Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Saniii
    19. Travanj 2023. 13:20

Ninaniksy

Pozdrav curke, evo mene s aspiracije, bilo je 13 j.s.,oploditi će ih 12, pa ćemo vidjeti dalje, hajde mi recite jel koja kod transfera uzimala embrio glu?

Odlična brojka, nek ih se što više oplodi 🤞. Uzimala sam ja embrioglue kod 2 transfera i nije pomoglo, a i nema znanstvenog uporišta da pomaže. Dok postoje curke kojima se primilo baš kad su uzele embrioglue ali se ne može znati da li je baš to pomoglo ili bi se primilo i bez toga. Meni je bilo dobro uzeti zbog psihe jer sam imala osjećaj da sam dala sve od sebe i ne kajem se sad 🙂.

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

• Ninaniksy
    19. Travanj 2023. 13:32

Saniii

Ninaniksy

Pozdrav curke, evo mene s aspiracije, bilo je 13 j.s.,oploditi će ih 12, pa ćemo vidjeti dalje, hajde mi recite jel koja kod transfera uzimala embrio glu?

Odlična brojka, nek ih se što više oplodi 🤞. Uzimala sam ja embrioglue kod 2 transfera i nije pomoglo, a i nema znanstvenog uporišta da pomaže. Dok postoje curke kojima se primilo baš kad su uzele embrioglue ali se ne može znati da li je baš to pomoglo ili bi se primilo i bez toga. Meni je bilo dobro uzeti zbog psihe jer sam imala osjećaj da sam dala sve od sebe i ne kajem se sad 🙂.

Hvala Saniii, i ja sam rekla da ću zbog psihe to uzeti, što kažeš da barem znam da sam probala, da kasnije ne lupam glavom što bi bilo da jesam 😊

👸42 godina, hipotireoza, inz.rez. Pcos, AMH 34🧔MM 32 godina,normospermija/asthenoozospermia
    2016 vanmaterična
    2017 ivf 1 j.s.beta ❌
    2019 6j.s - icsi 1 blastica beta ❌
    2021 spontana trudnoća, inducirani pobačaj u 19 tjednu malformacija ploda
    4/2023 13 j.s - 3 oplođene Et 2 trodnevne, 1 blastica ❄ (Škvorc), beta 04.05. - ❌
    Fet 6mj 2023,beta 07.07. ❌
    04/2024 18 oocita, 11 oplođenih, 6 blastica
    17.04. ET 2 blastice
    30.04.2024 beta ❌
    (4 smrznute 2 +2) ❄️❄️❄️❄️
    Fet 10/2024 ❌
    Fet 11/2024❌

WonderWoman
    19. Travanj 2023. 13:45

Tratinčica123

Bebolina2207

Tratinčica123

Hej cure, imam pitanje.
    Lijek Rekovelle- uputa 9mcg na dan. Da li onda samo namjestim na tom penu na broj 9 ili? 🤷‍♀️
    .
    Svima koji danas nešto imaju želim sreću!❤❤

Vjerujem da će se netko javiti. Ja sam za sve si pogledala tutoriale na YouTube, ima većinom svi od Beta+ pa su na hrvatskom. Ali imala sam tako u penu Ovaleap namjestila dozu i samo sam morala paziti kad stisnem da se izvrti na 0, odbrojala 10 sekundi i tek onda vadila iglu.
    Djeluje sve nekako zahtjevno, jer ima dosta toga, ali nije. Meni je bilo najbitnije da mi je muž doma pa kad ja sve pripremim da me pikne u ruku. Da se pikam u trbuh mogla bi sama a ovako u ruku mi je malo teže. Da moram bi nekako se namučila, ali kad je kući onda ide to sve glatko.

Pogledat ću si i ja malo, promijenili su mi terapiju pa me sad zbunjuje mcg i mL… ne znam da li samo okrenem da 9 ili moram nešto i računat🤣🤣
    Nekako me sve više strah toga, ali nadam se da ću nekako izgurat.
    Idem na godišnji od 1.6 kada mi i kreće ciklus, 8.6 idemo za Prag, a doktorica mi je rekla da ne radim od transfera do bete, zbog mog posla. Tako da sam cijeli 6 mj kod kuce🤗🙈 pa se nadam da će mi biti lakse i s tim lijekovima, jer sam ipak kod kuce. 🤷‍♀️

Ja sam koristila Rekovelle i količinu sam davala 8,66 i to je bio okretaj na brojku 8 plus jos dodatna dva. Tako da ako je vama 9 onda je to i ta količina. Ako se ne varam 😅

