Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Love83
    28. Lipanj 2023. 21:00

Panda.

T_Ivy čestitam na ❤️❤️🥰 Mogu misliti kolika sreća nakon toliko borbe. Neka snažno kucaju i da sve prođe u redu do kraja. 🤞🙏
    Tikvice neka si se ti podruškala sa svojim bebačom. Kako je to divan osjećaj napokon ugledati da znaš da je stvarno.🥰❤️ Hematomi su dosta česti i valjda neće zadavati glavobolje. Samo slušaj dr. i nemaš druge. 😘
    PBTAB definitivno ta crta nema dvojbe. Čestitam!!! 😘🥳 Bit će to beta od 4 znamenke kako izgleda. Patrik je to smućkao samo tako. 😂🤭 Jedva čekam da moje smućka. ☺️
    Love83 omega se isto preporučuje za kvalitetu jajnih stanica. Tako da sigurno nije na odmet. Ključno je biti ustrajan u uzimanju odgovarajućih suplemenata sukladno dijagnozama i potrebama jer rezultati ne dolaze za mjesec ili 2. Ja sam naručila većinu toga s iherba. A omegu sam uzela od Natrola s okusom limuna. Ne znam jel najbolja, ali meni paše jer je boljeg okusa. 🤭

PANDA hvala ti puno na odg🤗
    A reci mi da li je ok ubiquinol od 200mg sa iherb Now foods? Prvo sam pila Solgar ali od 30mg pa sam 2x dnevno dok nisam potrošila ( nisam znala da je to premalo ).. i da li omega ide od 1000mg? 

🙋‍♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
    02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
    02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️
    08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️

anii208
    28. Lipanj 2023. 21:04

Love83

Panda.

T_Ivy čestitam na ❤️❤️🥰 Mogu misliti kolika sreća nakon toliko borbe. Neka snažno kucaju i da sve prođe u redu do kraja. 🤞🙏
    Tikvice neka si se ti podruškala sa svojim bebačom. Kako je to divan osjećaj napokon ugledati da znaš da je stvarno.🥰❤️ Hematomi su dosta česti i valjda neće zadavati glavobolje. Samo slušaj dr. i nemaš druge. 😘
    PBTAB definitivno ta crta nema dvojbe. Čestitam!!! 😘🥳 Bit će to beta od 4 znamenke kako izgleda. Patrik je to smućkao samo tako. 😂🤭 Jedva čekam da moje smućka. ☺️
    Love83 omega se isto preporučuje za kvalitetu jajnih stanica. Tako da sigurno nije na odmet. Ključno je biti ustrajan u uzimanju odgovarajućih suplemenata sukladno dijagnozama i potrebama jer rezultati ne dolaze za mjesec ili 2. Ja sam naručila većinu toga s iherba. A omegu sam uzela od Natrola s okusom limuna. Ne znam jel najbolja, ali meni paše jer je boljeg okusa. 🤭

A reci mi da li je ok ubiquinol od 200mg sa iherb Now foods? Prvo sam pila Solgar ali od 30mg pa sam 2x dnevno dok nisam potrošila ( nisam znala da je to premalo ).. i da li omega ide od 1000mg?

Love83 ja sam narucivala i pila sa iherba now foods ubiquinol 👍🏻

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

KukurbitaPepo
    28. Lipanj 2023. 21:06

Jube2

KukurbitaPepo

Pozz cure,
    Nisam pratila zadnjih mjesec dana, iz potpisa vidljivo i zasto.. No idemo dalje, plan je krajem 8, pocetkom 9. mj u novi ciklus. Kako imam nizak AMH dr mi je propisala DHEA 3x25 mg. Ima li neka od vas iskustva s DHEA i konkretnih rezultata?
    Cestitke svima koje ste imale pozitivne betice u zadnje vrijeme

Hej, ne znam je l do dhea ali nam se u cikusu u kojoj jem smo veli dhea uhvatila beba. 😁
    Koliko dugo ti je rekla uzimati, mjesec dva….? I zasto konkretno? Ovo je prvi put da cujem da neki dr.preporuca suplemente… 🙊

Pijem do postupka,koji se planira u 9. mjesecu.
    Da,da,evo nekoliko cura sa niskim AMH isto pisale par stranica prije da su pile DHEA po preporuci dr. 
    Gutam toliko suplemenata, a DHEA nisam u prvom postupku, pa me zanimaju iskustva  tipa je li ta DHEA kod koje imala konkretne rezultate tipa,veći broj antralaca,bolja kvaliteta je ili BEBA iz tog ciklusa🤩....Ma pit ću i buniku,samo da dodem do cilja!

Panda.
    28. Lipanj 2023. 21:14

Love83

Panda.

