Jeste imale ili čule za ovu situaciju, a da je na kraju 6. dan bilo blastica za smrzavanje: danas je 5. dan i napisali su mi ovako: 1 zametak je u stadiju morule, 2 su u stadiju inicijalne blastice i pričekat će sutra da vide da li će biti za eventualno smrzavanje. Od druga dva jedan je stao u razvoju, a 1 je blastica koja nije dovoljno dobra za vitrifikaciju.
P.s. nisam stigla sve čitati, jer se javljala Perjezuto?
Ja sam na 5 dan imala tri blastice, 1 veliku dobre kvalitete nju su mi vratili, a za ove dvije koje su isto bile blastice ali malo manje od ove prve su ostavili još jedan dan pa će odlučiti dali će ih smrznuti,, tek nakon dva tjedna ću dobiti pismo dali i koliko imam smrznutih,, još uvijek ništa ne znam 🙏🙄
Ajme koje mučenje da 2 tjedna ne znaš, bar bi meni bilo 🫤
Nadam se da je ova vraćen dobitna 😊🤗🤞🤞
🚺 86, endometrioza, AMH:2021: 18.13, 2023: 9
Sonohsg:✅️ 🚹 83 ✅️
9/22 biokem.
Pokusavamo: 6/21
Poliklinika IVF
12/22 IUI 👎
1/23 IVF (10 dana Gonal 200IU, 5 dana Cetrotide, Ovitrelle/Decapeptyl) ➡️ 7🥚 ➡️ 7 oplođeno ➡️ ET 2 trodnevna 👎 (nema ☃️)
7/23 novi postupak - odgođeno, luteinska cista 5x5
8/23 2. stimulirani - elonva 150 + gonal 75 / gonal 150+cetrotide / ovitrelle+decapeptyl-8 folikula 1🥚➡️ET 3dnevni
Drage cure hvala na odgovoru.. i ja sam zadovoljna s dr. L.. dosta je određen i brz.. s biologicom sam pricala 2 puta i nekako mi je bila neodređena.. uvijek prica neodređeno i o mogucnosti zaceca u postotcima.. kao npr. sad za zadnj ET da je 65% da cu zatrudniti.. a nisam.. samo me je to zanimalo je li kod koga određenija.. meni je cjelokupni dojam dobar osim par stvari koje bi mogli poboljsati.. atmosfera mi je tamo prirodna i ne osjecam se lose kad sam tamo.. meni je dosta bitno da to brzo prodje i sto su uvijek tu kad ih trebas i sestra i dr. L.. o njima samo sve najbolje.. 💕💕💕
Da stvarno su predivni i dr L. i Marija i Joza i podrska i kaj god treba, nemas sto rec❤️
Potpuno se slazem, meni su odlicni i osjecam se bas ugodno kad dodem tamo 🤗
Meni je isto kod njih atmosfera super. Više kafić nego poliklinika ali ja sam tamo došla sa nadom da ću dobiti dijete a ne tri promašene trudnoće. Nije mi bilo ok kad mi je dr L rekao da je on svoj dio posla odradio jer sam ostala trudna. Također nije mi ok ne mijenjanje terapije. Svi dobijemo isti lijek i na isti način nas liječi. Nije mi ok kad u zadnjoj trudnoći mi je moj ginekolog rekao da izvadim progesteron koji je bio jako nizak a dr L je samo na to rekao da prestanem vaditi progesteron. Nije mi ok da dok sam ja na stolu sa nogama u zraku on mome muzu govori da ništa od ove trudnoće ali sljedeći put će on promijeniti terapiju. Uvest će heparin iako sam mu donjela nalaze da nemam probleme sa tim. Ukupan dojam : sve sa brda-zdola.
Ali opet mojoj prijateljici je on najbolji dr i to je najbolja klinika jer je nakon serije neuspjeha i spontanih u Petrovoj i Beti + kod dr L iz prvog pokušaja dobila dva zdrava sina
12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮💨, 🥶🥶🥶
7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶
Razumna naravno da je svacije iskustvo drugacije.. a pogotova iz tvog kuta gledista gdje nisi dobila po sto si dosla te iz kuta tvoje prijateljice koja je dobila po sto je dosla..
