Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hope1982
    04. Travanj 2023. 07:51

Korni - primila na znanje 👍 Ja ti nisam mjerila bazalnu. Da tako se i meni cini jer da nije bila O bilo bi folikula ako nista drugo na onom 25DC. Znam da moze psiha svasta. Bolje bi bilo da sam kontala u glavi da ne zelim da dode M 😂😂😂 vjerojatno bi i uranila onda 😂😂😂
    Npelica - 🤞da ipak procuris sama
    Lucky - nisam jer nisam vise imala i ta zadnja mi djelovala kao pik. 🤷‍♀️ Za zuto tijelo nisam pitala a nije mi ni reko jer je teko razgovor tako da sam mu rekla da sam radila trakica koja mi je bila pozitivna i da sam imala sluzi sto je i on potvrdio i reko nema folikula da bile je O. Ja sam onda zakljucila da se O desila mozda neposredno prije pregleda. Al to je moj zakljucak i mos ga macki o rep okaciti. 
    Kod mene nikad nije islo kako treba i normalno pa me ne cudi niti ovo. Al
    sve to ne bi me diralo toliko sa nismo radili to za Nk celije di je bitno da bude u odredenom periodu napravljena. Al sta je tu je sad. 

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

Maus
    04. Travanj 2023. 08:01

Cure ovaj digitalni test za ovulaciju na uputama piše da kad bude pozitivan odnos imati taj dan i sutra dan odnos. Kakav bi taj uzorak bio nakon 24h.? 

Saniii
    04. Travanj 2023. 08:23

Hope ja su u trakice ne kužim ali sam par puta mjerila bazalnu temperaturu a i po cervikalnoj sluzi znam točno kad mi je O. A baš sam kao i Lucky htjela napisati da su ti trebali na UZVu potvrditi O, jer iza pucanja folikula ostaje žuto tijelo I to su trebali potvrditi pogotovo jer si išla i na taj zahvat koji je vezan uz O 🤷‍♀️. Isto tako psiha itekako može blokirati M kao što je i poznato da je stres uzrocnik raznih zdravstvenih problema. Zato draga opusti se 😁🤗
    Vitara ali 3kg u 2mj nije malo, da si nastavila tim tempom za pola godine ode par kg , za godinu desetak... i to je zdravo mršavljenje. Na kraju krajeva ako tebi samoj ne ide potražiš savjet stručnjaka, danas na svakom koraku se bave nutricionizmom i savjetovanjem. Ili možeš voditi dnevnik sa unosom svega što pojedes kroz dan i tako otprilike vidjeti koliko kalorija uneses, jer nemoguce je uz reguliranu prehranu i vježbanje da višak kg ne ide dole , onda nešto krivo radiš 🤷‍♀️ . Visok bmi itekako utječe na plodnost kao i na sva ostala zdravstvena stanja, o tome imaš brdo istrazivanja. Samo trebaš skupiti volje za borbu 🤗
    Fashionista i La3arica žao mi je zbog negativnih testova, ali idemo dalje ako se ima volje i snage 💪💪🤗🤗
    Mehro tvoja beta je na 12dnt blasti 56? Svakako ju izvadi više puta da vidiš jel ide u dobrom smjeru, držim 🤞🙏
    Lucky, Tikvica sretno curke danas 🤞🤞🤗🤗
    Sretno i svima ostalima 🤞🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️
    8.Ivf 02/25 Repromed 10js 3bc Et 1bc❌️

Točkica 89
    04. Travanj 2023. 08:39

Drage sve, vidim da ima i lijepih i ružnih vijesti, nije me bilo neko vrijeme jer sam imala i poslovnih i privatnih obaveza.. 
    Tikvica pitala si za mene, evo me.. još sam u niskom startu, čekam bolje dane.. sretno ti danas kao novoj PUPO-ici..
    Lucky nadam se da je napokon dobitni ciklus.. sretno ti danas kao PUPO-ici.. 
    Mehro super na beti, nadam se da će se pravilno duplati i da će do kraja biti uredna trudnoća...