Ja sam isto kao anii uzimala Now foods, a cure ovdje su često spominjale od Life extension koji je skuplja verzija i spominje se u knjizi It starts with the egg. Mislim da nećeš pogriješiti s nijednim. Opskrbi se i šopaj da budeš na max. 💪🥰

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Saniii
    28. Lipanj 2023. 21:41

Pbtab koja crturina 😍, ovo ce bit rekordna beta 😁🤗
    Npelica zao mi je zbog viroze, nadam se da će brzo proći 🤗.
    Jesu ti oni u Repromedu rekli koje nalaze da obnoviš i jesi li dobila termin u 8mj za konze, ja sam mislila da su oni cijeli 8i na godisnjem?
    Butterfly što reći osim suosjećam 😔. Protokoli su ti standardni, a čim dobijes zrele js znači da su pogođeni, druga je stvar kad šteka u oplodnji. Kakav je sgram od partnera? Mogu ti samo potvrditi da blastice nisu garancija uspjeha, imala sam transfer 10 blastica odlične i vrlo dobre ocjene (po riječima embriologa) i 3 odlicna trodnevna i ništa na kraju. Bila i u bolnici i kod privatnika bez neke značajne razlike u rezultatima. Mogu ti samo dati utjehu i podršku da ako imaš snage bori se dalje 🤗. I ja planiram još jedan postupak u Repromedu i nadat se čudu 🙏.
    A realno na kvalitetu js ne možemo utjecati, kakve su takve su, dobijemo ih rođenjem, dakle genetiku ne mozemo izmijeniti, a suplementacijom možemo samo  popraviti generalno stanje organizma i pripremiti ga za trudnoću, izbalansirati hormone i poboljsati ovulaciju i tako posljedično utječemo i na receptivnost endometrija i na kraju na krajnji ishod. Jer da postoji suplement za kvalitetu js pod tim nazivom bi se i prodavao. Jedini vitamin koji ima znanstveno uporište su vit D i folna kiselina, ostalo su samo preporuke... Kažem ti ja koja i sama samo što nije probala ptičije mlijeko 😁, i dalje pijem (kao i ti) šaku tableta dnevno jer za psihu puno znači nešto poduzimati i imati privid da držimo kontrolu. Nedavno sam tipkala sa jednom lavicom kojoj je uspio 18i, da 18i transfer, ajme koja je to volja i snaga.. A imam mpo poznanicu, ustvari sada prijateljicu koja ima nizak amh, sad 41g, nikad ništa nije pila sem prenatala, muž jako loš sgram tek sa kojim pokretnim spermijem i dobila 2 djece iz dva postupka i to u postupku u zg bolnici. Želim reći da zaista nema pravila , treba pokušavati i boriti se onoliko koliko imamo snage, volje 🤗❤️..
    Ninaniksy PUPO, nek se mrvica primi 🙏🤞. Ja od estrofema nisam nikad imala nuspojava, osim jednom glavobolju.
    Love gledaj u sastavu omege omjer EPA i DHA, da je sto veći, ja sam pila od Solgara Wild Alaskan omegu i sa iherba uvijek naručim zalihu njihovih brendova 🤗

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

NPelica
    28. Lipanj 2023. 22:21

Sanii Hvala ti 🤗 nadam se da si i ti dobro.. i da će petak proc sve ok na uzv ❤️ 

Nisam se naručila za konze, prvo bi nalaze obnovila pa onda. Rekli su mi da imaju free od 17.7 termine. I da obnovim AMH, prolaktin, B12, spermiogram, štitnjaču-THS, FT4 , ANTI-TG i TPO.. pa ću sa to sa slijedećom M.. tako da neznam dali su na GO 8 mj.. 

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

Aria41
    28. Lipanj 2023. 22:23

Tikvica

A sad malo o meni 🙈🤭
    Prije svega dr. Ilva Maric je predivna, toliko ugodna i topla da sam bas odusevljena s njoj, gotovo poput dr. Marton ❤️
    Mi smo sada 3.5 cm sto odgovara tjednima, srceko kuca predivno, ja vec micem rukicama i nogicama🥹 ali imamo i hematom koji se pojavio.
    Manji od bebice ali svejedno sam dobila malo stroze mirovanje i nema kupanja, saginjanja, izbjegavati stepenice, tesko, doirektno dizanje (moram preko boka) i veli da je vrlo moguce da ce krenuti u nekom trenu smedje pa da se ne brinem, a ako bi krenulo crveno obilno, moram odma na hitnu. S obzirom da je hematom manji i ispod ne bi trebalo biti opasnosti za bebu, ali sto je sigurno, sigurno je.
    Izvadili smo i krv za NIPT, rekla mi je i ona da nema potrebe za Qualified 360 (kao i moj dr), vec da je dovoljno i 180, tako da sam ih poslusala i sad cekamo rezultate.
    Nadam se da bi to moglo biti u ponedjeljak, a ne bi smjelo biti poslije srijede, malar mi je dr rekla da su jako brzi i da bide nakon 3 dana, a tako sam vidjela da je i kodFlobilo brzo.
    Sve u svemu, mirnija sam jer je sa bebicom sve ok, neka jos i test bude dobar i onda cu slroz odahnuti🙏🥰
    Hvala vam svima na podrsci i brizi, sve sto zelim sebi, zelim i vama.
    A sad da vam i malo mahnemo😘
    https://ibb.co/GvNQR2V

Draga moja presretna sam radi tebe💗🥳.ja ne znam što reći za hematom, ja sam isto smrdarila i nešto sitno krvarirala dr.L je rekao da je vjeratno bio hematom ali se više na uzv nije vidio..tako da odmiruj dok ne ode..
    Što se tiče bolnice ja nisam iz zg spadam pod Sisak pa onda moj sve šalje tamo..a toliko je sa njim postaviti neku normalnu komunikaciju da se svaki puta posvadam..
    Ja se danas oprostila od dr.L dobila veliki zagrljaj..suze su mi krenule..jbg navikla sam se na njega kroz sve ove godine..