Naravno da svaka od nas moze otici dalje i pronaci svoje rjesenje drugdje ako se osjeca nezadovoljno.. promjene su nekada najbolji dio zivota.. i drzimo ti svi 🤞 da dodjes do svog cilja..
Mene je samo zanimalo ima li biologica konkretnija objasnjenja za embrije.. jer vidim da tu cure pricaju o ocjenama za embrije, a ona meni pak to nije nikada rekla.. 🤷 samo me zanimalo je li ona meni ne govori kakvi su jer su banana malci ili stvarno nikom ne govori kad su sjajni / odnosno banana malci.. samo me je to zanimalo.. 😊
👩 1989., anovulacija, AMH 47,9
👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia
1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
Vinogradska
1. 6/21 IUI, ❌
2. 10/21 prirodni ICSI ❌
dr. L
3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
ostala 🐧🐧🙏🙏
Što se tiče embrija i kvalitete
Npr u Betaplus poliklinici se na otpusnom pismu dobije slika bastociste i ocjena bastociste prema europskom standardu.
Preko trnja do zvijezda
Ja 91, mm 92
Azoospermija/kriptozoospermija
2021 postupak Turska ⛔
Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
29.08.2023 rodio se sin
10/2024 postupak za drugo dijete ❌
Što se tiče embrija i kvalitete
Npr u Betaplus poliklinici se na otpusnom pismu dobije slika bastociste i ocjena bastociste prema europskom standardu.
Eto to kod dr L nema. Nema slike. Nema ocjene.
Kad sam ja krenula u IVF krenula je i korona i kaže meni moja prijateljica : nemoj gubiti vrijeme na pokušaje preko hzzo rađe plati i uštedi si vrijeme. Normalno da sam slušala ženu sa brdo godina u IVF koja je kod dr L od prvog pokušaja dobila dva prekrasna sina.
2/22 FET 2xmorula👎
Maslacak Julia je beba za pozeljet spava jede sve po ps u.Nemam nikakvih problema s njom nadam se da ce tako i ostat 🤞❤️hvala ti na lijepim zeljama i ja tebi zelim jos jednu bebicu uskoro🙏❤️
Mala G da plan sam osmislila samo da se jos glatko realizira.Brine me kad cu na red doc uopce jer je VV primio puno pacijentica iz druge bolnice.No ne bunim se nek imaju priorotet oni koji jos nisu uspjeli🙏
👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
20.07.2013 🧒🏻Leon
VV '21 4🐧
1/ET 09.2021 B➖
FET 11.2021 B➖(biokemijska)
23.09.2022.👧🏼Julia
25.09.2023 👧🏼 Kali
❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ
Ženice drage koja god ima nešto sutra sretno.. 💕💕💕
👩 1989., anovulacija, AMH 47,9
👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia
1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
Vinogradska
1. 6/21 IUI, ❌
2. 10/21 prirodni ICSI ❌
dr. L
3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
ostala 🐧🐧🙏🙏
Ja čitam i ne vjerujem kako je moguće da u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi higijena bude upitna 🙈 A posebice u ginokološkoj i to privatnoj gdje ljudi ostavljaju novce i novce🙈
To nisam doživjela ni kod socijalnog ginekologa u kvartovskom domu zdravlja, štovise ambulanta izgleda top, od urednosti i cistoce. Ne mjenjanje terapije, nemogucnost anestezije, predugo čekanje i nedokumentiranje cijelog procesa mi zvuci totalno nevjerovatno. Zanima me koji su razlozi da ostajete kod dr L, cure koje idete kod njega? Stvarno ne mislim nista loše nego me stvarno zanima što vas drži da ostajete tamo? Mora biti neki faktor s obzirom da jako puno ljudi ide baš kod njega? Ja kad sam odlučila otici na prve konzultacije , dr L su mi najviše predlagali🤷🏻♀️
👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
🧔🏻♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙
Ja čitam i ne vjerujem kako je moguće da u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi higijena bude upitna 🙈 A posebice u ginokološkoj i to privatnoj gdje ljudi ostavljaju novce i novce🙈
To nisam doživjela ni kod socijalnog ginekologa u kvartovskom domu zdravlja, štovise ambulanta izgleda top, od urednosti i cistoce. Ne mjenjanje terapije, nemogucnost anestezije, predugo čekanje i nedokumentiranje cijelog procesa mi zvuci totalno nevjerovatno. Zanima me koji su razlozi da ostajete kod dr L, cure koje idete kod njega? Stvarno ne mislim nista loše nego me stvarno zanima što vas drži da ostajete tamo? Mora biti neki faktor s obzirom da jako puno ljudi ide baš kod njega? Ja kad sam odlučila otici na prve konzultacije , dr L su mi najviše predlagali🤷🏻♀️
Kao što sam rekla prvi put na preporuku.