🙋‍♀️ 34god.,sve u redu (AMH 43,3/2022.)
    🙋‍♂️33god., asthenozoo(1/23)
    🙏🤞🤰 ljeto 2020., aktivnije jesen 2020.I dalje u iščekivanju. 🏨BetaPlus
    4/2023-1.postupak, aspiracija, transfer 19.4.2023 ⛔, 2 ⭐⭐
    5/2023-FET, prirodni⛔, ostala⭐
    11/2023 - FET, stimulirani (Estrofem) 🤞, 10dnt➕, beta1-158,5, beta2-359

Tratinčica123
    19. Travanj 2023. 15:08

WonderWoman

Tratinčica123

Bebolina2207

Tratinčica123

Hej cure, imam pitanje.
    Lijek Rekovelle- uputa 9mcg na dan. Da li onda samo namjestim na tom penu na broj 9 ili? 🤷‍♀️
    .

Vjerujem da će se netko javiti. Ja sam za sve si pogledala tutoriale na YouTube, ima većinom svi od Beta+ pa su na hrvatskom. Ali imala sam tako u penu Ovaleap namjestila dozu i samo sam morala paziti kad stisnem da se izvrti na 0, odbrojala 10 sekundi i tek onda vadila iglu.
    Djeluje sve nekako zahtjevno, jer ima dosta toga, ali nije. Meni je bilo najbitnije da mi je muž doma pa kad ja sve pripremim da me pikne u ruku. Da se pikam u trbuh mogla bi sama a ovako u ruku mi je malo teže. Da moram bi nekako se namučila, ali kad je kući onda ide to sve glatko.

Pogledat ću si i ja malo, promijenili su mi terapiju pa me sad zbunjuje mcg i mL… ne znam da li samo okrenem da 9 ili moram nešto i računat🤣🤣
    Idem na godišnji od 1.6 kada mi i kreće ciklus, 8.6 idemo za Prag, a doktorica mi je rekla da ne radim od transfera do bete, zbog mog posla. Tako da sam cijeli 6 mj kod kuce🤗🙈 pa se nadam da će mi biti lakse i s tim lijekovima, jer sam ipak kod kuce. 🤷‍♀️

Ja sam koristila Rekovelle i količinu sam davala 8,66 i to je bio okretaj na brojku 8 plus jos dodatna dva. Tako da ako je vama 9 onda je to i ta količina. Ako se ne varam 😅

Hvala puno.  Piše točno 9, još ću provjeriti, ali i ja mislim da samo okrenem na 9. 
    Kako si reagirala na terapiju, što si primala uz to još?🤗 da li je došlo do ohss?

Trudimo se od 9/21.
    👱‍♀️24- PCOS, 🙋‍♂️28- Azzospermia, mTese ❌
    Prag- donacija sjemena- 6/23.
    12.06. Aspiracija- 22🥚/--10 odličnih 🐧
    08.08. FET- 1 blastica - + na testiću 4dpt
    •Beta 8dpt- 80.14, 10dpt- 227.73, 12dpt-632.10
    Panorama-low risk- stiže curka 💗

WonderWoman
    19. Travanj 2023. 16:13

Tratinčica123

WonderWoman

Tratinčica123

Bebolina2207

Tratinčica123

Hej cure, imam pitanje.
    .

Hvala puno. Piše točno 9, još ću provjeriti, ali i ja mislim da samo okrenem na 9.
    Kako si reagirala na terapiju, što si primala uz to još?🤗 da li je došlo do ohss?

Sve je proslo ok. Koristila sam prvo rekovelle, pa cetrotide i zadnja ovitrelle (štoperica). Na aspiraciji je bilo 11 js, a na kraju svega 3 su ostale i jednu smo smjestili na ugodnije mjesto 🫠🤞😊 
    Mislim da sam imala neki blagi ohss, tri dana sam imala čudnu tupu bol, pogotovo kod mokrenja, poslije sve dobro bilo. 

🙋‍♀️ 34god.,sve u redu (AMH 43,3/2022.)
    🙋‍♂️33god., asthenozoo(1/23)
    🙏🤞🤰 ljeto 2020., aktivnije jesen 2020.I dalje u iščekivanju. 🏨BetaPlus
    4/2023-1.postupak, aspiracija, transfer 19.4.2023 ⛔, 2 ⭐⭐
    5/2023-FET, prirodni⛔, ostala⭐
    11/2023 - FET, stimulirani (Estrofem) 🤞, 10dnt➕, beta1-158,5, beta2-359

• lola08
    19. Travanj 2023. 16:26

Saniii

Ninaniksy

Hvala Saniii na pojašnjenju za matičnu mliječ. 😊
    Možeš li mi reći gdje si kupovala embrio glue? Ne nalazim ga nigdje 🤷🏼‍♀️

