Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nikita88
    07. Travanj 2023. 11:35

Mimica91

nikita88

Mimica91

T_Ivy i ja te se sjećam. Uvijek pamtim svoje azoo suborkinje, a pogotovo tvoju priču je teško zaboraviti. Želim ti od srca da uspije. Na microTese ste bili na microTese kod dr Emre iz Turske? I mi smo bili kod njega na konzultacijama ali na kraju muž nije išao na microTese

Evo sad vidim da ste i vi azoo borac 😊
    Iz kojeg puta ste uspili, kakva vam je bila oplodnja? Jeste čekali do blastica ili?

U postupku kad nam je uspjelo se oplodilo 6 od 9 jajnih stanica. Vratili smo dvije dvodnevne i nije se primilo. Ostale su ostavili do 5og dana i samo jedna je preživjela, nju su zamrznuli. Išli smo u FET i sad sam trudna 20 tjedana.
    Ukupno smo bilo na 2 postupka, 5 transfera, taj 5ti je uspio. Trebalo nam je 5 godina otkad smo počeli pokušavati.

Da da kod nas je s ovom dijagnozom uvijek problem ta oplodnja odnosno da izdrže do 5 dana, ja sam u prvoj klinici imala jedan postupak i 2 feta, ali nisu htjeli riskirati i čekati do blastica, vraćali su mi uvijek 3 dan, u drugom friskom postupku od 22 stanice samo 2 su izdržale do blastica, od te dvije jedna ima danas 2 i po godine 🥰
    Sad sam ipak 3 godine starije vjerovatno ni kvaliteta mojih JS nije vise tako idealna ko ranije, a vidjet ćemo sto će i kako biti…

Ja 1988, MM 1988
    Kod mene sve ok, MM Azoospermia
    2018. TESE ( rađen u Njemačkoj), 10 proba imamo
    1 ICSI ✖️
    1 FET ✖️, 2 FET ✖️
    2 ICSI promjena klinike i iz prve dobitna kombinacija imamo ❤️ 22 jajne stanice, samo 2 izdržale do blastociste
    10 mj. 2020. rodilo se čudo naše ❤️

AuroraB
    07. Travanj 2023. 11:52

darliv

Ekipica pozdravljam sve nove cure, jako vas je puno i želim vam svu sreću da se ne zadržavate predugo na ovoj temi 💪🏻🥰 osim povremeno doći pozdraviti i pohvaliti se sa svojim mališanima poput naših "starih" cura 😍♥️
    .
    Htjela sam se samo kratko osvrnuti na moje zadnje iskustvo na Sv. Duhu, jer sam ranije postupke odrađivala u Petrovoj… Moj osobni dojam je vrlo pozitivan, termin za konzultacije sam dobila kroz dva tjedna, i s menstruacijom nakon tjedan dana išla u postupak.. puno je manje pacijentica pa i sam pristup nije toliko ubrzan, lijekovi se dobiju prije postupka da ih imaš pripremljeno i samo se nadopune po potrebi. Izabrala sam dr. Turudić i s njom sam prezadovoljna iako sam u početku malo strepila jer je dosta ozbiljna, a ja poprilično osjetljiva po tom pitanju, ali mi je definitivno pun pogodak. Ozbiljna, razgovara o stanju tijekom uzv-a, zanimaju ju svi prijašnji rezultati, gleda gdje može poboljšati, a istovremeno sam osjetila punu podršku i razumijevanje. Dobili smo osam oocita od kojih je šest bilo zrelo i oplodilo se, i 4 su došle do blastociste, jednu smo vratili, ostale zamrznuli 1+2. Terapija Utrogestan, Estrofem kojeg smo naknadno ukinuli jer sam imala nesnosne mučnine, Decortin, Andol i Prolutex kojeg smo naknadno uveli nakon što sam na dan transfera provjerila progesteron. Dosad nisam nikad dobila ništa osim Utrogestana i toliko sam sretna jer imam osjećaj da napokon radimo sve što je u našoj mogućnosti, bez obzira na krajnji ishod. Stoga, sve pohvale s moje strane, za doktoricu, sestre na odjelu i za sam pristup, cjelokupan dojam zasad čista petica 🙂
    .
    T_Ivy sretnoooo 🙏🏻
    Sani, Pandapratim vas i navijam 😘
    Pozdrav svima i svu sreću vam želim, javit ću se povremeno 🤗

