Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Luna93
    22. Siječanj 2023. 10:51

Mimizmimi

Jeste imale ili čule za ovu situaciju, a da je na kraju 6. dan bilo blastica za smrzavanje: danas je 5. dan i napisali su mi ovako: 1 zametak je u stadiju morule, 2 su u stadiju inicijalne blastice i pričekat će sutra da vide da li će biti za eventualno smrzavanje. Od druga dva jedan je stao u razvoju, a 1 je blastica koja nije dovoljno dobra za vitrifikaciju.
    P.s. nisam stigla sve čitati, jer se javljala Perjezuto?

Hej, ja sam imala slicnu situaciju. Na 5. dan sam imala jednu blastocistu koja je bila visoke kvalitete i zamrzli su je, rekli su da imaju jos 3 u ranoj fazi blastociste i da ce sacekati sutra dan. 6. dan su javili da su 2 malo slabije kvalitete, ali su dobre za smrzavanje, a ta treca se nije razvila. 

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

Mimizmimi
    22. Siječanj 2023. 10:58

Hvala Luna 🤗

🚺 86, endometrioza, AMH:2021: 18.13, 2023: 9
    Sonohsg:✅️ 🚹 83 ✅️
    9/22 biokem.
    Pokusavamo: 6/21
    Poliklinika IVF
    12/22 IUI 👎
    1/23 IVF (10 dana Gonal 200IU, 5 dana Cetrotide, Ovitrelle/Decapeptyl) ➡️ 7🥚 ➡️ 7 oplođeno ➡️ ET 2 trodnevna 👎 (nema ☃️)
    7/23 novi postupak - odgođeno, luteinska cista 5x5
    8/23 2. stimulirani - elonva 150 + gonal 75 / gonal 150+cetrotide / ovitrelle+decapeptyl-8 folikula 1🥚➡️ET 3dnevni

• Tikvica
    22. Siječanj 2023. 11:13

Perjezuto nadam se da si ok i da je ipak proslo sve dobro, javi se kad budes mogla 🙏

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

Točkica 89
    22. Siječanj 2023. 11:26

Drage cure hvala na odgovoru.. i ja sam zadovoljna s dr. L.. dosta je određen i brz.. s biologicom sam pricala 2 puta i nekako mi je bila neodređena.. uvijek prica neodređeno i o mogucnosti zaceca u postotcima.. kao npr. sad za zadnj ET da je 65% da cu zatrudniti.. a nisam.. samo me je to zanimalo je li kod koga određenija.. meni je cjelokupni dojam dobar osim par stvari koje bi mogli poboljsati.. atmosfera mi je tamo prirodna i ne osjecam se lose kad sam tamo.. meni je dosta bitno da to brzo prodje i sto su uvijek tu kad ih trebas i sestra i dr. L.. o njima samo sve najbolje.. 💕💕💕

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

• Tikvica
    22. Siječanj 2023. 11:41

Točkica 89

Drage cure hvala na odgovoru.. i ja sam zadovoljna s dr. L.. dosta je određen i brz.. s biologicom sam pricala 2 puta i nekako mi je bila neodređena.. uvijek prica neodređeno i o mogucnosti zaceca u postotcima.. kao npr. sad za zadnj ET da je 65% da cu zatrudniti.. a nisam.. samo me je to zanimalo je li kod koga određenija.. meni je cjelokupni dojam dobar osim par stvari koje bi mogli poboljsati.. atmosfera mi je tamo prirodna i ne osjecam se lose kad sam tamo.. meni je dosta bitno da to brzo prodje i sto su uvijek tu kad ih trebas i sestra i dr. L.. o njima samo sve najbolje.. 💕💕💕

Da stvarno su predivni i dr L. i Marija i Joza i podrska i kaj god treba, nemas sto rec❤️

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

bejbe2018
    22. Siječanj 2023. 12:21

Lemon

bejbe2018

Lemon

Točkica nakon izgubljene prve trudnoće (isto ind.porod u 17tt) smo radili kariogram i ja sam nositelj balansirane translokacije. Na genetskom savjetovanju su nam rekli da imamo velike šanse prirodno i tako su još dvije trudnoće završile u 9tt gdje je stalo srce. Nakon svega toga smo se odlučili za Belgiju i sad je već 6 godina prošlo od prve trudnoće. Vrijeme ide, ja sam u predmenopauzi sa 33 godine, ali sretna što smo to iskopali i imali hrabrosti otići 😊

Mi imamo sličan problem,ali nama nisu rekli (ni genetičar ni ginekolog)da imamo velike šanse prirodno,nego kao ako slučajno uspije. Tko vam je to točno rekao ako ti nije problem napisat i u kojem smislu su velike šanse.
    A kod mene nema blastocisti, nikako ih dobit, stane razvoj , pa nam je to problem jer nam trebaju za PGD analizu.

