Muž i ja smo nekim bliskim ljudima rekli za ivf i umjesto podrške dobili smo propitivanje, komu, čemu, zašto. Sad više nikome ništa ne govorimo, ako netko pita kazemo da ćemo njima prvima javiti novosti. Svećenike isto ne doživljavam jer da oni imaju taj neki biološki poriv da imaju djecu nebi bili svećenici. Evo, meni je celibat protuprirodan. Bog ti da zdrav organ, organe, a ti ga ne koristiš, gdje je tu logika. Sam Bog je rekao plodine se i množite se i napunite zemlju. Nije spominjao iznimke. Nije rekao ajmo neki imati djecu a neki ne. Ljudska seksulanos je prekrasna i stvarno dar od Boga, pa zašto onda se neki ljudi usude odbiti Bozji dar.
Bravo, dobro si ovo napisala... Složila bih se s tobom 🥰 Nama zna dosta ljudi, mislim ne sad baš previše, al znaju... Pričam ja o tome skroz normalno, i stvarno smo od svih dobili podršku, počevši od roditelja, do šefova.. Pa čak i od svećenika koji nam je da svoj blagoslov i moli se za nas, on nas je vinča, dobri smo jako...❤️🙏🏻 A nisan mu u početku uopće tila reć jer nisan znala kako ću i što će on reć na to... Međutim pozitivno šokirana, kaže ni prvi ni zadnji, nažalost toga je sve više... 🙄🥰
🙆♀️ 33 🙆 35 (sve ok, normo)
-2015.g operirana cista(endometrioza)
- AHM 0,55,ostali hormoni✅, papa✅, brisevi✅ kariotip✅
-03/22 vađenje prvih nalaza, nakon 1,5 g pokušavanja
-06/22 prve konzultacije, Petrova
-11/22 prelazak u St, zbog zatvaranja Petrove
1.IVF kbc Split ⛔ nije došlo do transfera
2.Inseminacija (došlo do ovulacije, pa da ne propadne ciklus probali) ⛔
-10/23 dr. Šparac
*Čuda su moguća, onom koji vjeruje u njih! *
Mi smo novi i tek krecemo u MPO vode, ali mislim da ce samo par najblizih znati za to. Mozda se varam, ali imam osjecaj da sto vise ljudi zna, da ce stalno netko nesto pitati, biti puni savjeta i bojim se da bi to moglo stvoriti neki dodatni stres/pritisak.
Nisam jos uspjela tocno zapamtiti tko je u kojoj fazi, ali sretno svima koje danas nesto imate 😊
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
I jedno pitanje 😁 imam uredan nalaz papa testa od 2/23, spolne hormone od 3/23, krvnu grupu i rh faktor od 9/22 koje sam vadila prije medikamentoznog, i decko je sad u 3/23 napravio spermiogram. Vidim da traze jos briseve, nalaz za hepatitis, pa da li je bolje da to sve odradim prije termina konzultacija (u 4/23) ili oni upucuju na sve te dodatne pretrage koje su jos potrebne? Htjela bih skratiti koji korak ako se moze 😊
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
I jedno pitanje 😁 imam uredan nalaz papa testa od 2/23, spolne hormone od 3/23, krvnu grupu i rh faktor od 9/22 koje sam vadila prije medikamentoznog, i decko je sad u 3/23 napravio spermiogram. Vidim da traze jos briseve, nalaz za hepatitis, pa da li je bolje da to sve odradim prije termina konzultacija (u 4/23) ili oni upucuju na sve te dodatne pretrage koje su jos potrebne? Htjela bih skratiti koji korak ako se moze 😊
Korni mozes to odraditi i prije konzultacija- brisevi ti vrijede godinu dana a nalaz za hepatits sifilis hiv 6 mjeseci
👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
🧔🏻♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙
Sretno svima danas 💗
Što se tiče teme okoline i ivf postupka, mi očito imamo sreće kad se o tome radi. Naša okolina je jako otvorena po pitanju toga, naši roditelji, prijatelji, svi su upoznati sa terminim ivf i nitko nema loše mišljenje o tome čak i dok nisu znali da smo mi u tome, dijete je dijete, život je život, ovdje ništa nije umjetno i taj termin je zastario i trebalo bi ga prestati koristiti svakako. Kad smo krenuli u ove vode začudili smo se koliko zapravo ljudi iz nase okoline prolazi kroz isto ili su prolazili samo nikada nisu o tome pričali s nama. Tako da sam zahvalna na zdravoj okolini koja me okružuje i podržava. Čak i firma u kojoj radim, tj. svi moji šefovi, od glavnog do regionalnog znaju moju priču i u tim krugovima ima ljudi koji su dijete dobili takoder putem ivf-a tako da imam potpuno podršku i sa te strane što je isto bitno 🙏🏻🙂
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
I jedno pitanje 😁 imam uredan nalaz papa testa od 2/23, spolne hormone od 3/23, krvnu grupu i rh faktor od 9/22 koje sam vadila prije medikamentoznog, i decko je sad u 3/23 napravio spermiogram. Vidim da traze jos briseve, nalaz za hepatitis, pa da li je bolje da to sve odradim prije termina konzultacija (u 4/23) ili oni upucuju na sve te dodatne pretrage koje su jos potrebne? Htjela bih skratiti koji korak ako se moze 😊Kornimozes to odraditi i prije konzultacija- brisevi ti vrijede godinu dana a nalaz za hepatits sifilis hiv 6 mjeseci
Hvalaaaa :)
Jutro cure.
