Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jube2
    28. Lipanj 2023. 19:02

KukurbitaPepo

Pozz cure,
    Nisam pratila zadnjih mjesec dana, iz potpisa vidljivo i zasto.. No idemo dalje, plan je krajem 8, pocetkom 9. mj u novi ciklus. Kako imam nizak AMH dr mi je propisala DHEA 3x25 mg. Ima li neka od vas iskustva s DHEA i konkretnih rezultata?
    Cestitke svima koje ste imale pozitivne betice u zadnje vrijeme

Hej, ne znam je l do dhea ali nam se u cikusu u kojoj jem smo veli dhea uhvatila beba. 😁
    Koliko dugo ti je rekla uzimati, mjesec dva....? I zasto konkretno? Ovo je prvi put da cujem da neki dr.preporuca suplemente... 🙊

🍒39 🦁45
    2022. 👶
    2023. AMH 2,1
    5/23 stimulacija, ET 2x3dn, beta 😞

anii208
    28. Lipanj 2023. 19:22

MalaG

PBtab baš mi je drago da si ipak otišla po test! Predivna crta i sigurno će i beta razvaliti!🥳😍❤️
    NPelica drago mi je da ste se odlučili za promjenu klinike. Vjerujem da će vam dobro doći promjena i držim fige da rezultati budu bolji!🤞🙏❤️
    Tikvice vjerujem ti da nisi spavala. Isto je meni bilo pred UZV nakon onog kaosa. Ali ajde, sad možemo jedna i druga mirnije spavati. I neka nam tako i ostane.🥰🤭❤️
    Stela znači trenutno sam na bolovanju i to dr mora odobriti i poslati neki poseban formular da bi se bolovanje otvorilo. Na bolovanju sam do 2tj pred termin kada zatvaram bolovanje i otvaram porodiljni. A što se plaćanja tiče, porodiljni je plaćen €40ak tjedno više od bolovanja. Nije neka sreća, ali preživi se.😉🤗
    Anii kada si ti na redu za UZV?🤭🥰

MalaG u pon sam na uzv, tad cu biti 6 tjedana mozda ce nam i to biti rano za ❤️ ali ja nebi bila ja da se mogu strpit i otici u 7-8 tjednu na uzv 😂 
    Kako si ti? Jesi sad nesto mirnija? 🤗 Bas ti se divim sto si sav taj stres prozivjela daleko od doma. Nekako imam osjecaj da je lakse komunicirati sa doktorima na svom jeziku🙈 

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Butterfly 🦋
    28. Lipanj 2023. 19:42

Jube2  a da, vidim da blastica sama po sebi nije garancija, mene više muči što mi je sva 4x isto bilo 3dnevne vracamo, ostali propadnu do 5. dana i nijedan se ne primi :( pa reko ocito je problem u razvoju... ali tko zna, nastavit cemo pokusavat, vjerojatno, samo trebam skupit snage, bas me ovaj zadnji dotukao...
    Maranda čestitke na prvom postupku :) je li po ičemu bio drukčiji, osjećaj, kvaliteta 3dnevnih ili nešto treće? sretno u novom postupku! :) Hvala na preporuci mi smo 3 postupka odradili u beta+ i jedan u ivf polik. ali danas sam odmah nazvala repromed i 14.7. su mi konzulatcije pa ćemo vidjeti :) i ja nekako mislim da je do biologa kod nas.. a kariogrami su nam uredni, tako da vidjet ćemo šta kažu na dosadašnje a i buduće postupke :)
    Sanii da dosta js dobijem s obzirom na AMH, i uglavnom jedna bude nezrela ili sve zrele, i oplode se kak i piše u postupku, nekad više nekad manje, ali s obzirom da je 3/4 bio ICSI veća je tad i oplodnja bila. Terapije su bile slične ali ne iste u sva 4 postupka -1. gonal 200 i decapeptyl, 2. menopur 225 i decapeptyl 3. samo gonal 300 i 4. gonal 225 par dana i decapeptyl i onda do stoperice menopur 225 i decapeptyl, stoperice su bile 1. i 2. ovitrelle , 3. i 4. brevactid 10k. 
    Što se tiče terapije, svašta sam probavala, s obzirom da su 4 stimulacije bile svaka 3 mjeseca po jedna, svaki put sam nešto novo uvodila ili izbacivala, za 1. postupak ništa od dodataka osim prenatala, 2. vit D dovela do gornje granice + prenatal + ubiqinol 200 3. post- samo prenatal (vit D -ok) 4.zadnji postup- DHEA 3x25 2 mjeseca do aspiracije + proxeed 1x1 + aktivna folna 400ug (jer sam MTHFR heterozigot) - svaki postupak sam pitala dr što dadati promijeniti i tako su mi govorili - tipa u IVF polik. rekao je ništa osim prenatala. Što mi vi iz iskustva savjetujete kao dodatak za poboljšanje js? Spomenula si da promjenimo polik,. evo nakon 3x u Beta+ i 1x u IVF polik  sad ćemo probati i Repromed čini mi se. Popratit ću vas i dalje, vidim da imate puno savjeta i iskustva i pozitivne vibre  ❤️u totalnoj sam depri od zadnjeg testa.. 

