Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Stela_M
    05. Siječanj 2023. 13:50

Luna93

Sani88 🙏🍀🤰💕

Lalalandodlična beta 🤞
    Domleon Julia je prekrasna 😍🤗
    Luna93antralni folikuli se ne mogu stvoriti/ pojaviti ako ih nema na UZV-u, dakle imaš ih koliko imaš u tom ciklusu ( uz pretpostavku da dr ima dobar UZV i da ih je dobro pobrojao na pocetku ciklusa), stimulacijom ako je dobro pogođena se samo svi mogu aktivirati i sadržavati potencijalne js, ali konačan broj ćeš znati tek na aspiraciji. Jel uz gonal piješ i femaru?
    Suncicaantralci se broje na početku ciklusa, dok još traje krvarenje, dakle 2-5dc.
    Maslačakizgleda da je to bilo nešto jako ozbiljno sa malenom, žao mi je, tu smo ako se poželiš izjadati, držite se 🤗❤️
    Stelaja izgleda tebe pratim u stopu 😁, meni je danas 38dc 🫣 a M ni na vidiku. Znači prvi put u životu da mi toliko kasni, ciklusi su mi inače 30-32, u zadnje vrijeme na 30 dana, ne znam što se sad pošemerilo 🤷‍♀️. Trebala sam dobiti 28.12 po kalendaru, ali smo dan prije otišli na put, pa jel moguće da mi je promjena klime, hrane utjecala na ciklus, pod stresom nisam? Danas ću se javiti ginu, ne znam koliko mora kasniti M da bi dobila nekakvu terapiju, duphastone? Inače sam trebala krajem siječnja s M u postupak, a sad primaju pacijente od 15.01 tako da ako ne dobijem do tad tek u veljači nekad idem..

Pa ni meni nije bilo jasno, ta njena recenica da ce se njih jos pojaviti me je zbunila. Pitacu u subotu detaljnije, jer sam imala osjecaj da im se zuri. Hocu da mi se vise posvete, to cu im i naglasiti iduci put. Da, koristim i Femaru uz Gonal. Femaru pijem dva puta dnevno. Sta mislis o mojoj terapiju? Da li je neko imao slicno iskustvo?

Iskreno ja još nisam čula za tu kombinaciju lijekova ali možda je netko od cura to uzimao koliko se sjećam femara je isti klinac kao Klomifen i Letrozol ili sam ja nešto pobrkala? 🤷‍♀️
    Dobro ti je Sani rekla ne možeš ti sada od 8 antralnih folikula dobiti 20 folikula to su gluposti ne znam gdje si u postupku ali ako si preko Hzzo-a morat ćeš se naviknuti da ti se dr ne može posvetiti 1000% niti je to moguće previše je parova/ žena koji se bore sa neplodnosti i jednostavno su doktori zatrpani nažalost mi smo njima samo broj i s tim se moramo pomiriti..

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Luna93
    05. Siječanj 2023. 14:01

Stela_M

Luna93

Sani88 🙏🍀🤰💕

Lalalandodlična beta 🤞
    Domleon Julia je prekrasna 😍🤗
    Luna93antralni folikuli se ne mogu stvoriti/ pojaviti ako ih nema na UZV-u, dakle imaš ih koliko imaš u tom ciklusu ( uz pretpostavku da dr ima dobar UZV i da ih je dobro pobrojao na pocetku ciklusa), stimulacijom ako je dobro pogođena se samo svi mogu aktivirati i sadržavati potencijalne js, ali konačan broj ćeš znati tek na aspiraciji. Jel uz gonal piješ i femaru?
    Suncicaantralci se broje na početku ciklusa, dok još traje krvarenje, dakle 2-5dc.
    Maslačakizgleda da je to bilo nešto jako ozbiljno sa malenom, žao mi je, tu smo ako se poželiš izjadati, držite se 🤗❤️
    Stelaja izgleda tebe pratim u stopu 😁, meni je danas 38dc 🫣 a M ni na vidiku. Znači prvi put u životu da mi toliko kasni, ciklusi su mi inače 30-32, u zadnje vrijeme na 30 dana, ne znam što se sad pošemerilo 🤷‍♀️. Trebala sam dobiti 28.12 po kalendaru, ali smo dan prije otišli na put, pa jel moguće da mi je promjena klime, hrane utjecala na ciklus, pod stresom nisam? Danas ću se javiti ginu, ne znam koliko mora kasniti M da bi dobila nekakvu terapiju, duphastone? Inače sam trebala krajem siječnja s M u postupak, a sad primaju pacijente od 15.01 tako da ako ne dobijem do tad tek u veljači nekad idem..

Pa ni meni nije bilo jasno, ta njena recenica da ce se njih jos pojaviti me je zbunila. Pitacu u subotu detaljnije, jer sam imala osjecaj da im se zuri. Hocu da mi se vise posvete, to cu im i naglasiti iduci put. Da, koristim i Femaru uz Gonal. Femaru pijem dva puta dnevno. Sta mislis o mojoj terapiju? Da li je neko imao slicno iskustvo?

