Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Saniii
    19. Travanj 2023. 17:42

Mura031

Bok svima…
    Nova sam na forumu pa bih vam se kratko predstavila, s obzirom da mi se cini da cu pratiti ovu temu ubuduce.
    Prije tri godine na redovnom pregledu pronađen mi je manji miom u stijenci maternice. Tada mi je gin rekla da miom ne predstavlja nikakav problem za planiranje trudnoce u buducnosti, da cemo ga samo pratiti raste li. Ukratko, 2 god poslije planiramo trudnocu, napravim briseve, papu, odem na UZV, miom je narastao od zadnjeg pregleda (8 mj prije) 1,5 cm - uputa od gin neka nastavimo planirati trudnocu, ako nista ne bude kroz god dana, da se javim. Kako to obicno bude, trudnoca se nije dogodila. U međuvremenu, muz je napravio dva spermiograma, oba uredna. Na kontroli ove god u 02/2023 dogovoreno je da izvadim miom jer je narastao na preko 5 cm i gin predviđa da ce praviti problem opcenito i u trudnoci.
    Prije dva tjedna obavila sam laparaskopsku miomektomiju i kromopertubaciju jajovoda u Vinogradskoj (dr. Vuković - sve preporuke!). Miom je izvađen, no test prohodnosti jajovoda nije prosao uspjesno. Modrilo dođe do fimbrija, no tu stane, ne izađe gdje treba prema jajnicima. Dijagnoza - oba neprohodna jajovoda. Iduci korak: IVF.
    Sleđena sam od stresa i straha od onoga sto slijedi, ali citam vase postove i ne mogu vam opisati koliko vase rijeci znace u ovakvim situacijama. Znam da ste sve bile na pocetku, gdje sam ja sada, i da neke od vas vode ovu borbu godinama. Nadam se da ce danas/sutra nekome moje rijeci ovdje pomoci kao sto vase pomazu meni <3
    Inace, iz Osijeka sam, ove godine punim 37. god., nemam djece, muz 34 god.

Dobrodošla 🤗, za početak procitaj prvih par stranica foruma, tamo imaš hrpu korisnih informacija i uredi potpis da te lakse pratimo 😊. Sve smo mi jednom bile na početku, bez ikakvoga znanja i hrpe uputnika nad glavom, ali jednom kad to krene, sve nekako ide svojim tijekom i uopće nije strašno.  Želim ti da se što manje zadržiš na ovoj temi 🤗. Od nalaza jesi radila hormonsku sliku? Koliki ti je amh, fsh, lh? Kad je u planu postupak?

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

• Ninaniksy
    19. Travanj 2023. 17:44

Mura031

Bok svima…
    Nova sam na forumu pa bih vam se kratko predstavila, s obzirom da mi se cini da cu pratiti ovu temu ubuduce.
    Prije tri godine na redovnom pregledu pronađen mi je manji miom u stijenci maternice. Tada mi je gin rekla da miom ne predstavlja nikakav problem za planiranje trudnoce u buducnosti, da cemo ga samo pratiti raste li. Ukratko, 2 god poslije planiramo trudnocu, napravim briseve, papu, odem na UZV, miom je narastao od zadnjeg pregleda (8 mj prije) 1,5 cm - uputa od gin neka nastavimo planirati trudnocu, ako nista ne bude kroz god dana, da se javim. Kako to obicno bude, trudnoca se nije dogodila. U međuvremenu, muz je napravio dva spermiograma, oba uredna. Na kontroli ove god u 02/2023 dogovoreno je da izvadim miom jer je narastao na preko 5 cm i gin predviđa da ce praviti problem opcenito i u trudnoci.
    Prije dva tjedna obavila sam laparaskopsku miomektomiju i kromopertubaciju jajovoda u Vinogradskoj (dr. Vuković - sve preporuke!). Miom je izvađen, no test prohodnosti jajovoda nije prosao uspjesno. Modrilo dođe do fimbrija, no tu stane, ne izađe gdje treba prema jajnicima. Dijagnoza - oba neprohodna jajovoda. Iduci korak: IVF.
    Sleđena sam od stresa i straha od onoga sto slijedi, ali citam vase postove i ne mogu vam opisati koliko vase rijeci znace u ovakvim situacijama. Znam da ste sve bile na pocetku, gdje sam ja sada, i da neke od vas vode ovu borbu godinama. Nadam se da ce danas/sutra nekome moje rijeci ovdje pomoci kao sto vase pomazu meni <3

