Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Loorna41
    18. Ožujak 2023. 19:32

Fashionista

NPelica

Fashionista

Lornadrzim fige da nije nista strasno, svakako pripazi na bolove ako bas bude nesto cudno i prejako onda na hitnu 🙁
    ———
    Jel netko od vas cura cuo da nakon korone muskarcima spermici budu losi pa bolje ni ne pokusavati jer nisu dobri?
    Mislim znam da nakon korone ostanu bez njih kroz odredeni period (nama je bilo nakon 3 mjeseca od korone zadnji puta i trajalo je 3 mjeseca i onda su mu se vratili) zato me zanima ovo jer sam cula od doktora ali dal je jos nekome to receno?

Ja nisam čula, ali mm je prebolio koronu, i niti mj dana nakon toga radio spermiogram, i sve ok..
    Baš prvi put čujem.

Tako i mi nakon mjesec dana spermiogram suoer ko i uvijek i za dva mjeseca isli na inseminaciju i IVF vodeni ovim rezultatim i pokazalo se da doslovno u ta oba postupka da je bilo gotovo nista spermija da nismo nista jajnih ni uspjeli oploditi. I onda nakon 2 mjeseca opet radili (to je proslo nekih 5-6 mjeseci od korone) i onda je broj spermija opet poceo rasti i sad je opet normalno. I doktori su rekli da su imali ta iskustva! Tako da ako se nekome desi da sa normalnog spermiograma desi nenadano pad znajte da su post covid simptomi (najcesce nakon 3 mj od korone krece).
    Eh al ovo sad da prva 3 mjeseca nakon korone i ti spermici ne valjaju i da ne valja s njima ostat trudna to mi novost.
    Onda mozemo opet zaboraviti ista sljedecih 6 mjeseci ak ovi prva 3 mjeseca spermici nisu dobri a ostala 3 mjeseca nakon ostane bez njih.. 😫

Šta muž ima koronu? 

👱‍♀️41 - amh 7.8
    👨‍🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
    2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

NPelica
    18. Ožujak 2023. 19:34

Loorna41

NPelica

Loorna41

NPelica

Loorna41

NPelica

Loorna41

Cure kod mene se pojavilo smeđe na ulošku. Eto vjerujem da kreće prema završetku.

Mila, odi na hitnu.. za svaki slučaj.. nemoj ništa prepustit slučaju. 💜javi.. mislim na tebe

Vjerojatno ću otići na hitnu kasnije. Sad ću malo leći i umiriti se.

Odi srce. Miruj.. svakako prati svoje tijelo 💜

Pa za sada me ništa ne boli. Zamijenila sam uložak i iscjedka nema. Možda sam se stvarno preforsirala danas. Budem vidjela kako će se stvari odvijati.

Moguće, nadam se da je to to. Pusti kuću, i spremanje.
    Bit će vremena za to 💜

Ma budala. A mama mi živi kat ispod a mene sramota pitati da mi pomogne. Mislim nije sramota već neugodno. Pa nisam nesposobna ako sam trudna. Ma budala sam baš.

Ma sve kužim,  ista sam i sama. Ali zato ja muža upragnem pa nek čisti 🤣 
    Ali danas sam prepustila dan suncu i moru.. punila baterije za naredni tjedan..  

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

Točkica 89
    18. Ožujak 2023. 19:35

Fashionata ne da sam cula nego je ziva istina da se sermiogram pokvario, barem kod mm, nakon korone par tjedana mu je spermiogram bio nikad gori (a ni inace mu nije savrsen).. i sto se tice spermica tek oni koji su nastali danas ce za tri mjeseca ici van.. zato je kod sperimograma bitno uzimati terapiju duze.. sad ne znam ako vam se pokvario spermiogram sto ce vam doktor reci ima li smila pricekati koji mjesec prije IVF-a.. sretno... 💕💕💕
    Loorna tvoj agoniji nikad kraja.. ne znam sto bih vise mislila o tome.. iskreno nista to nije kako treba biti.. nepravilna beta, niska pa ne raste, ne dupla se, tebi bi se sa 6 tjedana vec trebao vidjeti plod... sad smedarenje, pa koliko god da si nesto radila po kuci... ne znam.. iskreno zelim ti svu srecu da to izadje na dobro.. nadam se iskreno da si 1 od 100 sretnica kojima ce to izic na dobro.. uglavnom zelim ti da cim prije saznas istinu i da mozes krenut dalje pa kako god.. 💕💕💕
    Tikvica zao mi je za negativnu betu.. i razumijem te koju god odluku donijela.. 💕💕💕
    Svim ostalim curama svima želim ugodan vikend...🍀🍀🍀

