Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Aria41
    01. Travanj 2023. 19:51

Fashionista

Aria ajme draga hvala ti na javljanju! 🙌🏻
    Imam osjecaj da imam ne 1 vec 101 pitanje! 😭
    Moj septum je 6-7 mm a kao tolerira se do 5 mm tako da su me sad pustili u FET ali doktorica ga je sada isto slucajno nasla u toj sekrecijskoj fazi kad se jedino vidi kad je endo zadebljan.
    U Petrovoj mi nitko nista nije nikada otkrio kad sam bila kod njih.😢 Znaci maternica je onako srcolikog (sedlastog) oblika.
    Kakvog je tebi oblika
    Da li znas zasto si isla na laparaskopiju? Sta nije to ono kad ti kroz trbuh rade rupu? Meni su rekli ako ce smatrati da se treba operirati da bi trebala na histeroskopiju operaciju kroz maternicu, da je to kao praksa.
    Iz kojeg razloga stavljaju spiralu? Kako nju micu?
    Kazes jos 2016. g. ali dosta od tada je bilo neuspjesnih postupaka, dal su ti rekli da ce operacija donjeti bolje rezultate?
    Jel sam dobro procitala u opisu da 8x puta nisi mogla u transfer jer se endo nije dovoljno zadebljao?
    Mislis da to moze imati neke poveznice sa tom operacijom? Jel ti se prije nje endo dobro zadebljavao?
    Sorry znam da sam te zagnjavila ali cini se da je ovo tako rijetko stanje, nista ne migu pronaci na internetu neka iskustva niti tko je najbolji za te operativne histeroskopije septuma maternice. 🙌🏻🙌🏻

Sve ok, nista ne gnjavis...zato smo tu da si pomognemo..
    I meni su ga slučajno otkrili na uzv..endo mi tada bio u prirodnom ciklusu 9mm..prije toga ga nitko nije spominjalo..naručili me na operaciju jer bio bas velik  pošto sam imala 3 mioma odlučili se na lpsc i hysc pa su sve zajedno odmah odradili..objasnili su mi da su spiralu stavili kako bi sve dobro zaraslo..ne znam jel to praksa..nakon oporavka su nam svi nalazi bili ok..pa smo krenuli na ciljane odnose ali bez uspjeha.ja sam htjela malo ubrzati i odmah krenuti u Ivf pa smo se odlučili otići privat.
    Iz prve stimulacije dobili 12🐧 i sve je išlo super do transfera..endo se ni uz najjacu dozu Estrofem nije zadebljao vise od 8mm plus uzasne nuspojave.ne znam da li je to povezano ali prije ovog transfera sam odlucila probati prirodni Fet i bila jako odlučna kod toga...dr.L mi je rekao da se septum vidi na uzv ali je jako mali cca 1mm i da to neće utjecati na trudnoću.. e sad jer se vratio ili ga nisu dobro prvi puta operirali ne znam...ali mi je rekao da žene i sa većim rađaju normalno..ali mi je preporučio svog kolegu koji to radi privatno i nije navodno skupo i odmah ideš doma...ja se nisam odlucila opet petljat po tome kad je tako mali..

👩41g.svi nalazi uredni, 2016g. lap.septum na maternici
    🙍‍♂️42g. sve ok
    IVF Centar
    4xFet stimulirani❌️
    8x odustali od transfera tanak endo
    14.02. FET prirodni blastice, test ✅️
    beta 28.02. 501, 02.03. 1175 Uzv 06.03. ✅️ 2.uzv 13.03.💗 3.uzv 27.03. 8+4 💗 17.04. Nifty ✅️ stiže nam curica 💞 19.05. Anomaly scan ✅️

