Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Stela_M
    04. Siječanj 2023. 20:44

Luna93

Opet ja. 🤣
    Juce su mi rekli da imam 8 folikula. Ja sam pitala da li je to ok, oni su rekli da jeste. Sestrica mi je na moje ponovno pitanje odgovorila da ce se sa ovom terapijom jos vise njih “pojaviti” i naravno da ovo sto i ja znam da ce se oni razvijati.
    Sad citam da je od 7- 10 antralnih folikula- diskretno manji broj. Ocekuje se diskretno manji ovarijalni odgovor i umjereno manje sanse za uspjeh.
    Totalno sam zbunjena, ne znam sta da mislim.

[table][tr][td][/td]
    [/tr]
    [/table]

Ne znači ako netko ima 20 jajčeka da od toga ima koristi žene koje imaju puno jajnih stanica najčešće imaju lošiju kvalitetu i ne budu u konačnici embriji baš kvalitetni kao možda kod žene koja ima manje jajnih stanica.. sve je to individualno, a imati između 7 i 10 folikula nije uopće loše bitno je da se sve jajne stanice oplode I da se kasnije lijepo razviju kako bi mogla imati kojeg smrzlića. Ništa u ovoj cijeloj priči ne garantira uspjeh niti više niti manje jajnih stanica to su gluposti  jednostavno potrebno je malo sreće, dobitan ciklus, receptivan endometrij i da se mrva čvrsto ukopa... moj ti je savjet da ne čitaš previše članaka jer ćeš naći svakakvih gluposti, nemoj se već unaprijed stresirati dan po dan... najbolje ćeš znati koliko je folikula kada obaviš uzv i kada to budeš pratila svakih 2 dana 🤭😁🤗

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Luna93
    04. Siječanj 2023. 20:50

Stela_M

Luna93

Opet ja. 🤣
    Juce su mi rekli da imam 8 folikula. Ja sam pitala da li je to ok, oni su rekli da jeste. Sestrica mi je na moje ponovno pitanje odgovorila da ce se sa ovom terapijom jos vise njih “pojaviti” i naravno da ovo sto i ja znam da ce se oni razvijati.
    Sad citam da je od 7- 10 antralnih folikula- diskretno manji broj. Ocekuje se diskretno manji ovarijalni odgovor i umjereno manje sanse za uspjeh.

[table][tr][td][/td]
    [/tr]
    [/table]

Ne znači ako netko ima 20 jajčeka da od toga ima koristi žene koje imaju puno jajnih stanica najčešće imaju lošiju kvalitetu i ne budu u konačnici embriji baš kvalitetni kao možda kod žene koja ima manje jajnih stanica.. sve je to individualno, a imati između 7 i 10 folikula nije uopće loše bitno je da se sve jajne stanice oplode I da se kasnije lijepo razviju kako bi mogla imati kojeg smrzlića. Ništa u ovoj cijeloj priči ne garantira uspjeh niti više niti manje jajnih stanica to su gluposti jednostavno potrebno je malo sreće, dobitan ciklus, receptivan endometrij i da se mrva čvrsto ukopa… moj ti je savjet da ne čitaš previše članaka jer ćeš naći svakakvih gluposti, nemoj se već unaprijed stresirati dan po dan… najbolje ćeš znati koliko je folikula kada obaviš uzv i kada to budeš pratila svakih 2 dana 🤭😁🤗

Juce mi je receno da ih imam 8, i da se to navodno moze povecati. Upravu si, necu se stresirati. Cijeli dan sam bila u poslu, mrtva sam umorna ali cim sam aplicirala pen, onda su krenule misli. I zato sam krenula sa istrazivanjem. 🤣
    Nadam se da se sutra necu javiti sa nekom slicnom fiks idejom. 😂😆
    Hvala ti na odgovoru. 😘

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

Mimica91
    04. Siječanj 2023. 20:52

Rainbow ja sam kod dr Bračun u B+ i super mi je.
    Znam da je normalno za 5+4 da se još ne čuje srce, samo me zbunilo ovo nazire se srčana radnja, jer mi nije jasno kako se nazire ili je ima ili je nema 🤔🤷

Preko trnja do zvijezda
    Ja 91, mm 92
    Azoospermija/kriptozoospermija
    2021 postupak Turska ⛔
    Betaplus 10/2022 postupak, 9 js, 5 oplođeno, transfer 2 embrija ❌
    FET 1 🐧 12/22 imamo ❤️
    29.08.2023 rodio se sin
    10/2024 postupak za drugo dijete ❌

Stela_M
    04. Siječanj 2023. 21:04

Luna93

Stela_M

Luna93

Opet ja. 🤣

[table][tr][td][/td]
    [/tr]
    [/table]

