Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    nika0302
    28. Prosinac 2021. 20:16

Cure zna koja da li smijem koristiti i dalje d vital 25000 ampule u trudnoći?

👱‍♀️28god AMH 30,4👦29god , oligoasthenozoospermia
    BetaPlus
    11/2019 ICSI- 1trodnevni⛔
    11/2020 ICSI- 1 trodnevni ⛔
    2/2021 FET blastica ⛔ biokemijska
    4/2021 FET blastica ⛔
    Pol.Škvorc
    11/2021 ICSI 10js, 7 oplođeno, 15.11. vraćena 2 trodnevna
    30.7.2022. stigla naša curica Vita 💗

⭐ Miss_Ivy ⭐
    28. Prosinac 2021. 20:19

Rita2101

⭐ Miss_Ivy ⭐

Asli drži se! Pa baš mi je žao da si opet u bolnici! Nadam se da ćeš danas barem mirnije spavati!
    Divna_SA PUPOOOO, sretno! Nek se čvrsto primi!
    Rita drago mi je da je s bebicom sve u redu! Da li ti planiras raditi neki prenatalni test?
    Slavica supeeeeer !

Necu raditi testove.. i da je nesto, necu pobaciti zivo dijete.. tako da cemu onda…

Kužim te... Makar mislim da nitko ne ide u to s mišlju da bi pobacio, nego čisto da zna da li je sve u redu. Meni se isto to čini kao bacanje novaca.. 

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

• Linda86
    28. Prosinac 2021. 20:20

GPgirl zao mi je. 😔 Asli, vjerujem da ce sve biti u redu. 🤞🏼Divna_Sa neka se cvrsto primi i sretno. Mila-Milica, nije los broj, neka se sve oplode. 🍀
    Slavica i Rita cestitam i sretno dalje ❤️
    Anči i ostale cure koje ste uzimale melatonin, ubiquinol, odakle ste narucivale? Ljekarnica mi je rekla da je u EU dozvoljen samo melatonin od 1 mg, a nasla sam online u Kuci caja Makarska 3 mg od Swanson pa sada ne znam je li to vrijedi sto.🤷🏻‍♀️ A svi Ubiquinol sto nalazim su od 100 mg. 🙄 Koliko ste uzimale? Vitamin D mi je dosao 58. Uzimat cu Oleovit kapi opet, ne vjerujem da ce mi dr propisati ampule. 

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

Rita2101
    28. Prosinac 2021. 20:22

⭐ Miss_Ivy ⭐

Rita2101

⭐ Miss_Ivy ⭐

Asli drži se! Pa baš mi je žao da si opet u bolnici! Nadam se da ćeš danas barem mirnije spavati!
    Rita drago mi je da je s bebicom sve u redu! Da li ti planiras raditi neki prenatalni test?
    Slavica supeeeeer !

Necu raditi testove.. i da je nesto, necu pobaciti zivo dijete.. tako da cemu onda…

Kužim te… Makar mislim da nitko ne ide u to s mišlju da bi pobacio, nego čisto da zna da li je sve u redu. Meni se isto to čini kao bacanje novaca..

A ne znam.. zasto da cijelu trudnocu budem nesretna ako ne moram.. drugo.. po meni se to radi ako mislis/zelis prekinuti trudnocu ukoliko ti kazu da je dijete bolesno.. 

👩🏻 39 miomi 2 oper. Nizak amh, hasimoto
    👨🏼‍🦲40 astenozospermia
    2016 ivf 4 trodnevna
    2 vracena - beta 0
    FET- beta + , u 13 tt stalo srce, genetska greska ploda
    FET - beta 0
    2019 Pronatal - dobili 5 blastocisti
    1 vracena - beta 0 (spotting 6dnt)
    FET - beta 0 (spotting 3-6dnt)
    FET - testovi pozitivni od 6dnt - beta 65,8 10dnt, 158,7 12dnt
    1 uzv 7+1 9mm ❤️
    2 uzv 29.11. 9+1 24mm ❤️
    3 uzv 6.12. 10+1 37mm ❤️ izvanredni, krvarenje, hematom
    Uzv 14.12. 11+2 52mm ❤️ hematom se povukao

Rita2101
    28. Prosinac 2021. 21:03

Magnoli.ja

Rita2101

⭐ Miss_Ivy ⭐

Rita2101

⭐ Miss_Ivy ⭐

Slavica supeeeeer !

Kužim te… Makar mislim da nitko ne ide u to s mišlju da bi pobacio, nego čisto da zna da li je sve u redu. Meni se isto to čini kao bacanje novaca..