Kao velike šanse da ipak bude uredna trudnoća, jer beba može biti skroz bez translokacije ili imati balansiranu kao i ja i biti zdrava. Bili smo na Rebru, ali ne mogu se sjetiti kako se zvala doktorica, znam da mi nije nešto previše pomogla niti znala objasniti. Puno sam bolje komunicirala oko pretraga na plodu sa dr.Stipoljev sa Sv.Duha.
    Mi smo s obzirom na moj nizak AMH imali i dosta jajnih stanica, jednom 5, a drugi put 6, ali nisu bile dobre kvalitete pa samo dva embrija, ali taj loš materijal im je pomogao da dođu do uspješne analize, tako su oni nama objasnili.

Ok,hvala.
    Nama su rekli sve opcije i kao nikada ne znaš kako će biti na kraju.
    Nama je  uvijek bila loša kvaliteta i prestanak razvoja,u svim postupcima dosad.

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

bejbe2018
    22. Siječanj 2023. 12:24

Lemon

Hope2022 ❣️💫✨

Lemon

Točkica nakon izgubljene prve trudnoće (isto ind.porod u 17tt) smo radili kariogram i ja sam nositelj balansirane translokacije. Na genetskom savjetovanju su nam rekli da imamo velike šanse prirodno i tako su još dvije trudnoće završile u 9tt gdje je stalo srce. Nakon svega toga smo se odlučili za Belgiju i sad je već 6 godina prošlo od prve trudnoće. Vrijeme ide, ja sam u predmenopauzi sa 33 godine, ali sretna što smo to iskopali i imali hrabrosti otići 😊
    Lemon, da li su ti translokaciji i tu mutaciju nasli na klasicnom kariogramu? Pitam jer sam i ja imala inducirani porod, samo u 19 TT, isto zbog razvojne anomalije mozga (holoprozencefalija), a nakon toga 2 misseda i biokemijsku. S tim da su i amnio i Panorama bili dobri. Kariogrami su nam oboje uredni. Vise razlicitih doktora, ukljucujuci geneticarku, mi je reklo da razvojna anomalija i missed ab nisu povezani, vec da je to samo splet okolnosti, ali stalno razmisljam da li je nesto ostalo neotkriveno.
    Cestitam ti na trudnoci ❤️🍀

Translokaciju da, tata mi ima istu, a mama uredan kariogram i nije imala ni jedan spontani. Brat još nije išao provjeriti ima li i on.
    I kod mene je bila holoprozencef i kod prve i četvrte trudnoće. Nakon četvrte smo napravili analize I na plodu i plodnoj vodi i tu u RH je bilo sve uredno. Onda smo slali krv u Ameriku na Invitae panel i tamo je pronađena ta mutacija gena, kod mene i na tom plodu. Isto smo slali i muzevu krv i od mojih roditelja i oni nemaju ništa takvog. To je onda za Belgiju značilo da je kod mene prve takva mutacija koja se prenosi, a može i ne mora utjecati na ishod. Dva embrija koja smo dobili nisu imali mutaciju.
    **
    Jeste nakon spontanih slali materijal na analizu? Ja samo nakon prvog puta nisam jer nisam znala da to mogu, druga trudnoća analiza je pokazala zdravi plod, a kod treće bio je i Dawn i još jedan sindrom.

Znaci da si imala 4 trudnoće,a sad je peta pa je uredno?
    Ako sam dobro popratila?

