Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Razumna
    21. Siječanj 2022. 16:24

Sunny_

Sani88

Sunny hvala 🤗
    Anemonato me zanima zasto nekima ide stoperica a nekima utrici, a nekima oboje ,a prirodni FET 🤷‍♀️
    Stelaja sam danas 4dc, u srijedu prvi UZV, neka cudna menga, doslovno presusila od juce 🙈 ,danas sam na dnevnom ulosku, ne zelim se unaprijed brinut ali stvarno ne znam kako ce ovaj fet zavrsit 🙄 , i kod tebe je usitnilo 🤗
    Aries, Sunnyja koristim sve te sjemenke, tj pomijesane su mi u teglici i svako jutro jednu zlicu stavim u smoothie, odsad cu primjenjivat tako kako si opisala, zato volim ovaj forum sto se zaista svasta sazna 🤗🤗😘😘

a mislim da ni štoperica ni utrići ne mogu odmoć, već samo pomoc. Štoperica je potpora prirodnoj ovulaciji da bude što kvalitetnija. A progesterona ne možeš imat previše, jer višak ispiškiš. A on je ''cuvar trudnoće''. Tako da po meni u prirodnom FETu ima smisla i štoperica i progest.

Meni je dr L objasnio da štoperica služi da blokirao naše prirodne hormone da ne ovuliramo. A mozda sam to krivo skuzila 🤷‍♀️
    A za progesteron mi je rekao da on služi kao znak tijeku da je trudno pa da ne krene mjesecnica.

Belinda radila sam test i ❌
    Pripremam se za fet... 
    naručila sam se za konzultacije kod Škvorca, imam grozne snove....
    Bila sam malo potonula zbog tih pretraga na koje moram ići ali muž me tješi da će me on voziti iako i ja vozim ali lakše mi je kad smo skupa u tome. On je nekak baš pouzdan i barem mi radi društvo i nasmijava me, ma iskreno ja sam takva pizda da to moram sama raditi da bi odustala, nema mi smisla da se sama trudim oko našeg djeteta. Ili smo u tome skupa ili to nećemo. Prošli fet je morao otputovati i bas sam mu to zamjerila, realno mogu i ja otputovati pa nitko neće ići na fet. 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Barby1986
    21. Siječanj 2022. 16:27

Drage moje lavice... Evo moram priznati da vas čitam odavno, da sam se registrirala tek u prvom ivf-u, ali još se nikako nisam ovdje odvažila pisati. Ne znam točno zbog čega, ali možda najviše jer mi je nekako fb zgodniji, a na forumu sam više na laptopu, pa često ne stignem popratiti sve. 
    Uglavnom, u potpisu imate moju "povijest", možda me netko prepozna iz FB grupa. 

Svakako, jučer sam išla kod dr na uzv i na dogovor za FET, jer sam imala koronsku pauzu od kraja 10. mj (taman došla M, krenila sa Estrofemima i eto i covida).  Kad, vidi vraga, dr mi nađe miom. Ovo mi je prvi ikad, nemam genetske predispozicije, zdravo se hranim, planinarim, imam dosta nizak tlak, BMI mi je normalan. Jedino jedem dosta mesa, ali ne samo crvenoga. Dosta me jučer to omelo, pa nisam uspjela ni pitati doktora koliki je miom i kakav točno, znam samo da je rekao da se prati i ništa više. 
    Nastavljamo s pripremama za FET, na Duphastonu sam jer M nikako ne stiže (PCOS), već klasika na 2. dc krećem s Estrofemom i uzv 10.dan (tada ću se više informirati o gospodinu neočekivanom). 
    Naravno, da s obzirom na moju povijest neuspjeha s postupcima nemam baš vjere u neke drugačije ishode, pogotovo sad zbog navedenog gospodina. 
    Zanima me jeste li uspijevale ostvariti trudnoću u postupcima usprkos miomu? Mislite li možda da mi se miom pojavio zbog dugogodišnjeg uzimanja Estrofema ili to nema veze? Koliko ste drastično mijenjale prehranu nakon saznanja i sl? 
    Uglavnom, totalno sam se našla u neobranom grožđu i želim to proći s vama ...  HELP  