Dorodošla Mura, ništa ne brini, svakakvih dijagnoza ovdje ima, i tu smo da si olakšamo, samo korak po korak, jeste već išli na razgovor za ivf kod nekog, ovdje ćeš od cura saznati i o puno više stvari koje se dosta bitne za ivf, od pretraga dodatnih preko prirodnih načina pomaganja u potpomognutoj, tako da ništa ne brini, ovdje ćeš se stvarno osjećati kao svoja među svojima, pročitaj si obavezno prve 2 stranice foruma tamo imaš dosta podataka općenito o potpomognutoj i o ovom forumu. 

👸42 godina, hipotireoza, inz.rez. Pcos, AMH 34🧔MM 32 godina,normospermija/asthenoozospermia
    2016 vanmaterična
    2017 ivf 1 j.s.beta ❌
    2019 6j.s - icsi 1 blastica beta ❌
    2021 spontana trudnoća, inducirani pobačaj u 19 tjednu malformacija ploda
    4/2023 13 j.s - 3 oplođene Et 2 trodnevne, 1 blastica ❄ (Škvorc), beta 04.05. - ❌
    Fet 6mj 2023,beta 07.07. ❌
    04/2024 18 oocita, 11 oplođenih, 6 blastica
    17.04. ET 2 blastice
    30.04.2024 beta ❌
    (4 smrznute 2 +2) ❄️❄️❄️❄️
    Fet 10/2024 ❌
    Fet 11/2024❌

Mura
    19. Travanj 2023. 18:22

korni

Ninaksy odlicna brojka, drzim 🤞 za dobar party 🍀
    Mura031 dobro dosla i da što prije odes na trudničku temu 🤗 jeste vec odradili konzultacije, imate sve dogovoreno ili tek krecete s tim? U svakom slucaju, samo hrabro i optimisticno naprijed 🍀

Hvala ti :) Nismo jos bili na konzultacijama. Imam kontrolu nakon operacije iduci utorak pa cu nas naruciti na prve konzultacije u KBC Osijek nakon toga. 

👩 37, sterilitet, oba neprohodna jajovoda, AMH 11
    🧑 34, hyperspermia
    Planiranje trudnoće od 01/2022
    1. IVF 06/2023, Ovaleap 150, Orgalutran; 21.06. ET 1x morula,🐧🐧🐧🐧, beta 05.07. - neg
    FET (07/2023) 1x blastica, beta 01.08. - neg
    Histeroskopija (03/2024)
    FET (07/2024) 1x blastica, beta 19.07. - neg

Mura
    19. Travanj 2023. 18:25

Ninaniksy

Mura031

Bok svima…

Dorodošla Mura, ništa ne brini, svakakvih dijagnoza ovdje ima, i tu smo da si olakšamo, samo korak po korak, jeste već išli na razgovor za ivf kod nekog, ovdje ćeš od cura saznati i o puno više stvari koje se dosta bitne za ivf, od pretraga dodatnih preko prirodnih načina pomaganja u potpomognutoj, tako da ništa ne brini, ovdje ćeš se stvarno osjećati kao svoja među svojima, pročitaj si obavezno prve 2 stranice foruma tamo imaš dosta podataka općenito o potpomognutoj i o ovom forumu.

Hvala ti, @Ninaniksy. Nismo jos bili na razgovoru za IVF. Prve dvije stranice sam procitala prije nego sam se javila s prvim postom ovdje  Sve koje ste pisale te informacije/upute, napravile ste to toliko divno, tecno i pitko da stvarno svako moze razumijeti. Bravo i svaka cast na trudu!

