Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Barby1986
    21. Siječanj 2022. 17:06

Stela_M

Sani88 bildaj ti endometrij kreni s pivicom lagano, a menga ko menga meni nekada traje 7 dana a kada sam išla u postupak tak je ko i tebi bilo 4 dana i bok, samo se probaj, koliko je god to moguće, opustiti 🤗🤗💕
    Barby dobrodošla, imam dosta frendica koje su imale probleme s miomima i svaka je prije planirane trudnoće išla na njihovo uklanjanje i sad sve ovisi gdje se miom nalazi da li će smetati plodu itd… ja bi svakako potražila još jedno mišljenje možda ćeš tako biti mirnija, sretno 🙏💪💕

Stela_M  u ova 24 sata našla sam neke informacije, znam da dosta ovisi o položaju i vrsti mioma. Neke su imale i više trudnoća s miomima, samo eto, mene strah jer ionako teško dolazim do trudnoće. Kažem, jučer me malo plesnilo pa nisam pitala za detalje, ali mi je rekao mpoovac da idemo dalje. Pretpostavljam da bi mi prvo rekao da riješim miom, da je nekakav problem. Definitivno sam razmišljala o drugom mišljenju, samo moram razmislit čijem, jer kako sam već u privatnoj poliklinici, a soc. ginekolog ima 7000 upisanih žena, trebam vidjeti gdje otići. Najvjerojatnije će do toga doći nakon ovoga FETa, jer ne mogu to istovremeno radit... 

7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
    🙋🏻‍♀️'86. PCOS (amh 75,50 pmol) 🙋🏻‍♂️ '89. ----> IDIOPATSKA NEPLODNOST
    4/16 spontana trudnoća - blighted ovum - kiretaža u 9 tt 💔
    2017/2018 klomifenski ciklusi uz štoperice kod soc.gin.
    2019 3 x IUI
    05/2020 1.stimulirani IVF --> 2 trodnevna, beta ❌
    08/2020 2.stimulirani IVF --> ET 2 blastociste, biokemijska 💔
    11/2020 1. FET --> beta ❌
    03/2021 3. stimulirani IVF --> beta ❌
    06/2021 2.FET --> beta ❌
    02/2022 3.FET --> beta ❌
    04/2022 4.FET --> beta

• Ivy19
    21. Siječanj 2022. 17:12

Cure,radila test na covid,negativna...
    Ja sam pisala za macu,i prije samog kretanja u ivf sam ju pila jedno 4mjeseca uz novalac,ovaj put dobila vise blastica,pa sam to njoj pripisala...inace sam uzimala duphaston al mi mpo dr.rekao na prvim konzultacijama da prestanem,dok pila macu ciklusi ok i nekoliko mjeseci bili ok nakon prestanka uzimanja,nekako nakon spontanog drama s ciklusima...zat sam prosli ciklus pila macu,ocekivajuci da cu dobit na vrijeme😒...
    Netko je napisao da redovito uzima vrkutu,na koji nacin,msm koliko dnevno i dal svaki dan ili odredjene dane ciklusa??

👱🏻35-sve ok
    👱🏻‍♀️35-PCOS,mala kilaža,nizak secer,nesp.neplodnost🤷🏻‍♀️
    2014 u mpo vode
    2015,2016 AIH-❌
    1.IVF "17-18 oocita-4 blastice
    11.17.stim.FET-2 blastice❌
    05.18.prirodni FET-2 blastice,beta 1265,decko
    2.IVF "21.-15 oocita-6 blastica,hiper,5 dana bolnice
    02.21-stim.FET,2 blastice,spontani 5tj
    09.21-stim.FET,2 blastice❌
    04.22.-stim.FET,2 blastice,💔💔10tj.
    3.IVF "23-15oocita - 6 blastica,blagi hiper
    3xstim.FET❌
    04.24.-FET uz Femaru⏳

Sunny_🐣
    21. Siječanj 2022. 17:14

ma2013 👣👣

Sunny_

Sani88

Sunny hvala 🤗
    Anemonato me zanima zasto nekima ide stoperica a nekima utrici, a nekima oboje ,a prirodni FET 🤷‍♀️
    Stelaja sam danas 4dc, u srijedu prvi UZV, neka cudna menga, doslovno presusila od juce 🙈 ,danas sam na dnevnom ulosku, ne zelim se unaprijed brinut ali stvarno ne znam kako ce ovaj fet zavrsit 🙄 , i kod tebe je usitnilo 🤗
    Aries, Sunnyja koristim sve te sjemenke, tj pomijesane su mi u teglici i svako jutro jednu zlicu stavim u smoothie, odsad cu primjenjivat tako kako si opisala, zato volim ovaj forum sto se zaista svasta sazna 🤗🤗😘😘

a mislim da ni štoperica ni utrići ne mogu odmoć, već samo pomoc. Štoperica je potpora prirodnoj ovulaciji da bude što kvalitetnija. A progesterona ne možeš imat previše, jer višak ispiškiš. A on je ''cuvar trudnoće''. Tako da po meni u prirodnom FETu ima smisla i štoperica i progest.

