Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    anii208
    12. Studeni 2023. 15:44

Sunce12 moj amh je 2.7 pmol i uspjela kod Vrcica iz prvog postuoka kako ti je i PNTAB napisala🤗
    Vrcic ti radi i privatno ivf u sklopu repromeda. Znaci ides kod njega u njegovu kliniku Hilarus na konzultacije i folikometrije a aspiracija i transferi u Repromedu sa embriologom Stanićem.
    Meni je skroz ok da ti doktor nakon nekoliko stimulacija neuspjesnih preporuci donaciju, ali odmah i to na amh 13🙈 mislim nije mi ok da ti odmah lpredlozi donaciju ni sa amh-om 1. Dok god ne vidi kako reagiras na razlicite stimulacije, znam Vrciceve primjere sa amh-om 1 pa su uspjele.
    U svakom slucaju za sve žene s niskim amh-om - Vrcic iili Radoncic u kombi sa embriologom Stanićem - bogovi svog posla 🙌🏼 I ne govorim samo zbog svog primjera nego znam dosta primjera jer su to dr koji se ne boje lose statistike - a mi s niskim amh-om cesto rusimo ststistiku doktorima

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

bejbe2018
    12. Studeni 2023. 16:14

Stela_M

Bejbe ne nisu mi mjerili inzulin ovaj put ali recimo šećer na tašte mi je 4, nakon sat vremena 9, a nakon dva sata 2,2 što je malo i jedino što ja mogu to je paziti što jedem I koliko jedem jer su to nagli skokovi glukoze u krvi, prije mi je i šećer bio nizak ali mi je uz Glucophage on sada ok ali eto pod opterećenjem je nizak, u biti najgore je tako poslije obroka koji je bogat glukozom ili "lošim" ugljikohidratima, zato je ključno jesti više puta na dan po malo da nema tih naglih skokova u krvi, laički objašnjenje 😁 ali recimo ako ću dojiti onda ne smijem piti Glucophage i sve me "strah" što me čeka 🙈
    NPelica divno baš mi je drago 🤗❤️
    Marisha držim 🤞🤞 da bude treća sreća 🤗❤️

Ja idem ovaj tjedan,baš me zanima šta će mi bit.
    Hvala na pojašnjenju.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

bejbe2018
    12. Studeni 2023. 16:17

bambi27zg

Sani T-shape nemam nista za dodati jer je bio drugi razlog 😅 javi se dolje u onu “kucicu” gdje se krv vadi (ne teti za krv vec pored je kao porta) pa te usmjere dalje, a rekla bih da ce to biti gore na CEF i onda veliki prijemni stol koji je inace bio prazan, a sad ima nekog (just my guess) cudno da ti nisu rekli kad si dobila termin gdje se javiti…
    Stela pijem 2x500 mg metformina (Siofor) stalno i to mi rekli i ginekolog i u bolnici i endokrinolog i dijabetolog da je ok (a beba je iskljucivo dojena od pocetka) nisam samo prva dva dana pila dok nisam sve iskomunicirala. Sad sam bila vaditi nalaze i HOMA mi je 2,5, inzulin 80, guk 4,4 nataste (3 mjeseca od poroda).
    I orve dane poslije poroda mi je bio dosta nizak secer i padovi (narocito za nocne podoje) cisto da se spremis 😉 a i malac je imao nizak secer u bolnici pa smo ostali dan dulje - doji/hrani ga cim vise prve dane!

Ej jesi to pila Siofor nakon poroda ako sam skužila?
    Nisi za vrijeme trudnoće?

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535

bejbe2018
    12. Studeni 2023. 16:22

bopsich

Bubica žao mi što je tako ispalo, ja se spremam na sličnu sudbinu već sad 🤦‍♀️ U ponedjeljak moram raditi OGTT i HbA1c jer mi je šećer bio 5.5, i iako je to inače u redu, u trudnoći ne smije biti preko 5.1… Neću se unaprijed nervirati, spremna sam na to. Kad smo sve ovo prošle, to će biti najmanji problem 🤞💪🍀
    Iako sam ja inače ovisnik o slatkom 🙈

Bobice i bopsich  u sličnim smo ... Problemima.

Ja radim utorak najvjerojatnije,tako da se pratimo .

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535

• mica.cica
    12. Studeni 2023. 17:51

Sunce mojoj prijateljici AMH je 6,5 isla je kod skvorca i od prve im je uspjelo.. S time da i on ima problema velikih i svjedno im je uspjelp i jos imaju dvije blastice zamrznute. Tako da nemoj da te netko obeshrabri aamo pozitivno. Promjeni doktpra ili kliniku al ovo je bas bzv sta su rekli zbog AMH.
    Ostale curke vidim da ste neke vec vadile i lrv i sve meme jos nista nisu slali bila sam s 6+3 kod doktpra i sve je bilo oke.. Sada idem opet 20.11 al nezz zas me nisu slali vaditi krvnu sliku ni nikakve pretrage? Jel vas jesu

👱 AMH 32,5, Prohodnost jajovoda 👌
    Dva puta micanje polipa. Svi nalazi uredni.
    🧔 Sve uredu 21.05. Aspiracija 10 jajnih stanica 6 oplođenih
    27.05. 2🐧🐧vracene blastice ▶️ 11dan beta217 13dpnt ➡️328 16dpt➡️702
    27.06.❤️ 11.07.💔
    9.10🐧
    11dpt ➡️625, 14dpt➡️2338
    06.11.6+3 UZV ❤️
    14.11. 7+4 ❤️ 20.11 8+4❤️

