Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    J_Lo
    10. Kolovoz 2022. 13:37

petra30

Stela na ogtt ponovo za dva tjedna, do onda dijeta 🙈… Baš me zanima jel se kaj bude "popravilo"🙈. Mada sumnjam, kak sam i rekla, dok tam popijem onu "finu" vodicu, ode šečer opet u nebesa🙈…
    Ribic isto mi je ko zadnji puta dok sam ga imala. Znači osim učestalog mokrenja (koje samo po sebi i ne bi bilo čudno), ja imam osjećaj da je nekaj "ostalo" unutra. Znači ko da se ne mogu izmokriti do kraja i to onda smeta i pecka. Vjeruj mi da nemres fulat ako dobijes🙈.
    J_Lo hvala na preporuci, kupujem već danas. Ne mogu brusnicu više smsliti🙈.
    Kaj se tiče stezanja koje opisujes, imam ih stalno… Najviše na desnoj strani, ponekad i na lijevoj. Prvo sam se isto uspaničarila, ali obzirom da su nakon ležanja prolazila, a na svakom ultrazvuku je sve bilo ok, počela sam ih ignorirati… Naravno ako bi prelazilo u kakve bolove, ili nekaj ozbiljnijeg, ides k doktoru. Sve bu to dobro❤️. I da baš su mi i krenula negdi u tvojim tjednima i sjećam se da sam nepomično ležala i paničarila…

Haha evo me tako već ležim od sinoć,u blagoj panici. Hvala, smirila si me baš 😘, iako sam i pretpistavljala da mora biti tako nešto ako se smiri kad legnem 
    Probaj čaj, baš se može popit bez problema i djelotvoran je. Ne bih ni znala za njega da nije bilo biljkoljupke na instagramu. 
    Ribic da baš tako, i zna baš naglo probost. Hvala na odgovoru, uvijek vaša iskustva smire napetost 🤭😘
    Hope 😍 pa dobro se poduplala. Neka se i u petak podupla 🤞

31 👩‍❤️‍👨 33 TTC od 1.2019.
    🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    👱🏼‍♂️ astenozoospermia (>10%)
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    Panorama ✔️stiže nam Korina❤️
    [/url

Mare0212
    10. Kolovoz 2022. 13:50

Pozdrav svimaa 😀
    Unaprijed se izvinjavam na poduzem poštu hehe
    Ja i dragi pokusavamo imati bebu već godinu i 7 mjeseci.
    Ja imam problema sa stitnjacom(imala sam tsh 6.04)Tj. Trenutno mi je 3.39 prije par dana sam vadila krv. Pijem terapiju.
    E sad bili smo u Rijeci u 6 mjesecu i nismo nastavljali dalje jer su mi brisevi došli grozni imala sam Klamidiju i Kandidu ali je to sada izljeceno i nalazi od. Briseva su uredni.
    Za 9 mjesec bi se trebali naruciti na prohodnost jajovoda.
    Sto mislite dali ce napraviti prohodnost jajovoda ako je tsh 3.39 ili nema veze za to. Bitno da bude ispod 3 za 10 mjesec gdje ćemo valjda ići na inseminaciju? 
    Sto mislite? Hvala vam

👩🏻 1994.
    👦🏻 1995.
    Pokušavamo od 01/2021
    Usporen rad stitnjace
    Inzulijska rezistencija
    Oligoastheozospermia
    12/22- Inseminacija ❌
    6/23 - Inseminacija ❌
    10/24- Inseminacija ❌
    4/25- Stimulirani Ivf, 3 oplođene js, 1 vraćena, a 2 ❄️

✨✨✨

Doria
    10. Kolovoz 2022. 13:53

J_Lo

Ja od jučer imam neugodna stezanja s lijeve strane na donjem dijelu trbuha. Ne mogu baš puno hodati nego uglavnom ležim. Čitala sam da može biti od rastezanja kružnih ligamenata. Je li ima itko od vas trudnica slična stezanja? Više peče nego što boli, i osjećam lagani, tupi pritisak.

