Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Slavica83
    03. Lipanj 2022. 21:37

Asli 🌼

Slavica83

Bok cure, idem se javiti što prije da ne brinete. Jučer sam tek u 6 bila gotova s pregledom i onda ovo ono i zaboravila napisati izvještaj.

Doktor kaže da je sve ok i da sve dobro napreduje. Ja normalno ne mogu da se ne zabrinem oko te jedne stvari… Znači bedrena kost nam je dosta mala, 2 tjedna čak kasni u razvoju u odnosu na ostalo. Prije 5 tjedana na pregledu je sve bilo ujednačeno. Doktor je to komentirao, ali je rekao da je i dalje u očekivanim granicama. Nije mi spomenuo što bi to moglo značiti, pa je onda normalno internet moj najbolji prijatelj. Još kad sam vidjela da je u donjih 4% sam se dosta zabrinula. Mislim, najmanji problem da je beba patuljčica, ali mogu biti i druge stvari.
    Naravno, većinom je sve ok kad je i tako, ali ono, ne može bez brige…

Inače je Elena počela gledati, što je bilo prekrasno, treptala je okicama i baš gledala otvorenih očiju. To je bilo najljepše.

Hejjj da ti se javimo, nama je bila slična situacija i na kraju sve super završilo, isto smo bili nisko na percentili i zaostajao je trbuščić za 2 tjedna. Na tri različita uzv-a su bile 3 različite mjere. Važno je pratiti da su protoci dobri i da je posteljica ok i da ima plodne vode. Na kraju sam išla u Petrovu svaki tjedan na uzv pratiti protoke i mjere i ispostavilo se nakon par tjedana da je sve ok, samo će biti manja beba. Da je dočekao termin, imao bi preko 2.5 kg, što je kao normalna porođajna težina za bebe, ovako se rodio mjesec dana prije termina s malo više od 2 kg, ali sasvim zdrava i super beba 😄
    U tim tjednima u kojima si sad je beba sve veća i teško je sve izmjeriti, naravno, treba pratiti, ali htjela sam se javiti jer znam da sam se i ja nervirala i čitala po internetu, iako sam nekako duboko u sebi vjerovala da je sve ipak ok. Nadam se da će tako i kod vas dvoje. Sretno i javi novosti 😘

Ej, hvala ti puno Asli. Nekako sam preskočila odgovor prije. Drago mi je da je kod vas sve ok. Pa tako i ja vjerujem zapravo da je dobro, nemam što drugo. Protok je u redu i sve drugo. Tek sam za 4 tjedna naručena opet, pa vidim i da se doktor ne brine nešto posebno. 
    Većina lošeg kaj može biti je isključena i vjerojatno je do nepreciznosti mjerenja ili će samo biti kratkonoga ko mama 😁

🙋 39, AMH 64, 🤵 32 👍
    03.2019. ektopijska trudnoća, lijevi 🥚 vod ex.
    zdjelična endometrioza
    04.2020. s.p. u 6tt
    2021. početak MPO
    03.mj. slabo stim.ciklus, 3🥚, transfer 2 3dnevna, 0🐧❌
    5.mj.puna stimulacija, 22🥚, 11 🐧5d
    7.mj. 1️⃣ FET 1🐧❌
    30.9. 2️⃣FET 2🐧, beta 11.10. 2.41 ❌
    3.12. 3️⃣FET 2🐧, 6dpt +
    7dpt b70, 10dpt b199 🙏 12dpt 434 🙏 14dpt 1252, 1uzv 6+2 4mm ❤️, 2uzv 8+3 1.8 cm, 3uzv 5.2 cm❤️ 🤗🙏
    29.8.'22 rodila se Elena 😊