Rina 39
    01. Travanj 2023. 19:53

Ja sam vam u Njemackoj cure i vadim u klinici di sam radil ivf.
    I bome sretnica zaista da se odma primilo oba puta iz prve i to jos s mojim godinama ,bas sam u pozitivnom šoku jos uvijek🙈
    A za blizance nisam bas sigurna tako mi je taman test bio i prije 2 godine😂😂
    Neznam kako bi sad s blizancima uz preživu curicu😱😱

👩39god
    👨38god
    Amh 0.37ng
    Sve drugo uredno🥰
    2021 rodena Ivf-om 👧🏼
    3mj ivf-3 blaste,1 vracena dvije❄️❄️
    3.4 beta 1420,ultrazvuk 18.4🤩

Fashionista
    01. Travanj 2023. 21:03

Aria eto tocno tako ga i meni slucajno otkrili u toj istoj fazi, prirodni endo bio 9 mm tada, zamisli! Jos doc kaze pa nitko ti ga nikad nije ni mogao vidjeti kad bas mora biti u ovoj fazi ciklusa a mi nismo ni znali da ti endo moze tako prirodno narast i biti dobar! 
    I zamisli isto kao ti, nikak ne reagiram na estrofem! Endo jedva do 8 mm i onda stagnira ili propada i to neki ruzni, ne trolinijski!
    Zao mi je da si toliko puta morala prolaziti te estrofeme, tolko ih forsaju ali mi je drago da si se napokon izborila za sebe i eto to te nagradilo hvala bogu! 💪🏻🙌🏻💖
    Moja doc odmah iz jednog puta skuzila da ja ne reagiram na estrofeme i onda je htjela probati sa gonadotropidima potaknut endo (to se rijetko radi ali treba probati bolje nego drndat stalno po istome) no dragi imao koronu, nisam smjela koristiti nikakve ljekove pa sam predlozila ajmo mi barem probati prirodni FET! Bolje nesto nego pauzirati i da napokon saznamo dal je taj moj endo tako los ili ne, ono ajmo barem imati informacije bolje nego preskocit cijeli mjesec. I tako smo se obje pozitivno iznenadile kako je lijepo endo napredovao do 10 mm predivan trolnijski i ovulacija i sve doc nije mogla vjerovati a ja sam nekako u sebi znala za ovulacije jer ja stvarno po vaginalnom iscjedku i lh trakicama navodno imam ovulaciju svaki mjesec (sad kakve je kvalitete ta ovulacija to je vec pitanje). Za endo stvarno nisam bila sigurna jer to nigdje nisam imala bas dokaza tako da nas je tako ugodno iznenadilo i slucajno dan prije FETa ona ugleda taj septum! 😫 Al situacija je bila toliko savrsena a taj zametak ne predobar, pa smo morale probati! 
    Ovo sto ti sad imas 1mm to je stvaaarnooo minimalno, to bas nemas razloga za brigu, gle valjda nisu mogli bas sve odrstraniti savrseno kad je bio tako velik. Vidis da meni sa 6-7 mm ne znaju ni dal dirati ili ne..
    Kojeg doktora ti je preporucio za taj zahvat tvoj doc?, da proguglam mozda mogu otici kod njega po misljenje.

👱🏻‍♀️ 39 💁🏻‍♂️ 37
    Anti-Tg / Anti-TPO /IR / blagi uterus septum i Tshape
    2020. 6+3💔/ 2021. 8+2💔
    10/22 ISCI gonal 300 + ORG = 3x🥚❌
    12/22 ISCI letrozol + menopur = 3x🥚/ 1x 🐧 ❌
    6/23 Alea Fertility ➡️ISCI gonal 150 + cetrotide = 6x🥚/ 3x 🐧
    8/23 pr FET: 1x bl ❤️ beta: 11.dn 420, 13.dn 937/1. uzv 5+3 titraji, 2.uzv 6+5 otkucaji 💖 girl