29🧔🏽‍♂️30 👩🏽‍🦱 Endometrioza , AMH 4,3 pmol/L
    3x stimulacija u Beta+ (09/22, 12/22 i 06/23) sve 👎🏼
    1x stimulacija u IVF polik. (03/2023) 👎🏼
    1x prirodni cik. Beta + (07/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Repromed (09/2023) 👎🏼
    1x FET Repromed (10/2023) 👎🏼
    1x stimulacija Hilarus/Repromed (05/2024) 👎🏼
    Dobitni! stimulacija Hilarus/Repromed (10/2024) ➡️ ET 1 morul. +(1🐧)➡️ Test +❤️ 10dnt β 86 12dnt β184

• Linda86
    28. Lipanj 2023. 19:53

PBTAB ides, koja crtica! Cestitam 🥰
    Tikvica hematom je sastavni dio ivf trudnoca, a ja sam ga imala i u prirodnoj, mislila da imam opet vanmaternicnu, srecom nije bilo nego hematom i sve je dobro proslo. Sigurna sam da ce biti u redu. ❤️
    Stela sretno na UZV 🥰❤️
    T_Ivy cestitam na dva scrceka, neka dalje bude sto mirnija i laksa trudnoca ❤️❤️
    Butterfly ja sam u dva postupka imala dobar broj js na moj AMH, oplodenih isto, ali svaki put vraceni 3dnevni embrio. Prvi put jedan savrsen i jedan jako dobar (tada sam imala vanmaternicnu), a drugi put dva jako dobra i nije bilo uspjesno. Niti jedan put nismo imali blastociste. I eto prirodnu trudnocu s jednojajcanim blizankama iduci ciklus nakon neuspjelog IVF. Ti si mlada i imas sigurno bolju kvalitetu js nego ja. Ipak, kao sto su cure rekle, promijenila bih kliniku i iskusala srecu u drugoj klinici i proucila malo sto po pitanju endometrioze mogu poduzeti za kvalitetu js (s tim nemam iskustva). Inace, puno cura je ostalo trudno s 2dnevnim i 3dnevnim mrvama i sve je bilo u redu. Sretno ❤️

