Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Saniii
    11. Studeni 2023. 21:11

Pearl hvala ti 🤗, sad znam gdje je. Ipak ja njih u pon nazovem za potvrdu da ne bi bilo praznog hoda. Ne vjerujrm da cu i ja biti odmah ujutro primljena na zahvat, jer dr obavlja UZVe u ambulanti do 10 pa tek onda idu zahvati i operacije, al eto ..Meni anestezija super sjedne, čak se dobro naspavam od nje 😁, barem je dosad tako bilo. Za pravu opću anesteziju je vrlo bitno biti skroz natašte .
    Wonderwoman nek bete u ponedjeljak rasture 🙏🤞
    Easygoing za vracanje dvodnevnih umjesto trodnevnih medicinskog objašnjenja zapravo nema, osim ako ih je brojčano malo vraćaju se prije, i zapravo je svejedno jel dvodnevni ili trodnevni embrij vraćen,ako je kromosomski dobar on ce se nastavit razvijati i u maternici isto kao i u labosu, jer jako rijetko dvodnevni embrij staje u razvoju tj većina embrija se razvija do trećeg dana i onda zapravo staju sa razvojem (oni koji nemaju potencijal), tako da je pametnije čim prije ih je vratit u maternicu jer su tu najbolji uvjeti. Ja nikad ne preispitujem odluku embriologa, ipak oni imaju uvid u cjelokupnu sliku, kakva je bila js ili spermij i kakav je razvoj embrija, jel se pravilno dijeli i prema tome odlučuje dan transfera.  Kad sam bila u prirodnjaku i dobili jednu js mene da se pitalo ja bih ju vratila i prvi dan čim su ju oplodili tamo u petrijevoj zdjelici 😁. Ali da, slažem se da u bolnicama nisu bas voljni davati previše infosa, mada u Petrovoj ja sam uvijek dobila odgovor na sva pitanja, dapače embriologica Gelo mi je bila baš super. Tako da treba se izboriti za sebe, ako pitaš veća je šansa da ćeš dobit odgovor nego da nećeš 😁, neće se oni sami sjetit ista rec 🤪

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Jurky32
    11. Studeni 2023. 21:37

Saniii

Pearl hvala ti 🤗, sad znam gdje je. Ipak ja njih u pon nazovem za potvrdu da ne bi bilo praznog hoda. Ne vjerujrm da cu i ja biti odmah ujutro primljena na zahvat, jer dr obavlja UZVe u ambulanti do 10 pa tek onda idu zahvati i operacije, al eto ..Meni anestezija super sjedne, čak se dobro naspavam od nje 😁, barem je dosad tako bilo. Za pravu opću anesteziju je vrlo bitno biti skroz natašte .
    Wonderwoman nek bete u ponedjeljak rasture 🙏🤞
    Easygoing za vracanje dvodnevnih umjesto trodnevnih medicinskog objašnjenja zapravo nema, osim ako ih je brojčano malo vraćaju se prije, i zapravo je svejedno jel dvodnevni ili trodnevni embrij vraćen,ako je kromosomski dobar on ce se nastavit razvijati i u maternici isto kao i u labosu, jer jako rijetko dvodnevni embrij staje u razvoju tj većina embrija se razvija do trećeg dana i onda zapravo staju sa razvojem (oni koji nemaju potencijal), tako da je pametnije čim prije ih je vratit u maternicu jer su tu najbolji uvjeti. Ja nikad ne preispitujem odluku embriologa, ipak oni imaju uvid u cjelokupnu sliku, kakva je bila js ili spermij i kakav je razvoj embrija, jel se pravilno dijeli i prema tome odlučuje dan transfera. Kad sam bila u prirodnjaku i dobili jednu js mene da se pitalo ja bih ju vratila i prvi dan čim su ju oplodili tamo u petrijevoj zdjelici 😁. Ali da, slažem se da u bolnicama nisu bas voljni davati previše infosa, mada u Petrovoj ja sam uvijek dobila odgovor na sva pitanja, dapače embriologica Gelo mi je bila baš super. Tako da treba se izboriti za sebe, ako pitaš veća je šansa da ćeš dobit odgovor nego da nećeš 😁, neće se oni sami sjetit ista rec 🤪

U Petrovoj su puno bolji što se toga tiče.. meni je embriologica rekla sama sve info o oplodnji kad sam nazvala plus što mi je nabrojala što mm mora piti da bi probao popraviti spermiogram. Na Sv. Duhu doktorica mi je super, al' embriologica ne voli pitanja.

