Pozdrav dame, evo da se i ja priključim sa nekim informacijama koje će možda biti nekome korisne.
Ovo će vjerovatno biti jedan duži post, izvinjavam se unaprijed :)
30 godina napunila ovog februara. Imam pcos, ovulacija svako drugi mjesec. Nakon godinu i pol neuspjelih pokušaja da ostanem u drugom stanju, u decembru prošle godine moj ginekolog je rekao 'okey, sad ćemo malo detaljnije da sve provjerimo'. Do sada su bile samo kontrole, papa test koji je uvijek bio uredan i sl. Suprug (30 god), je tada prvi put dobio uputnicu da izvadi i svoje nalaze. Tada dobije dijagnozu Oligospermia i ginekolog je odmah rekao da nemamo šta čekati, ako želimo dijete, jer ima jako mali broj kvalitetnih spermatozoida.
Odemo u Bahceci kliniku prvi put u martu ove godine. Za doktore za sada samo riječi hvale. Nakon toga izvadim hormone, prolaktin 1800 (gornja granica 500), TSH malo povišen. Doktorica mi je tada rekla da je najvjerovatnije od stresa i da je prvi zadatak da odem kod endokrinologa da mi da neke tablete da regulišem štitnjaču. Dobila sam Letrox, koji evo pijem od 3 mjeseca i hormoni štitnjače su sada normalni, kao i prolaktin). Nakon toga termin za HSG, koji sam radila krajem marta.
Sve okej, jajovodi prohodni, rezerve jajnih stanica odlične. i onda kreću inekcije :)
👩 1992 PCOS 🧑 1992 Oligoasthenoteratozoospermia (tezak oblik)
👩❤️💋👨3
🏥 Bahceci
7. 6.2022 aspiracija, 17 🥚, oplođeno 5, 3 embrija zaleđena.
12.08.22 transfer 2 blast
23.08.22 Beta 1.2 ❌
Gonal, cetrotide, menopur... što se tiče inekcija, sama sam sebi davala. Nije mi nešto bilo teško, osim što sam imala onako poprilične promjene raspoloženja. Folikuli su rasli i 7 juna imala sam punkciju. 17 jajnih stanica. Doktorica odmah nakon što sam se probudila iz anestezije je rekla da ćemo ići u FET, jer je potrebno da mi se tijelo odmori i da ćemo planirati transfer za mjesec (u julu). Za 2-3 dana nakon punkcije nazvali su i rekli da je 12 bilo zrelo, na kraju ih se oplodilo 5, i ostalo je 3 embrija odlične kvalitete koji su zaleđeni na treći dan. Međutim, bolovi nakon punkcije kod mene su bili strašni, otišla sam u hiper, jedva sam sjedila, stomak nadut.
Nakon punkcije dobila sam antibiotik koji se pije 7 dana, te dostinex koji sam jako loše podnosila. Povraćanje, samo sam spavala...
A posebno užasno je bilo kada sam dobila ciklus, užasni bolovi. Na kontroli doktorica kaže kako su jajnici puni krvi, i da treba sačekati još jedan mjesec. Treći ciklus nakon punkcije, jajnici se vratili u normalu. Na kontroli dobijem estrofem koji pijem 3X, utrogestan 3X2, neke antibiotike, te medrol. Uz te tablete naravno svako jutro letrox, folnu, navečer aspirin :)
Možda sam još neke tablete zaboravila, imam spisak, ne mogu ni da zapamtim šta sve pijem :)
Jučer su embriji odleđeni, jer su zaleđeni na treći dan i sad će da se razvijaju do blastociste (nadam se).
Uglavnom, endometrijum (kako doktor kaže) izgleda savršeno i sve je spremno za transfer blastociste koji je sutra aBd :D
Napisala sam ovaj, poduži post, samo da pružim podršku svim ženama koje prolaze kroz isto. I zaista je nevjerovatno šta sve naše tijelo može da podnese i naravno da poželim sreću svima <3
👩 1992 PCOS 🧑 1992 Oligoasthenoteratozoospermia (tezak oblik)
👩❤️💋👨3
🏥 Bahceci
7. 6.2022 aspiracija, 17 🥚, oplođeno 5, 3 embrija zaleđena.