Ostale cure koje imaju negativne bete i testiće, žao mi je, glavu gore i idemo dalje, nekome ova borba nije kratka, ali će biti gotova kad tad.. 

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

Točkica 89
    04. Travanj 2023. 08:40

NPelica moje iskustvo s medikamentoznim pobačajem. Ja sam bila u Vinogradskoj. Nakon mnogobrojnih pregleda na hitnoj, odnosno, konačnog zaključka da plodu ne kuca srčeko dobila sam naputak da idem na medikamentozni jer to uzima većina žena jer kao manje oštećuje maternicu. Nakon čekanja par dana da ne bi krenulo samo, što nije, dolazim po prvu tableticu koja mi nije ništa potaknula, samo smeđarenje, nakon toga dolazi dan D gdje dobijem više tableta koje se piju tijekom cijelog dana, kod njih je praksa da se to odradi kod kuće, po meni je to možda i bila bolja opcija da to odradim u toplini svoga doma sa svojim mužekom.. (mislim da u Rijeci pobačaj kod kuće nije mogućnost, ali evo naša draga Flowerson će ti podrobnije objasniti jer je ona to radila i Rijeci i njoj je svježije.. odmah nedugo zatim je zatrudnjela..) Medicinska sestra je bila jako ljubazna i sve mi je detaljno objasnila kao i činjenicu da se smijem nakljokati brufenima (samo sad ne znam koliku mi je ona količinu rekla, ali jest).. kada popiješ prve tablete odmah to krene nakon pola sata, da boli boli, jako boli, od probave, ma cijeli trbuh, ali ja sam se dosta nakljokala brufenima tako da sam bila i blago ošamućena pa sam vrijeme provodila ili u krevetu ili na školjci (uglavnom na školjci).. većina cura je vidjela neki plod kada je to izlazilo, ali ja srećom to iskustvo nisam imala. najviše od svega me je boljelo srce, razočaranje zašto ja baš osim MPO-a moram i to proživljavati i td., i td... ali i taj dan prođe, uz užasne bolove, ali prođe.. sve prolazi pa i to.. nakon desetak dana krvarenja, možda čak i više, ostale dane me boljelo kao da imam blage menga grčeve, samo mi je taj jedan dan bio katastrofalan. Slijedeću menstruaciju sam dobila tek za 45 dana, ali nakon toga imam mjesečnice koje me nikada više ne bole.. naravno dobila sam i cistu na lijevom jajniku nakon toga (veličine 6cm), koja mi se srećom sama očistila.. Da rezimiram, cijelo iskustvo nije lijepo, dapače to mi je jedan od najružnijih dana u životu, jako je teško, ali ponavljam, prolazi.. mi ljudi smo bića koja mogu puno toga proživjeti, a opet se ustati.. zato drži se i tješi se da imaš svoju malu mrvicu koja te strpljivo čeka.. sretno ti u svakom slučaju..

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

Hope1982
    04. Travanj 2023. 08:42

Saniii

Hope ja su u trakice ne kužim ali sam par puta mjerila bazalnu temperaturu a i po cervikalnoj sluzi znam točno kad mi je O. A baš sam kao i Lucky htjela napisati da su ti trebali na UZVu potvrditi O, jer iza pucanja folikula ostaje žuto tijelo I to su trebali potvrditi pogotovo jer si išla i na taj zahvat koji je vezan uz O 🤷‍♀️. Isto tako psiha itekako može blokirati M kao što je i poznato da je stres uzrocnik raznih zdravstvenih problema. Zato draga opusti se 😁🤗
    Vitara ali 3kg u 2mj nije malo, da si nastavila tim tempom za pola godine ode par kg , za godinu desetak… i to je zdravo mršavljenje. Na kraju krajeva ako tebi samoj ne ide potražiš savjet stručnjaka, danas na svakom koraku se bave nutricionizmom i savjetovanjem. Ili možeš voditi dnevnik sa unosom svega što pojedes kroz dan i tako otprilike vidjeti koliko kalorija uneses, jer nemoguce je uz reguliranu prehranu i vježbanje da višak kg ne ide dole , onda nešto krivo radiš 🤷‍♀️ . Visok bmi itekako utječe na plodnost kao i na sva ostala zdravstvena stanja, o tome imaš brdo istrazivanja. Samo trebaš skupiti volje za borbu 🤗
    Fashionista i La3arica žao mi je zbog negativnih testova, ali idemo dalje ako se ima volje i snage 💪💪🤗🤗
    Mehro tvoja beta je na 12dnt blasti 56? Svakako ju izvadi više puta da vidiš jel ide u dobrom smjeru, držim 🤞🙏
    Lucky, Tikvica sretno curke danas 🤞🤞🤗🤗
    Sretno i svima ostalima 🤞🤞