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

NPelica
    18. Ožujak 2023. 19:35

Fashionista

NPelica

Fashionista

Lornadrzim fige da nije nista strasno, svakako pripazi na bolove ako bas bude nesto cudno i prejako onda na hitnu 🙁
    ———
    Jel netko od vas cura cuo da nakon korone muskarcima spermici budu losi pa bolje ni ne pokusavati jer nisu dobri?
    Mislim znam da nakon korone ostanu bez njih kroz odredeni period (nama je bilo nakon 3 mjeseca od korone zadnji puta i trajalo je 3 mjeseca i onda su mu se vratili) zato me zanima ovo jer sam cula od doktora ali dal je jos nekome to receno?

Ja nisam čula, ali mm je prebolio koronu, i niti mj dana nakon toga radio spermiogram, i sve ok..
    Baš prvi put čujem.

Tako i mi nakon mjesec dana spermiogram suoer ko i uvijek i za dva mjeseca isli na inseminaciju i IVF vodeni ovim rezultatim i pokazalo se da doslovno u ta oba postupka da je bilo gotovo nista spermija da nismo nista jajnih ni uspjeli oploditi. I onda nakon 2 mjeseca opet radili (to je proslo nekih 5-6 mjeseci od korone) i onda je broj spermija opet poceo rasti i sad je opet normalno. I doktori su rekli da su imali ta iskustva! Tako da ako se nekome desi da sa normalnog spermiograma desi nenadano pad znajte da su post covid simptomi (najcesce nakon 3 mj od korone krece).
    Eh al ovo sad da prva 3 mjeseca nakon korone i ti spermici ne valjaju i da ne valja s njima ostat trudna to mi novost.
    Onda mozemo opet zaboraviti ista sljedecih 6 mjeseci ak ovi prva 3 mjeseca spermici nisu dobri a ostala 3 mjeseca nakon ostane bez njih.. 😫

Baš prvi put čujem. Možda netko ima više saznanja. 
    Šta muž prebolio koronu sada? 

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

Fashionista
    18. Ožujak 2023. 20:03

Točkica 89

Fashionatane da sam cula nego je ziva istina da se sermiogram pokvario, barem kod mm, nakon korone par tjedana mu je spermiogram bio nikad gori (a ni inace mu nije savrsen).. i sto se tice spermica tek oni koji su nastali danas ce za tri mjeseca ici van.. zato je kod sperimograma bitno uzimati terapiju duze.. sad ne znam ako vam se pokvario spermiogram sto ce vam doktor reci ima li smila pricekati koji mjesec prije IVF-a.. sretno… 💕💕💕
    Loorna tvoj agoniji nikad kraja.. ne znam sto bih vise mislila o tome.. iskreno nista to nije kako treba biti.. nepravilna beta, niska pa ne raste, ne dupla se, tebi bi se sa 6 tjedana vec trebao vidjeti plod… sad smedarenje, pa koliko god da si nesto radila po kuci… ne znam.. iskreno zelim ti svu srecu da to izadje na dobro.. nadam se iskreno da si 1 od 100 sretnica kojima ce to izic na dobro.. uglavnom zelim ti da cim prije saznas istinu i da mozes krenut dalje pa kako god.. 💕💕💕
    Tikvica zao mi je za negativnu betu.. i razumijem te koju god odluku donijela.. 💕💕💕
    Svim ostalim curama svima želim ugodan vikend…🍀🍀🍀