annboleyn
    03. Lipanj 2022. 21:57

Drage cure, kod mene uzbudjenje i nervoza dostizu maksimum 😂 uzbudjena sam jer bi u ponedjlejak trebalo da dodje M, taj dan zovem kliniku, treci dan (“po rasporedu” u srijedu) bi isla da vadim hormone i po terapiju 🙈💃💃
    ALI, ja sam maloprije pocela smedjariti pa sam nervozna, bojim se ako sutra dodje vjestica da nista od postupka ovaj mjesec, jer u ponedjeljak ce vec biti treci dan i ne vjerujem da ce prispijeti na vrijeme sve
    I tako 🤦‍♀️ 
    U zaostatku sam sa citanjem 20, 30 stranica ali vidim da ce nas ima u postupku ovaj mjesec, Kachusa, J_b…, ima i FET-ova, sretno nam svima 🙏🙏🙏
    Odoh sad vidjeti sta je sa curama koje su u proslom mjesecu krenule, nadam se da se nizu uspjesi 🤞

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

• Ivy19
    03. Lipanj 2022. 21:59

Tikvica sorry,tek sad procitala sve i skuzila da imas 3tjedna da ode samo...zao mi je...😞
    Ostale cure da vas ne imenujem hvala vam na podrsci,nekako lakse uz vas...ja cu ipak cekat 17.06.pa kako bude,tak i tak nista sad promjenit nemogu...🙏🏻🙏🏻

👱🏻35-sve ok
    👱🏻‍♀️35-PCOS,mala kilaža,nizak secer,nesp.neplodnost🤷🏻‍♀️
    2014 u mpo vode
    2015,2016 AIH-❌
    1.IVF "17-18 oocita-4 blastice
    11.17.stim.FET-2 blastice❌
    05.18.prirodni FET-2 blastice,beta 1265,decko
    2.IVF "21.-15 oocita-6 blastica,hiper,5 dana bolnice
    02.21-stim.FET,2 blastice,spontani 5tj
    09.21-stim.FET,2 blastice❌
    04.22.-stim.FET,2 blastice,💔💔10tj.
    3.IVF "23-15oocita - 6 blastica,blagi hiper
    3xstim.FET❌
    04.24.-FET uz Femaru⏳

Leky
    03. Lipanj 2022. 22:07

Marijana5

Leky

Rainbow evo u meni jedna dvodnevna 😊 sretno ti danas, neka se cvrsto prime za mamicu i ne pustaju ❤
    Marijana ja sam bila u kbcRi, ponesi sve nalaze koje imas na konzultacije pa ce ti oni reci sta ti jos treba za postupak. Dok TSH ne padne ispod 2.5 nece te pustiti tako da dobro da si krenula s terapijom vec, taman nakon ljeta i godisnjih ces skupiti sve papire, spustiti TSH u moci ces u postupak. Znas kod koga imas konzultacije? Preporucam dr. Tinu jer je jedna krasna zena i odlicna doktorica, jako realna i sve objasni jako detaljno, meni je to bilo jako vazno u cijelom tom procesu. Ako te bude jos sta zanimalo slobodno pisi na leky333@gmail.com
    Slavica ako se doktor ne brine nemoj ni ti, biti ce to sve ok jer mora biti! ☘

Sretno svima u postupku, puno trudnicke prasine 🪄🪄🪄🪄🪄 i puse trudnicama 🥰😘

Hvala puno na odgovoru. Neznam ništa kod koga idem samo su mi dali termin i tjt.
    Imam ja možda pravo tražiti kod koga da idem?