👰 29 godina
    🤵 31 godina
    Pokušavamo od 2020.
    Spermiogram uredan.
    AMH niži- 7.6 (normalna plodnost 8.1-18.3)
    Sono HSG- uredan. Folikulometrije uredne.
    Ovulacije u 95% slučajeva na desnom jajniku koji je pozicioniran iza uterusa.
    2023. KB Sv. Duh- IVF, dr. Luetić

Saniii
    19. Travanj 2023. 16:37

lola08

Saniii

Ninaniksy

Hvala Saniii na pojašnjenju za matičnu mliječ. 😊
    Možeš li mi reći gdje si kupovala embrio glue? Ne nalazim ga nigdje 🤷🏼‍♀️

Nema na čemu  🤗. Embrioglue su mi nudili u klinici gdje sam bila u postupku, tada kod Skvorca. Mislim da ga većina privatnika ima u ponudi. A od bolnica mislim da na VV imaju u ponudi tj dio je redovne terapije. Privatno bez recepta mislim da nemaš nigdje kupit tu kod nas, možda ako ti tko ima provjerit negdje u inozemstvu, npr Slovenija, Mađarska pa onda u dogovoru sa svojim dr to koristit.. 

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Mura
    19. Travanj 2023. 16:40

Bok svima... 
    Nova sam na forumu pa bih vam se kratko predstavila, s obzirom da mi se cini da cu pratiti ovu temu ubuduce.
    Prije tri godine na redovnom pregledu pronađen mi je manji miom u stijenci maternice. Tada mi je gin rekla da miom ne predstavlja nikakav problem za planiranje trudnoce u buducnosti, da cemo ga samo pratiti raste li. Ukratko, 2 god poslije planiramo trudnocu, napravim briseve, papu, odem na UZV, miom je narastao od zadnjeg pregleda (8 mj prije) 1,5 cm - uputa od gin neka nastavimo planirati trudnocu, ako nista ne bude kroz god dana, da se javim. Kako to obicno bude, trudnoca se nije dogodila. U međuvremenu, muz je napravio dva spermiograma, oba uredna. Na kontroli ove god u 02/2023 dogovoreno je da izvadim miom jer je narastao na preko 5 cm i gin predviđa da ce praviti problem opcenito i u trudnoci.
    Prije dva tjedna obavila sam laparaskopsku miomektomiju i kromopertubaciju jajovoda u Vinogradskoj (dr. Vuković - sve preporuke!). Miom je izvađen, no test prohodnosti jajovoda nije prosao uspjesno. Modrilo dođe do fimbrija, no tu stane, ne izađe gdje treba prema jajnicima. Dijagnoza - oba neprohodna jajovoda. Iduci korak: IVF.
    Sleđena sam od stresa i straha od onoga sto slijedi, ali citam vase postove i ne mogu vam opisati koliko vase rijeci znace u ovakvim situacijama. Znam da ste sve bile na pocetku, gdje sam ja sada, i da neke od vas vode ovu borbu godinama. Nadam se da ce danas/sutra nekome moje rijeci ovdje pomoci kao sto vase pomazu meni <3
    Inace, iz Osijeka sam, ove godine punim 37. god., nemam djece, muz 34 god.

👩 37, sterilitet, oba neprohodna jajovoda, AMH 11
    🧑 34, hyperspermia
    Planiranje trudnoće od 01/2022
    1. IVF 06/2023, Ovaleap 150, Orgalutran; 21.06. ET 1x morula,🐧🐧🐧🐧, beta 05.07. - neg
    FET (07/2023) 1x blastica, beta 01.08. - neg
    Histeroskopija (03/2024)
    FET (07/2024) 1x blastica, beta 19.07. - neg

Asli 🌱
    19. Travanj 2023. 17:04

Pozdrav svim dragim ženama s ovog foruma, baš se zaredalo puno loših vijesti u zadnje vrijeme 😔
    Maslačak čitam vas sve, jedva uspijevam, ali pratim nekako 😘 javljaj novosti 🤞🏼
    Anči drago mi je da si se javila i da si dobro 🥰🥰
    Žao mi je zbog svih negativnih beta, a svim trudnicama želim uredne trudnoće ❤️ sretno svima 😘😘😘

🙋🏻‍♀️ '92 ✔️ 🙋🏻‍♂️'81 teratozoo.
    3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
    1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
    2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
    3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
    12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
    9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
    14 + 6 💙 mirovanje doma
    2/2022. 👶🏻💙

korni
    19. Travanj 2023. 17:40

Ninaksy odlicna brojka, drzim 🤞 za dobar party 🍀
    Mura031 dobro dosla i da što prije odes na trudničku temu 🤗 jeste vec odradili konzultacije, imate sve dogovoreno ili tek krecete s tim? U svakom slucaju, samo hrabro i optimisticno naprijed 🍀

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.