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535

bejbe2018
    22. Siječanj 2023. 12:27

Tikvica

Vjeverica, i meni izgleda tamnija 😃
    A ovo, evo ne znam, dr. kaze sve je moguce, reko pa kak su nestale, kaze nema ih, samo 2 vidim jednu na lijevom i jednu na desnom jajniku. Naravno to se moze jos promjeniti, nekad se na samoj punkciji pojavi jos folikula, tak mi je bilo zadnji put. Kao 4 i onda na punkciji veli oho ipak imamo 5. Ne znam jesu mozda negdje gdje ne vidi, evo pojma nemam. Mozda netko od cura ima neko objasnjenje…makar dr meni uvijek veli to Danijela nikad ne znas…
    Taj dio mi nije jasan, ali toliko me usokirao da nisam previse niti ispitivala, jer sam bila na rubu placa.
    I ace idem hladne glave uvijek, ne ocekujem previse pa sve sto bude je super, a sad kak je i on bio iznenadjen od prvod dana kao super imamo 7, tako sam i ja poletila i sad pljus…ali dobro, kaj je tu je 🤷🏻‍♀️

Ajoj,nadam se da će bit dobitke.
    🤰

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535

bejbe2018
    22. Siječanj 2023. 12:31

Razumna

Točkica 89

Cure koje ste kod dr. L da li biologica baš pohvali dobre embrije ili govori globalno? Vidjela sam da je Lalaland odmah kad je vratila embrij dobila informaciju da je embrij super i da je 100% trudna i stvarno je trudna? Cisto me zanima kakva su iskustva s biologicom kod dr. L.. ima li ona kod ovih cura koje ostanu trudne takva izjasnjenja ili?

Draga, iskreno, meni je razgovor sa biologicom Lanom Krile kod dr L bio jedan od najgorih razgovora u životu. Tj 2 puta sam sa njom pričala i prvi put sam bila ljuta ko ris. Znači došla sam super volje na fet, u novoj haljini, puna nade i optimizma a ona me je uništila. Doslovno mi je rekla da nema garancije za ništa i da žene misle da je svaki embrij dijete ali da se za moje godine (tad 35g) iz 4 embrija rodi 0 do 2 djeteta, neki se dobiti nulu a neki 2. Doslovno mi je to rekla. Komentirala je da je 1 embrij dobar a drugi lošiji ali da on ima potencijala.
    Kod nje nikad ne znaš to će ti reći. Rijetko je dobre volje i većinom autusticna. Ako netko ima nešto protiv ovoga što sam napisala, napominjem da sam je pošteno platila i sa obzirom na to sa punim pravom imam kritizirati njen rad. Za mene posao nije sam "mućkanje" embrija nego kad mi netko u stvarno teškom stanju kaže da "embriji počnu crkavati četvrti dan" 👎 taj put me je rasplakala. Treći put sam odbila sa njom razgovarati. Uzela sam račun i otišla.

Znaš što mislim da su oni orijentirani samo na svoj posao i da se distanciraju i nemaju baš izražen emocionalni dio.
    Pa zato nema ni empatije.
    A stvarno ti je to grubo prenijela.
    ❣️

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535

Vjeverica81
    22. Siječanj 2023. 14:12

Mimizmimi

Jeste imale ili čule za ovu situaciju, a da je na kraju 6. dan bilo blastica za smrzavanje: danas je 5. dan i napisali su mi ovako: 1 zametak je u stadiju morule, 2 su u stadiju inicijalne blastice i pričekat će sutra da vide da li će biti za eventualno smrzavanje. Od druga dva jedan je stao u razvoju, a 1 je blastica koja nije dovoljno dobra za vitrifikaciju.
    P.s. nisam stigla sve čitati, jer se javljala Perjezuto?

Ja sam na 5 dan imala tri blastice, 1 veliku dobre kvalitete nju su mi vratili, a za ove dvije koje su isto bile blastice ali malo manje od ove prve su ostavili još jedan dan pa će odlučiti dali će ih smrznuti,, tek nakon dva tjedna ću dobiti pismo dali i koliko imam smrznutih,, još uvijek ništa ne znam 🙏🙄

👰42, 🤵51,amh0.25
    3×prirodna vanmatericna, oba jajovoda i jedan jajnik ✂️
    2mj.2022 - 4j.s samo jedna došla do trećeg dana, beta 0
    5mj.-2j.s. Samo jedan 8st,beta 0
    8mj-6j.s.,5 se oplodilo,, treći dan vraćen jedan 8st,,beta 0.. Ostao 🐧
    Fet 9.11,, beta 21.11-6dpt➕, 12dptB-199💖, mis.car.u 6tj 💔
    1mj.2023-stim.,,6jaj.st.sve se oplodile, tri došle do 5 dana, - beta 0
    4mj'23-zadnji pokušaj - 1.5 transfer 1blast
    11.05 beta 170,🥰5dpt➕, 19.05beta1260, 25.05 UZV5+6, beta 1900😔, spont. U 7tj 😔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.