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

EasyGoing
    11. Studeni 2023. 22:18

Jurky slažem se, ne odustajemo dok god ima iti malo nade!! 😁🤞❤️
    Sani hvala ti na pojašnjenju. Istina je što kažeš da treba pitati jer oni teško da će sami reći išta. Al evo mene iznenadilo sad u zadnjem postupku kad sam isla privatno, embriolog mi je sam došao i rekao i više nego bi i sama pitala, sve mi je lijepo objasnio i dokumentirao i dobila sam sliku embrija kako je izgledao na treći dan prije transfera i ocjenu. Baš me ugodno iznenadilo obzirom na prosla iskustva. Al sve znam, to je privatnik i zato je to tako. Koliko para toliko muzike 🤪

👩 39 AMH 3.38 🧔 Astenozoospermija
    KBCST
    1.AIH❌
    2.IVF-nema JS❌
    3.Prirodni IVF-ovulirala-AIH❌
    4.Prirodni IVF-nema JS❌
    5.IVF-ET 2 2dn❌
    6.IVF-ET 2 2dn-missed ab 8.tt 💔
    7.IVF-ET 2 2dn❌
    CITO
    8.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    Trombofilija ✅
    9.IVF-ET 1 3dn❌
    Histeroskopija ✅ Scratching ✅ Kariogram ✅
    10.IVF-ET 2 3dn❌
    11.IVF-ET 1 3dn❌ 1 ❄️
    12.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    13.Prirodni IVF-ET 1 5dn❌
    14.IVF/FET-ET 1 5dn + 1 ❄️ ❌
    15.IVF-freeze all ❄️❄️
    FET 2 5dn❌

Maus
    11. Studeni 2023. 22:22

EasyGoing

Maus

Evo da napišem slučaj kod mene kad sam vratila dva dvodnevna. Od 8 jajnih stanica išle su te 2 u oplodnju a ostale jajne stanice smo smrznuli. Rodila sam dvojajcane blizanke. A sad od 9,10,12 svaki put cekamo blastice jer naravno sve su super napredne i odlicne da bi ostala s jedva jednu do dvije blastice koje vec imaju nekakve znakove da su usporili. Ja mislim da bi mojim embrijima bolje bilo kod mene a ne u medijima da cekaju peti dan njima ti uvjeti ne odgovaraju i polako stanu odumru pocrne. Ubuduće ako se odlucimo opet u postupak vraćam dvodnevne a ostali neka cekaju peti dan.

Oprosti zaboravila sam gdje si ti u postupku? Možeš birati kada ih vratiti? Ja nikad nisam znala ni cula za tu opciju. Ja nemam problema s dvodnevnima, cak sam jedan put i uspjela ostati trudna, samo mi nikad nije objasnjeno zasto ne cekaju treci dan (kao vecini) za transfer…Privatnik npr nije uopce dvojio oko toga, transfer je normalno isao treci dan, cak se i cudio zasto su mi u bolnici vracali dvodnevne.

Ne, ne mogu birati kad ih vratiti ali probat cu ako se slože. Ovo sa dvodnevnim je bilo 2011g. tada je još bio star zakon kada nisu smrzavali embrije samo jajne stanice.  Pa nije bilo potrebe cekati više od dva dana. Zbog toga su mi od 8 išle u oplodnju samo 2 i oba sam morala vratiti iako nisam željela. Bojala sam se blizanacke trudnoće. Jedva sam izdržala do kraja počela sam se otvarati i zadnja tri mjeseca sam doslovce provela u bolnicu. A i kad su se rodile nisam mogla uživati u njima nisam imala vremena uživati teško je s 2 bebe. Kad god bi uzela jednu da se mazimo druge bi mi bilo žao. Kod Škvorca sam sad privatno! A taj postupak 2011.g je bio u bolnicu Merkur preko HZZO-a.