Tockica e to za tri mjeseca ciklus su nama doktori rekli kada smo skuzili da su nestali i da je post covid ipak jer su mu se poslje normalno vratili kao i prije kako je sve bilo super! 
    Ja sam u petrovu njima javljala to da znaju !!! 🙈 jer su oni mislili da je on izgubio spermice od stresa!! 🤣🙈
    I uopce nas nisu poslali provjeriti izmedu inseminacije i IVFa da provjeri spermiogram i doslovno nam propalo to sve sto sam isla jer je ispalo da doslovno nemaju s cime oploditi js! 
    I ja sam upoznala par cura u petrovoj koje su govorile za neobjasnjivi pad spermica na spermiogramima.
    Da bi u drugoj klinici ovo sve shvati i oni su rekli da je moguce i da su imali slucajeve i ako je od kovida da ce se spermiogram jednostavno ponovno popraviti s vremenom. 
    E a sad ovo da ovi sad ne valjaju prva 3 mjeseca od korone to je sad novost.. 😫
    Mislim to sve ima smisla jer vidimo oako je nepoodnost jos drasticnija od kad je dosla korona, za spontane pobacaje nezz moguce..
    Lorna i NPelica da imao je sad zato smo i isli u prirodni FET! 🙈🙈 
    I sad nemam poima dal da imamo odnose, rekle su cure da se moze u prirodnom FETu ali nisam sad sigurna zbog te info a zaboravila sam to pitat dok. 
    Danas si dala stopericu! 💪🏻
    Hope mozes i mene pisati za transfer u petak! 🙌🏻

👱🏻‍♀️ 39 💁🏻‍♂️ 37
    Anti-Tg / Anti-TPO /IR / blagi uterus septum i Tshape
    2020. 6+3💔/ 2021. 8+2💔
    10/22 ISCI gonal 300 + ORG = 3x🥚❌
    12/22 ISCI letrozol + menopur = 3x🥚/ 1x 🐧 ❌
    6/23 Alea Fertility ➡️ISCI gonal 150 + cetrotide = 6x🥚/ 3x 🐧
    8/23 pr FET: 1x bl ❤️ beta: 11.dn 420, 13.dn 937/1. uzv 5+3 titraji, 2.uzv 6+5 otkucaji 💖 girl

Rina 39
    18. Ožujak 2023. 20:06

Lorna kako si🙏🏽🙈

👩39god
    👨38god
    Amh 0.37ng
    Sve drugo uredno🥰
    2021 rodena Ivf-om 👧🏼
    3mj ivf-3 blaste,1 vracena dvije❄️❄️
    3.4 beta 1420,ultrazvuk 18.4🤩

Rina 39
    18. Ožujak 2023. 20:08

Bebolina2207

Jurky32

Bebolina2207

Jurky32

Hvala svima još jednom ❤️
    Žao mi je zbog onih koji imaju loše vijesti, a vama koji imate nešto ovih dana želim svu sreću 🤞💪
    Bebolina, mjehur onako polupun, niti prazan, niti onako da ne možeš izdržati 😀 Dobit ćeš internu uputnicu s kojom možeš vaditi betu u bilo kojoj bolnici, samo da nije dom zdravlja.
    Hope, piši beta 31.3. 🤞
    Ugodan vikend cure ❤️🌞

Hvala. Kako ćeš u petak vaditi betu pa onda u ponedjeljak? Testove preskačeš? Ja planiram testove preskočiti. Navijam za lijepu betu 🤞🤞
    Kad si se počela pikati s Cetrotide koji dan i koliko si ih primila? Ja krećem danas i imam ih 4 valjda će mi to biti dosta.

Vidjet ću još za petak, tad mi je malo ludnica na poslu pa ne znam hoću li stići tada betu vaditi, možda prva ipak bude u pon. Za testove još nisam sigurna da ili ne.
    Cetrotide od sedmog do desetog dana, 4 dakle.

A onda tako i ja skoro samo što se pikam od 6. do 9. dana to je do utorka i onda vjerojatno u srijedu štoperica a u petak je rekla da bi bila punkcija to mi je 12.dc.
    Cijelu noć su me gnjavili folikuli i pregledi hoće li ih biti više ili neće. Snovi me izludili. Svakako vjerujem da će biti još koji jer je jučer bio tek 5. dc i za sada samo 2 (13 i 11) na drugom jajniku sve neki mali još bili. Pa se nadam da će do utorka i oni već narasti i da će ih biti brojčano malo više. Ako i ne samo neka se nađe ona jedna potrebna js i jedan spermij i neka se malo podruže i da nas čeka veliko veselje kroz 9 mj.