Ja u ovom postupku ništa, danas do transfera, danas sam počela s utričima. Do danas ništa. Vjerojatno je to od žene do žene. Ja sam očekivala utriče od kad ustanove ovulaciju, al je doktorica rekla da ne. 🤷🏻‍♀️

Ma da od žene do žene i od doktora do doktora. PUPO jel uživaš? 😊
    Razumna štoperica (brevactid, ovitrelle, ...) u stvari ne stopiraju nista (samo imaju taj glupi naziv 😁). One poticu završno sazrijevanje folikula u svježem transferu, a neki dr ih uvode i u prirodnom FETu kao potpora prirodnoj ovulaciji.

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

Rainbow_Hope 🌈
    21. Siječanj 2022. 17:22

Belinda niš ti neće biti, meni su ih davali normalno svaki ciklus nakon ovulacije ako ostanem trudna kao podršku žutom tijelu jer imam niski progesteron.
    Što se tiče štoperice u prirodnom fet-u, ona se daje kao i prije aspiracije da dr znaju točno vrijeme ovulacije, nema nikakve veze s progesteronom koliko ja znam, ali ako je dobra ovulacija i nema problema s progesteronom, onda utrogestan zapravo ne treba, istraživanja su pokazala da on jedino pomaže kod žena s višestrukim pobačajima i jako niskim progesteronom.
    Aries dobro kaže da su zdrava crijeva preduvjet svega, ja sam dugo uzimala Omni Biotic Stress, ali da malo srežem troškove sad uzimam Bio Kult svaku večer

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Sunny_🐣
    21. Siječanj 2022. 17:33

Cure koliko dugo moram trpit prije neg piskim na LH? Jel 2 sata dovoljno?

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 🔄
    sunnysparkle7@gmail.com

Stela_M
    21. Siječanj 2022. 17:45

Barby1986

Stela_M

Sani88 bildaj ti endometrij kreni s pivicom lagano, a menga ko menga meni nekada traje 7 dana a kada sam išla u postupak tak je ko i tebi bilo 4 dana i bok, samo se probaj, koliko je god to moguće, opustiti 🤗🤗💕
    Barby dobrodošla, imam dosta frendica koje su imale probleme s miomima i svaka je prije planirane trudnoće išla na njihovo uklanjanje i sad sve ovisi gdje se miom nalazi da li će smetati plodu itd… ja bi svakako potražila još jedno mišljenje možda ćeš tako biti mirnija, sretno 🙏💪💕
    Stela_M u ova 24 sata našla sam neke informacije, znam da dosta ovisi o položaju i vrsti mioma. Neke su imale i više trudnoća s miomima, samo eto, mene strah jer ionako teško dolazim do trudnoće. Kažem, jučer me malo plesnilo pa nisam pitala za detalje, ali mi je rekao mpoovac da idemo dalje. Pretpostavljam da bi mi prvo rekao da riješim miom, da je nekakav problem. Definitivno sam razmišljala o drugom mišljenju, samo moram razmislit čijem, jer kako sam već u privatnoj poliklinici, a soc. ginekolog ima 7000 upisanih žena, trebam vidjeti gdje otići. Najvjerojatnije će do toga doći nakon ovoga FETa, jer ne mogu to istovremeno radit…

Gdje živiš? Probaj se raspitati pa barem da ti netko uzv  napravi, oprosti ako zabadam nos ali tako bi ja napravila da ne misliš da te ja na nešto nagovaram,  sama kažeš mi teško dođemo do trudnoće meni bi bilo žao trošiti smrzliće ako nije sve tip top 🙈 koliko još imaš smrzlića ?