EasyGoing
    11. Studeni 2023. 22:56

Maus

Ne, ne mogu birati kad ih vratiti ali probat cu ako se slože. Ovo sa dvodnevnim je bilo 2011g. tada je još bio star zakon kada nisu smrzavali embrije samo jajne stanice. Pa nije bilo potrebe cekati više od dva dana. Zbog toga su mi od 8 išle u oplodnju samo 2 i oba sam morala vratiti iako nisam željela. Bojala sam se blizanacke trudnoće. Jedva sam izdržala do kraja počela sam se otvarati i zadnja tri mjeseca sam doslovce provela u bolnicu. A i kad su se rodile nisam mogla uživati u njima nisam imala vremena uživati teško je s 2 bebe. Kad god bi uzela jednu da se mazimo druge bi mi bilo žao. Kod Škvorca sam sad privatno! A taj postupak 2011.g je bio u bolnicu Merkur preko HZZO-a.

Aha, kužim sad. Pa dobro, ako si privatno možda i možeš onda imat neko pravo glasa, ne znam, ništa te ne košta pitat 🤷🏼‍♀️😁 U svakom slučaju želim ti sreću i puno uspjeha!! 🤞🏻🤞🏻

👩 39 AMH 3.38 🧔 Astenozoospermija
    KBCST
    1.AIH❌
    2.IVF-nema JS❌
    3.Prirodni IVF-ovulirala-AIH❌
    4.Prirodni IVF-nema JS❌
    5.IVF-ET 2 2dn❌
    6.IVF-ET 2 2dn-missed ab 8.tt 💔
    7.IVF-ET 2 2dn❌
    CITO
    8.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    Trombofilija ✅
    9.IVF-ET 1 3dn❌
    Histeroskopija ✅ Scratching ✅ Kariogram ✅
    10.IVF-ET 2 3dn❌
    11.IVF-ET 1 3dn❌ 1 ❄️
    12.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    13.Prirodni IVF-ET 1 5dn❌
    14.IVF/FET-ET 1 5dn + 1 ❄️ ❌
    15.IVF-freeze all ❄️❄️
    FET 2 5dn❌

bambi27zg
    12. Studeni 2023. 01:28

Stela_M

bambi27zg

Sani T-shape nemam nista za dodati jer je bio drugi razlog 😅 javi se dolje u onu “kucicu” gdje se krv vadi (ne teti za krv vec pored je kao porta) pa te usmjere dalje, a rekla bih da ce to biti gore na CEF i onda veliki prijemni stol koji je inace bio prazan, a sad ima nekog (just my guess) cudno da ti nisu rekli kad si dobila termin gdje se javiti…
    Stela pijem 2x500 mg metformina (Siofor) stalno i to mi rekli i ginekolog i u bolnici i endokrinolog i dijabetolog da je ok (a beba je iskljucivo dojena od pocetka) nisam samo prva dva dana pila dok nisam sve iskomunicirala. Sad sam bila vaditi nalaze i HOMA mi je 2,5, inzulin 80, guk 4,4 nataste (3 mjeseca od poroda).
    I orve dane poslije poroda mi je bio dosta nizak secer i padovi (narocito za nocne podoje) cisto da se spremis 😉 a i malac je imao nizak secer u bolnici pa smo ostali dan dulje - doji/hrani ga cim vise prve dane!

