Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mrvica722
    29. Ožujak 2022. 14:17

Anči 💕

Mrvica722

Anči koje koristis? Ja sam bila estrofen i utrogestan

Utrogestan od 200mg, tri puta na dan…ako bude beta pozitivna sigurno će mi pojačat dozu 🤷🏽‍♀️

Ja sam uzimala utrogestan od 100 3x na dan, molim te poslusaj me mozda sam dosadna al stalo mi je do tebe moraš ih pit, malo će te možda zamantat al ako se bojis moras se javit svog mpo dr jer smeđarenje i vaginalete ne smiju ić zajedno. 

• Mrvica722
    29. Ožujak 2022. 14:21

Anči tek sad vidim test😒 čekamo ipak betu🙏

Afrodita06
    29. Ožujak 2022. 14:24

Baš ste me nekako dirnule danas (a i jučer) sa svojim životnim pričama, pa sad konačno da i ja kažem nešto o svojoj priči.
    Nakon skoro godinu dana truda na bebi shvatiti smo da očito nešto nije uredu. Krenuli smo sa osnovnim pretragama i odmah nas opalio šok a da nismo bili ni svjesni. Mm dijagnoza azoospermia. I to je bilo manje više prije 5 godina. Moj gin. na to je rekao da prihvatimo to i da živimo dalje, ni prvi ni zadnji bez djece. 
    Sami smo kopali i tražili dalje što i kako i kada. Došli smo do poliklinike Cito i divne urologinje koji je mm radila MicroTese, jer objasnili su nam da je to ipak bolje od Tese jer se tkivo trajno ne uništava. Operacija 3 najduža sata u mom životu. Rezultat nisu nađeni spermiji ni stanice spermazogeneze. Trebalo nam je tri godine da nadođemo i shvatimo da ipak ne želimo živjeti samo nas dvoje. Odlučili smo se za donora. I naravno obzirom na dijagnozu mm imamo pravo na plaćene troškove preko HZZO-A.
    Tek smo počeli sa svojom pričom u konkretnim MPO vodama jer gdje god se okrenem moram postaviti pitanje 7 osoba da bi dobila pravi odgovor.
    Praćenje i pripreme za postupke radim u KBC Osijek, donacija je naravno vani.
    Žao mi je na dužem postu ali skratila sam ovo maksimalno, ali zbilja. 

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Rainbow_Hope 🌈
    29. Ožujak 2022. 14:27

Ribic sretno ti, pupice! 🤗
    Arnoldica toliko mi je drago da je manje zlo na kraju u pitanju, ne mogu ti reći, sad samo hrabro dalje ❤️
    Nika hvala, ali ja sam ti vrlo realna, neću ni vaditi betu. Inače, mislim da ti radiš niti 100 m od moje kuće, stalno ti to hoću reći pa zaboravim 🤭 ako radiš kod dr. G 😁
    Linda uzmi si vremena da zaliječiš osnovnu bolest, nadam se da nije ništa strašno i onda napravite plan. I uživajte na GO! 
    Capi sretno!
    Takica ja mislim da trebamo otvoreno govoriti o tome i dizati svijest, u mojoj okolini znaju skoro svi i ako sam na nečemu zahvalna ovom MPO putu, to je da sam shvatila tko mi je iskrena i bezuvjetna podrška u životu u dobru i zlu ❤️❤️ a najveće razočaranje sam doživjela od najbližih... Osim toga slažem se sa svima da moramo sebe staviti na prvo mjesto jer nećemo biti dobre mame ako mi same nismo dobro. Stvarno jako puno radim na tome, nekima je to sad šok jer više ne dam da me se gazi, ali to je tako, ja sam si sama sa sobom smirenija i sretnija. A mm je najveća podrška u svemu ❤️
    Leky, Stela_M, Amelie ❤️❤️❤️ ljubim vas
    Afrodita hrabrice, želim vam svu sreću! 🤞

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

Afrodita06
    29. Ožujak 2022. 14:34

Želim samo reći da koliko god teško zvučalo ipak se pronađe nekakvo rješenje. Sami si organiziramo živote i donosimo odluke. 
    Sretna sam što je mm takav da je prihvatio stanje kakvo je i odlučio da mu život neće proći u žaljenju nego ćemo se pokrenuti i napraviti nešto što možemo.
    Nitko nema pravo suditi o meni a da prije toga nije zavirio u svoj prljavi veš. Ljude koji su mi u životu rekli "joj nećete valjda posvojiti" sam eliminirala iz života.
    Dosta mi je pametovanja. Ja vodim svoj život kako ja želim.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