Iskreno ja još nisam čula za tu kombinaciju lijekova ali možda je netko od cura to uzimao koliko se sjećam femara je isti klinac kao Klomifen i Letrozol ili sam ja nešto pobrkala? 🤷‍♀️
    Dobro ti je Sani rekla ne možeš ti sada od 8 antralnih folikula dobiti 20 folikula to su gluposti ne znam gdje si u postupku ali ako si preko Hzzo-a morat ćeš se naviknuti da ti se dr ne može posvetiti 1000% niti je to moguće previše je parova/ žena koji se bore sa neplodnosti i jednostavno su doktori zatrpani nažalost mi smo njima samo broj i s tim se moramo pomiriti..

U pitanju je privatna klinika van Hrvatske. 
    Ne znam da li je Femara isto sto i Klomifen. U sustini ja i malo znam. 🤣

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

MalaG
    05. Siječanj 2023. 14:24

Luna93

U pitanju je privatna klinika van Hrvatske.
    Ne znam da li je Femara isto sto i Klomifen. U sustini ja i malo znam. 🤣

Femara je Letrozol po sastavu, ali se koristi u istu svrhu kao i Klomifen. 🙂

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

Točkica 89
    05. Siječanj 2023. 14:33

Stela M TSH 2,9 mIU/L (int. 0,35-2,94), LH 5,1IU/L (int. fol. faza 2,4-12,6), FSH 4,6 IU/I (int. fol. faza 3,5-12,5), estradiol 173 pmol/L (int. fol. faza do 854), testosteron1,4 nmol/L (int. do 1,7), testosteron slobodni 1,3 % (int. 0,7 do 2,2), SHBG 56 nmol/L (int. 32 do 128), DHEA-S 7,00 umol/L (int. 2,68-9,23), AMH 47,9 pmol/L (int. 4,1-58) - 4. dan ciklusa
    I famozni progesteron 1,0 nmol/L - 23. dan ciklusa
    Moji hormoni ludi.. 🤦

👩 1989., anovulacija, AMH 47,9

👨 1986., asthenozoo -> normo -> oligoasthenozoo / spermia

1 godina pokusavanja prije IVF, 1,5 godine u IVF
    Vinogradska

1. 6/21 IUI, ❌

2. 10/21 prirodni ICSI ❌
    dr. L
    3. 12/21 stimulirani ICSI, ET ❌, ostala 2 🐧
    3/22 prirodni FET 2 🐧, missed ab u 8tt ❌
    4. 11/22 stimulirani IVF, ET ❌ ostala 4 🐧
    2/23 stimulirani FET 2 🐧❌
    ostala 🐧🐧🙏🙏

anii208
    05. Siječanj 2023. 14:36

DarkIvy

vjerojatno glupo pitanje.. rečeno mi je da dođem u petrovu na folikulometrije na određene dane ciklusa, imam uputnicu. no kako se sada baš naručuiti na točan dan? Treba ih nazvati ili?

DarkIvy za folikometriju u petrovoj se ne moras narucivati. Treba ti samo uputnica i dodjes taj dan kad ti ne vec dr.rekao/rekla da dodjes, u 7 sati ujutro i predas upitnicu na salter, kazes da si za folikometriju kod tog i tog dr i prozovu te. 

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Perjezuto
    05. Siječanj 2023. 14:46

Stela_M

Lucky držim fige da uskoro dođe 🤗🤞❤️
    Sani ja sam ga pila godinama za izazivanje m i pila sam ga po 10 dana e sad možda se može i manje ali mislim da je i u uputama neka brojka oko 10 dana možda se može i tipa 7 dana ali dok dođe m opet je to desetak dana tako da se nadam da će doći kuja i da te više ne zaj 🤞😁🤗❤️
    Perjezuto nisam baš shvatila gdje joj nisu vratili 7 embrija i kako je moglo svih 7 propasti ali pusti to ne sjedne svaki dr nama jednako, a i dns hvala Bogu ima puno opcija koliko me sjećanje služi svi ti postupci vani dosta koštaju tako da uvijek možeš platiti i kod nas i otići u najbolju kliniku… kada krećeš sa postupkom?