A ne znam.. zasto da cijelu trudnocu budem nesretna ako ne moram.. drugo.. po meni se to radi ako mislis/zelis prekinuti trudnocu ukoliko ti kazu da je dijete bolesno..

Ne zelim nikoga plašiti. Ali ja sam odbila testove, na uzv je sve bilo super do 25tt kada su otkrivene anomalije nespojive sa zivotom i nisam bas imala nekog izbora, ne zelim u detalje. U par navrata sam pisala o tome. Tako da postoje situacije i kada se bas nema izbora. Da sam radila testove 99 % bi se otkrilo ranije i izbjegla bih inducirani porod u 28tt.

Zao mi je zbog toga sto ti se dogodilo. No, upravo govoris sto sam rekla, da si radila test, vjerovatno bi prekinula trudnocu ranije… i ljudi to rade i mogu to razumjeti… samo kazem da ja ne mogu ugasiti zivot na svoju ruku.. ne mogu. Valjda sam i ostarila i svasta se vec dogodilo i prihvacam sve

👨🏼‍🦲40 astenozospermia
    2016 ivf 4 trodnevna
    2 vracena - beta 0
    FET - beta 0
    1 uzv 7+1 9mm ❤️
    2 uzv 29.11. 9+1 24mm ❤️

Rita2101
    28. Prosinac 2021. 21:26

Magnoli.ja

Mrvica72

Magnoli.ja

Mrvica72

Magnoli.ja

Rita2101

⭐ Miss_Ivy ⭐

Rita2101

⭐ Miss_Ivy ⭐

Slavica supeeeeer !

Ne zelim nikoga plašiti. Ali ja sam odbila testove, na uzv je sve bilo super do 25tt kada su otkrivene anomalije nespojive sa zivotom i nisam bas imala nekog izbora, ne zelim u detalje. U par navrata sam pisala o tome. Tako da postoje situacije i kada se bas nema izbora. Da sam radila testove 99 % bi se otkrilo ranije i izbjegla bih inducirani porod u 28tt.

A taj uzv na kojim vas je pratio vas dr jerl bio stari il turbo novi, jer čudi me da se tako kasno vide malformacije. Ovamo u 12 tt gledaju dužinu nogu, ruku, srce krvne žile, mozak i kako odjednom ne valja

Ultra moderni. Najmoderniji u st. U jako poznatog dr u st.
    Rita, ti mi se dogodilo u 35oj godini. Nisam bas bila mlada. U pitanju je bilo vise keomosomopatija.

Koji dr jer sam i ja u st

Nije cito, tako da ne brines. Ali nije to samo stvar dr, stvar je da se takve anomalije stvarno znaju sakriti do visokih tjedana iako je u pitanju nedoststak organa. Ali da, trebalo je biti viđeno prije. Tako da sada svakome savjetujem testove jer sam se sama opekla. Ali na svakome je da sam odluci i da se vodi svojim osjecajem i svojim uvjerenjima.

Boze moj…. meni je u prosloj trudnoci izmedu 11-12 tt  rekao da je povecan nuhalni nabor i da nesto nije u redu..(nisam radila test)  u 13tt je bebi stalo srce, imala sam i ja 35…  zao mi je sto si prosla.. 

👨🏼‍🦲40 astenozospermia
    2016 ivf 4 trodnevna
    2 vracena - beta 0
    FET - beta 0
    1 uzv 7+1 9mm ❤️
    2 uzv 29.11. 9+1 24mm ❤️

Antoneta
    28. Prosinac 2021. 21:28

Češće anomalije je moguće otkriti na redovnom anomaly scanu u 12tj. + kombinirani probir na kromosomopatije koji se obavlja u bolnici na teret zdravstva 🤔 meni je to bilo ponuđeno prošli put jer nisam imala para za ovo, super je sve znati ranije, ali što je previše, previše je. 

👰‍♀️ 35g (endometrioza, adenomioza, amh 8pmol/l, neprohodna tuba, maternica RVF, lpsc. i hysc. 2016.g.)
    🤵‍♂️31g (oligoastenozoospermija)
    1. IVF Zg - 2017.g., dobili smo našeg princa 🤴
    03/21 spontana trudnoća, 05/21 missed ab
    2. IVF Os - 2021.g. , 🐧🐧🐧🐧 blastice
    01/22 stimulirani FET 18.01. 2 blastice, beta 6.6
    02/22 prirodnjak FET 15.02. 1 blastica, beta 0
    03/22 prirodnjak FET 11.03. 1 blastica, beta 0
    ❣ za dalje - tko zna.. nismo sigurni hoćemo li opet u ivf

Rita2101
    28. Prosinac 2021. 21:31

Magnoli.ja

Mrvica72

Magnoli.ja

Mrvica72

Magnoli.ja

Rita2101

⭐ Miss_Ivy ⭐

Rita2101

⭐ Miss_Ivy ⭐

Slavica supeeeeer !

