
    Prir.ivf 10/23 ❌ bez transfera
    Stim.ivf 11/23 - bemfola225, 6js a amh 20 🤔
    1 blastica vraćena, ništa za pohranu

sanjushka
    05. Prosinac 2023. 08:21

kaya

Opet ja 😂 jel moguce da 7dnt blastice vec probija menga? Prvo mi je sa crinone gelom bilo kao nesto sukrvice i smede, i sad kad sam se brisala svijetlo smeđe je bilo na papiru…danas me i dalje drzi nelagoda pod rebra i bol u leđima, pa nece valjda vec krenuti m 🥺

Kaya ja nisam nikad imala plusić, ali evo, moje iskustvo s crinone gelom.. 
    Meni isto bude smeckasto nakon 7-10 dana stavljanja. Tako da nemoj prekidat terapiju dok beta ne potvrdi, vjv je samo iziritirano dolje. 
    Ja sam prvi put pomislila da ću dobit i uz to mi je test bio negativan pa sam ga prestala stavljat i onda kad sam skužila da ne dobivam sam opet počela za svaki slučaj. 🙈
    Sad mi je m dosla 4-5 dana nakon što sam prestala, s tim da nije krenula bas krv nego opet nesto smeđe, zgrudani komadi gela su počeli izlazit i tako. Lijep prizor. 
    Prvi put sam te "grude" izvadila prstom, ovaj put nisam htjela prckat tako da mi sada, 20 dana nakon prestanka još uvijek izlaze smeđe mrvice. 🙄

👩🏼 37, endometrioza, AMH <0.44µg/L
    🧔‍♂️ 32, sve ok
    ✴️KBC Rijeka
    2 stimulacije
    ▫️11/20 - zamrzavanje stanica
    ▫️4/23 - 2🥚, 1 trodnevni ➡️ ➖
    2 prirodna
    ▫️9/23, ✖️
    ▫️10/23, 1 trodnevni ➡️ ➖
    ✴️Beta+
    1 stimulacija (bez ❄️)
    ▫️2/24, 1🥚, 1 dvodnevni ➡️ blighted ovum💔
    ✴️Repromed
    4 stimulacije (bez ❄️)
    ▫️6/24 prekinut postupak, loš odgovor jajnika
    ▫️9/24, 3🥚, 1bc ➡️ missed ab 💔
    ▫️2/25, 2🥚, 2 trodnevna ➡️ ➖
    ▫️4/25, 2🥚, 1bc ➡️ biokemijska 💔

........
    📧 s88.forum@gmail.com

Bubica1
    05. Prosinac 2023. 08:44

PROSINAC
    PBTAB UZV 05.12.
    Amalija41 UZV 05.12.
    Mrvica11 Beta 06.12.
    Mica.cica UZV 07.12.
    Luna573 FET 07.12.
    Anii208 UZV 11.12.
    Korni UZV 11.12.
    Stela_M UZV 12.12.
    Faith UZV 12.12.
    Tikvica UZV 13.12.
    Kulii UZV 15.12.
    Bubica1 UZV 20.12.
    Gabby UZV 20.12.
    NPelica UZV 29.12.
    Ivkaa Novi postupak 12/23

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

Bubica1
    05. Prosinac 2023. 08:51

Jutro svima!
    PBTAB, vidim da je danas UZV, nadam se da je sve u redu, javi nam se 😘
    Amalija41, sretno i tebi 🍀😊
    Žao mi je za sve negativne testiće i bete i nadam se da je idući postupak taj dobitni 🤞❤️
    Mene sašila neka prehlada, grlo boli i nos skroz začepljen, nema mi gorega. 😐 Nadam se da će brzo proći... 
    Sutra je Sv. Nikola pa nas to veseli jer je to prvi kojeg nam curka sad kuži, baš me zanima reakcija 🥰
    Sretno svima ovaj tjedan 🤞🍀❤️

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.