Ne znači ako netko ima 20 jajčeka da od toga ima koristi žene koje imaju puno jajnih stanica najčešće imaju lošiju kvalitetu i ne budu u konačnici embriji baš kvalitetni kao možda kod žene koja ima manje jajnih stanica.. sve je to individualno, a imati između 7 i 10 folikula nije uopće loše bitno je da se sve jajne stanice oplode I da se kasnije lijepo razviju kako bi mogla imati kojeg smrzlića. Ništa u ovoj cijeloj priči ne garantira uspjeh niti više niti manje jajnih stanica to su gluposti jednostavno potrebno je malo sreće, dobitan ciklus, receptivan endometrij i da se mrva čvrsto ukopa… moj ti je savjet da ne čitaš previše članaka jer ćeš naći svakakvih gluposti, nemoj se već unaprijed stresirati dan po dan… najbolje ćeš znati koliko je folikula kada obaviš uzv i kada to budeš pratila svakih 2 dana 🤭😁🤗

Juce mi je receno da ih imam 8, i da se to navodno moze povecati. Upravu si, necu se stresirati. Cijeli dan sam bila u poslu, mrtva sam umorna ali cim sam aplicirala pen, onda su krenule misli. I zato sam krenula sa istrazivanjem. 🤣
    Nadam se da se sutra necu javiti sa nekom slicnom fiks idejom. 😂😆
    Hvala ti na odgovoru. 😘

Hahha ma svi smo imali fiksi ideje svaka od nas je čitala i istraživala, ali ako već i čitaš onda se ipak treba oslanjati na stučnu literaturu i znanstvene radove 😁 nije svaki ciklus isti odn nećeš u svakom ciklusu imali isti broj antralnih folikula neki dr vole pratiti par ciklusa, neki krenu odmah opet je i to individualno svaki dr ima svoj pristup no stres kako bi se reklo 🤗🤭

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• makud92
    04. Siječanj 2023. 23:06

Loorna41

makud92

Pozdrav, stigla mi je menstruacija sada kasno popodone, pa me zanima kakva je sada situacija sa Petrovom? Da li im se koja cura javila sada ovih dana za FET? Javila sam im se mailom kao sto su mi i rekli u 11 mj, vjerojatno ce mi sutra odgovoriti…

Ja sam ih zvala jučer tj poslala mail pa su one mene zvale. Ugl. trebali bi početi sa tranaferima za nekih 10-15 dana. Ja se ponovno javljam 30.1. na dogovor. Inače će se raditi transferi na Vuk Vrhovcu a sve oatalo u Petrovoj.

Znaci i dalje se zapravo nista konkretno ne zna? Ne razumijem, 30.1. im se javljate da vam kazu da li cete ici u veljaci na FET ili ipak nekad kasnije?
    Loorna41

❤️: ciklusi 30-60dana, L. ovarij naznačen PCOM, DG- sterilitas primaria. AMH 55.5. 💉: gonal 150, orgalutran, decapeptyl
    6 mj.'22: aspiracija 12 oocita, odgoden ET, kriopohrana 3 blastociste 5.dan na 2 nosaca.
    FET '22. odgoden za '23. zbog renovacije Petrove.
    💙:Normozoospermia
    2 mj.'23: estrofem, endometrij se stanjuje
    5 i 6 mj.'23: estrofem, endometrij se stanjuje
    7 mj.'23: letrozol, 1 j.s. test ➖️
    8 mj.'23: dg histero ➡️🔝
    Jesen '23.: FET ?¿

Suncicaa
    04. Siječanj 2023. 23:09

Cure, moram napraviti uzv i zbroj antralnih folikula..koji dan ciklusa bi najbolje bilo ići na uzv?

👩43, endo, AMH 2,7 pmol/L, 39, oat
    KBCSM 1.ivf 9/21 ❌
    10/21 prc, ovulirala, 5/22 prc, ovulirala
    2. ivf 6/22 3🥚, freeze all, FET 2🐧 7/22❌
    FET🐧10/22❌
    Sv Duh 2/23, pergoveris, gonal, negativna aspiracija
    3/23 prc, femara, 3🥚, ET 2 dvodnevna❌
    4/23 prc, nije bila dobra stanica
    Repromed/Hilarus
    9/23 pergoveris, gonal, 2🥚 ET morule❌
    11/23 pergoveris, gonal, 5🥚, ET 2 morule, beta 12dnt 54, 14dnt 35
    5/24 7🥚, 2 bc❄️
    1/25 fet beta 11dnt 257, 13dnt 376, 15 dnt 776, missed ab, 8 tt 💔