Slazem se da da je trebo pogledat i zuto tijelo. Hvala probat cu ae opustiti. Al mislim da bi cak i mogla uskoro jer krenuli su mi oni menga bolovi dolje pa se nadam da je to to 😃🫶

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

Flowerson 🌸
    04. Travanj 2023. 08:43

NPelica

Sretno cure danas ❤️❤️
    Hopeneznam ništa o tome, ali znam da je psiha čudo 🤷‍♀️
    Ancižao mi je zbog hematoma, ali vjerujem da će sve biti dobro, bebice su tu, i njih dve su jače od njega ❤️
    Tikvica i Lucky neka se mrve prime ❤️🙏
    PBTABsretno na uzv, brzo nam dođi sa dobrim vijestima ❤️

Ja još nisam prokrvarila..u petak sam prekinula terapiju.. ako do sutra eventualno četvrtak ne prokrvarim, predložili su mi tablete.. ima netko iskustva sa tim tabletama za čišćenje?

Ne znam dal bi taj prekid radila u KBC Ri, ako da, imam ti iskustvo iz prve ruke. Procedura je ovakva kako je korni napisala. Meni je bilo užasno bolno, nisam prokrvarila 3 sata i na kraju mi nije samo izašlo to van, nego mi je gin na kontroli izvukao van nakon 5 sati - odvratno. Cijelo vrijeme nisam ni krvarila, nego par kapljica, tek nakon toga sam počela krvarit, al nisam uopće abnormalno krvarila. Gledajući nazad na to, nije mi žao unatoč tome što mi je bilo koma (povraćala sam i imala proljev uz te bolove) jer sam sljedećim ciklusom mogla u FET i sad sam trudna. Još jedan downside mi je svakako bio što su s nama bile žene koje su svjesno došle na prekid trudnoće i njima je to sve bilo smiješno i zabavno kao da su na maturalcu. Al eto, prošla sam to loše iskustvo, kažem, bez obzira kako je bilo, nije mi sad žao.

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

MalaG
    04. Travanj 2023. 08:46

Lucky i Tikvice sretno danas!🤞🍀🙏❤️❤️
    PBTAB uživaj na druženju s bebicom.🥰🤭🤗

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Flowerson 🌸
    04. Travanj 2023. 08:53

NPelica, promakao mi je iz prve post od Točkice, al to ti je to...zaboravila sam reć da smo dobile brufen 800 (jer su ga uspjele nabavit sestre, inače bi nam dale brufen 600), meni je djelovao točno sat vremena, a poslije trpi kak znaš dok ne prođu 4 sata. Sve sam to lakše na kraju podnijela jer je sa mnom bila cura koja je isto imala missed ab pa smo se zbližile i na kraju smo nekako sve završile na pozitivnoj noti iako je bilo gadno iskustvo. Ponavljam, nije mi žao sad, al da sam strahovala da ću morat ponovit to iskustvo, itekako jesam.
    Lucky, Tikvice, sretno danas!

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

NPelica
    04. Travanj 2023. 09:04

Tockica i Flo zao mi je da ste to morale prolazit ❤️🤗 
    Hvala na pojašnjenju.. Ja bi svakako to htjela izbjeći, ali ako nažalost sama ne prokrvarim drugo mi ne preostaje.. znači kada se očistim, dobijem prvu menstruaciju nakon toga, mogla bih u FET? 

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.