Nismo ni mi baš puno ljudi rekli za postupak. Ni ujni nisam rekla već sestrični a ona je rekla njoj pa me ujna zvala a ja se budala još sva sretna javila.
Inače su svi ostali velika potpora. I nagovarali i još prije da idemo ali se ja jednoatavno nisam osjećala spremnom.
Ni po meni nema ništa umjetno u tome i kad netko kaže umjetna mozak mi zavrije.
Želim vam svima prekrasan dan. ❤️❤️❤️❤️
👱♀️41 - amh 7.8
👨🦱43 - normo - 3 djece iz prvog braka
1 IVF - Petrova -Gonal 250-Pergoveris 250- Orgalutran 2 pikanja - Ovitrelle stoperica- 6🥚 izvadenih - 2 oplodenje - transfer blastocista - biokemiska
1/2023 javljanje za novi transfer smrzlice
2/2023 FET blastice - 28.2. Beta 44.48, - blighted ovum
14.4. - Beta+, prvi UZV - Decapetpyl+Gonal F+Menopur+Ovitrelle-7🥚-6oplođenih - 2 trodnevna vraćana - 3🐧🐧🐧 - biokemiska
Jutro cure ❤️❤️ sretno danas svima koji imaju nešto ❤️ 🤞 neka dan bude divan i bez stresa 🤗🤗
👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
🧑86.god. normo➡️OAT
pokusavamo od 04/2019
●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
02/23- ET 1 bc- BO 💔
FET 06/23 ❌️
●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.
"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."
Loorna slažem se, s druge strane niti se ja trpam u tuđe živote, ne sudim njihove odluke ako se mene ne tiču i to očekujem i od njih, zato i imam 3 frendice hahaha jer nemam živaca niti volje za tuđa propitkivanja, komentare i mišljenja, ako ih nisam tražila. Jednostavno sam takav tip, radije ću pročitati dobru knjigu i napraviti nešto za naš posao, a ovo društveno mi je većina postalo bezveze, vjerojatno prerano u životu hehehe šta ćeš
Bebolina nismo niti mi rekli nikome za sada, ja samo mami i to nisam trebala jer me počela daviti sto puta na dan s pitanjima. Nedavno je jedna frendica komentirala za drugu koja je dobila dijete preko ivf-a, da je malena sigurno zaostala u razvoju jer je došla tim putem i to mi je bilo toliko grozno da mi se uopće neda dijeliti ovakve stvari (dijete kasni s govorom, ništa strašno). Ljudi su valjda takvi danas, samo kopaju da mogu komentirati, ne znam što se desilo društvu ili je uvijek bilo tako pa nisam doživjela
👩 39 g, 2020. - missed Ab, 11 tt (prirodna tr),
AMH 3,2, kariogrami uredni,
👨 38 g, oligozoospermia,
1. 04/24 Beta+ -> 1 🐧 👉 FET 👉 B.O. 6 tt
2. 11/24 Vinogradska -> stimulirani -> 🐣 popucali prije aspiracije
3. 12/24 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
4. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 🐣 popucali prije aspiracije
5. 02/25 Vinogradska - prirodan -> 1🐣 -> X
6. Škvorc ⏳
rolica.forum@gmail.com
Loorna slažem se, s druge strane niti se ja trpam u tuđe živote, ne sudim njihove odluke ako se mene ne tiču i to očekujem i od njih, zato i imam 3 frendice hahaha jer nemam živaca niti volje za tuđa propitkivanja, komentare i mišljenja, ako ih nisam tražila. Jednostavno sam takav tip, radije ću pročitati dobru knjigu i napraviti nešto za naš posao, a ovo društveno mi je većina postalo bezveze, vjerojatno prerano u životu hehehe šta ćešBebolina nismo niti mi rekli nikome za sada, ja samo mami i to nisam trebala jer me počela daviti sto puta na dan s pitanjima. Nedavno je jedna frendica komentirala za drugu koja je dobila dijete preko ivf-a, da je malena sigurno zaostala u razvoju jer je došla tim putem i to mi je bilo toliko grozno da mi se uopće neda dijeliti ovakve stvari (dijete kasni s govorom, ništa strašno). Ljudi su valjda takvi danas, samo kopaju da mogu komentirati, ne znam što se desilo društvu ili je uvijek bilo tako pa nisam doživjela
He he, moja mpo djevojcica će još malo 4godine. Ne mogu vam opisati kako je pametna. Nikad nije pila antibiotik, a niti bila bolesna osim vodenih kozica što je dobila. Niti jedan zub joj nije pokvaren...dok od moje sestre curke 5 i 4 godine stalno po doktorima a o zubima da ne govorim. Nije bitno kako je začeto...već koje gene povuče. Moja poznanica ima blizanke isto mpo djeca 4. razred su odlični đaci sve same petice, također nikad nisu izostali iz škole više od jedan dan...sama kaže i zeza se da su izabrali najbolje i najzdravije spermije...
Naravno bez obzira kako su djeca začeta mogu biti i bolesna i zdrava. Ko da su prirodnim putem zaceta djeca sva zdrava bez ikakvih zastoja u razvoju.
Al ne zamjeram nikome jer i mene je bilo strah što kako ipak to djete se razvija vani pa ga vraćaju mami.
PBTAB danas bi trebala biti implatacija prati simptome hahahah, ja ću sutra.
Sortiraj odgovore
Najstariji