Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ⭐ Miss_Ivy ⭐
    22. Ožujak 2022. 16:55

Avocado ooooodlično! Priznaj, pila si tamni Kozel!! 🤣😘

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

Stela_M
    22. Ožujak 2022. 16:59

Panda.

Rainbow_Hope 🌈

Panda.

Isadora iAnčida se nadovežem na dodatke za loš spermiogram. Mi također nemamo nikakve pomake od Fertilup i sličnih preparata. Zasad nije ništa pomoglo, osim nekih prirodnih čajeva za bakterije. Trenutno uzima sve odvojeno i u većim dozama. Nadam se da neće biti bacanje novaca opet.😐

Ja ću samo reći da je mm najbolji spermiogram imao prvi put, kad nije pio baš ništa 🙈 Pio je neko vrijeme Profertil i sad Fertilsan M, mješavinu orašastih, suhog voća i meda, indijske, koenzim q10, magnezij i cink i spermiogram duplo gori. To je sve u roku od 3 mjeseca od cijepljenja pa se nadamo da će se popraviti, odnosno nadamo se da neće ni trebati više 🤭 Vjerujemo u svoju mrvu 💪🥰

I mi smo probali i to ništa. Čini mi se da sve isto bude ili barem slično. Sad kako bude da bude. 😅
    Ja se nadam da vama više neće trebati to i da se mrva uspješno primi za mamu. Navijam za vas od ❤💫😘

Panda mislim da je moj najviše pomogao taj Tribulus s macom jer je to na biljnoj bazi potiče testosteron i spernatogenezu 🤷‍♀️

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Barby1986
    22. Ožujak 2022. 17:13

Avocado

Evo meee… endo je odličan, 9,2 🥳
    Transfer u ponedjeljak 🤩

Wuuuuuuuhhhuuuuu 🎉🎉🎉🎉🎉😘😘

7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
    🙋🏻‍♀️'86. PCOS (amh 75,50 pmol) 🙋🏻‍♂️ '89. ----> IDIOPATSKA NEPLODNOST
    4/16 spontana trudnoća - blighted ovum - kiretaža u 9 tt 💔
    2017/2018 klomifenski ciklusi uz štoperice kod soc.gin.
    2019 3 x IUI
    05/2020 1.stimulirani IVF --> 2 trodnevna, beta ❌
    08/2020 2.stimulirani IVF --> ET 2 blastociste, biokemijska 💔
    11/2020 1. FET --> beta ❌
    03/2021 3. stimulirani IVF --> beta ❌
    06/2021 2.FET --> beta ❌
    02/2022 3.FET --> beta ❌
    04/2022 4.FET --> beta

Mrs.IBT
    22. Ožujak 2022. 17:17

Pozdrav svima, nadam se da pišem na dobroj temi.

Imam 29 godina, muž 32. 
    06/21 ostala sam trudna neplanski nakon 1 nezaštićenog odnosa, nažalost je bio spontani u 6+7. Sama sam se očistila. 
    Od 2017. imam hipotireozu i uzimam za to terapiju. Nakon spontanog TSH je bio povišen, skoro 7 i od početka ove godine sam na povećanoj terapiji.
    Nakon spontanog pokušavali smo prirodno, i nitko nije vidio problem što ne uspijevamo prirodno, ali me je ipak ginekolog poslao na vađenje krvi da budemo sigurni da je sve ok. 
    Danas došli nalazi. Stanje je ovako. Imam hashimoto, TSH je 2.178 sada.
    Drugi paramenti štitnjače (FT3 i FT4) uredni.
    LH je 3.22 IU/L,
    FSH je 11.47 IU/L,
    Prolaktin 163 mIU/L,
    Estradiol 107.1 pmol/l,
    Testosteron 0.274 nmol/l (mrvicu snižen) i 
    AMH 0.404 ng/L (snižen, interval je 1.20-9.05)

Na svakom pregledu do sada nikad nisam imala problema, uvijek je sve bilo uredno, kao i ciklus koji je cca 26 dana.
    Muž je išao na spermiogram, ali mislim da će biti u redu jer smo imali kućni koji je bio isto uredan.

Prepala sam se kad sam vidjela ovaj AMH, i zbilja se bojim da nećemo moći prirodno ostati trudni. 
    Ne mogu dočekati da dobijem povratnu informaciju od ginekologa (socijalnog). Hoće li me uputiti dalje u MPO, ima li netko ovakva iskustva?
    Želim napomenuti da kao i sve žene ovdje, želimo čim prije dobiti bebicu, ali htjela bih znati što učiniti ako ginekolog kaže da i dalje pokušavamo prirodno?
    Da li da idemo negdje privatno u MPO, ako da, gdje? Mi smo iz Rijeke, ali možemo ići bilo kuda.

Hvala na čitanju, nadam se da ćete me uputiti što i kako dalje. :(

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    22. Ožujak 2022. 17:23

Avocado bravoooo😍🎊

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

22. Ožujak 2022. 17:24

Cure kako mi neda u potpis urediti dalje bice kako mi dugacak🤦

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

🌼TiKi🌼
    22. Ožujak 2022. 17:44

EnaEna

Ja vas citam ponekad, mada sve cesce kako sad moram mirovati. Zelim vam visoke bete koje se pravilno duplaju i skolske trudnoce🍀🙏♥️

Htjela sam podijelit svoje iskustvo i sa embrioglu i intralipidnom infuzijom.