A drugi put zbog lijenosti jer me nije tražio da ponavljam nalaze (radila sam stresan posao i nisam imala vremena ni živaca moliti poslodavca da izostajem sa posla) i samo sam otisla na drugi postupak u nadi da će taj biti dobitan.
Realno je da svaka žena ima svojih 15min da bi sve išlo glatko - referiram se na ogromne gužve i čekanje ali onda bi dr morao raditi do 15h a ne zbrisati oko 12-13h. Jednostavno bi se morao bolje organizirati. A tu su i žene koje ne znaju osnove biologije ili su u osnovnu školu išle prije 30g pa im dr mora objašnjavati osnove reprodukcije. I mislim da kod nas fali tih klinika. A i dr je simpatičan i većini žena pomogne.... Realno ne znam koliko će još dugo raditi jer sad ima preko 60g i u jednom trenutku kad mu se počnu ruke tresti neće više moći raditi punkcije... Zadnji put sam primijetila da je "dobio starački hod" znate ono kad se stariji ljudi malo ukoce pa hodaju malo kao pingvini. Ne kažem da je star ko Šimunic jer je on fakat deda-deda ali je ostario i još mu je nedavno ugrađen stend i bas mi se čini da je dosta propao u zadnje 2g.
2/22 FET 2xmorula👎
Sve su ovo individualna mišljenja. Ja osobno nisam imala nikakvu zamjerku, osim nekorištenja anestezije. Što se tiče higijene, nikad ali baš nikad nisam vidjela išta prljavo, il nedaj Bože krvavo. A što se tiče terapija, kad bi pričala sa ženama u čekaoni, bilo je onih koje su imale istu terapiju kao i ja, ali te su imale i iste probleme kao i ja, a ostale su imale sasvim drugačiju terapiju. Stvar je u tome što sve mi kada postanemo frustrirane i ogorčene jer ne uspjevamo ostvariti ili zadržati trudnoću, počnemo sve preispitivati, i smetaju nas i najmanji detalji. Ja sam svoj proces započela u Petrovoj, i u godinu i pol nisam uspjela ostvariti niti jedan postupak, i sad jednostavno ne volim Petrovu i necete od mene nista dobroga cuti o njoj, a s druge strane, ima žena koje su uspjele tamo ostvariti zdravu trudnoću i imaju samo riječi hvale.
Ja- '89, Hashimoto, Endometrioza L. jajnik (nestala) , PCOS
Muž-'88, 👍
Ivf centar Lučinger
1. AIH pretvoren u IVF, 4 js, 1 oplođena, ET 21.4.2022., beta ❌️
2. Stimulirani IVF (Gonal F 150, Cetrotide) - 12 js, 8 oplođenih i zamrznutih
FET 11.7.2022 - vracena 2 trodnevna 🤞 1. beta 14dnt (25.7.) 657; 2. beta 16dnt (27.7) 1403, 1.uzv (5+1 tt) 2 gestacijske vrecice, 2. uzv (6+4 tt) ❤❤ Panorama ✅️, stižu 🙋♀️ i 🙋 Anomaly scan ✅️
Moje najveće ljubavi su stigle 03/23 👨👩👧👦
Sortiraj odgovore
Najstariji