❤️❤️❤️
    Sani88, Stela, Kacusa ponekad vas popratim iz prikrajka... Puse svim starim borilicama! Rainbow, zakašnjele čestitke na predivnoj djevojčici❤️ Mi smo dobro!🤗

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Jurky32
    07. Travanj 2023. 11:53

Darliv, i ja sam prošle godine bila u Petrovoj, sad sam u Sv. Duhu. Nemam ništa protiv Petrove, ali ovdje mi sve ide nekako laganije i bez toliko stresa. Držim fige da transfer bude dobitan 🥰
    Hope, promijeni moj datum konzultacija na 28.4. Sad su mi javili.

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

Razumna
    07. Travanj 2023. 12:48

darliv

Ekipica pozdravljam sve nove cure, jako vas je puno i želim vam svu sreću da se ne zadržavate predugo na ovoj temi 💪🏻🥰 osim povremeno doći pozdraviti i pohvaliti se sa svojim mališanima poput naših "starih" cura 😍♥️
    .
    Htjela sam se samo kratko osvrnuti na moje zadnje iskustvo na Sv. Duhu, jer sam ranije postupke odrađivala u Petrovoj… Moj osobni dojam je vrlo pozitivan, termin za konzultacije sam dobila kroz dva tjedna, i s menstruacijom nakon tjedan dana išla u postupak.. puno je manje pacijentica pa i sam pristup nije toliko ubrzan, lijekovi se dobiju prije postupka da ih imaš pripremljeno i samo se nadopune po potrebi. Izabrala sam dr. Turudić i s njom sam prezadovoljna iako sam u početku malo strepila jer je dosta ozbiljna, a ja poprilično osjetljiva po tom pitanju, ali mi je definitivno pun pogodak. Ozbiljna, razgovara o stanju tijekom uzv-a, zanimaju ju svi prijašnji rezultati, gleda gdje može poboljšati, a i mogućnosti, bez obzira na krajnji ishod. Stoga, sve pohvale s moje strane, za doktoricu, sestre na odjelu i za sam pristup, cjelokupan dojam zasad čista petica 🙂
    .
    T_Ivy sretnoooo 🙏🏻
    Sani, Pandapratim vas i navijam 😘
    Pozdrav svima i svu sreću vam želim, javit ću se povremeno 🤗

Draga 🥰 hvala ti od 💙 na ovom prekrasnom postu 👍. Bas je ono što mi treba jer i sam idem u postupak kod dr Turudic. Točno si sve napisala što me je zanimalo. Ja sam isto dr Turudic doživjela kao jako toplu i dragu osobu. Vidim da nam je protokol isti i ako i ja dobijem 4 blastice bit ću super oduševljena.
    Nadam se da će tebi ovo biti dobiti postupak💙 🙏💙. Što se tiče tvog osjećaja da konačno imaš osjećaj da se sve poduzima da se dobiju najbolji mogući rezultati to mi je uber super plus. Ja se sad loše osjećam jer sam uvijek imala predrasude prema bolnicama i više sam bila za privatnike ali ipak izađe da su bolnice bolje, npr ipak je u bolnicama neki sraz mozgova dok kod privatnika uvijek jedan ima glavnu riječ, taj čiji je klinika a ovi drugi moraju slušati jer su zaposlenici.... 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Mehro
    07. Travanj 2023. 13:28

