Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mala 1
    21. Siječanj 2023. 20:05

Točkica 89

Rokas jesu ti onda ostali drugi smrzlici od tih 7? I ako jesu sto planiras s njima?

Od tih 7 blastica jedna je rođena beba. Imala sam 2 slamke sa po 3 blastice. Jedna slamka vraćena 2018 godine i ništa, druga 2019... Jedna beba. 

5ICSI - sin
    10/19 3 FET 2blastociste - 1beta 209, 2beta 625, 3beta 1877

• Tikvica
    21. Siječanj 2023. 20:33

Lucky 🙏🏼👶🏼

Vjeverice booome i meni se to cini tamnije 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    Tikvice a jebemu, ja se nadam da su se folikuli samo sakrili i da ce ipak biti vise od 2 🤞🏻🤞🏻🍀🍀

A nemam pojma vise kaj da mislim, nema druge nego cekat i nadat se barem ove dvije budu ok.
    Samo eto, kak smo krenuli sa 7 dr je bio bas bas optimistican (s obzirom da ides kod njega, znas kak inace reagira) i ponijelo me skroz pa samzato danas dozivjela sok, ali sutra to vec bude bolje 💪🏻

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

lalaland1991
    21. Siječanj 2023. 21:42

J_Lo

lalaland1991

E cure, jedna laganija tema 😄 zadnjih 10ak dana me jako svrbi koza, onak napadne me svako malo neki drugi dio, a dost cesto trbuh i bokovi. Vidim da je koza suha, osipa nema. Cime se vi mazete?
    Naravno radi neplodnosti sam prestala koristiti kemiju, mazem se samo onime sto bih i pojela, konkretno kokosovim uljem. Al ocito to sad nije dovoljno. Imate neku ideju?
    Jel to mozda od estrofema i cyclogesta?

Ako te baš jako svrbi, ne bi bilo loše provjeriti jetrene enzime, jesi spominjala to doktoru? Čisto da se isključi kolestaza. Ja se mažem hladno prešanim bademovim uljem po trbuhu i svuda di bi mogle izaći strije, a tijelo tu i tamo namažem hidratantnom nekom kremom.
    .
    PandaJoš sam u komadu, ali tijelo se polako priprema za porod, to osjetim.. Javim se 😘
    Panda, Lucky, Razumna, Flowerson, Stelić, Kachusa, Sani, Duplapanda, MalaG, Tikvica, ❤️🤞🤞🤞Vjeverice keep us posted 🤞🤞
    Eva čestiam ❤️
    Ana kako si?
    Pupice 🤞🤞🤞da se prime bebice.
    Perzejutokakomsi ti? Nadam se da neće biti većij komplilacija 😘
    Rain kako ste vas dvije?
    😘I 🤞 svima u postupku, svim pupicama i svima koji čekaju FET.
    Razumna 7kg je odličan rezultat 💪💪💪

Hej, jesam, i dala mi je uputnicu za jetrene. Ici cu u pon.
    Kad me zasvrbi, svrbi ko komarac, al prestane nakon nekog vremena.
    Cudno mi je kaj me bas najvise svrbi trbuh i bokovi.
    Ok al jos netko je napisao da je to trudnicki simptom, pa valjda je onda to i normalno.

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

Tinker 🌸
    21. Siječanj 2023. 22:04

Lemon

Hope2022 ❣️💫✨

Lemon

Točkica nakon izgubljene prve trudnoće (isto ind.porod u 17tt) smo radili kariogram i ja sam nositelj balansirane translokacije. Na genetskom savjetovanju su nam rekli da imamo velike šanse prirodno i tako su još dvije trudnoće završile u 9tt gdje je stalo srce. Nakon svega toga smo se odlučili za Belgiju i sad je već 6 godina prošlo od prve trudnoće. Vrijeme ide, ja sam u predmenopauzi sa 33 godine, ali sretna što smo to iskopali i imali hrabrosti otići 😊
    Lemon, da li su ti translokaciji i tu mutaciju nasli na klasicnom kariogramu? Pitam jer sam i ja imala inducirani porod, samo u 19 TT, isto zbog razvojne anomalije mozga (holoprozencefalija), a nakon toga 2 misseda i biokemijsku. S tim da su i amnio i Panorama bili dobri. Kariogrami su nam oboje uredni. Vise razlicitih doktora, ukljucujuci geneticarku, mi je reklo da razvojna anomalija i missed ab nisu povezani, vec da je to samo splet okolnosti, ali stalno razmisljam da li je nesto ostalo neotkriveno.
    Cestitam ti na trudnoci ❤️🍀