Sunce12
    12. Studeni 2023. 19:43

Hvala svima na odgovorima i podrsci!❤️❤️
    Lakse je sve ovo uz vas prolaziti! Meni na moj AMH 13 nisu rekli da moram odmah na donaciju vec da oni zene sa nizim AMH (nisu precizirali kolko) salju odmah na donacije jer da je kvaliteta tih stanica jako upitna. Ne znam, to me bas nekako pogodilo. Svakome pase drugaciji pristup.
    Svakako cemo otici na konzultacije jos u Repromed pa cemo vidjet za dalje.
    anii208 ovo je bilo bas motivirajuce za procitati! Zelim ti svu srecu dalje 🥰
    Hvala svima❤️

🧏‍♀️31, 🧏‍♂️33
    PCOS, endometrioza
    Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
    stanice✅️ kariogram✅️
    2024; AMH 13,5
    Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
    Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
    Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
    Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
    Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔

Sunce12
    12. Studeni 2023. 19:47

Saniii

Sunce ja nisam shvatila tvoj post. Jel Simunic rekao općenito za nizak amh da preporučuju donaciju (što realno i jest pravo stanje stvari ,ali nakon sto se vidi da se ne reagira na terapiju) ili je TEBI na amh 13 rekao da si za donaciju?
    Ni na jednim konzultacijama nisi obavila UZV?
    Jer stanje na UZVu i izgled jajnika je zapravo stanje antralaca i zapravo realno stanje…

Radila sam svaki put UZV i sad na konzultacijama ali nitko nije spominjao antralce ni izgled jajnika😏
    Samo da je endometrij trolinijski i ovisno o danu ciklusa kada je bio pregled da li je bila ovulacija ili ne. Prvi puta sam to ovdje cula. 
    Pitat cu sljedeci puta za to...

🧏‍♀️31, 🧏‍♂️33
    PCOS, endometrioza
    Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
    stanice✅️ kariogram✅️
    2024; AMH 13,5
    Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
    Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
    Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
    Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
    Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔

bopsich
    12. Studeni 2023. 19:49

Bejbe da, ja sutra idem. Nekako sam računala da sam mirna s tim do 20 tt, ali ipak me dopalo ranije.. Nadam se da će me mučnine pustiti sutra ujutro, jer uopće nema pravila kad se pojavljuju ni koliko. Bude li mi muka, morati ću odgoditi 🤷‍♀️ Mislite li da je uopće moguće da mi OGTT bude ok, ako mi je šećer 5.5? Ja se već pripremam na to da ću biti na dijeti do kraja trudnoće...
    mica.cica mene su poslali tako negdje sa 6 tjedana, s tim da sam ja odradila kad sam bila 7 tjedana. Kad ti je sljedeći pregled? Mislim da bi trebala sad otprilike odraditi te osnovne krvne pretrage i urin..

👱🏻‍♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
    08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
    Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
    03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
    Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
    27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
    Veritas ✅️
    17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵

PBTAB
    12. Studeni 2023. 20:23

mica.cica

Sunce mojoj prijateljici AMH je 6,5 isla je kod skvorca i od prve im je uspjelo.. S time da i on ima problema velikih i svjedno im je uspjelp i jos imaju dvije blastice zamrznute. Tako da nemoj da te netko obeshrabri aamo pozitivno. Promjeni doktpra ili kliniku al ovo je bas bzv sta su rekli zbog AMH.
    Ostale curke vidim da ste neke vec vadile i lrv i sve meme jos nista nisu slali bila sam s 6+3 kod doktpra i sve je bilo oke.. Sada idem opet 20.11 al nezz zas me nisu slali vaditi krvnu sliku ni nikakve pretrage? Jel vas jesu

Mene dr posalje uvijek nakon prvog uzv-a na vadenje kks-a, hormona štitnjače, feritina i urin. 
    Ali obzirom kako sam sada pod kontrolom zbog heparina, idem na vadenje krvi i kontrolu taman dan prije uzva,kks me nece traziti ali ovo ostalo sigurno hoce.
    Mislim da ce te sada poslati nakon drugog pregleda, barem bi trebao, ako ne spomene nista, sama mu reci.

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

• mica.cica
    12. Studeni 2023. 20:25

bopsich

Bejbe da, ja sutra idem. Nekako sam računala da sam mirna s tim do 20 tt, ali ipak me dopalo ranije.. Nadam se da će me mučnine pustiti sutra ujutro, jer uopće nema pravila kad se pojavljuju ni koliko. Bude li mi muka, morati ću odgoditi 🤷‍♀️ Mislite li da je uopće moguće da mi OGTT bude ok, ako mi je šećer 5.5? Ja se već pripremam na to da ću biti na dijeti do kraja trudnoće…
    mica.cicamene su poslali tako negdje sa 6 tjedana, s tim da sam ja odradila kad sam bila 7 tjedana. Kad ti je sljedeći pregled? Mislim da bi trebala sad otprilike odraditi te osnovne krvne pretrage i urin..

Slj pregled mi je 20.11 tada cu biti 8+3..mislim ja sve vadila sada prije transfera i zeljezo i stitnjacu pa mpzda zato al svejedno nekak mi cudno.. Budem zbala bas svoji doktoricu socijalnu gin pa nek mi da uputnice.. Bolje da imam spremno kada dodem tamo njima.. 

👱 AMH 32,5, Prohodnost jajovoda 👌
    Dva puta micanje polipa. Svi nalazi uredni.
    🧔 Sve uredu 21.05. Aspiracija 10 jajnih stanica 6 oplođenih
    27.05. 2🐧🐧vracene blastice ▶️ 11dan beta217 13dpnt ➡️328 16dpt➡️702
    27.06.❤️ 11.07.💔
    9.10🐧
    11dpt ➡️625, 14dpt➡️2338
    06.11.6+3 UZV ❤️
    14.11. 7+4 ❤️ 20.11 8+4❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.