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

Butterfly 🦋
    28. Lipanj 2023. 19:57

Tikvica ako sam dobro shvatila ti si prošla do sad 7 stimulacija zaredom bez FETa  i sad zadnje je uspješno?  ajme svaka čast. zadivljena sam, i na borbi i na uspjehu, baš lijepo! u kojoj si ti poliklinici? kako uspjevaš biti pozitivna ili si takva po prirodi u svemu ?  imam 100 pitanja za tebe sad  vidim da si od 7x osim zadnjem samo jednom još imala poz betu, što si mijenjala u ta dva postupka, i jesi li što drukčije se ponašala, pazila na neke stvari, ili je samo pitanje vremena i pokušavanja :) hvala ti! sretno ti dalje u trudnoci, pratim dalje, slikica UZV je vrh, suza, radosnica,  mi krene na svaku takvu ❤️
    Mala G drago mi je zbog tvog uspjeha iz 2. to je baš lijepo ❤️ još kad čujem da su trodnevni... :)  sretno dalje sa svime!  evo napisala sam gore što sam uzimala od dodataka, muž je samo za zadnji postupak uzimao mj dana proxeed plus 1x1 ali mu je sgram ok pa dr nije nikad ništa njemu preporučala.. nisam pametna sad dal da i njega šopam nečim još ili..također sam baš gore odg koje su bile stimulacije i polikilinike - beta+ i ivf polik. slične ali ne iste.. dugi protokoli ili kraći agonistički sa gonalom ili menopurom. Evo baš vidim i tvoju preporuku za Repromed - zvala sam odmah danas, pa ćemo vidjeti za 2 tjedna na prvim konzama šta kažu :) veselim se.  Spomenula si i Anii  pa baš čitam, za zadnji postupak sam i ja pila 2 mjeseca na preporuku dr 3x25mg DEHA do aspiracije, ali nažalost također neuspješan :( koje si Anii ostale suplemente koristila? Možda 2 mjeseca DHEAe nije dovoljno da da učinak ?  u Beta plusu sam bila 3 postupka i jedan u IVF polik. Čestitke na uspjehu tebi i sretno! Divno! ❤️
    Johicaa žao mi je zbog tvojih neg. ishoda :( raspitati ću se i za PGD, hvala ti ❤️

Dobitni! stimulacija Hilarus/Repromed (10/2024) ➡️ ET 1 morul. +(1🐧)➡️ Test +❤️ 10dnt β 86 12dnt β184

• Ninaniksy
    28. Lipanj 2023. 20:03

Pozdrav curke, nisam neko vrijeme bila, vidim svašta se izdešavalo, svim novim trudnicama želim puno sreće, i mirnu trudnoću, svim negativnim betama želim da dobro napunite baterije, pa dalje u nove pobjede... 
    Ja sam obavila Fet, danas mi je 4 dnt, fet je stimulirani uz estrofem, e sad pitanje za sve koje su isle u fet uz estrofem ili ga općenito pile, da li je koja imala bolove u predjelu jetre, naime meni je danas 18 dan kako ga pijem, doze su varirale od 6-8 mg dnevno, i stalno imam unazad 10 dana probadanja ispod desnog rebranog luka, žuć sam naime operirala prošle godine, planiram obaviti uzv, ali čisto informativno da vidim da li se koja isto susrela s tim problemom, jer znam da visoke doze estrogena mogu jetru raditi masnijom te tako izazivati bol, hvala svima na iskustvima. 

👸42 godina, hipotireoza, inz.rez. Pcos, AMH 34🧔MM 32 godina,normospermija/asthenoozospermia
    2016 vanmaterična
    2017 ivf 1 j.s.beta ❌
    2019 6j.s - icsi 1 blastica beta ❌
    2021 spontana trudnoća, inducirani pobačaj u 19 tjednu malformacija ploda
    4/2023 13 j.s - 3 oplođene Et 2 trodnevne, 1 blastica ❄ (Škvorc), beta 04.05. - ❌
    Fet 6mj 2023,beta 07.07. ❌
    04/2024 18 oocita, 11 oplođenih, 6 blastica
    17.04. ET 2 blastice
    30.04.2024 beta ❌
    (4 smrznute 2 +2) ❄️❄️❄️❄️
    Fet 10/2024 ❌
    Fet 11/2024❌

Butterfly 🦋
    28. Lipanj 2023. 20:04

Linda86 vidim da spominješ kvalitetu embrija, meni to nikad ne kažu kad sam vraćala, već mi samo daju slikice, koje ja neznam pročitati odnosno ocjeniti ih kakvi su :) u kojoj si ti poliklinici bila ? jeste li mjesec nakon neuspj postupka gađali dane ovulacije i na koji način ako da? jer i to probavamo uz sve moguće trakice, kalkuliranje itd ali nikad ništa još..mene muči baš taj AMH, jer znam da se ne može poboljšati nikako a vrijeme curi.. pa mi to sve skupa stvara stres hoću li ikada uspjeti dok još imam rezerve, iako sam mlada, nizak mi je AMH pa ni godine ne pomažu :( Da meni očito endometrioza dosta narušava i kvalitetu i kvantitetu, pa eto ako ima koja među vama da ima endo i operirana je i radi na bebici, pliz neki savjet:) do tad ću i ja malo više čitati 

