Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    zuzujalica
    29. Prosinac 2021. 12:40

MissN, baš sam par postova prije napisala - ja sam dobila postupak preko HZZO-a u BetaPlusu već u veljači, nekim čudom. Tako da - naruči se na konzultacije kod njih što prije i vidi što će ti moći ponuditi. Konkretno za vikend - doći će oni po potrebi. Također, imaju praksu dati kontracepciju do dogovorenog datuma početka postupka, pa tempiraju kako paše i ustanovi i pacijentici... Meni je, konkretno, nulti pregled za postupak pada na subotu.
    Držim fige 

👩🏻 29 🧑🏻‍🦱 30
    Pokušavamo od 12/2020
    Brisevi ✅
    Hormoni: LH 5.65, FSH 4.91, E2 607,81 (interval 45-854). AMH 7.38
    Prl 470 (interval 102-496)
    Spermiogram: oligoasthenoteratozoospermia 😫
    1️⃣ICSI 03/22 - slaba reakcija na Puregon, nakon 6 dana pikanja odustajanje od postupka. Ovulacija ipak nastupila 10 dana nakon odustajanja, ne znamo zasto…
    2️⃣ ICSI 05/22 - 1-7dc Menopur (slaba reakcija), dalje letrozol
    Ciklusi 30-35 dana.
    Pjesnik u duši, želim bebu u buši. ❤️

petra30
    29. Prosinac 2021. 12:50

Anemona

Anči 💕

Anemona

Hvala na odgovorima, drage moje 💖💋
    I do sad sam pila po 1 ampulu tjedno, pa eto 😏 negdje sam pročitala da bi se vitD trebao uzimati zajedno sa Mg. A nitko od doktora ti to ne kaže niti uputi 😠 pa ću tražiti neki magnezij za piti.
    Sutra ponovno imam uzv, pa piškim i dalje trakice.
    Rita, potpisujem sve što si napisala 💟🙏
    Maslačak i Aries, iskreno mi je žao zbog vašeg gubitka, od srca vam želim zdravu dječicu 💞💞💞

E za kolko ti je na kraju doso nalaz od D vitamina

Malo manje od mjesec dana

Ha?🙈 Mjesec dana za nalaz vitamina D... Ja sam do sad vadila privatno i dosao je isti dan popodne. Sad sam žicala uputnicu da ne placam, i stvarno se nadam da ga ne budem cekala mjesec dana🙈. Pa do tad i fet obavim🙈😂. 
    Jel to tak samo u Osijeku ili i u drugim bolnicama?🙈

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

GPgirl
    29. Prosinac 2021. 12:55

petra30

Anemona

Anči 💕

Anemona

Hvala na odgovorima, drage moje 💖💋
    I do sad sam pila po 1 ampulu tjedno, pa eto 😏 negdje sam pročitala da bi se vitD trebao uzimati zajedno sa Mg. A nitko od doktora ti to ne kaže niti uputi 😠 pa ću tražiti neki magnezij za piti.
    Sutra ponovno imam uzv, pa piškim i dalje trakice.
    Rita, potpisujem sve što si napisala 💟🙏
    Maslačak i Aries, iskreno mi je žao zbog vašeg gubitka, od srca vam želim zdravu dječicu 💞💞💞

E za kolko ti je na kraju doso nalaz od D vitamina

Malo manje od mjesec dana

Ha?🙈 Mjesec dana za nalaz vitamina D… Ja sam do sad vadila privatno i dosao je isti dan popodne. Sad sam žicala uputnicu da ne placam, i stvarno se nadam da ga ne budem cekala mjesec dana🙈. Pa do tad i fet obavim🙈😂.
    Jel to tak samo u Osijeku ili i u drugim bolnicama?🙈

meni je u KBC Ri bio za dan - dva🤷‍♀️

ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
    KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
    Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
    od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
    Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)

GPgirl
    29. Prosinac 2021. 12:56

Mrvica72

Upitnica_Split

Mrvica72

Moze li mi netko objasnit ja sam sad na bolovanju za leđa do 31.12. Od nove godine imam novi godišnji, je li ja njega moram trošit ove godine s obzirom da imam rodit 28.7….iduće godine iza porodiljnog mi ga je kasno potrošit?

Nije kasno, godišnji za 2022 porodilje imaju pravo koristiti do 31.12.2023 (ostali radnici do 30.6.2023).
    Ako ne moraš sad, čuvaj da pokriješ do početka vrtića 😊

Sad sam zvala svoju firmu i oni mi kazu da se godišnji iz 2022 mora potrošit do 30.6.23 da li imate mozda negdi da se to moze vidit na internetu

Mislim da ti je to na nivou firme. Mi svoj moramo potrositi u tekucoj godini (osim naravno ako nije neko dugotrajno bolovanje ili slicno). 