Cure evo mene s trece bete koja je jadnih 112 😅. Doktor kaze terapija se nastavlja, u utorak opet beta 🤷‍♀️. Nadala sam se da ce to danas prekinuti, ali valjda zele da beta pocne opadati, nemam pojma. Ja sam na bolovanju pa mi je to malo nezgodno. Posto je fizicki tezi posao nije dobro da se vratim, s druge strane pak sam imam osjecaj da sam bezveze na bolovanju. Ali ako doktor kaze da jos nije digao ruke, ne smijem ni ja 😅🤦‍♀️

🙋‍♀️ 28 - AMH 6,8
    💁‍♂️32 - asthenozoospermia ➡️ normozoospermia
    👶 Pokušavamo od 2021.
    3/2023. Prvi IVF - Vinogradska - Gonal 225/ Bemfala 225 + Cetrotide + Ovitrelle - aspiracija 17.3.(9 js - 4 embria - 1 petodnevni na kraju, 0 ❄️), transfer 22.3., 12dnt 58,9 / 14dnt 96 /16dnt112/ 19dnt106 - biokemijska
    7/2023. 3js - 1 trodnevni, 0❄️. Beta 31.7. 13dpt 410. Beta 2.8. 916 🥰. 16.8. 6+3 💗 28.8. 8+1 💗 21. 9. 11+4 💗 YOU51 ☑️ it's a girl 💜

• Love83
    07. Travanj 2023. 13:28

Vitara

Ninaniksy, ja na ovaleap nisam nikako reagirala. 1 folikul samo, ali mi je dala i malo dozu, samo 150. U drugim postupcima sam imala doze 225 menopura ili gonala ili mix toga i br bi bio puno bolji. Sretno. 🤞
    Cure, smijem li si sama kupiti i trošiti nešto za gljivice, mislim da kreću po simptomima? 8dntsam.

Vitara, kupi probiotik Omnibiotik flora plus, već se pisalo o njemu i ja ga osobno trosim i on ti je dopušten u trudnoći i općenito dobra prevencija, dobar sastav ima,,dosta bolji od ostalih.. ne mogu pohvatali ne znam jesi li ti bila na transferu pa si pupo, možeš pitati Mpo smiješ li canesten mazati..znam da ginekolozi ne pridaju puno pozornosti tim gljivicama jer su kao bezazlene, ne mogu naškoditi ali su simptomi za izluditi.. peri se u čistoj vodi svakako. 

🙋‍♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉

🙋‍♂️normo
    2011. Curica - prirodno
    11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
    11/22 ET 2 blastice - ❌️
    01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
    02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
    02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
    4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
    7/2023 histeroskopija✔️
    08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️

• kaya
    07. Travanj 2023. 14:05

Evo i mene, vratila sam se iz rudarenja 😂 povadila taj gel koji se poljepio i doma se uhvatila posla, ugl krenula svježa krv...sad mi je kao "lakše" jer realno svi smo znali. 
    E sad za dalje - mozda bi probala u još jedan prirodni, ili bi krenula sa lh trakicama pa  na jesen u stimulaciju...
    Molim preporuke koje su najbolje lh trakice 🙈

1 Curica, spontana t
    1/21 inseminacija, biokemijska
    10/22. inseminacija, b0
    Prir.ivf 3/2023 ❌
    Prir.ivf 4/2023
    06/23 spontana TT, ab.7tt
    Prir.ivf 10/23 ❌ bez transfera
    Stim.ivf 11/23 - bemfola225, 6js a amh 20 🤔
    1 blastica vraćena, ništa za pohranu

• Vitara
    07. Travanj 2023. 14:35

Love83

Vitara

Ninaniksy, ja na ovaleap nisam nikako reagirala. 1 folikul samo, ali mi je dala i malo dozu, samo 150. U drugim postupcima sam imala doze 225 menopura ili gonala ili mix toga i br bi bio puno bolji. Sretno. 🤞
    Cure, smijem li si sama kupiti i trošiti nešto za gljivice, mislim da kreću po simptomima? 8dntsam.
    Vitara, kupi probiotik Omnibiotik flora plus, već se pisalo o njemu i ja ga osobno trosim i on ti je dopušten u trudnoći i općenito dobra prevencija, dobar sastav ima,,dosta bolji od ostalih.. ne mogu pohvatali ne znam jesi li ti bila na transferu pa si pupo, možeš pitati Mpo smiješ li canesten mazati..znam da ginekolozi ne pridaju puno pozornosti tim gljivicama jer su kao bezazlene, ne mogu naškoditi ali su simptomi za izluditi.. peri se u čistoj vodi svakako.