Hvala ti puno 😊 kako ste mi vas dvoje 😍🤗

Rastemo ko gljiva, dani mi lete, mada ima sati u danu koji znaju potrajati 🙈 ovih dana sam i posebno nesto emotivna jer taman u ovo vrijeme lani je dosla pozitivna beta i sve ostalo 🙈 
    E i vidim da si hipo i hashimoto - mene je sad prebacilo u postpartum hipertireozu 🙄 TSH mi je bio 0,15 
    A za IR je vazno da se natjeras stalno jesti po malo - teoriju svi zbamo, ali u praksi nekad to zaboravis uz sve sto ide 🍼💩😅

👩🏽35 Hashimoto, IR, neprohodan desni jajovod, histero mioma, missed ab 8 tt (9/21), laparo mioma
    🙎🏽‍♂️34 sve ok
    6/22 prirodni IVF, 1 prsnuo napravljena AIH 👎🏼
    10/22 stimulirani IVF; 11 🥚, 6 oplodeno, 1 blst, vracena 5.dan, beta 12 dpt 408,69
    Panorama 💙🍼 🏥 Petrova dr.V termin:19.7.

NPelica
    12. Studeni 2023. 08:25

Wonder women čestitam na plusiću 🤗🤗 izvadi ti opet, pa ćeš odmah vidjet kako se beta duplala😘 sretnooo 🤞 
    Sretno curke svima 🤗 

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

ivkaa
    12. Studeni 2023. 08:39

EasyGoing

Jurky slažem se, ne odustajemo dok god ima iti malo nade!!😁🤞❤️
    Sani hvala ti na pojašnjenju. Istina je što kažeš da treba pitati jer oni teško da će sami reći išta. Al evo mene iznenadilo sad u zadnjem postupku kad sam isla privatno, embriolog mi je sam došao i rekao i više nego bi i sama pitala, sve mi je lijepo objasnio i dokumentirao i dobila sam sliku embrija kako je izgledao na treći dan prije transfera i ocjenu. Baš me ugodno iznenadilo obzirom na prosla iskustva. Al sve znam, to je privatnik i zato je to tako. Koliko para toliko muzike🤪

Ja sam u bolnici ocito imala sricu da je embriologica dobre volje... priko tel nije bila bas pricljiva al kad sam dosla na transfere, umirila me objasnjenjem, bez da sam ista pitala... Nisam doduse vidila slike nit ista, al su mi njene rici bile dovoljne u tom trenu😅

🙋‍♀️ 29 god, AMH 18 pmol/L, kariogram ✅️
    💁‍♂️ 37 god - normozoospermia, kariogram ✅️
    -pokusavamo od kraja 2020. god.
    KBC Split
    7/23 IVF 💉 gonal 150 i cetrotide
    8/23 ET ❌️
    9/23 FET ❌️
    12/23 IVF 💉 gonal 300 i cetrotide
    12/23 ET ❌️
    8/24 IVF 💉pergoveris 150 i cetrotide 3❄️
    10/24 FET ⏳️

Sunce12
    12. Studeni 2023. 08:48

Jurky32

EasyGoing

Jurky32

Sani i Hope, sretno cure na histero idući tjedan 🤞🥰
    NPelica, super beta 🥳 🤞 da se lijepo podupla 🥰
    WonderWoman, čestitke na plusiću 🥳🥰
    Luna, žao mi je, ponovi, možda bude ipak plusić 🤞🥰
    Bubica, žao mi je za nalaz, ali izgurati ćeš ti to 💪🥰
    Marisha, ja pijem folnu otkad sam ušla u mpo vode, samo što zadnjih 10 mjeseci pijem folat umjesto folacina.

Joj Jurky čitam tvoj potpis i baš smo imale sličnu sudbinu…ili nema jajne stanice, ili puknu ili bez transfera, a amh slican, nedavno smo komentirale, uvijek ponovno u postupak, nikad ni jednog smrzlica… bas nismo imale srece… Nadam se da ce neka visa sila stat na nasu stranu da nam iduca godina bude dobitna!!!🤞🤞🤞

Da, skroz slična situacija. Ne želim ni znati kakav mi je amh sada 😱 još manji vjerojatno. I spermiogrami su slični 😁 vaš je ipak bolji, kod nas ih ima malo plus što su slabo pokretni 🤦‍♀️ aliii ja vjerujem da će kad tad doći i naše vrijeme 🤞🤞🥰🥰

