Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anemona
    21. Siječanj 2022. 18:07

Lilla, Callista i Barby, dobrodošle, sretno i što prije otišle na temu trudnoće 🍀😀
    Barby, moja prijateljica je imala miom unutar maternice, rekli su joj da je bolje ne dirati ga. Rodila je zdravu djevojčicu ali joj je doktorica rekla da je beba čudo jer se smjestila na suprotnu stranu od mioma. Ja sam imala 3 polipa nakon stimulacije, pa mi je doktorica rekla da moram na histeroskopiju da ne ometaju trudnoću. Sve je ok prošlo, nadam se da će i za tebe pronaći odgovarajuće rješenje 😉

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

Monkica24 🍀
    21. Siječanj 2022. 18:10

⭐ Miss_Ivy ⭐

Btw cure trudnice, ja bi se sexala, a ne usudim se! Gin je rekla možda bolje ne zbog utrića, a vidim da neke meću utriće i do 30tt. Kolko dugo nismo, ne bi dugo ni trajalo 🙈 jel se usudila koja?

🙋‍♀️ dvaput Doktor je dao zeleno svjetlo, a i utrići se mogu stavljati do čini mi se 36 tt, toliko ne bum čekala... Ali da je bilo nešto i nije jer sam bila malo preplašena da ne smrdamo nešto nije to ''ta'' opuštenost kao inače, ono oprez na stotu

ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
    14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
    06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
    02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
    04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
    13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.

Aries85🐏
    21. Siječanj 2022. 18:11

Callista,slazem se sa napisanim,zob,jecam ,pir,i sve druge koje su kontaminirane.. radi se o tome da koliko sam skuzila svoju dr.stanice koje napadaju nasu stitnjacu kod Hashimota cesto “pobrkaju”odnosno zamjene mjesto napada,jer su spiteli stitnjace i crijeva gradjene od slicnih stanica i onda cesto te dvije bolesti dodju u “paketu”hashi i celijaklija… iako je ova druga puno gora i zahtjeva potpuno izbacivanje glutena makar i u tragovima a kod Hashija je bitno da ga donekle izbacis i stavis bolest u remisiju jer on se hrani glutenom  i na taj nacin hranis svoju bolest… e kad ga svedes na minimum,nema ga sta razbuktavati… tako sam ja nju skuzila i sad sam na toj prehrani i puno sam bolje. Sreca u nesreci je sto ne jedem vise nikakve pizdarije samo konkretne obroke koje si sama spremim ,tako da zaobidjem i ostale aditive 😂😂😂 

👩🏻 39.Hashimoto👨🏻36.sve ok
    Poliklinika Beta +
    1.ivf.stimulirani:15js,6 blastica 2019.

Fet :2.mj 2020,1 blastice- ✖️

Fet:11.mj2020 ~2blastice ✔️Beta 493 pa 1183,1 bebica🥳
    3.mj 2021.medikam.u 20.tt💔
    Fet 1 bl.u 10.mj 2021 ✖️
    Fet 2 blastice 28.1 -beta➕10.dnt 716,12.dnt 1535 🙏
    21.2 imamo ❤️ 8.4 mini anomaly -ok🙏 Qualified test pokazao,stize nam curka Mila🌸🙏

Anemona
    21. Siječanj 2022. 18:15

Ivy19

Cure,radila test na covid,negativna…
    Ja sam pisala za macu,i prije samog kretanja u ivf sam ju pila jedno 4mjeseca uz novalac,ovaj put dobila vise blastica,pa sam to njoj pripisala…inace sam uzimala duphaston al mi mpo dr.rekao na prvim konzultacijama da prestanem,dok pila macu ciklusi ok i nekoliko mjeseci bili ok nakon prestanka uzimanja,nekako nakon spontanog drama s ciklusima…zat sam prosli ciklus pila macu,ocekivajuci da cu dobit na vrijeme😒…
    Netko je napisao da redovito uzima vrkutu,na koji nacin,msm koliko dnevno i dal svaki dan ili odredjene dane ciklusa??