12.08.22 transfer 2 blast
23.08.22 Beta 1.2 ❌
Stelic tu sam, na godisnjem, odmaram od svega 😁
Roxy zao mi je zbog testa, odtuguj i hrabro dalje 😘😘😘
Elaela sretno dalje 🌈🍀
Tivy tvoja prica zapanjuje 💕🌈😘
👱♀️39g, 👨🦰31g, 👩❤️💋👨2g,
👱♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
👨🦰 Oligo-normo
8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
12mj 2022. posvojenje Emili 💜
Jooooj Aurora slika ti je toooop!
Mi smo dobro, uživamo, uhodavamo se, stvaramo rutinu, super nam je jer nam je tata 3 tjedna s nama, od idućeg tjedna krećemo bit sami pol dana pa ćemo vidjet kako će to hodati...
I mi čekamo našeg frendića Bornu 💙, nikako da nam stigne, da pojačamo naš muški tim, sve nekako žene oko nas 😂
ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.
Monolena zaboravih, cestitke na 2 ❤️❤️. ✨
👱♀️39g, 👨🦰31g, 👩❤️💋👨2g,
👱♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
👨🦰 Oligo-normo
8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
12mj 2022. posvojenje Emili 💜
Aurora B preslatka ta mala guza ❤️❤️nek joj Bog da zdravlja najvise na svijetu a tebi poljubac saljem😚
Panda ja prezivjela 🤣proslo ko da nije nista ni bilo 🙏💜kako si ti draga ?
👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
20.07.2013 🧒🏻Leon
VV '21 4🐧
1/ET 09.2021 B➖
FET 11.2021 B➖(biokemijska)
23.09.2022.👧🏼Julia
25.09.2023 👧🏼 Kali
❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ
Ja obavila uzv 09.08 sve je ok Julia ima 2500 kg aktivna je 🙏💜.meni cerviks za prst uloziv atrogo mirovanje jer sam na granici otvaranja pa moram malo usporit al svs ostalo super.
Sunny iduci pregled 30.08 🤭❤️😚
👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
20.07.2013 🧒🏻Leon
VV '21 4🐧
1/ET 09.2021 B➖
23.09.2022.👧🏼Julia
25.09.2023 👧🏼 Kali
Htjela sam vas pitat jel zna itko kako je Joka ?
👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
20.07.2013 🧒🏻Leon
VV '21 4🐧
1/ET 09.2021 B➖
23.09.2022.👧🏼Julia
25.09.2023 👧🏼 Kali
T_Ivy sretno, najsretnije 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻❤️
Aurora jooj mala slatka guza 🤭
Mi smo trenutno u fazi ignoriranja 😅 bili smo u fazi da smo se stalno svađali oko tih postupaka, pa smo trenutno to stavili na pauzu..uzeli ssmo si ljeto za odmor i uživanje pa ćemo vidjet na jesen sta ćemo i kako ćemo dalje... 😁 Moram smislit s čim da podmitim muža da ide na tese 😂😂
👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
KBC Osijek
6/21 TESE, dobiveni spermiji
9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
⏯️
Pozdrav mame i buduce mame! 😉👸
Upravo se registrirah ovdje.. jedva nasla "najfriskiji" vol. na ovu temu. Nezz, mozda postoji grupa i za ono sto mene zasad zanima, ali vjerujem da mi vi sigurno mozete pomoci.
Moj gin me salje u Petrovu (tamo smo zamrznuli spermice prije suprugove bolesti). E sad me zanima vase iskustvo s doktorima tamo. Sto da ocekujem, moze preporuka nekog od ginekokoga? Pitala sam svoga gin dal mi koga preporucuje, on veli da su u Petrovoj svi dobri i kod koga god dodjem da ce bit ok jer su svi steucnjaci. Ali evo, volim znati, pa bih molila vase misljenje, iskustvo, pomoc, savjet...
Sortiraj odgovore
Najstariji