Aria41
    01. Travanj 2023. 21:14

Fashionista

Ariaeto tocno tako ga i meni slucajno otkrili u toj istoj fazi, prirodni endo bio 9 mm tada, zamisli! Jos doc kaze pa nitko ti ga nikad nije ni mogao vidjeti kad bas mora biti u ovoj fazi ciklusa a mi nismo ni znali da ti endo moze tako prirodno narast i biti dobar!
    I zamisli isto kao ti, nikak ne reagiram na estrofem! Endo jedva do 8 mm i onda stagnira ili propada i to neki ruzni, ne trolinijski!
    Zao mi je da si toliko puta morala prolaziti te estrofeme, tolko ih forsaju ali mi je drago da si se napokon izborila za sebe i eto to te nagradilo hvala bogu! 💪🏻🙌🏻💖
    Moja doc odmah iz jednog puta skuzila da ja ne reagiram na estrofeme i onda je htjela probati sa gonadotropidima potaknut endo (to se rijetko radi ali treba probati bolje nego drndat stalno po istome) no dragi imao koronu, nisam smjela koristiti nikakve ljekove pa sam predlozila ajmo mi barem probati prirodni FET! Bolje nesto nego pauzirati i da napokon saznamo dal je taj moj endo tako los ili ne, ono ajmo barem imati informacije bolje nego preskocit cijeli mjesec. I tako smo se obje pozitivno iznenadile kako je lijepo endo napredovao do 10 mm predivan trolnijski i ovulacija i sve doc nije mogla vjerovati a ja sam nekako u sebi znala za ovulacije jer ja stvarno po vaginalnom iscjedku i lh trakicama navodno imam ovulaciju svaki mjesec (sad kakve je kvalitete ta ovulacija to je vec pitanje). Za endo stvarno nisam bila sigurna jer to nigdje nisam imala bas dokaza tako da nas je tako ugodno iznenadilo i slucajno dan prije FETa ona ugleda taj septum! 😫 Al situacija je bila toliko savrsena a taj zametak ne predobar, pa smo morale probati!
    Ovo sto ti sad imas 1mm to je stvaaarnooo minimalno, to bas nemas razloga za brigu, gle valjda nisu mogli bas sve odrstraniti savrseno kad je bio tako velik. Vidis da meni sa 6-7 mm ne znaju ni dal dirati ili ne..
    Kojeg doktora ti je preporucio za taj zahvat tvoj doc?, da proguglam mozda mogu otici kod njega po misljenje.

Nisam zapamtila...ali svakako ću pitati kad idem na sljedeći uzv 11.04. Ako ti nije prekrasno do tada čekati.. 

👩41g.svi nalazi uredni, 2016g. lap.septum na maternici
    🙍‍♂️42g. sve ok
    IVF Centar
    4xFet stimulirani❌️
    8x odustali od transfera tanak endo
    14.02. FET prirodni blastice, test ✅️
    beta 28.02. 501, 02.03. 1175 Uzv 06.03. ✅️ 2.uzv 13.03.💗 3.uzv 27.03. 8+4 💗 17.04. Nifty ✅️ stiže nam curica 💞 19.05. Anomaly scan ✅️

• Tikvica
    01. Travanj 2023. 21:58

Hvala vam curke svima na podrsci da ne pisem ponaosob, a procitati cu sve sutra jer danas je ludnica 🙆🏻‍♀️❤️😘

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

• Vitara
    01. Travanj 2023. 22:22

Biljche, liječila te 3 god i nije ti dala na kraju kad si ju tražila. 🤯🤯🤯🤯 Nemam riječi za te dr.
    Koji dr.ti je na kraju prepisao?
    Preporučili ste mi Repromed, čitala sam da je dr Šimunić u IVF-u dobar. Iako nemam ni volje više nastavljati ovo, a ni financijski mislim da ne bi mogli. 