• Love83
    28. Lipanj 2023. 20:05

PBTAB ajme dobre crte🥰 da je bar ja ugledam, sanjam to🙏 Beta ce razvaliti, želim ti sreću ❤️

Cure da li je Omega bitna za piti za poboljšanje kvalitete jajnih uz vit D I koenzim? gledala sam od Solgara i natural wealth 1000mg? Imate li savjet ? 😘

🙋‍♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
    02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
    02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️
    08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️

Panda.
    28. Lipanj 2023. 20:43

T_Ivy čestitam na ❤️❤️🥰 Mogu misliti kolika sreća nakon toliko borbe. Neka snažno kucaju i da sve prođe u redu do kraja. 🤞🙏
    Tikvice neka si se ti podruškala sa svojim bebačom. Kako je to divan osjećaj napokon ugledati da znaš da je stvarno.🥰❤️ Hematomi su dosta česti i valjda neće zadavati glavobolje. Samo slušaj dr. i nemaš druge. 😘
    PBTAB definitivno ta crta nema dvojbe. Čestitam!!! 😘🥳 Bit će to beta od 4 znamenke kako izgleda. Patrik je to smućkao samo tako. 😂🤭 Jedva čekam da moje smućka. ☺️
    Love83 omega se isto preporučuje za kvalitetu jajnih stanica. Tako da sigurno nije na odmet. Ključno je biti ustrajan u uzimanju odgovarajućih suplemenata sukladno dijagnozama i potrebama jer rezultati ne dolaze za mjesec ili 2. Ja sam naručila većinu toga s iherba. A omegu sam uzela od Natrola s okusom limuna. Ne znam jel najbolja, ali meni paše jer je boljeg okusa. 🤭

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

anii208
    28. Lipanj 2023. 20:44

Butterfly 🦋

Tikvica ako sam dobro shvatila ti si prošla do sad 7 stipolik. slične ali ne iste.. dugi protokoli ili kraći agonistički sa gonalom ili menopurom. Evo baš vidim i tvoju preporuku za Repromed - zvala sam odmah danas, pa ćemo vidjeti za 2 tjedna na prvim konzama šta kažu :) veselim se. Spomenula si i Aniipa baš čitam, za zadnji postupak sam i ja pila 2 mjeseca na preporuku dr 3x25mg DEHA do aspiracije, ali nažalost također neuspješan :( koje si Anii ostale suplemente koristila? Možda 2 mjeseca DHEAe nije dovoljno da da učinak ? u Beta plusu sam bila 3 postupka i jedan u IVF polik. Čestitke na uspjehu tebi i sretno! Divno!❤️
    Johicaa žao mi je zbog tvojih neg. ishoda :(raspitati ću se i za PGD, hvala ti❤️

Butterfly meni ti je moj dr odmah nakon konzultacija rekao da pijem: 3x25 mg dhea, 200 mg ubiquinol, vitamin D, 2 x vrecice gynositola, folacin 5 mg - a ja sam uz to jos dodatno pila omega 3 i vitamin C. A muz vitamin D i Prosperm. Ja sam ti to sve pila sigurno 6-7 mjeseci jer smo na prvi postupak cekali ravno 9 mj. Ali evo isplatilo se i cekanje i suplementi.
    Ja sam isto bila u Repromedu ali me vodio dr Vrčić. I sve pohvale za dr Stanica embriologa🤗 Iskreno mislim da je pozitovnom testi doprinijelo sve po malo - i suplementi, i dr.i njegova pogođena stimulacija i embriolog🤗 Mislim da sam uz malo sreće imala i genijalan tim 🙌🏼
    Znam da si zbedirana, ali glavu gore i odustajanje nije opcija🤗
    Prije samo dva mjeseca sam imala neuspješan fet i ta beta me toliko dotukla psihicki da nisam htjela odmah ici u drugi fet da me dr nije nagovorio. Stvarno sam bila jako lose a sram me to i reci ispred ovih žena kraljica lavica iza kojih stoji toliko borbe ❤️

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.