A taj uzv na kojim vas je pratio vas dr jerl bio stari il turbo novi, jer čudi me da se tako kasno vide malformacije. Ovamo u 12 tt gledaju dužinu nogu, ruku, srce krvne žile, mozak i kako odjednom ne valja

Ultra moderni. Najmoderniji u st. U jako poznatog dr u st.
    Rita, ti mi se dogodilo u 35oj godini. Nisam bas bila mlada. U pitanju je bilo vise keomosomopatija.

Koji dr jer sam i ja u st

Nije cito, tako da ne brines. Ali nije to samo stvar dr, stvar je da se takve anomalije stvarno znaju sakriti do visokih tjedana iako je u pitanju nedoststak organa. Ali da, trebalo je biti viđeno prije. Tako da sada svakome savjetujem testove jer sam se sama opekla. Ali na svakome je da sam odluci i da se vodi svojim osjecajem i svojim uvjerenjima.

Sad je vec sa 13 tjedana vidio sve vitalne organe… zeludac je proradio ljudi ... nisu svi ginekolozi isti i nisu spec. fetalne medicine .. meni i ako kazu sta lose ja idem do kraja pa sta mi bude.. razumijem druge, jer tko ce ti suditi kad smo u ovakvim govnima .. daj Boze zdrave djece i snage za dalje

👨🏼‍🦲40 astenozospermia
    2016 ivf 4 trodnevna
    2 vracena - beta 0
    FET - beta 0
    1 uzv 7+1 9mm ❤️
    2 uzv 29.11. 9+1 24mm ❤️

AuroraB
    28. Prosinac 2021. 21:44

Magnolija da li si radila inducirani porod kod nas ili si morala van? S obzirom na to kakva je kod nas situacija što se toga tiče.
    Ja sam onemogućena raditi nipt, pa čak i obični kombinirani probir jer je blizancu stalo srce iza 8tt, pa bilo kakve krvne pretrage nebi dale točne rezultate. Zadnjih dana me to jako brine, doktor je protiv amniocinteze jer nema indikacija, a rizici postoje. Svi ultrazvučni markeri su trenutno u najboljem redu; nuhalni 0.8mm, svi organi se vide, srce ima 4 klijetke, pupkovina 3 žile vidljive, kralježnica ok, prstići su tu, bedrena kost prema mjerama kao i glava i trbušćić... Htjela bih se nekako opustiti, ali priče poput tvoje me dodatno bacaju u strah. 

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

AuroraB
    28. Prosinac 2021. 21:57

Magnoli.ja

AuroraB

Magnolijada li si radila inducirani porod kod nas ili si morala van? S obzirom na to kakva je kod nas situacija što se toga tiče.
    Ja sam onemogućena raditi nipt, pa čak i obični kombinirani probir jer je blizancu stalo srce iza 8tt, pa bilo kakve krvne pretrage nebi dale točne rezultate. Zadnjih dana me to jako brine, doktor je protiv amniocinteze jer nema indikacija, a rizici postoje. Svi ultrazvučni markeri su trenutno u najboljem redu; nuhalni 0.8mm, svi organi se vide, srce ima 4 klijetke, pupkovina 3 žile vidljive, kralježnica ok, prstići su tu, bedrena kost prema mjerama kao i glava i trbušćić… Htjela bih se nekako opustiti, ali priče poput tvoje me dodatno bacaju u strah.

Bila je prica na provjereno prije par mjeseci koja je slicna mojoj. Sve se moze obaviti kod nas. Ne bih bas pisala tu javno, ali napraviti cu jedan mail, pa ti ga ostavim tu, ako ti slucajno zatrebaju informacije. Ali sigurna sam da je sve ok i da nece biti potrebno🤎🤎

Znam, gledala sam..grozota. Drago mi je ako se nešto pokrenulo kod nas po tom pitanju. Ostavi mail...
    Ako se kroz koji dan povuče skroz ovaj blizanac, možda ću moći napraviti nipt, ali trenutno korak po korak.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.