7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
    🙋🏻‍♀️'86. PCOS (amh 75,50 pmol) 🙋🏻‍♂️ '89. ----> IDIOPATSKA NEPLODNOST
    4/16 spontana trudnoća - blighted ovum - kiretaža u 9 tt 💔
    2017/2018 klomifenski ciklusi uz štoperice kod soc.gin.
    2019 3 x IUI
    05/2020 1.stimulirani IVF --> 2 trodnevna, beta ❌
    08/2020 2.stimulirani IVF --> ET 2 blastociste, biokemijska 💔
    11/2020 1. FET --> beta ❌
    03/2021 3. stimulirani IVF --> beta ❌
    06/2021 2.FET --> beta ❌
    02/2022 3.FET --> beta ❌
    04/2022 4.FET --> beta

Aries85🐏
    21. Siječanj 2022. 16:29

Kira,svakako probaj,meni je objasnjeno da Lactibiane oporavlja crijeva i da ga treba uzimati nataste ujutro da se crijevna flora”nastani”dobrim bakterijama,najmanje tri mjeseca :) a poslije event ponekad Bio kult :) za linex ne znam… i onda nakon dorucka sve dodatke prehrani..moze jedan za drugim jer oni djeluju na drugacije stvari i samo je bitno da ne idu na prazan zeludac :) eto nadam se da sam pomogla ☺️🤗

👩🏻 39.Hashimoto👨🏻36.sve ok
    Poliklinika Beta +
    1.ivf.stimulirani:15js,6 blastica 2019.

Fet :2.mj 2020,1 blastice- ✖️

Fet:11.mj2020 ~2blastice ✔️Beta 493 pa 1183,1 bebica🥳
    3.mj 2021.medikam.u 20.tt💔
    Fet 1 bl.u 10.mj 2021 ✖️
    Fet 2 blastice 28.1 -beta➕10.dnt 716,12.dnt 1535 🙏
    21.2 imamo ❤️ 8.4 mini anomaly -ok🙏 Qualified test pokazao,stize nam curka Mila🌸🙏

• Tina276
    21. Siječanj 2022. 16:32

Aries85 sad sam se malo strecnula, sta se stvarno ti svi suplementi mogu "izgubiti" radi npr. Hashimota 😱 sad se osjecam kao da sam ih bacila u vjetar tak da probat cu nabaviti to sto si navela. Nemam problema s crijevima pa jel moguce da ipak nisam sve bacala u vjetar ? 😬 Doduse, zeludac mi je od malih nogu grozan izgleda nasljedno

Ja: 24, AMH 17,9 Hashimoto
    MM: 24, normoozospermia
    🔜 Petrova 1. IVF 4/22
    tina.ceh276@gmail.com

Aries85🐏
    21. Siječanj 2022. 16:35

Cao Barby1986 i dobrodosla u copor :) jos prije otisla na neke veselije teme 🙏🥰 ne znam nista o miomima i ne mogu ti pomoci,al sigurno ce se naci koja djevojka s iskustvom i vjerujem da ces doci do informacija. Zelim ti srecu i uspjeh na putu do svoje bebice 🤗

Poliklinika Beta +

Fet 1 bl.u 10.mj 2021 ✖️
    21.2 imamo ❤️ 8.4 mini anomaly -ok🙏 Qualified test pokazao,stize nam curka Mila🌸🙏

Lila33
    21. Siječanj 2022. 16:36

Panda.

Stela ja se isto nadam ipak drugoj opciji, a ne novim nalazima i postupcima. 🥰
    Lili hvala ti. Ja zaista više nemam pojma što ni kako to ide. Mislim da je to slično i kod mene. Valjda to oscilira s vremenom i ko bi znao o čemu sve ovisi. Vidim da ti uz to imaš još adenomiozu. Moram priznati da nemam pojma što je to. Ali kad vidim s koliko se teških dijagnoza cure ovdje susreću i uspiju, znam da nije ništa nemoguće. Nadam se da će ti postupak biti uspješan. 🤞🤗 Ne znam jesam li nešto propustila, ali ovo ti je prvi postupak?

Da, ovo ce mi biti prvi IVF. Dugo su me uvjeravali da mi nece trebati jer sam ostajala prirodno trudna, ali sad nakon sto su izvadili jajovod nema previse smisla odugovlaciti. Hvala ti na podrsci ! 🥰
    Adenomioza je lokalizirana endometrioza, samo je u maternici.
    Bas to, nista nije nemoguce !