Hej Ivy, ja uzimam vrkutu. Imala sam neredovite i bolne menge, doktorica je davala samo pilule, koje mi nisu pomogle i uz koje sam morala i dalje piti dosta tableta protiv bolova. Onda sam, naravno sama, istraživala i isprobala vrkutu. Da je ukusan, nije, ali navikneš 🤷 nakon par mjeseci itekako sam vidjela promjenu. Pijem 1 šalicu dnevno, cca 2-3dcl, 1-2 žličice vrkute. Pauziram 7 dana kad stigne menga, i preko ljeta kad negdje putujem. Eto nadam se da sam pomogla 🙂

11/21-histero
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔

Anemona
    21. Siječanj 2022. 18:24

Callista

Ariesje u pravu oko ovog sto govori o crijevima. Leaky gut je zapravo ostecena stijenka/sluznica crijeva koja postaje propusna i omogucava prolazak u krvotok bakterijama i toksinima i svih gadosti koje bi inace izasle van. Kira, ja za propusnost uzimam probiotik PUR od Nutrimmuna koji je bas za sluznicu. Koliko ja znam bolesti stitnjace ne uzrokuju propusnost crijeva ali propusnot crijeva moze biti simptom stitnjace (Hashimota).
    Glutena nema samo u psenici. Kus kus, raz, jecam, pir ga imaju. Zob je vrlo cesto kontaminirana kao i corn flakes (iako kukuruz i zob bazno nemaju gluten). Glutena tako ima i u pivi, siru, gotovim umacima, juhama, sladoledu, cokoladi…cak i u cesnjaku u prahu. Na svim deklaracijama je masno otisnuto da namirnica sadrzi gluten ili je sama zitarica masno otisnuta.
    Zitarice koje ga nemaju su kukuruz, heljda, proso, kvinoja, riza, amarant.
    Celijakija je podmukla jer dok na nju posumnjaju vec ste crijeva upropastili (propadaju crijevne resice) a do tada se moze javiti sva cudesa od bolesti i stanja, jedno od toga je i banana reprodukcija. Da bi se crijevne resice kompletno obnovile potrebno je nekih 2 godine striktne bezglutenske prehrane, a ako imate celijakiju ona je dozivotna. Postoje jos i alergija na gluten kao i ne tolerancija.
    Dijagnoza celijakije se postavlja biopsijom crijevnih resica i nikako drugacije. Krvni testovi i testovi iz stolice mogu ukazivati na celijakiju ili problem s glutenom, ali obrada za celijakiju je biopsija.
    Ako nekog zanima detaljnije budem napisala, da ne pisem kilometarske postove koje nikog ne zanimaju 😁

Jako dobre i korisne informacije, hvala ti 💞
    Tako nešto očekuješ od liječnika nuklearne medicine i endokrinologa, oni samo odmahnu rukom 🤦😏

11/21-histero
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔

Barby1986
    21. Siječanj 2022. 18:27

Stela_M

Barby1986

Stela_M

Sani88 bildaj ti endometrij kreni s pivicom lagano, a menga ko menga meni nekada traje 7 dana a kada sam išla u postupak tak je ko i tebi bilo 4 dana i bok, samo se probaj, koliko je god to moguće, opustiti 🤗🤗💕
    Barby dobrodošla, imam dosta frendica koje su imale probleme s miomima i svaka je prije planirane trudnoće išla na njihovo uklanjanje i sad sve ovisi gdje se miom nalazi da li će smetati plodu itd… ja bi svakako potražila još jedno mišljenje možda ćeš tako biti mirnija, sretno 🙏💪💕
    Stela_M u ova 24 sata našla sam neke informacije, znam da dosta ovisi o položaju i vrsti mioma. Neke su imale i više trudnoća s miomima, samo eto, mene strah jer ionako teško dolazim do trudnoće. Kažem, jučer me malo plesnilo pa nisam pitala za detalje, ali mi je rekao mpoovac da idemo dalje. Pretpostavljam da bi mi prvo rekao da riješim miom, da je nekakav problem. Definitivno sam razmišljala o drugom mišljenju, samo moram razmislit čijem, jer kako sam već u privatnoj poliklinici, a soc. ginekolog ima 7000 upisanih žena, trebam vidjeti gdje otići. Najvjerojatnije će do toga doći nakon ovoga FETa, jer ne mogu to istovremeno radit…

Gdje živiš? Probaj se raspitati pa barem da ti netko uzv napravi, oprosti ako zabadam nos ali tako bi ja napravila da ne misliš da te ja na nešto nagovaram, sama kažeš mi teško dođemo do trudnoće meni bi bilo žao trošiti smrzliće ako nije sve tip top 🙈 koliko još imaš smrzlića ?