Mozes traziti kod koga ces, meni je na konzultacijama, svim pregledima, folikulimetrijama, aspiraciji i transferu bila moja doktorica, a sad cula sam da nekima nije bilo tako..ako spustis TSH i prikupis svu dokumentaciju mozda bi i mogla u postupak u sedmom,  ali vidi sta ce ti reci sqd na konzultacijama pa si tako poslozi

Ja 32, M 33 / KbcRi
    Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
    11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
    Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
    01.08. nasa princeza Elena 👶❤

Tweety88🐞
    04. Lipanj 2022. 00:56

Tikvice i ja citam i vidim da je meni proslo to puno lakse nego drugima. Nisam uopce pila tablete protiv bolova, htjela sam osjetiti kad bude gotovo sto ne bi da sam ih pila. Na kraju sam par sati imala jako krvarenje i malo jace menstrualne bolove i to je bilo to. Puno mi je bilo teze psihicki nego fizicki. I meni je to jako krvarenje krenulo 2 dana nakon sto sam saznala da je srceko prestalo kucati (otisla na hitnu radi zilice smedeg iscjetka). 
    Drzi se i budi jaka 💪🏻💛

💛🧡

Tweety88🐞
    04. Lipanj 2022. 01:02

Tweety88🐞

Tikvice i ja citam i vidim da je meni proslo to puno lakse nego drugima. Nisam uopce pila tablete protiv bolova, htjela sam osjetiti kad bude gotovo sto ne bi da sam ih pila. Na kraju sam par sati imala jako krvarenje i malo jace menstrualne bolove i to je bilo to. Puno mi je bilo teze psihicki nego fizicki. I meni je to jako krvarenje krenulo 2 dana nakon sto sam saznala da je srceko prestalo kucati (otisla na hitnu radi zilice smedeg iscjetka).
    Drzi se i budi jaka 💪🏻💛

E i nakon tog najjaceg krvarenja sam jos neko vrijeme krvarila (kao menga, oko tjedan dana koliko se sjecam), i isto sam svaki tjedan vadila betu dok nije pala skroz i isla na uzv da dr pogleda je li se sve izbacilo samo. Tek nakon iduce menge je dr potvrdila da je sve ok i da nema zaostataka od trudnoce.

💛🧡

kosuljica
    04. Lipanj 2022. 01:42

Razumna

Sulfinija to je ono tipično što se u narodu kaže "bacanje kamenja na Boga".
    Ja sam u fokusu samo da je zdravo, mislim da spol ne znači ništa, sinovi ionako "odu za ženom" npr moj muž dođe kod mojih roditelja 10 puta više nego kod svojih jer ja idem kod svojih često i budem npr cijelu večer ili subotu i nedjelju ( nekad uživamo pijemo kave, nekad radimo mesarije, ajvar, nešto po vrtu) pa muž dođe za mnom ili sjedi sam u stanu ali svoje posjećuje max jednom mjesečno i sve mu je bitnije od toga a živimo točno između mojih i njegovih. Moj brat isto ide za svojom curom stalno kod njenih iako žive kod mojih ali sa curinima ljetuje, planinari sa njenom obitelji. Po meni su ženska djeca puno privrzajnija i empaticnija. Moja mama je sad u šoku jer njen sin je više uopće ne dozivljava a imali su super odnos dok nije upoznao ovu curu, 28g bili su bas povezani ali zadnjih 7g on uopće nema interesa da se druži sa našim roditeljima a živi u njihovoj kući. I šta onda znači muško dijete? Samo prezime? Pa i žensko dijete nosi gene od roditelja pa zar je bitno kako se preziva?
    Moj direktor ima 4 kćeri i peti se rodio sin-veliki nasljednik, na kraju sin otišao za svećenike a moj se direktor nada da će barem imati vambračnu djecu 🤯
    Ja još nisam dobila nalaz bete. Napravila sam tri različita testa za trudnoću i svi su negativni. Prekidam terapiju iako ginekolog kaže da ostanem na terapiji i da sam i u pon na bolovanju…

Baš sam se nasmijala na ovaj post i na ovaj dio o direktoru sa petim sinom svećenikom 😁😁😁
    Mi smo imali isto tako jedan par, šesti se rodio sin, naravno zove se kao i tata mu i ispao najgore moguće stvorenje u odnosu na pet curki.
    Meni su te priče o spolu za 19.stoljece, tako sam i ja odgajana a i moji roditelji (da su m i ž jednaki) i ne mogu shvatiti da i 21. još pričamo o tome i sad vidim kako sam imala sreće u odgoju. Srećom i muž je po tom pitanju normalan pa će i djeca imati oba prezimena. 
    I dalje se smijem sinu svećeniku😁😁😁