Moram se i ja ubaciti za AMH koji me toliko izbedirao da nisam mogla spavati. Meni se takoder u godini dana prepolovio. Bio je 22,5 sad je 13. Pitala sam dr.Alebića za to pa je rekao da se s tim jos uvijek da nesto raditi, ne znam sto bi to trebalo znaciti. Mislila sam da je mozda zbog jedne stimulacije pa je rekao da tesko da je zbog toga. Ne razumijem sta toliko utjece da to rapidno pada😟
     spominjete antralce, meni to nikad nitko nije rekao 🤔 
    Bila sam i na konzultacijama u IVF-u kod prof.Simunica i tamo je rekao da oni zenama sa jako niskim AMH savjetuju donaciju jajnih stanica jer tesko da ce takav niski status dati kvalitetnu stanicu. Moze se desiti ali treba jako dugo pokusavati dok se ne "pogodi". Ne znam uopce sta misliti😢

🧏‍♀️31, 🧏‍♂️33
    PCOS, endometrioza
    Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
    stanice✅️ kariogram✅️
    2024; AMH 13,5
    Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
    Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
    Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
    Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
    Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔

PBTAB
    12. Studeni 2023. 10:45

Sunce12

Jurky32

EasyGoing

Jurky32

Sani i Hope, sretno cure na histero idući tjedan 🤞🥰
    NPelica, super beta 🥳 🤞 da se lijepo podupla 🥰
    WonderWoman, čestitke na plusiću 🥳🥰
    Luna, žao mi je, ponovi, možda bude ipak plusić 🤞🥰
    Bubica, žao mi je za nalaz, ali izgurati ćeš ti to 💪🥰
    Marisha, ja pijem folnu otkad sam ušla u mpo vode, samo što zadnjih 10 mjeseci pijem folat umjesto folacina.

Joj Jurky čitam tvoj potpis i baš smo imale sličnu sudbinu…ili nema jajne stanice, ili puknu ili bez transfera, a amh slican, nedavno smo komentirale, uvijek ponovno u postupak, nikad ni jednog smrzlica… bas nismo imale srece… Nadam se da ce neka visa sila stat na nasu stranu da nam iduca godina bude dobitna!!!🤞🤞🤞

Da, skroz slična situacija. Ne želim ni znati kakav mi je amh sada 😱 još manji vjerojatno. I spermiogrami su slični 😁 vaš je ipak bolji, kod nas ih ima malo plus što su slabo pokretni 🤦‍♀️ aliii ja vjerujem da će kad tad doći i naše vrijeme 🤞🤞🥰🥰

Moram se i ja ubaciti za AMH koji me toliko izbedirao da nisam mogla spavati. Meni se takoder u godini dana prepolovio. Bio je 22,5 sad je 13. Pitala sam dr.Alebića za to pa je rekao da se s tim jos uvijek da nesto raditi, ne znam sto bi to trebalo znaciti. Mislila sam da je mozda zbog jedne stimulacije pa je rekao da tesko da je zbog toga. Ne razumijem sta toliko utjece da to rapidno pada😟
    spominjete antralce, meni to nikad nitko nije rekao 🤔
    Bila sam i na konzultacijama u IVF-u kod prof.Simunica i tamo je rekao da oni zenama sa jako niskim AMH savjetuju donaciju jajnih stanica jer tesko da ce takav niski status dati kvalitetnu stanicu. Moze se desiti ali treba jako dugo pokusavati dok se ne "pogodi". Ne znam uopce sta misliti😢

Da, najlakse je poslati na donaciju i uopce se ne truditi. 
    Tvoj amh je super i moj savjet je da promijenis kliniku jer ako ti dr sa amh 13 kaze da se ima jos sa cim raditi ne bih ni sekunde bila tamo.
    Imamo predivan primjer, nasa Anii, nizak amh, mislim da je oko 2. Odmah je isla kod stručnjaka dr.V koji vidi čuda nije se bojao raditi s njom jer čovjek zna posao. Dobila je 3 blastice i eto je pred porod iz prvog postupka. Tako da, nemoj gubiti vrijeme na pogresne doktore, moj topli savjet ❤️

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.