👩 37, sterilitet, oba neprohodna jajovoda, AMH 11
    🧑 34, hyperspermia
    Planiranje trudnoće od 01/2022
    1. IVF 06/2023, Ovaleap 150, Orgalutran; 21.06. ET 1x morula,🐧🐧🐧🐧, beta 05.07. - neg
    FET (07/2023) 1x blastica, beta 01.08. - neg
    Histeroskopija (03/2024)
    FET (07/2024) 1x blastica, beta 19.07. - neg

dreamer ❤
    19. Travanj 2023. 18:28

Cure, jedno glupo pitanje 🙈 Muž me pitao ako ćemo si večeras popiti zajedno 1 pivo, daj bože zadnje, prije transfera sutra. Pa sad nisam pametna, s obzirom da ujutro vadim krv za kontrolu progesterona, da li je to pametno ili ipak uz sokić da mu samo pravim društvo 😊

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
    1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
    4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
    05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
    1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
    2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
    3. FET➡️02/25 ❄️ 1 blastica ~ beta 0
    4. FET➡️03/25 ❄️❄️ 2 blastice ~ beta 0

Loorna41
    19. Travanj 2023. 18:29

Cure veeliki zagrljaj svima. Ja letam okolo, posao, trening, spremanje, kuvanje, danas prvo pikanje Menopurom. 😁😁😁 
    Bliži se petak i UZV.
    Putovnica za Kanadu napravljena.💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻
    Mura dobro nam došla i što prije se izgubila odavdje.🤗

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

• Tikvica
    19. Travanj 2023. 18:40

Curice, jednostavno ne stizem citati nista, pa samo da napisem kaj je danas bilo, a valjda budem sutra sve nadoknadila. Ne znam kako ste vi sa glavoboljamaali mene od petka stalno boli, uzas. Sad bar mogu tabletu popit u ovom trenu 🙈
    Ugl, krenuli ovaj put sa tabletama, imamo 4 folikule i malo vise o svemu cemo znati i ponedjeljak🤗
    Ljubim vas sve i nadam se da su danas samo dobre neke vijesti 😘😘😘

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

Loorna41
    19. Travanj 2023. 18:42

dreamer ❤

Cure, jedno glupo pitanje 🙈 Muž me pitao ako ćemo si večeras popiti zajedno 1 pivo, daj bože zadnje, prije transfera sutra. Pa sad nisam pametna, s obzirom da ujutro vadim krv za kontrolu progesterona, da li je to pametno ili ipak uz sokić da mu samo pravim društvo 😊

Slobodno si popij pivicu i opusti se sa svojim mužićem.

👱‍♀️41 - amh 7.8
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

Loorna41
    19. Travanj 2023. 18:45

Tikvica

Curice, jednostavno ne stizem citati nista, pa samo da napisem kaj je danas bilo, a valjda budem sutra sve nadoknadila. Ne znam kako ste vi sa glavoboljamaali mene od petka stalno boli, uzas. Sad bar mogu tabletu popit u ovom trenu 🙈
    Ugl, krenuli ovaj put sa tabletama, imamo 4 folikule i malo vise o svemu cemo znati i ponedjeljak🤗
    Ljubim vas sve i nadam se da su danas samo dobre neke vijesti 😘😘😘

Babac šaljem veeeliki zagrlja.🤗🤗🤗🤗🤗 Želim ti od srca da ovaj puta napokon ostvariš svoj cilj, želju.❤️❤️❤️
    Mene je boljela prije pikanja i kaka sam krenula se pikati prestala, tako je bilo i prošli puta. 

👱‍♀️41 - amh 7.8

dreamer ❤
    19. Travanj 2023. 18:46

Loorna41

dreamer ❤

Slobodno si popij pivicu i opusti se sa svojim mužićem.

Hvala ti ❤️ Bilo me strah da se to nebi onda ujutro šta manifestiralo ☺️🫣

👧 33, pcos like, 👦 39, oligoasthenozoospermia
    04/22 1.ICSI Petrova: Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl x2 💉 ; ~ 6❄❤
    1.FET ➡️ 06/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    2.FET ➡️ 07/22 ❄ 1 blastica ~ beta 0
    3.FET ➡️ 04/23❄❄2 blastice~ beta 0
    4. FET ➡️ 09/23 ❄️❄️2 blastice~ 1.beta 84,6 2.beta 29.3 😪
    05/24 2.ICSI pol. Škvorc: Ovaleap,Orgalutran, Ovitrelle~5 bc ❄️❤️
    1. ET ➡️ 1 blastica ~ beta 0
    2. FET➡️10/24 ❄️1 blastica ~ beta 0
    3. FET➡️02/25 ❄️ 1 blastica ~ beta 0
    4. FET➡️03/25 ❄️❄️ 2 blastice ~ beta 0

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.