Ja imam to pecenje lijevo dolje od sinoc... provela sam skoro cijeli dan u autu i prejela se i onda je krenulo. Mucilo me nocas prilicno ali sad se smanjilo

👱‍♀️ 40g , neprohodni jajovodi👨‍🦱 49 g , savršen
    1️⃣. Prirodni IVF/ET , 04/2021 ❌
    2️⃣ IVF/ICSI stimulirani,04/2021❌
    3️⃣prirodni ICSI,05/2021 ❌
    4️⃣stimIVF,05/2022nema ❄, ET 2× 3dnevni
    8DNT +, 11DNT beta 69, 13DNT 142.1
    UZV 20.6. Imamo Mrvicu 8.7. ❤ 15.7. 21mm
    29.7. Imamo 4cm ❤️
    12/2023 Lucijan ima 10 mjeseci 💙

Doria
    10. Kolovoz 2022. 13:56

mag.nolija

Doria

Sunnyiduci pregled je sad u petak 😁 u pol ivf ne rade kombinirani pa cemo ga u TA

Zasto radis kombinirani probir s obzirom da imas 38? Dobni rizik ce ti ispasti loš pa ces se samo bezveze nervirati. Ako si vec za takve testove toplo preporučam da napraviš neki NIPT.

Kaze dr da ga moram napraviti. Neznam zasto i svjesna sam da ce bit visoki rizik. A muz i ja smo odlucili da zasad necemo raditi nipt

👱‍♀️ 40g , neprohodni jajovodi👨‍🦱 49 g , savršen
    1️⃣. Prirodni IVF/ET , 04/2021 ❌
    2️⃣ IVF/ICSI stimulirani,04/2021❌
    3️⃣prirodni ICSI,05/2021 ❌
    4️⃣stimIVF,05/2022nema ❄, ET 2× 3dnevni
    8DNT +, 11DNT beta 69, 13DNT 142.1
    UZV 20.6. Imamo Mrvicu 8.7. ❤ 15.7. 21mm
    29.7. Imamo 4cm ❤️
    12/2023 Lucijan ima 10 mjeseci 💙

petra30
    10. Kolovoz 2022. 14:17

ribic

PetraMa pitam jer imala sam upale mjehura prije trudnoce al tad me bolilo i pritisak dok piskim.

A sad uz non stop piskenje i pritisak nemrem ni znat kaj je trudnoca, a kaj ne. Trakice na leukocite mi bile pozitivne, a urinokultura sterilna.

Bitno da ti je urinokultura sterilna👌! Al kuzim te skroz, teško je razlučiti,a brinemo oko svega. No velim, ipak je ovo malo drugacije, skuzila bi da nekaj nije u redu... ☺️

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

Rainbow_Hope 🌈
    10. Kolovoz 2022. 16:21

Petra super da curka napreduje i da je sve kako treba ❤️❤️❤️ Jeste se vi odlučili za ime? Što se tiče uroinfekta, probaj i Omni Biotic Flora +, trenutno ti je na akciji, meni je stigao drugi dan, ja sam si baš uzela kao preventivu za more...
    Stela nemoj se brinuti oko toga hoće li biti blastica, puno tu ovisi o laboratoriju i sad će se sve odvijati u puno drugačijim uvjetima, samo ti nama izdrži aspiraciju i izbjegni ohss pa u miru po bebicu 🤗
    Anči šaljem puse 😘
    Kad čujem kako Sunny sprema torbu za rodilište, ne mogu vjerovati, baš je projurilo, baš nam je poplava bebica i neka se tako nastavi ❤️❤️❤️
    J_Lo meni su bez problema dali uputnicu za TORCH jer isto imamo mačke, doduše na dvorištu su, ali svejedno... Kod mojeg soc. ginekologa izvade krv i onda pošalju u labos, idem baš sutra na vađenje. Imaš inače stvarno puno na netu o zatezanjima zbog kružnih ligamenata i to ti je vjerojatno to, meni se isto već sad zna dogoditi kod naglih pokreta...
    Hope lijepo se poduplala, držimo fige za dalje, oprezno, ali s vjerom i nadom 🤗❤️
    Marijana nema TSH veze za prohodnost jajovoda
    -----
    Meni danas zadnji utrić i veselju nema kraja 🤭 Idemo konačno na godišnji od petka i jedva čekam 🤗

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Stela_M
    10. Kolovoz 2022. 17:25

Rainbow_Hope slažem se nekako je i meni proletilo vrijeme i Sunny nam već sprema stvari za rodilište, tako će I tebi proletiti 🥰 drago mi je da te dr skida s utrića i da idete na zasluženi odmor stvarno ste zaslužili 🤗🥰🥰
    Joj ja se nadam da je i do labosa jedan dio baš me nekako strah, naravno da sam i to rekla dr, jadan taj čovjek sa mnom🤣 a aspiracija hmmm budem izdržala, koktel ću dobiti budem preživjela , a onda odmor još iduću tj i nažalost povratak na posao, a to mi se nikako neda 🤣🤣 šaljem veliki hug 🥰🤗

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• Monolena
    10. Kolovoz 2022. 17:48

Cure, opet imam rozu sukrvicu. Jako me strah 😔. Jedino dobro je da sutra ujutro imam ultrazvuk.