Podobnik - 1 x ICSI - ❌
    07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025

AuroraB
    29. Prosinac 2021. 12:59

Mrvica72

Upitnica_Split

Mrvica72

Moze li mi netko objasnit ja sam sad na bolovanju za leđa do 31.12. Od nove godine imam novi godišnji, je li ja njega moram trošit ove godine s obzirom da imam rodit 28.7….iduće godine iza porodiljnog mi ga je kasno potrošit?

Nije kasno, godišnji za 2022 porodilje imaju pravo koristiti do 31.12.2023 (ostali radnici do 30.6.2023).

Sad sam zvala svoju firmu i oni mi kazu da se godišnji iz 2022 mora potrošit do 30.6.23 da li imate mozda negdi da se to moze vidit na internetu

Dobro su ti rekli, a može se pročitati Zakon o radu na internetu, unutra ti to piše.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Upitnica_Split
    29. Prosinac 2021. 13:13

GPgirl

Mrvica72

Upitnica_Split

Mrvica72

Mislim da ti je to na nivou firme. Mi svoj moramo potrositi u tekucoj godini (osim naravno ako nije neko dugotrajno bolovanje ili slicno).

Zakon o radu, clanak 84, točke 4 i 5.
    Istina je da firme odlučuju do kad se godišnji mora potrošit (najčešće do 30.6 naredne godine ali nekad i do kraja godine na koju se godišnji odnosi) al ako je žena trudna i koristi rodiljni/roditeljski i ne može npr do kraja tekuće godine 2022. Iskoristiti godišnji za 2022, ima ga pravo koristiti do kraja godine u kojoj se s porodiljnog vraća (dakle, do kraja 2023).
    Zakon je jači od internih pravilnika poslodavca.
    Radim godinama u kadrovskoj/plaćama, znam što govorim.

3 MPO postupka
    💜 01/22.

Peanut👒👼
    29. Prosinac 2021. 13:34

Današnja i prva bHCG je 107,66. Čuvam nadu za dalje 

👒35god - AMH 38,5 - RVF maternica - sve OK
    🎩 34god - oligoteratozoospermia/oligospermia
    1. IVF/ICSI - 5.2021 - Menopur (150), Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st - b<1,2 - nema ❄
    2. IVF/ICSI - 12.2021 - Rekovelle (8)/Menopur, Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st i 7st - b 107; b 264; 1.UZV sve OK, 2. UZV miss ab (8tt 😇) - ostala 1❄
    3. FET - 6.2022. - mamin princ stigao 3.2023. 💙

AuroraB
    29. Prosinac 2021. 13:48

Mrvica72

Upitnica_Split

GPgirl

Mrvica72

Upitnica_Split

Mrvica72

Zakon o radu, clanak 84, točke 4 i 5.
    Istina je da firme odlučuju do kad se godišnji mora potrošit (najčešće do 30.6 naredne godine ali nekad i do kraja godine na koju se godišnji odnosi) al ako je žena trudna i koristi rodiljni/roditeljski i ne može npr do kraja tekuće godine 2022. Iskoristiti godišnji za 2022, ima ga pravo koristiti do kraja godine u kojoj se s porodiljnog vraća (dakle, do kraja 2023).
    Zakon je jači od internih pravilnika poslodavca.
    Radim godinama u kadrovskoj/plaćama, znam što govorim.

Vjerujem da ste u pravu zato ste me zaintrigirale

Dakle, ja uopće nisam razmišljala da si trudnica🙈,pa ti Upitnica sve dobro govori.  
    Nisam imala dosada nikakve iscjedke... ali sam i bila donedavno na tri utrića dnevno i nosila svaki dan dnevne uloške, pa ako je nešto i bilo nisam primijetila... Ali sada je sve normalno...

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Mila-Milica
    29. Prosinac 2021. 14:00

Peanut👒

Današnja i prva bHCG je 107,66. Čuvam nadu za dalje

Super!!! 😊
    Nek se dalje pravilno dupla. 🍀🍀

👩40 🧔37
    Anovulatorni ciklusi, spermiogram super
    7/20 stimulacija, 2 folikula, 1 blastica 🐧
    9/20 FET, beta =0
    12/20 stimulacija, 10 folikula, 5 blastica 🐧
    1/21 FET 2 blastice.
    Beta 22.1. = 229,9 ; 25.1. = 657,1 ; 29.1.=3040,7
    11.2. Kuca nam ❤. Jedno ali vrijedno!🙏
    1.3. Missed ab - 10 tt
    10/21 FET 2 blastice, beta = 0,2
    12/21 FET 1 blastica, beta = 0
    12/21 stimulacija, 4 folikula, 1 blastica 🐧
    1/22 FET, beta=0,1
    11/22 stimulacija, 5 folikula, jedan 3dnevni

GPgirl
    29. Prosinac 2021. 14:02

Peanut 🥳🥳🥳🤞🤞🤞

Podobnik - 1 x ICSI - ❌

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.