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

Stela_M
    01. Travanj 2023. 22:41

NPelica žao mi je nadam se da će u ovoj situaciji proći sve što bezbolnije za tebe 🤞 a onda hrabro po svog smrzlića 🤗🥰
    Rina koji divni testići, sretno u pon ne sumnjam da beta neće razvaliti 🤭 i Mehro također sretno u pon, da te beta lijepo razveseli 🤞🤗🥰
    Žvrkljić bitno da si nadomjestila progesteron, što se tiče dodatne obrade najčešće nakon tri neuspješna postupka ili ako prije nažicaš dr 🤣🤣
    Ane neka te 4 jajčeka budu dobitna to je sve što ti treba 🤞🤗
    Vitara što se tiče dodatne obrade uz trombofiliju i kariograma još ide imunologija i  histeroskopija, meni je taj kariogram glupost stoljeća inako kod nas nema pgd analize embrija i ja osobno ne vidim smisao kariograma kao pretrage, ali to je samo moje mišljenje 🤭 a gdje si u postupku?
    Fashionista žao mi je zbog testa 😪 osim tog septuma jesi li obavila proširenu obradu?
    Sani dobro sam draga, beta je pala na velikih 3 🤣 ali sam vadila i progesteron koji je nizak čak i uz Duphaston i Cyclogest, tako da idući fet def Prolutex, uz Duphaston, Cyclogest, Fragmin i Estrofem.. malo sam na pauzi čeka me kumstvo pa želim to sve u miru obaviti,  btw kaže doco da za mene def nije prirodni fet jer je kod mene očito insuficijencija žutog tijela i ne prizvodi dovoljno progesterona, a to mi je i logično obzirom da moje divne ovulacije dođu par puta godišnje 🤷‍♀️plus to očito je da Duphaston i vaginalete nisu dovoljne pa se on nada da smo našli eventualno uzrok mojih "problema " jer od pretraga nemam više što obaviti 🙈  kako si mi ti? 🤗❤️
    Kacusha veliki 🤗🤗 za tebe i Emili ❤️
    Flo kako si? Jesu li se smanjile mučnine ❤️🤗
    MalaG kako si? 🤗❤️
    Tikvice žao mi je što je bila opet bolna aspiracija, neka bude dobar party u labu 🤗❤️
    Tinčica i moji su folikuli sporo rasli na koliko su ti mm sada?
    Puno ste pisale pa sam se pogubila sretno svima u kojoj god da ste fazi ❤️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• Vitara
    01. Travanj 2023. 22:49

Stela, u B+ sam. I ništa mi nisu predložili drugo osim kariograma. Ja sam tražila sama histeroskopiju, ali su taman tad bili u selidbi i otpilili me da ne mogu i poslije više ništa o tome. A nisam ni ja tražila jer glupo mi kad ja moram na nečemu inzistirati. A nije da im ne bih platila, da su ju napravili. Kad sam zvala druge klinike za histerosk. tražili su imam li nalaz preporuke za nju, a nisam imala. Imam dojam da su mi samo htjeli potrošiti postupke preko hzzo-a i to je to. A 1.stimulirani mi potrošila dr na VV koja je čak "izstimulirala" 1 folikul koji je "bio prazan". 😔😔

Ostali nalazi u redu.
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

• Vitara
    01. Travanj 2023. 22:52

I Stela svaka čast na svemu upamćenom i osvrtu za svaku članicu. Ja ne mogu popamtiti nikako imena. 
    Čestitam curama koje imaju lijepe vijesti. 🥳🥳

Ostali nalazi u redu.
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

Mimica91
    01. Travanj 2023. 22:53

Vidim da se piše o heparinu. Ja imam clexane injekcije 0,4 ml za koje sam dobila recept a na kraju ih nisam koristila. Poklanjam ako nekome treba 

Preko trnja do zvijezda
    Ja 91, mm 92
    Azoospermija/kriptozoospermija
    2021 postupak Turska ⛔
    Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
    FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
    29.08.2023 rodio se sin
    10/2024 postupak za drugo dijete ❌

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.