Ja- '89, Hashimoto, Endometrioza L. jajnik (nestala) , PCOS
    Muž-'88, 👍
    Ivf centar Lučinger
    1. AIH pretvoren u IVF, 4 js, 1 oplođena, ET 21.4.2022., beta ❌️
    2. Stimulirani IVF (Gonal F 150, Cetrotide) - 12 js, 8 oplođenih i zamrznutih
    FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋‍♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️
    Moje najveće ljubavi su stigle 03/23 👨‍👩‍👧‍👦

J_Lo
    10. Kolovoz 2022. 17:57

Rainbow_Hope 🌈

Petra super da curka napreduje i da je sve kako treba ❤️❤️❤️ Jeste se vi odlučili za ime? Što se tiče uroinfekta, probaj i Omni Biotic Flora +, trenutno ti je na akciji, meni je stigao drugi dan, ja sam si baš uzela kao preventivu za more…
    Stela nemoj se brinuti oko toga hoće li biti blastica, puno tu ovisi o laboratoriju i sad će se sve odvijati u puno drugačijim uvjetima, samo ti nama izdrži aspiraciju i izbjegni ohss pa u miru po bebicu 🤗
    Anči šaljem puse 😘
    Kad čujem kako Sunny sprema torbu za rodilište, ne mogu vjerovati, baš je projurilo, baš nam je poplava bebica i neka se tako nastavi ❤️❤️❤️
    J_Lo meni su bez problema dali uputnicu za TORCH jer isto imamo mačke, doduše na dvorištu su, ali svejedno… Kod mojeg soc. ginekologa izvade krv i onda pošalju u labos, idem baš sutra na vađenje. Imaš inače stvarno puno na netu o zatezanjima zbog kružnih ligamenata i to ti je vjerojatno to, meni se isto već sad zna dogoditi kod naglih pokreta…
    Hopelijepo se poduplala, držimo fige za dalje, oprezno, ali s vjerom i nadom 🤗❤️
    Marijana nema TSH veze za prohodnost jajovoda
    —–
    Meni danas zadnji utrić i veselju nema kraja 🤭 Idemo konačno na godišnji od petka i jedva čekam 🤗

Znam da bi trebali dati bez problema. Problem je u tome što ja vodim trudnoću privatno kod Marušićke koja mi ke vodila postupak u KBCu, a soc ginekolog mi samo izdaje uputnice, i ne želi izvaditi ništa što mi prof. Marušić nije naznačila u trudničkoj.. Izgleda da mu mu je to neka dišpet fora.. Tako da mi se ne da natezati s njim.
    Da, čitala sam dosta danas i zaključila da je kombinacija konstipacije u crijevima i to rastezanje ligamenata. Nikad nisam imala problema sa stolicom, a jučer sam jela isto malo više nego inače. 

Čestitke što se rješavaš utrića i što ideš na godišnji 🎉🎉🎉😍 uživajte, odmorite se. Vjerujem da će vam biti prekrasno. 

🙋🏼‍♀️1. 2020. vanmaternična (salpingectomia desno) -PCOS, AMH 72.40 Od 1.2022 : INOVO/INOFOLIC, koenzim q10 nano, Siofor, Folat 800mcg, vit D tekući 2500 IU
    🏥KBC Split - 4/22 1. ISCI Gonal 125,cetrotide, Decapeptyl. Aspirano 11, 8 oplođenih, 14.5. ET 1 blastice ( 1 🐧) B 12 DNT 798,B 17DNT 7500 ➡️ 2.UZV 17.6.❤️ 7+4
    [/url

J_Lo
    10. Kolovoz 2022. 17:59

Doria

J_Lo

Ja od jučer imam neugodna stezanja s lijeve strane na donjem dijelu trbuha. Ne mogu baš puno hodati nego uglavnom ležim. Čitala sam da može biti od rastezanja kružnih ligamenata. Je li ima itko od vas trudnica slična stezanja? Više peče nego što boli, i osjećam lagani, tupi pritisak.

Ja imam to pecenje lijevo dolje od sinoc… provela sam skoro cijeli dan u autu i prejela se i onda je krenulo. Mucilo me nocas prilicno ali sad se smanjilo

Da, mislim da je kombinacija sa bolnim crijevima i meni. Evo me popušta sad popodne.

[/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.