Translokaciju da, tata mi ima istu, a mama uredan kariogram i nije imala ni jedan spontani. Brat još nije išao provjeriti ima li i on.
    I kod mene je bila holoprozencef i kod prve i četvrte trudnoće. Nakon četvrte smo napravili analize I na plodu i plodnoj vodi i tu u RH je bilo sve uredno. Onda smo slali krv u Ameriku na Invitae panel i tamo je pronađena ta mutacija gena, kod mene i na tom plodu. Isto smo slali i muzevu krv i od mojih roditelja i oni nemaju ništa takvog. To je onda za Belgiju značilo da je kod mene prve takva mutacija koja se prenosi, a može i ne mora utjecati na ishod. Dva embrija koja smo dobili nisu imali mutaciju.
    **
    Jeste nakon spontanih slali materijal na analizu? Ja samo nakon prvog puta nisam jer nisam znala da to mogu, druga trudnoća analiza je pokazala zdravi plod, a kod treće bio je i Dawn i još jedan sindrom.

Hvala ti. Zao mi je da si to morala proci, ali dobro je da znate na cemu ste i da bebica stize ❤️. 
    Samo kod induciranog je plod isao na analizu, ali tu u HR u sklopu klasicne obrade, nismo slali na genetiku. To mi je zao, ali nismo znali tada za mogucnosti. Sa spontanima nisam isla na kiretazu pa nismo ni mogli slati na analizu. S tim da imamo zdravo dijete od 8g pa su dr smatrali da je druga trudnoca s holoprozencefalijom izolirani slucaj. Mozes mi molim te reci vise info o Invitae panelu? 

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

Točkica 89
    21. Siječanj 2023. 22:14

Cure koje ste kod dr. L da li biologica baš pohvali dobre embrije ili govori globalno? Vidjela sam da je Lalaland odmah kad je vratila embrij dobila informaciju da je embrij super i da je 100% trudna i stvarno je trudna? Cisto me zanima kakva su iskustva s biologicom kod dr. L.. ima li ona kod ovih cura koje ostanu trudne takva izjasnjenja ili? 

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

Razumna
    21. Siječanj 2023. 22:20

Lucky 🙏🏼👶🏼

Tikvica

Lucky 🙏🏼👶🏼

Vjeverice booome i meni se to cini tamnije 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    Tikvice a jebemu, ja se nadam da su se folikuli samo sakrili i da ce ipak biti vise od 2 🤞🏻🤞🏻🍀🍀

A nemam pojma vise kaj da mislim, nema druge nego cekat i nadat se barem ove dvije budu ok.
    Samo eto, kak smo krenuli sa 7 dr je bio bas bas optimistican (s obzirom da ides kod njega, znas kak inace reagira) i ponijelo me skroz pa samzato danas dozivjela sok, ali sutra to vec bude bolje 💪🏻

Joj nema mi goreg nego kad dugo gleda i suti i napravi onu svoju facu, odmah znam da nije kako je zamislio, dovoljno da ga pogledam, ne mora nista govorit 😅 nista strpljivo cekamo s tobom i nadamo se najboljem 🤗🍀 kad ides opet na uzv?

Baš sam si večeras razmišljala kako ću u novi postupak bez dr L. Polagala sam veliku nadu i vjeru u njega, stvarno sam ga doživljavala kao spasitelja.
    Uopće ne mogu zamisliti kako će mi biti sa novom doktoricom. Hoće li biti tulava? Nesigurna? Hoćemo li dobiti barem 2 blastice. 
    Lucky jel ti nekad razmišljaš koliko ćeš max djece dobiti iz ovog postupka?
    Ja se sjećam svog prvog postupka i kako sam mislila da ću imati šestero djece i bas sam im se svima veselila. Sad se nadam jednom ili ako baš bude puno srece blizancima. Neopisivo bi željela blizance 💙🙏💙

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

• lala.land
    21. Siječanj 2023. 22:26

Angeleyes

lala.land

Panda.

lala.land

Pozdrav uskoro krećemo u drugi ivf.. tražim ovdje po forumu preporuke za vitamine za poboljšanje spermiograma mm je do sada koristio proxeed ali bez poboljšanja. Gledala sam fertil up pa da probamo s njim imate li kakvih preporuka. Hvala unaprijed

Ja sam baš dobila preporuku za ProsperM i nekoliko je cura bilo zadovoljno s tim pa probajte. 🤗