👩41g.svi nalazi uredni, 2016g. lap.septum na maternici
    🙍‍♂️42g. sve ok
    IVF Centar
    4xFet stimulirani❌️
    8x odustali od transfera tanak endo
    14.02. FET prirodni blastice, test ✅️
    beta 28.02. 501, 02.03. 1175 Uzv 06.03. ✅️ 2.uzv 13.03.💗 3.uzv 27.03. 8+4 💗 17.04. Nifty ✅️ stiže nam curica 💞 19.05. Anomaly scan ✅️

• Love83
    28. Lipanj 2023. 22:31

Saniii, Panda, Anii hvala curke 😘🤗

🙋‍♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
    02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
    02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️
    08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️

• Linda86
    28. Lipanj 2023. 22:40

Butterfly 🦋

Linda86 vidim da spominješ kvalitetu embrija, meni to nikad ne kažu kad sam vraćala, već mi samo daju slikice, koje ja neznam pročitati odnosno ocjeniti ih kakvi su :) u kojoj si ti poliklinici bila ? jeste li mjesec nakon neuspj postupka gađali dane ovulacije i na koji način ako da? jer i to probavamo uz sve moguće trakice, kalkuliranje itd ali nikad ništa još..mene muči baš taj AMH, jer znam da se ne može poboljšati nikako a vrijeme curi.. pa mi to sve skupa stvara stres hoću li ikada uspjeti dok još imam rezerve, iako sam mlada, nizak mi je AMH pa ni godine ne pomažu :( Da meni očito endometrioza dosta narušava i kvalitetu i kvantitetu, pa eto ako ima koja među vama da ima endo i operirana je i radi na bebici, pliz neki savjet:) do tad ću i ja malo više čitati

Prvi je bio u priv poliklinici u Splitu, drugi u KBC Split. Taj drugi IVF je bio prvi pokusaj nakon vanmaternicne (morali smo paziti nekoliko mjeseci) i onda smo odlucili nastaviti prirodno nakon neuspjelog IVF imajuci na umu da je tijelo jos uvijek pod hormonima. Mm ima dobar spermiogram. Meni su kada sam imala vnm trudnocu odstranili jedan jajovod, a u drugom sam imala malenu pseudocistu i doktor mi je rekao da mi je to uklonio. Mislila sam ako do tada nismo uspjeli, tek sada su nam sanse nikakve, ali je ocito to bio uzrok neuspjeha jer je ovo bio prvi ciklus da smo pokusali nakon operacije i uspjeli. Nisam polagala nade u uspjeh i vec smo isplanirali na ljeto iduci IVF kada bude GO. Iskreno, pokusavali smo negdje od 8 dana ciklusa, svaki drugi dan i tamo oko 14-og dana (kada sam racunala da bi mogla biti ovulacija) dva dana za redom. I pokrili i dva, tri dana nakon ocekivane ovulacije (mislim da je to bila dobitno jer je od stimulacije prethodnog ciklusa i ovaj bio malo produzen i ovulacija je bila kasnije nego sto sam mislila). Uzimala sam neka dva mjeseca melatonin, omegu i ubiquinol tada. Imaju LH trakice za pracenje ovulacije, probala sam ih jednom, ali meni ne funkcioniraju, tj. ja se ne snalazim i opterecivalo me to 🤷🏻‍♀️ sretno ❤️

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

Bubica1
    28. Lipanj 2023. 22:42

PBTAB, wow kakva crtica, beta će rasturiti 😍 Čestitam! 🥳
    Ninaniksy, PUPO držim 🤞 da se mrva primi 😊 I ja sam u ovom FET-u uzimala Estrofem (i još ga uzimam) i samo me na početku glava malo boljela, ali to je prošlo kroz par dana, nakon toga više nikakvih nuspojava 👍
    NPelice, brzo nam ozdravi, ponovi nalaze, napuni baterije i onda u nove pobjede 😘
    Stela, sretno sutra na UZV, bit će to sve super ❤️😊
    Kod mene sutra prvi uzv, jedva čekam i nadam se da je sve OK 🙏❤️
    Svim curama koje sutra imaju nešto, sretno 🤞🥰

👩 37 - AMH 13
    👨 34 - Oligoasthenoteratozoospermia
    1. 6/2020 -> ICSI (Betaplus) ET 1 trod. - uspjelo od prve - 👶 🩷; 1 🐧
    2. 6/2023 FET 12.06.23. (Betaplus)
    Beta I. = 181, Beta II. - 541 ❤️
    23.02.2024. Stigla druga curica 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.