Arnoldica
    29. Ožujak 2022. 14:43

Hvala curke, odahnula sam kad sam vidjela da ipak pada 🙃
    PUPO cure sretnooo 🍀
    Razumna jel stigla beta?
    ...
    Mi smo ovih dana puno razmišljali i pričali. Odlučili smo da ćemo dati papire za posvojenje, ali ćemo probati još jednom, zadnji put. U zadnja dva feta je došlo do implantacije, znači da se tijelo probudilo pa da probamo zadnji put. Razmišljamo da odemo negdje drugdje za promjenu, možda donese sreću neki drugi pristup, razmišljanje 😂
    Pa me sad zanima pošto baš previše nisam našla iskustva na netu o Poliklinici Repromed. Znam da je Sunny tamo, ako ima još koja cura neka se javi. Jeste li zadovoljne tamo? Rade li vikendom ako padne aspiracija/transfer Ne želim ići negdje gdje je prevelika gužva i gdje je sve kao na traci. Ne sviđa mi se kad se ne posvete dovoljno nego ide po špranci sve.
    Beta plus je zauzeta do jeseni, to mi je daleko pa se dvoumimo između Repromed i Škvorc. Cure u Škvorcu kako vam je tamo? Jel se posvećuju ili ide po špranci?

🧑29g PCOSlike, AMH 29.5, blaga trombo
    🧒34g, šetajući spermio. oligoastheno... --> normo
    1. 9/19 ICSI Rekovelle ❎
    2. 7/20 ICSI Rekovelle- biokem.❎
    3. 1/21 IVF- Rekovelle, 6🥚 ❎
    Histeroskopija ✅, NK stanice +++ pa normalno
    4. 6/21 IVF Gonal 200/150, 10 🥚, oplođeno 8, 2x trodnevna❎
    6 blastica 🐧
    1. FET 8/21 2🐧❎
    2. FET 10/21 2🐧 missed ab blizanačka 8tj 🌞🌞
    3. FET 3/22 2🐧 biokem. ❎
    11/22 spontana trudnoća, 8/23 rodio se mali 💙

Anči 💕
    29. Ožujak 2022. 14:45

hvala vam cure svima  čekam samo betu sutra za potvrdu pa da mužu iznesem pakleni plan..već vidim rat u najavi al skužit ce i on da je to najbolje za budućnost...
    Možda ipak odemo u Petrovu..iskreno ne žuri mi se..vidjet cu sad sutra sta ce reć moj doktor..mozda nažicam još neke uputnice..u međuvremenu ćemo malo skupljat novčeke pa ako Petrova ne upali onda negdje privatno...morat cu muzu objasnit sve prednosti i mane i prelomit ga..makar vjerujem da ce on pristat jer i njemu je cilj da dođemo do bebice..sad imam u planu mjesec dva odmorit tijelo od svega, skinut kile i uživat u proljeću..nakon toga ćemo muž i ja malo bildat stanice i spermiće pa ćemo vidjet šta ce bit na jesen..jednom sam prezivjela 6 mj čekanja, pa mogu i opet 
    Amelie onda znaš kako mi je 
    Petra hvala na iskustvu..sad se važem opet prema njima
    Arnoldica super da beta pada..drago mi je da ipak u tome svemu ipak nije ono najgore 
    Mrvica nije bilo toliko jako da bi smetalo za utrogestane..i još uvijek nije jako..praktički ga ni nema..najrađe bi stala s terapijom al sutra mi je beta pa neću jer ono ipak si mislim možda se mrva bori s nečim i ako prekinem terapiju eto ti sranja...
    Capi sretnoo..jel vraćaš obje
    Afrodita sretno dalje..i samo se borite..sigurna sam da ćete uspijet s donacijom..i nama su se ljudi zgražali kao jooj tako mladi, a posvojili bi..šta ce vam taj teret..pa daj se malo više potrudite pa će doć beba, a ne vi sad odma na posvojenjee...takvima sam odma rekla mrš od nas šta vas briga za nas zivot i šta cemo mi radit...
    Rebeka ja sam negdje čula da se ne broji postupak ako nije bilo aspiracije pa si to dobro provjeri i sretno dalje 
    Stela, Nika, Petra, Ribic, Rainbow, Takica, Linda, Leky, Razumna, Sani, Iman, Sunny i sve ostale cure hvala na savjetima i podršci..na kompu sam pa nemam srčeko da vam stavim, sve neki mutavi smajlići 