Kacusha
    04. Lipanj 2022. 05:30

annboleyn

Drage cure, kod mene uzbudjenje i nervoza dostizu maksimum 😂 uzbudjena sam jer bi u ponedjlejak trebalo da dodje M, taj dan zovem kliniku, treci dan (“po rasporedu” u srijedu) bi isla da vadim hormone i po terapiju 🙈💃💃
    ALI, ja sam maloprije pocela smedjariti pa sam nervozna, bojim se ako sutra dodje vjestica da nista od postupka ovaj mjesec, jer u ponedjeljak ce vec biti treci dan i ne vjerujem da ce prispijeti na vrijeme sve
    I tako 🤦‍♀️
    U zaostatku sam sa citanjem 20, 30 stranica ali vidim da ce nas ima u postupku ovaj mjesec, Kachusa, J_b…,ima i FET-ova, sretno nam svima 🙏🙏🙏
    Odoh sad vidjeti sta je sa curama koje su u proslom mjesecu krenule, nadam se da se nizu uspjesi 🤞

Ma samo se ti izbori, pa ne mozemo mi tocno u dan predvidjeti mengu. I meni danas nesto krece, moram se testirati na covid i sutra pikanje. Sretno nam 😊🍀

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

annboleyn
    04. Lipanj 2022. 09:08

Jojjj ovo citiranje, hila sam napisala kilometarski post i izbrisalo se 🤦‍♀️
    Kachusa bas sam sinoc procitala da si ti podigla lijekove unaprijed (blago tebi 😀), sretno tiii, drzim fige da se sto vise folikula “mobilise” i krene sa rastom sutra 🤞🤞🤞
    Ja se ipak nadam da ce biti sve ok i na vrijeme, malo me je frka zbog bockanja, iako bocala sam se Clexanom u zadnjoj trudnoci, moze li neka sa iskustvom i jednog i drugog reci je l slicno sto se tog operativnog dijela tice? 😂

👩🏻‍🦰 39, 🧔🏻36
    Ja: amh 1,53 ng/ml (ponovljeni nakon 2 sedmice 0,6) fsh 12,9, mthfr i pai mutacije, hipertenzija
    MM: odstranjen testis zbog tumora, nakon operacije radioth., oligozoospermia
    Kariogrami: uredni
    Trudimo se od 2.2018.
    6.2018. missed ab 8GN, kiretaza 💔
    02/2022 💔 12GN
    1.IVF 6/22 Femara, Gonal F (2175), Cetrotide, Ovitrelle, 3🥚, 1🐧 bez tranfera (los PGT-A)
    2.IVF 01/24: Femara, Menopur 300 (16 dana), Cetrotide, 2xDecapeptyl, 7 🥚, 5 oplodjenih, 2 🐧 FET 30.03., dolazi curica ❤️

Rainbow_Hope 🌈
    04. Lipanj 2022. 09:20

slavica, monkica, linda, tikvica, sunny, tweety, miss ivy, avocado, ribic, makiST, J_Lo, Panda, Stela, Kachusa, Iman, Anči ljubim vas ❤️❤️❤️
    Panda pa to je odlična vijest - lijepo sve napreduje i brzo si nam PUPO 🥳🥳🥳
    Iman vidiš kako se dobro zadebljao, 🍺🍺🍺 je zakon!
    J_Lo lijepe vijesti s UZV, nek i dalje bude mirno i bezbrižno 🤗
    annboleyn pa ne može propasti ciklus ako dobiješ ranije, bit će to okej!
    Kachusa sretno s pikanjem i da ovaj bude dobitni 🤞🤞🤞🤞 
    AuroraB kakvo je stanje?

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.