Hvala na odgovoru. Da, imala sam transfer 31.3. Kupila sam si danas canesten. Napravit ću test ned ili pon, ako nema ništa, stavit ću taj canesten. 
    Omnibiotik pijem. Kupila sam još za postupka od sveg onog prčkanja da izbjegnem ovo, ali eto.....

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

PBTAB
    07. Travanj 2023. 14:46

Vitara

Hej, evo ja sam imala isti problem sa gljivicama prije neki dan, dosadne za izluditi a nisu opasne. Kupila sam omni biotic flora plus i uz to plimycol kremu, mozes i canesten ali nestašica na tržištu pa su mi dali ovu. Pijes ujutro i navecer taj prah,mijenjaj donje rublje dva puta dnevno i peri se samo vodom ili kupi triderm 3,5ph za kupanje intimnih dijelova i gljivice nestale. 🙂

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

Razumna
    07. Travanj 2023. 14:57

Bebolina2207

Mehro

Cure evo mene s trece bete koja je jadnih 112 😅. Doktor kaze terapija se nastavlja, u utorak opet beta 🤷‍♀️. Nadala sam se da ce to danas prekinuti, ali valjda zele da beta pocne opadati, nemam pojma. Ja sam na bolovanju pa mi je to malo nezgodno. Posto je fizicki tezi posao nije dobro da se vratim, s druge strane pak sam imam osjecaj da sam bezveze na bolovanju. Ali ako doktor kaze da jos nije digao ruke, ne smijem ni ja 😅🤦‍♀️

A joj, valjda će sa sljedećom betom krenuti opadati kad se nije poduplala opet pravilno.
    .
    I ja sam pisala da sam zadovoljna sa Svetim Duhom. Baš je sve išlo po planu i organizirano i taj dio mi se baš sviđa. Kod mene je išlo sve baš brzo prve konzultacije, druge kroz 20 dana i odmah dobila pikalice i čekala M da krenemo, sad sam u iščekivanju bete u utorak.
    Ja sam kod dr. Tikvice. Ako ću opet prolaziti kroz sve to nadam se da će biti glatko kao i prvi put.
    Danas ležim jer me sve boli glava, kosti i nisam za ništa.
    Darliv drago mi je što je i tvoje iskustvo pozitivno. Još da nam završi s visokim i lijepim betama bilo bi još bolje. Ali ako i ne bude nadam se uskoro da ćemo uspjeti sve koje smo kod njih.
    Razumna ti si krenula s pikalicama ili još čekaš M? Možda mi promaknulo negdje.
    Kod mene i dalje blagi minus u kg. Ali definitivno sam smanjila obroke i ne jedem kasno. Htjela bi se pokrenuti na hodanje ali sad me zeza ova prehlada. Kako ti napreduješ s kilama? Jesi krenula s nekim aktivnostima? Sretno! 🤗

Hej. Čekam M 😀 koja naravno kasni jer je željno iščekujem 🤪. Ja ti se pripremam kao za olimpijadu. Jako puno hodam i vježbam (zumbu i yogu). I dalje sam na 600kal i to mi ne pada teško jer si sama slažem jelovnik, nakon godina plaćama nutricionista imam pravu riznicu i recepata i knjiga... Godinama se zdravo hranim samo što sam jela ogromne količine sad sam te količine samo smanjila dok ne izgubim kg. Za Uskrs neću raditi kolače, bit će svježe jagode. Šunkica i salate u svim niskolaloricnim varijantama i povrtne juhe

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.