Stela_M Split. Htjela sam reć da sam već svakako u privatnika, a do drugog mpo-ovca ne znam kako doć u roku od par dana 🤷🏼‍♀️. Imam još 4 trodnevna. 2 za sada i 2 za nekad kasnije. Ali već sam imala ET i FET blastocista iz tog ciklusa, pa nisam optimistična zbog (ne)kvalitete embrija. Možda potpuno griješim, al eto, ne mogu protiv sebe 🙄😒

7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
    🙋🏻‍♀️'86. PCOS (amh 75,50 pmol) 🙋🏻‍♂️ '89. ----> IDIOPATSKA NEPLODNOST
    4/16 spontana trudnoća - blighted ovum - kiretaža u 9 tt 💔
    2017/2018 klomifenski ciklusi uz štoperice kod soc.gin.
    2019 3 x IUI
    05/2020 1.stimulirani IVF --> 2 trodnevna, beta ❌
    08/2020 2.stimulirani IVF --> ET 2 blastociste, biokemijska 💔
    11/2020 1. FET --> beta ❌
    03/2021 3. stimulirani IVF --> beta ❌
    06/2021 2.FET --> beta ❌
    02/2022 3.FET --> beta ❌
    04/2022 4.FET --> beta

Panda.
    21. Siječanj 2022. 18:28

Anemona

Ivy19

Ja sam pisala za macu,i prije samog kretanja u ivf sam ju pila jedno 4mjeseca uz novalac,ovaj put dobila vise blastica,pa sam to njoj pripisala…inace sam uzimala duphaston al mi mpo dr.rekao na prvim konzultacijama da prestanem,dok pila macu ciklusi ok i nekoliko mjeseci bili ok nakon prestanka uzimanja,nekako nakon spontanog drama s ciklusima…zat sam prosli ciklus pila macu,ocekivajuci da cu dobit na vrijeme😒…
    Netko je napisao da redovito uzima vrkutu,na koji nacin,msm koliko dnevno i dal svaki dan ili odredjene dane ciklusa??

Hej Ivy, ja uzimam vrkutu. Imala sam neredovite i bolne menge, doktorica je davala samo pilule, koje mi nisu pomogle i uz koje sam morala i dalje piti dosta tableta protiv bolova. Onda sam, naravno sama, istraživala i isprobala vrkutu. Da je ukusan, nije, ali navikneš 🤷 nakon par mjeseci itekako sam vidjela promjenu. Pijem 1 šalicu dnevno, cca 2-3dcl, 1-2 žličice vrkute. Pauziram 7 dana kad stigne menga, i preko ljeta kad negdje putujem. Eto nadam se da sam pomogla 🙂

Ja bih se samo nadovezala da sam ja pila miks vrkute i stolisnika po 2 velike žlice na 0,5 l (cca 2 šalice) dnevno. Pila sam to najviše zbog bolnih menstruacija i moram priznati da mi je bilo puno lakše. I jedno vrijeme sam pila macu u kapsulama. To mi je najviše pomoglo s pms-om koji mi je nekad gori od menge. Jedno i drugo mi je bilo super. Prestala sam kad sam krenula s pripremama za mpo jer ne znam kako bi to djelovalo u ovoj fazi.

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Barby1986
    21. Siječanj 2022. 18:29

Anemona

Lilla, Callista i Barby, dobrodošle, sretno i što prije otišle na temu trudnoće 🍀😀
    Barby, moja prijateljica je imala miom unutar maternice, rekli su joj da je bolje ne dirati ga. Rodila je zdravu djevojčicu ali joj je doktorica rekla da je beba čudo jer se smjestila na suprotnu stranu od mioma. Ja sam imala 3 polipa nakon stimulacije, pa mi je doktorica rekla da moram na histeroskopiju da ne ometaju trudnoću. Sve je ok prošlo, nadam se da će i za tebe pronaći odgovarajuće rješenje 😉