Suncicaa
    05. Siječanj 2023. 08:47

Sani88 🙏🍀🤰💕

Lalalandodlična beta 🤞
    Domleon Julia je prekrasna 😍🤗
    Luna93antralni folikuli se ne mogu stvoriti/ pojaviti ako ih nema na UZV-u, dakle imaš ih koliko imaš u tom ciklusu ( uz pretpostavku da dr ima dobar UZV i da ih je dobro pobrojao na pocetku ciklusa), stimulacijom ako je dobro pogođena se samo svi mogu aktivirati i sadržavati potencijalne js, ali konačan broj ćeš znati tek na aspiraciji. Jel uz gonal piješ i femaru?
    Suncicaantralci se broje na početku ciklusa, dok još traje krvarenje, dakle 2-5dc.
    Maslačakizgleda da je to bilo nešto jako ozbiljno sa malenom, žao mi je, tu smo ako se poželiš izjadati, držite se 🤗❤️
    Stelaja izgleda tebe pratim u stopu 😁, meni je danas 38dc 🫣 a M ni na vidiku. Znači prvi put u životu da mi toliko kasni, ciklusi su mi inače 30-32, u zadnje vrijeme na 30 dana, ne znam što se sad pošemerilo 🤷‍♀️. Trebala sam dobiti 28.12 po kalendaru, ali smo dan prije otišli na put, pa jel moguće da mi je promjena klime, hrane utjecala na ciklus, pod stresom nisam? Danas ću se javiti ginu, ne znam koliko mora kasniti M da bi dobila nekakvu terapiju, duphastone? Inače sam trebala krajem siječnja s M u postupak, a sad primaju pacijente od 15.01 tako da ako ne dobijem do tad tek u veljači nekad idem..

Hvala Sani, nadam se da će ti M doći i da nećeš morat odgađat postupak

👩43, endo, AMH 2,7 pmol/L, 39, oat
    KBCSM 1.ivf 9/21 ❌
    10/21 prc, ovulirala, 5/22 prc, ovulirala
    2. ivf 6/22 3🥚, freeze all, FET 2🐧 7/22❌
    FET🐧10/22❌
    Sv Duh 2/23, pergoveris, gonal, negativna aspiracija
    3/23 prc, femara, 3🥚, ET 2 dvodnevna❌
    4/23 prc, nije bila dobra stanica
    Repromed/Hilarus
    9/23 pergoveris, gonal, 2🥚 ET morule❌
    11/23 pergoveris, gonal, 5🥚, ET 2 morule, beta 12dnt 54, 14dnt 35
    5/24 7🥚, 2 bc❄️
    1/25 fet beta 11dnt 257, 13dnt 376, 15 dnt 776, missed ab, 8 tt 💔

ma2013 👣
    05. Siječanj 2023. 08:58

Stela_M

Luna nisi davež sve smo to prošle zato smo ovdje 😁 uvijek je taj prvi postupak nešto novo ako što trebaš samo pitaj😍
    Jlo vidim ti si spremna još malo i Korina je sa vama😁🙈 ja sam dobro vratila sam se svojoj prehrani i vježbanju (sve me boli 🤣🤣) a histero nažalost nisam mogla, s ovom mengom, dogovoriti jer je dr na go, moram zvati poslije 10.1… tako da se moj fet pomiče 🤷‍♀️ ako me prime s idućom mengom onda će mi, ako sve bude ok, fet biti u 3 mj… ali naviknuli smo svi ovdje da moramo biti strpljivi i čekati nekada svemir ima drugačiji plan😁🤗❤️
    Razumna žao mi je što ti se to sve odužilo i što te još i menga zaj 😖 javi nam svakako što dr kaže 🤗😍
    Lucky, Roxy kada vi cure krećete? 🤭❤️
    Flowerson kako si? 🤗❤️
    Kacusha kako si? Jel vam sada vrijeme ful ispunjeno s tom malom ljepoticom? 🤗❤️
    Sani kako si ti? Još si na pauzi 🤭🤗❤️
    Rein kako ste mi ti i bucka Sofija 😁❤️
    Medenko kako si? Ti još sitno brojiš? ❤️
    Lelloo gdje si nestala? Kakva je situacija? 🤗❤️
    MalaG kada je uzv? Jel krećeš uskoro? 😁🤭❤️
    Tikvice nisi nam se dugo javila kako si? ❤️
    Avocado, Inna, Petra, Ribić, Aries, Sunny, Miša Ivy, Ma, Hani kako ste cure? Kako su bebice? ❤️
    Cotton jel prošla gripa? 🤞❤️
    Pandice 🐼 i Dupla Panda kako ste cure? ❤️
    Monolena kakva je situacija, je si još u bolnici jel sve ok? 🤗😍