U prvoj ivf sam doplatila za embrioglu oko 150€ - (klinika u BiH) oni to navode kao da je dobro. Oni odmah poslije aspiracije rade i transfer,cak i ne cekaju da dodje do blastociste. 2 trodnevne sam imala sa odlicnim ocjenama. Neuspjesna je bila.

U drugoj ivf ( klinika u Grckoj) su mi odradili skrecing kad je bila aspiracija, a oni ne koriste embrioglu jer im se nije pokazalo da utice na uspjesnost. Ali da ako ja hocu to mogu kupiti i donijeti pa ce mi staviti. Ali nisam. I to ustvari nije nikakvo ljepilo vec neka tecnost. Probali smo bez toga.
    Embriotransfer je isao 2 mj poslije. Oni sve oplodjene jajne celije cekaju da dodju do blastocista i njih samo vracaju. Imala sam 4 blastociste sa vrlodobrim ocjenama. I oni su mi ukljucili i injekcije progesterona odmah poslije ET ( utrogestan i fragmin sam u oba puta koristila)
    Kao rezultat toga su dvije bebice koje evo lupaju mamu i stalno se rotiraju.

A moje iskustvo sa intralipidnom infuzijom je da mi je poslije nje tsh bio nemjerljiv 0.0005 i ni sama ne znam koja po redu je tad bila biohemijska.

Ukratko ono sto se meni pokazalo uspjesno je taj skrecing i to sto sam sam pauzirala poslije aspiracije.
    E sad to je moje misljenje i iskustvo. Ne mora znaciti da je to svima dobitna kombinacija, ako je meni bila.

Također i kod mene pozitivno iskustvo kod injekcija progesterona... Mozda je puka slucajnost, a mozda i nije... U svakom slucaju cu ih traziti u iducem postupku opet. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

22. Ožujak 2022. 17:49

Mrs.IBT

Pozdrav svima, nadam se da pišem na dobroj temi.

Imam 29 godina, muž 32.
    06/21 ostala sam trudna neplanski nakon 1 nezaštićenog odnosa, nažalost je bio spontani u 6+7. Sama sam se očistila.
    Od 2017. imam hipotireozu i uzimam za to terapiju. Nakon spontanog TSH je bio povišen, skoro 7 i od početka ove godine sam na povećanoj terapiji.
    Nakon spontanog pokušavali smo prirodno, i nitko nije vidio problem što ne uspijevamo prirodno, ali me je ipak ginekolog poslao na vađenje krvi da budemo sigurni da je sve ok.
    Danas došli nalazi. Stanje je ovako. Imam hashimoto, TSH je 2.178 sada.
    Drugi paramenti štitnjače (FT3 i FT4) uredni.
    LH je 3.22 IU/L,
    FSH je 11.47 IU/L,
    Prolaktin 163 mIU/L,
    Estradiol 107.1 pmol/l,
    Testosteron 0.274 nmol/l (mrvicu snižen) i
    AMH 0.404 ng/L (snižen, interval je 1.20-9.05)

Na svakom pregledu do sada nikad nisam imala problema, uvijek je sve bilo uredno, kao i ciklus koji je cca 26 dana.
    Muž je išao na spermiogram, ali mislim da će biti u redu jer smo imali kućni koji je bio isto uredan.

Prepala sam se kad sam vidjela ovaj AMH, i zbilja se bojim da nećemo moći prirodno ostati trudni.
    Ne mogu dočekati da dobijem povratnu informaciju od ginekologa (socijalnog). Hoće li me uputiti dalje u MPO, ima li netko ovakva iskustva?
    Želim napomenuti da kao i sve žene ovdje, želimo čim prije dobiti bebicu, ali htjela bih znati što učiniti ako ginekolog kaže da i dalje pokušavamo prirodno?
    Da li da idemo negdje privatno u MPO, ako da, gdje? Mi smo iz Rijeke, ali možemo ići bilo kuda.

Hvala na čitanju, nadam se da ćete me uputiti što i kako dalje. :(

Mrs.IBT dobro nam došla 🤗i brzo se ostvarila  kao majka kao i sve sto zelimo😍
    Da amh ti je niži ali nije sve u njemu moje mišljenje da bi ja svakako negdje krenula u MPO jer znam iz valastita iskustva sve uredu  i mozete prirodno i onda sok kad nalaze radili.
    Sve sta treba ti se nalazi na prvim stranicama obavezno procitaj .
    Od  bolnica mislim da Split je ok ali mozda cure i znaju i bolje bolnice ja sam bila u Splitu ali nije uspijelo ima jako dobrih doktora i onda smo krenuli privatno u Zg. klinika Repromed .

🌼TiKi🌼
    22. Ožujak 2022. 17:54

Anči, Petra, Miss_Ivy 😘😘
    Leti vrijeme da... U nedjelju ima punih 8 mjeseci. Bas brzo je proslo. Raste, posjela se prije tjedan dana i sad je puno zadovoljnija, lijepo se igra na podu i ne negoduje kao prije 😅. I dalje ima hipertonus pa moramo na vjezbice, a i ja imam pravo na produzenje rodiljnog zbog toga no vratit cu se na 4 sata raditi. Uzivamo, igramo se, svaki dan je nepredvidljiv i cesto me iznenadi kako brzo uci nove stvari. 🤗

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Mrs.IBT
    22. Ožujak 2022. 18:26

Da, nisam napisala u gornjem postu da su mi u prosincu 2021 ustanovljeni manjak D vitamina i željezo na rezervi. Otad uzimam nadomjesnu terapiju D vitamina (Oleovit) i Heferol (kad imam menstruaciju) po preporuci jer je željezo poraslo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.