Anemona hvala na pozitivnom primjeru 🤗🤗🤗🤗

7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
    🙋🏻‍♀️'86. PCOS (amh 75,50 pmol) 🙋🏻‍♂️ '89. ----> IDIOPATSKA NEPLODNOST
    4/16 spontana trudnoća - blighted ovum - kiretaža u 9 tt 💔
    2017/2018 klomifenski ciklusi uz štoperice kod soc.gin.
    2019 3 x IUI
    05/2020 1.stimulirani IVF --> 2 trodnevna, beta ❌
    08/2020 2.stimulirani IVF --> ET 2 blastociste, biokemijska 💔
    11/2020 1. FET --> beta ❌
    03/2021 3. stimulirani IVF --> beta ❌
    06/2021 2.FET --> beta ❌
    02/2022 3.FET --> beta ❌
    04/2022 4.FET --> beta

• Ivy19
    21. Siječanj 2022. 18:35

Anemona

Ivy19

Ok,hvala ti...budem ju i ja probala pit od veceras,mozda mi dodje ciklus da mogu u FET...

👱🏻35-sve ok
    👱🏻‍♀️35-PCOS,mala kilaža,nizak secer,nesp.neplodnost🤷🏻‍♀️
    2014 u mpo vode
    2015,2016 AIH-❌
    1.IVF "17-18 oocita-4 blastice
    11.17.stim.FET-2 blastice❌
    05.18.prirodni FET-2 blastice,beta 1265,decko
    2.IVF "21.-15 oocita-6 blastica,hiper,5 dana bolnice
    02.21-stim.FET,2 blastice,spontani 5tj
    09.21-stim.FET,2 blastice❌
    04.22.-stim.FET,2 blastice,💔💔10tj.
    3.IVF "23-15oocita - 6 blastica,blagi hiper
    3xstim.FET❌
    04.24.-FET uz Femaru⏳

Anči 💕
    21. Siječanj 2022. 18:44

Aries i Sunny taman sam poslje posla otišla u trgovinu i kupila još sjemenke bundeve..ove druge sam koristila ali ne na taj način...jel mogu na taj način ubacit u blender? Jer na poslu ne jedem nego pijem smoothie pa bi ukomninirala u to...
    I da jel neko napisao da su dobre i masline 😋 ja ih obozavam...
    A što se tiče knjige pišem ja nesto malo 🙈 imam jednu napisanu koja skuplja prašinu na laptopu vec par godina 😂 
    A sad pišem nesto sto je vise moje iskustvo i moje viđenje stvari, pa cemo vidjet mozda nekad ugleda svijetlo dana...
    E da Aries jel imas neki fini receptić za kruh 🤭
    Ivy ajde bar je na koronu negativan test..nadam se da ce ti brzo doc menga...
    Stela evo super sam..ne mogu se pozalit..drzi me neki nalet pozitivne energije..vjezbam, radim ko konj, papam fine smootie i tako u krug 😂 kako si ti?
    Callista 🤗❤️
    Ma2013 muz ce sigurno dobit predivan poklon 🤞a ove male nožice sto si stavila u ime ce ti za godinu i 9 mj ostavljat takve tfagove po kući 🤭
    Anemona kad ti opet imas uzv? U ponedeljak ili..
    Barby1986 dobro nam došla..o tvom problemu nemam pojma al vidim da su cure vec pisale..sretno i sto prije da odes na vedrije teme 🤞🤗
    Belinda i Rainbow zao mi je zbog odgode...sljedeci mjesec je vas 💪🤞
    Rainbow cestitam na promaknucu 🥳
    Nikitta divno mi je na tecaju 🥰 stvarno mislim da bi trebao bit i ovako neki tečaj za roditelje...stvarno sam saznala puno tofa, a tek smo krenuli...vjerujem da ce nam to bit dobra podloga i za biološko i za posvojeno dijete...
    Petra ❤️ kako si ti? 
    Iman full oprema 💪 ide tako da se danas ne mogu pomaknut al nema veze 😂 moram sad jos malo smrsavit da onda imam ljepi trudnički trbušćić 🤰🥰
    Asli ZG123 nam se samo javila nakon prvog uzv..mislim da ona nosi blizance i nadam se da je sve ok kod nje...
    Kira drzim fige da to sve pomogne 🤞
    Rebeka nemoj se bedirat..stignu još narasti...
    Nika kako si? Jel imas mučnine?

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.