Stela_M, dobro smo. Hvala na pitanju. ☺️ Moja beba je super, nesmem se požaliti. Odmorim se i ja i ona 🙈 
    Baš sam došla malo pročitati novosti i vidim da punooooo ima novih cura. 
    Navijamo moja cura i ja za sve Vas, a ja Vam se svima malo aktivnije pridružim kad se odlučimo za novi postupak. Do tad puseee od mene i moje male kosjenke ☺️😘😘

Rainbow, zagorko, još malo i čudo je s tobom ☺️❣️ nadam se da je sve u redu ☺️❤️

🧒🏻 - 32-azoospermia👩🏻‍💼-30 - IR
    TESE (Rebro) -zamrznuto 10 🧒🏻
    1. TESE-ICSI Petrova 05/2021 (Rekovelle, Orgalutran, Ovitrelle) 4 blaste
    ET - 2 blastociste - biokemijska ❌
    FET->01/2022, 2 blastociste, prirodni postupak, princeza 🥰

Cotton
    05. Siječanj 2023. 09:39

StellaM ma dokt se bojala da nije amh visi od 56 zapravo. Jer je kao bila losija reakcija na rekovelle, ona je bas ono po skolski isla samnom jer se bojala hipera, a ocito mi to stvarno nije dovoljno. Zadnji put je gledala po toj rekovelle tablici za kolko bi mogla povecat dozu sljedeci put i sugeriralo joj je 25% ili 50%. Pa je rekla da bi za 25 dizala, ali za 50 nikako. Da se previse boji hipera. Zato me slala vadit amh jer je rekla ako bude negdje isti onda bi mjenjala terapiju, kolko sam skuzila u gonal. A ako bude visi onda bi ostala pri rekovelle, ali s visom dozom. 
    Sad sam bas dobila novi nalaz i amh je sad 52,68. Tako da vidjet cu s njom u utorak. 
    Hvala na savjetima. ❤️❤️❤️🥰
    I ja sam definitivno odlucila malo vise ispitat u utorak i da prilagodimo terapiju jer ocito meni treba malo veca doza da se sve pokrene . Kao po toj dozi sam trebala dobit cca 10 js, a bilo 3js, znaci fkt premala doza za mene 😅😅
    MalaG drzimo fige datigne cim prije i da mozes zapoceti postupaaak ❣️

MalaG
    05. Siječanj 2023. 11:07

Lucky hvala ti draga.🥰🤭 Jesi ti u iščekivanju idućeg FETa?
    Loorna žao mi je da su takva gamadi i da vas toliko zaje.😩🤯 Držim fige da FET bude uspješan!🤞🍀🥰
    Flowerson hvala ti!🥰 Sretno i tebi u idućem FETu i da to bude to!🤞🍀🥰 Bitno da si se makla od sveg i da tebi to paše! I naravno da si se oporavila i spremna za nove pobjede!
    DomLeon Julia je preslatka, med medeni!😍😍 Hvala ti na tvojoj podršci i utjehi koju nam svima daješ 🥰❤️
    Rain hvala ti, draga! Uvijek imaš informacije - zlatna si! I meni se nekako čini da bi prije to bilo, ali svakako ću pričati sa dr.B prilikom idućeg UZVa i provjeriti. 😉 Sretno i tebi sa završnim i slatkim pripremama.🤭🥰❤️
    Maslačak žao mi je da je mrvica u bolnici toliko dugo.😔 Nadam se da je sada bolje i da će ubrzo doma.❤️❤️
    Monolena nadam se da ćeš biti bolje! Drago mi je da ideš doma, odmaraj i miruj!🥰🥰
    Stela ali opet znaš zašto to radiš i koji je cilj tako da sam sigurna da i to olakšava.🤭🤗
    Cotton bitno da ste se oporavili i da vam je sad bolje. Nadam se da će dobiti ugovor čim prije pa da brzo krenete u novi postupak. 🤞🍀 Vjerujem da će se na kraju sve dobro posložiti!🤗🥰 I naravno, pitaj sve jer znaš i sama da ponekad samo šute ako mi ne pitamo. 🙄 Hvala ti puno, i ja se nadam da će stići ubrzo jer jedva čekam krenuti sa pikanjem. 😅😂
    Sani i ja sam u iščekivanju M, kao i ti. Isto pretpostavljam da moguće kasni zbog tih promjena, ali se nadam da ćemo ju obje ubrzo dočekati.😅🤞🍀

Ukoliko treba nekoj od vas Myo-inositol, imam 2 bočice ovog proizvođača https://www.fairhavenhealth.com/myo-inositol. Rok je 11/2023, ali ga ja ne koristim pa prosljeđujem kome treba!🥰 (Lokacija - Zagreb)

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.