Pojavit ce se jos tako je i meni nekidan bilo 9 dan ciklusa 5 a na punkciji 7.
    A ti si jos ranije od mene na ultrazvuku.

👩39god
    👨38god
    Amh 0.37ng
    Sve drugo uredno🥰
    2021 rodena Ivf-om 👧🏼
    3mj ivf-3 blaste,1 vracena dvije❄️❄️
    3.4 beta 1420,ultrazvuk 18.4🤩

Točkica 89
    18. Ožujak 2023. 20:11

Fashionista nisam te htjela prestrasiti niti ti pametovati.. mi nisamo isli u postupak odmah nakon korone, ali smo radili spermiogram.. tek smo na IVF isli nakon vise mjeseci te se spermio popravio... Naravno uz sve moguce sto je muz pio i pridrzavao se.. al da je nakon korone odmah bio los bio je katastrofalan.. 

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

Loorna41
    18. Ožujak 2023. 20:49

Točkica 89

Fashionatane da sam cula nego je ziva istina da se sermiogram pokvario, barem kod mm, nakon korone par tjedana mu je spermiogram bio nikad gori (a ni inace mu nije savrsen).. i sto se tice spermica tek oni koji su nastali danas ce za tri mjeseca ici van.. zato je kod sperimograma bitno uzimati terapiju duze.. sad ne znam ako vam se pokvario spermiogram sto ce vam doktor reci ima li smila pricekati koji mjesec prije IVF-a.. sretno… 💕💕💕
    Loorna tvoj agoniji nikad kraja.. ne znam sto bih vise mislila o tome.. iskreno nista to nije kako treba biti.. nepravilna beta, niska pa ne raste, ne dupla se, tebi bi se sa 6 tjedana vec trebao vidjeti plod… sad smedarenje, pa koliko god da si nesto radila po kuci… ne znam.. iskreno zelim ti svu srecu da to izadje na dobro.. nadam se iskreno da si 1 od 100 sretnica kojima ce to izic na dobro.. uglavnom zelim ti da cim prije saznas istinu i da mozes krenut dalje pa kako god.. 💕💕💕

Kod mene baš neko ludilo od početka. Znam da su jako male šanse da izađe na nešto dobro. Budemo vidjeli. 
    Hvala ti mila. 🤗🤗🤗

👱‍♀️41 - amh 7.8
    1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
    14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska

Loorna41
    18. Ožujak 2023. 20:50

Fashionista

Točkica 89

Tockicae to za tri mjeseca ciklus su nama doktori rekli kada smo skuzili da su nestali i da je post covid ipak jer su mu se poslje normalno vratili kao i prije kako je sve bilo super!
    Ja sam u petrovu njima javljala to da znaju !!! 🙈 jer su oni mislili da je on izgubio spermice od stresa!! 🤣🙈
    I uopce nas nisu poslali provjeriti izmedu inseminacije i IVFa da provjeri spermiogram i doslovno nam propalo to sve sto sam isla jer je ispalo da doslovno nemaju s cime oploditi js!
    I ja sam upoznala par cura u petrovoj koje su govorile za neobjasnjivi pad spermica na spermiogramima.
    Da bi u drugoj klinici ovo sve shvati i oni su rekli da je moguce i da su imali slucajeve i ako je od kovida da ce se spermiogram jednostavno ponovno popraviti s vremenom.
    E a sad ovo da ovi sad ne valjaju prva 3 mjeseca od korone to je sad novost.. 😫
    Mislim to sve ima smisla jer vidimo oako je nepoodnost jos drasticnija od kad je dosla korona, za spontane pobacaje nezz moguce..
    Lorna i NPelica da imao je sad zato smo i isli u prirodni FET! 🙈🙈
    I sad nemam poima dal da imamo odnose, rekle su cure da se moze u prirodnom FETu ali nisam sad sigurna zbog te info a zaboravila sam to pitat dok.
    Danas si dala stopericu! 💪🏻
    Hopemozes i mene pisati za transfer u petak! 🙌🏻

Al ne mora znqčiti da će i ovaj puta nalaz biti loš. 

👱‍♀️41 - amh 7.8

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.