Hvala na odgovoru vidim da si u Splitskom KBC na ivf kakvo je tvoje iskustvo jesi zadovoljna s pristupom doktora i ostalim

Imaš čaj za spermiogram od onog čovjeka iz Vranjica pa probajte i to, nije skupo i vrijedi probati. Pola onih preparata po ljekarnama su papilova.
    Mi smo isto bili u KBC Split, mom mužu ništa iz ljekarne nije pomagalo pa smo s 1% pokretnih išli u postupak i dobili zdravog dječaka. Tako da samo naprijed, u KBC su ti odlični doktori i jedino je problem šta ti se nitko neće ful posvetiti jer je puno parova. Ali bez obzira na sve, rade jako dobro. Sretno ❤️

Hvala vam ❤️ svakako cu se raspitat za čaj 

💫 I zato svoju zvizdu slidin,za njon san uteka samo nju san vidi ❤️

Razumna
    21. Siječanj 2023. 22:33

Točkica 89

Cure koje ste kod dr. L da li biologica baš pohvali dobre embrije ili govori globalno? Vidjela sam da je Lalaland odmah kad je vratila embrij dobila informaciju da je embrij super i da je 100% trudna i stvarno je trudna? Cisto me zanima kakva su iskustva s biologicom kod dr. L.. ima li ona kod ovih cura koje ostanu trudne takva izjasnjenja ili?

Draga, iskreno, meni je razgovor sa biologicom Lanom Krile kod dr L bio jedan od najgorih razgovora u životu. Tj 2 puta sam sa njom pričala i prvi put sam bila ljuta ko ris. Znači došla sam super volje na fet, u novoj haljini, puna nade i optimizma a ona me je uništila. Doslovno mi je rekla da nema garancije za ništa i da žene misle da je svaki embrij dijete ali da se za moje godine (tad 35g)  iz 4 embrija rodi 0 do 2 djeteta, neki se dobiti nulu a neki 2. Doslovno mi je to rekla. Komentirala je da je 1 embrij dobar a drugi lošiji ali da on ima potencijala.
    Kod nje nikad ne znaš to će ti reći. Rijetko je dobre volje i većinom autusticna. Ako netko ima nešto protiv ovoga što sam napisala, napominjem da sam je pošteno platila i sa obzirom na to sa punim pravom imam kritizirati njen rad. Za mene posao nije sam "mućkanje" embrija nego kad mi netko u stvarno teškom stanju kaže da "embriji počnu crkavati četvrti dan" 👎 taj put me je rasplakala. Treći put sam odbila sa njom razgovarati. Uzela sam račun i otišla. 

2/22 FET 2xmorula👎

Žvrkljić
    21. Siječanj 2023. 22:42

Kod mene jucer bio FET, biologica kaze da je blastocista lijepo izgledala, tako je rekla i prosli  put pa nista, ali evo vidjeti cemo🤞
    Beta za 14 dana 🙏
    Bas sam ovaj put nekako smirenija i manje na sve mislim, prosli put su me hormoni satrali.
    Jeli se neka od cura od Utrogestana osjećala naduto? Zadnjih par dana se bas osjecam naduto i stalno cujem crijeva kako rade 😂

🙋‍♀️/27g - MTHFR homozigot
    🙋‍♂️/28g- oligoozospermia
    11/22-u postupku KBC Split
    7🥚- 5 blastoicista-
    1 ET- 4 🐧- ❌
    FET-1🐧-biokemijska ❌
    FET 2🐧- ❌
    FET 3 🐧- ❌
    FET 4🐧-❌
    Novi postupak Poliklinika IVF ZG 🙏🏻

Razumna
    21. Siječanj 2023. 22:54

Lucky 🙏🏼👶🏼

Točkica 89

Meni npr nikad nije objasnila sta su mi aspirirali, sta se desavalo i kakve embrije imam, i antipaticna mi je bas jako i ne volim ju😅 na transfer kad sam zadnji put dosla mi je rekla to sto mi vracamo embrije ne znaci da ce se primit. Ja onak ok hvala, to mi sad bas treba, you go girl 🖕🏻

Fuj i booooooo za nju. To joj je valjda geslo. To što ih vraćamo ne znači da će se primiti. Ja se ponekad ponekad pitam jel nam stvarno vrate embrije. Mi osim trudnoće nemamo nikakav dokaz da su nam nešto vratili, to je baš veliko povjerenje 

2/22 FET 2xmorula👎

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.