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Anemona
    21. Siječanj 2022. 17:45

Aries85🐏

Cure vezano za maca prah,ne zna tko je pisao,Anemona,mislim ,meni je nutricionistica rekla da oprezno s njom ukoliko je povisen cak i malo nalaz testosterona kod zena. Jos jedna stvar koja mi je bila zanimljiva pa ako netko zeli moze primjeniti.. sjemenke.. rekla mi je u predovuoacijskoj fazi da koristim lanene +bucine(samelju se i stave skupa u jednu teglicu-bucine se mogu malo istostirati) a u fazi nakon ovulacije suncokret +sezam(u drugu teglicu,isto se tostiraju malo u rerni i samelju) ove druge dobro podrzavaju rad progesterona. Ugl. Ja ih stavim na kruh sa abc sirom i npr sunkicom ili losoom :) pa eto ako je tko voljam ,ona tvrdi da to ful pomaze jer da ih malo unosimo :)

Hehe, znači ja sadim cijelo vrijeme 😂 budući da ja svaki tjedan pečem svoj kruh, stavljam sve navedene sjemenke. Kupim u rinfuzi i uvijek ih imam kod kuće 💪
    Dobar savjet, thanks 😘

💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
    1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
    11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
    11/21-histero
    02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
    06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
    "Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏

Stela_M
    21. Siječanj 2022. 17:48

Ivy19

Cure,radila test na covid,negativna…
    Ja sam pisala za macu,i prije samog kretanja u ivf sam ju pila jedno 4mjeseca uz novalac,ovaj put dobila vise blastica,pa sam to njoj pripisala…inace sam uzimala duphaston al mi mpo dr.rekao na prvim konzultacijama da prestanem,dok pila macu ciklusi ok i nekoliko mjeseci bili ok nakon prestanka uzimanja,nekako nakon spontanog drama s ciklusima…zat sam prosli ciklus pila macu,ocekivajuci da cu dobit na vrijeme😒…
    Netko je napisao da redovito uzima vrkutu,na koji nacin,msm koliko dnevno i dal svaki dan ili odredjene dane ciklusa??

Piše inače na kutiji od čaja ja sma ju jedno vrijeme pila ali sam zab kako se pije 🤦‍♀️ pila sam ga svaki dan jedno par mj I kasnije odustala nisam vidjela neki pomak dok je s druge strane mojoj frenici čaj pomogao 🙄🤷‍♀️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    21. Siječanj 2022. 18:03

Kacusha ❄️

Ivy19

Curke,dns mi 30dc,vjestice ni navidiku…prosli ciklus pila macu od 4 do 14dc,misleci kako ce mi doc sad na vrijeme…sta mislite da popijem salicu,dve caja od vrkute il da se strpim jos nekih 5 dana?Msm dal mi vrkuta moze sta zeznut😒

A testic? 😊 Da nas iznenadis kao Domleon 🍀🌈

Ljubim te 🥰😘

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

Callista
    21. Siječanj 2022. 18:03

Aries je u pravu oko ovog sto govori o crijevima. Leaky gut je zapravo ostecena stijenka/sluznica crijeva koja postaje propusna i omogucava prolazak u krvotok bakterijama i toksinima i svih gadosti koje bi inace izasle van. Kira, ja za propusnost uzimam probiotik PUR od Nutrimmuna koji je bas za sluznicu. Koliko ja znam bolesti stitnjace ne uzrokuju propusnost crijeva ali propusnot crijeva moze biti simptom stitnjace (Hashimota).
    Glutena nema samo u psenici. Kus kus, raz, jecam, pir ga imaju. Zob je vrlo cesto kontaminirana kao i corn flakes (iako kukuruz i zob bazno nemaju gluten). Glutena tako ima i u pivi, siru, gotovim umacima, juhama, sladoledu, cokoladi...cak i u cesnjaku u prahu. Na svim deklaracijama je masno otisnuto da namirnica sadrzi gluten ili je sama zitarica masno otisnuta.
    Zitarice koje ga nemaju su kukuruz, heljda, proso, kvinoja, riza, amarant.
    Celijakija je podmukla jer dok na nju posumnjaju vec ste crijeva upropastili (propadaju crijevne resice) a do tada se moze javiti sva cudesa od bolesti i stanja, jedno od toga je i banana reprodukcija. Da bi se crijevne resice kompletno obnovile potrebno je nekih 2 godine striktne bezglutenske prehrane, a ako imate celijakiju ona je dozivotna. Postoje jos i alergija na gluten kao i ne tolerancija.
    Dijagnoza celijakije se postavlja biopsijom crijevnih resica i nikako drugacije. Krvni testovi i testovi iz stolice mogu ukazivati na celijakiju ili problem s glutenom, ali obrada za celijakiju je biopsija.
    Ako nekog zanima detaljnije budem napisala, da ne pisem kilometarske postove koje nikog ne zanimaju 😁

'86. - AMH 6,7
    '72 - asthenoteratonecrozoospermia
    IVF
    02/22

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.