👩 33
    PCOS, adenomioza, tanak endometrij
    🧑 36
    -sve ok
    - 2020 - 1 kemijska trudnoca i 1 missed ab
    2021 - vanmatericna
    2022 - priprema za IVF

Aries85🐏
    21. Siječanj 2022. 16:40

Tina276ma ne vjerujem da si ih bacila u vjetar,oni su svakako nasli svoj put da se pravilno apsorbiraju di treba..kako imas Hashimota -kazu da osobe s tom autoimunom bolesti imaju tzv “propusna “ crijeva i mozda ponekad nije najkvalitetnija apsorbcija svih hranjivih tvari … pogotovo ako nisi izbacila skroz gluten iz price,ona se stvar dodatno komplicira. Ni ja nemam problem sa crijevima u smislu da nesto osjetim.. al sam se evo malo pozabavila sa tom temom i ekperim.izbacila gluten dva mjeseca i uzela taj probiotik…i nalazi su puno bolji :)  bitno je samo ne pokleknuti i osmisliti dobar jelovnik koji ne ukljucuje te zitarice(to znaci npr.da si sama dva put tjedno peces kruh bez glutena,jedes sve meso,povrce,pazis samo na psenicu i sve di se ona nalazi) rezultat ce te sokirati :) nadam se da sam pomogla 🤗

Poliklinika Beta +

Fet 1 bl.u 10.mj 2021 ✖️

Barby1986
    21. Siječanj 2022. 16:41

Aries85🐏

Cao Barby1986 i dobrodosla u copor :) jos prije otisla na neke veselije teme 🙏🥰 ne znam nista o miomima i ne mogu ti pomoci,al sigurno ce se naci koja djevojka s iskustvom i vjerujem da ces doci do informacija. Zelim ti srecu i uspjeh na putu do svoje bebice 🤗

Hvala 🤗🤗 Evo, nisam se ni ja bavila tom temom do jučer 🙈🙈 A za neke stvari smo informiranije i od pojedinih doktora 🤫
    Također i ja tebi želim sreću na tvom putu ❤️ 
    Kao naravno i svim ostalim curkama 🥳

7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
    🙋🏻‍♀️'86. PCOS (amh 75,50 pmol) 🙋🏻‍♂️ '89. ----> IDIOPATSKA NEPLODNOST
    4/16 spontana trudnoća - blighted ovum - kiretaža u 9 tt 💔
    2017/2018 klomifenski ciklusi uz štoperice kod soc.gin.
    2019 3 x IUI
    05/2020 1.stimulirani IVF --> 2 trodnevna, beta ❌
    08/2020 2.stimulirani IVF --> ET 2 blastociste, biokemijska 💔
    11/2020 1. FET --> beta ❌
    03/2021 3. stimulirani IVF --> beta ❌
    06/2021 2.FET --> beta ❌
    02/2022 3.FET --> beta ❌
    04/2022 4.FET --> beta

Lila33
    21. Siječanj 2022. 16:43

belinda09

E i da imam pitanje, ostala mi je kutija i pol utrica od zadnjeg puta. Ima li smisla stavljat nakon prirodne ovulacije just in case? Jel mi mogu nastetit? Neka je spomenula da se visak progesterona ispisa?

Meni je bilo receno da progesteron ne moze nastetit, eventualno pomoci. Ako do pobacaja mora doci jer se radi o nekom genetskom problemu, on ce doci bez obzira na progesteron. Ako se radi o hormonskom problemu, progesteron moze pomoci.

👩 33
    PCOS, adenomioza, tanak endometrij
    🧑 36
    -sve ok
    - 2020 - 1 kemijska trudnoca i 1 missed ab
    2021 - vanmatericna
    2022 - priprema za IVF

Stela_M
    21. Siječanj 2022. 16:48

Sani88 bildaj ti endometrij kreni s pivicom lagano, a menga ko menga meni nekada traje 7 dana a kada sam išla u postupak tak je ko i tebi bilo 4 dana i bok, samo se probaj, koliko je god to moguće, opustiti 🤗🤗💕
    Barby dobrodošla, imam dosta frendica koje su imale probleme s miomima i svaka je prije planirane trudnoće išla na njihovo uklanjanje i sad sve ovisi gdje se miom nalazi da li će smetati plodu itd... ja bi svakako potražila još jedno mišljenje možda ćeš tako biti mirnija, sretno 🙏💪💕

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.