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Jasmine95
    29. Ožujak 2022. 14:52

Arnoldica

PUPO cure sretnooo 🍀
    Razumna jel stigla beta?

Mi smo ovih dana puno razmišljali i pričali. Odlučili smo da ćemo dati papire za posvojenje, ali ćemo probati još jednom, zadnji put. U zadnja dva feta je došlo do implantacije, znači da se tijelo probudilo pa da probamo zadnji put. Razmišljamo da odemo negdje drugdje za promjenu, možda donese sreću neki drugi pristup, razmišljanje 😂
    Pa me sad zanima pošto baš previše nisam našla iskustva na netu o Poliklinici Repromed. Znam da je Sunny tamo, ako ima još koja cura neka se javi. Jeste li zadovoljne tamo? Rade li vikendom ako padne aspiracija/transfer Ne želim ići negdje gdje je prevelika gužva i gdje je sve kao na traci. Ne sviđa mi se kad se ne posvete dovoljno nego ide po špranci sve.
    Beta plus je zauzeta do jeseni, to mi je daleko pa se dvoumimo između Repromed i Škvorc. Cure u Škvorcu kako vam je tamo? Jel se posvećuju ili ide po špranci?

Evo mi smo u poliklinici Škvorc 😊
    Mi smo prezadovoljni, jako lijep i individualan pristup dr.Škvorca i baš se posveti i trudi dati sve odgovore što detaljnije i najbitnije - iskrenije.

🙋 '94. - normo.
    💃 '95. - neprohodan lijevi jajovod,ostalo sve okej i u granicama normale
    05/2021 - IUI - beta ❌
    06/2021 - IUI - beta ❌
    11/2021 - 1.IVF - 13 🥚, 10 oplođeno - do 5tog dana 6 blastocista - ET 1 blastociste, beta ❌
    03/2022 - FET 2 blastociste ( beta na 10dnt 388, 14 dnt 1619 - testovi od 6 dnt pozitivni) prvi pregled 12.04 🤞🥰
    12.04. prvi uzv, imamo 2 💙💙

Anči 💕
    29. Ožujak 2022. 14:53

Jasmine95

Arnoldica

PUPO cure sretnooo 🍀
    Razumna jel stigla beta?

Evo mi smo u poliklinici Škvorc 😊
    Mi smo prezadovoljni, jako lijep i individualan pristup dr.Škvorca i baš se posveti i trudi dati sve odgovore što detaljnije i najbitnije - iskrenije.

Zaboravila sam ti čestitat i nek bude školska i dosadna trudnoća 🥰

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Capi_3
    29. Ožujak 2022. 14:56

Anči ne, vratiti cu 1 pa u lipnju 2.ako ovaj put ne bude dobitan. Imala sam carski rez pun komplikacija, maternica mi je rezana i šivana po svoj dužini pa nas je strah da nebi doslo do puknuca maternice uslijed blizanačke trudnoce. 

🙎🏼30 oligotheratozoospermija
    🙎‍♀️29 AMH 99-155 (varira) , PCOS
    2015.spontana trudnoća; CR; krvarenje, infekcija reza
    2/2022 ICSI ➡️ Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl ➡️ 40 folikula, 16 js, 3 oplođene, 2 🐧🐧 (ET odgođen zbog OHSS)
    4/2022 FET ➡️ Estrofem, Utrogestan ➡️ 4.04. vracena 2 🐧🐧 ; beta HCG 0.1 ❌️
    10/22 ICSI ➡️ Gonal 100, zatim 150, Cetrotide, Decapeptyl, Ovitrelle
    ➡️ 40 folikula, 15 js, 2 oplođene, OHSS, embriji stali s razvojem, 0 transfera
    09/2023 ICSI ➡️ Supercur sprej, Ovaleap

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.