Stela_M ne znam kako je sve to bilo da je na kraju sve propalo..nadam se da cu ja biti vece srece, nazalost zivim u Becu te nemam vise cak ni smjestaj u Zagrebu tako da mi Zg nije opcija.
    Poliklinika Pronatal u Ceskoj mi je alternativa ako ovdje ne budemo zadovoljni..
    Krecem u postupak cim dobijem mengu pa pikanje nakon 3 dana itd...
    Ovo mi je prvi postupak tako da cemo vidjeti kako cu proci :)

🙎‍♂️39 👸30
    👸maca royal, omega3,6,9; vitamin D 20 000 2×tjedno, mulitivitamin sa probiotikom
    Moji hormoni super.
    09.01.22: Bemafola 150 I.E/0,25ml 7× Ganirelix Astro 0,25mg/0,5ml 3×
    Prednisolon Nycomed 5mg
    18.01 Aspiracija
    Dijagnoza OAT Sindrom Terapija za🙍‍♂️ProfertilMan,Tribulis,crna maca,omega
    Klinika Wunschbaby dr.Feichtinger 1130 Wien
    Dr.Michale Feichtinger

DarkIvy
    05. Siječanj 2023. 14:50

anii208

DarkIvy

vjerojatno glupo pitanje.. rečeno mi je da dođem u petrovu na folikulometrije na određene dane ciklusa, imam uputnicu. no kako se sada baš naručuiti na točan dan? Treba ih nazvati ili?
    DarkIvy za folikometriju u petrovoj se ne moras narucivati. Treba ti samo uputnica i dodjes taj dan kad ti ne vec dr.rekao/rekla da dodjes, u 7 sati ujutro i predas upitnicu na salter, kazes da si za folikometriju kod tog i tog dr i prozovu te.

hvala!:)

11/2023. curica

Stela_M
    05. Siječanj 2023. 14:55

Točkice jel piješ Euthyrox? Ne bi bilo loše da ti je tsh niži obzirom da od stimulacije i lijekova on voli malo poluditi, većinom liječnici vole da je ispod 2,5 jer on moze smetati za začeće 😁 lh ti je veći od fsh (klasični pcos) i zbog toga ti ne dolazi do pucanja folikula nego oni prerastu u ciste (tako je i meni bilo dok sam imala inverziju) ali  se to sve stimulacijom iznivelira odn naštima,  po meni si trebala raditi OGGT i inzulin čisto da se isključi inzulinska ali nažalost dns to ginekolozi sve nekako olako shvaćaju, evo meni je Glucophage i naravno prehrana plus fizička aktivnost pomoglo za tu inverziju ali su moji androgeni u banani 🤣.. za progesteron je logično da je nizak jer nemaš ovulaciju 😏 ali sve u svemu osim te inverzije nisu ti loši nalazi 😁
    Perjezuto Česka vam može biti najbolji izbor, ako ste u mogućnosti, ali vidjeti ćeš kako će proći ovaj prvi postupak, držim 🤞🤞
    Lucky nisam bila sigurna jel između 7 i 10 dana ja sam ga pila ono od tipa 17 dc 10 dana da mi izazove mengu a kada mi ja jako kasnila opet sam po 10 dana uzimala ali znam da je neka brojka između 7 i 10 dana 🤣🤣

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

lalaland1991
    05. Siječanj 2023. 14:55

Cure, poklanjam ako kome treba kutiju Diclac duo 75 (za bolove), Polygynax (dobila za lijecenje candide prije 3 mj al se ipak odlucila za homeopatiju), i Probalans lady.
    Takoder, ostalo mi je ovulacijskih trakica i testova za trudnocu.

09/23 stigla naša ljubav ❤️
    07/24 FET x
    09/24 FET x
    11/24 Stimulacija, ET 15.11.+smrzlić

Perjezuto
    05. Siječanj 2023. 15:01

MalaG

Saninadam se da je to znak da stiže!🤞🍀 Evo, i meni lagano krenuli grčevi, nadam se da ću danas prokrvarit.😂
    Perjezutonadam se da će i tebi stići ubrzo!🤞🍀
    Stela dobro te služi sjećanje. Postupci vani su jako skupi. Muž i ja smo u Irskoj i postupak je između 5 i 6000€, jedini plus je što za lijekove platiš max 80€ mjesečno. Ali opet izađe jeftinije ovdje. 🙄

Stela
    Draga Stela,
    Ja sam cula sve najbolje o poliklinici New Life u Sarajevu, te o Pronatalu iz Ceske. Cula sam da se u Novom Sadu otvorila odlicna klinika pa mozete malo googlati.
    Ja sam trenutno u Becu kod dr.Feichtingera u Baby Wunsch klinici...pisat cu o cijelom iskustvu kad zavrsim ovaj prvi pokusaj😊

🙎‍♂️39 👸30
    👸maca royal, omega3,6,9; vitamin D 20 000 2×tjedno, mulitivitamin sa probiotikom
    Moji hormoni super.
    09.01.22: Bemafola 150 I.E/0,25ml 7× Ganirelix Astro 0,25mg/0,5ml 3×
    Prednisolon Nycomed 5mg
    18.01 Aspiracija
    Dijagnoza OAT Sindrom Terapija za🙍‍♂️ProfertilMan,Tribulis,crna maca,omega
    Klinika Wunschbaby dr.Feichtinger 1130 Wien
    Dr.Michale Feichtinger

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.