Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Stela_M
    22. Ožujak 2022. 21:19

Mrs.IBT

Rainbow_Hope 🌈

Mrs.IBT

Vi mislite da je FSH visok u ovom nalazu iako je u granicama normale za ovu fazu?
    Na utz-u mi nisu nikad brojali folikule, zadnja dva utz-a je bila vidljiva ovulacija kroz koji dan.
    Ne znam da li ćemo ići preko HZZO ili privatno, pročitala sam ustanove koje se bave time. Koliko se čeka npr u KBC-ovima, ili npr u toj poliklinici koju ste vi navela da se može preko HZZO-a? Koliko HZZO uopće daje postupaka? Koliko privatno košta jedan postupak, recimo gledala sam cjenik od Podobnika, ali su cijene zbilja jako jako različite.

Prvo, tu smo svi na ti 🤗 Koji dan ciklusa si vadila nalaze? 3-5 dc ne bi smio biti tako visok. Broj antralnih folikula je važan pokazatelj rezerve jajnih stanica.
    Lista čekanje ovisi od klinike do klinike, u mojoj se čeka oko 3-4 mjeseca, u nekima i po 6 mjeseci, u nekima (npr. Sv. Duh) se ne čeka skoro ništa. Cijena privatno ovisi o broju jajnih stanica, vrsti postupka i koliko će ti lijekova trebati, ali načelno oko 15-20.000 kuna ukupno s lijekovima. Cijene na stranicama poliklinika ne uključuju lijekove, na to dodaj 5-6.000 kuna za lijekove.

4. dan ciklusa sam vadila hormone…
    To je čekanje na prvi postupak ili? Iskreno to nam je previše. Želimo krenuti odmah. Ili barem čim prije.
    Znači definitivno će me ginekolog poslati dalje? Ne mislite da će reći da još pokušavamo prirodno?
    Kad se uđe u postupak radi li se on svaki ciklus?

Ako ti želiš pokušavati prirodno s visokim fsh onda pokušaj ali moraš biti svjesna da što on bude veći da ćeš imati veći problem jer neke bolnice ga toleriraju max do 12 tako da po meni i nemaš baš vremena na bacanje oprosti ako ti ovo zvuči grubo ali treba biti realan nije mpo postupak ništa loše niti tebi to treba zvučati kao nešto užasno i ginić te i treba uputiti dalje...postupak se ne može raditi svaki ciklus ako je stimulirani postupak odn s lijekovima jer je i tijelu potreban odmor i da se očisti od hormona a ako ćeš ići na inseminaciju ili prirodni postupaka onda možeš svaki ciklus s tim da po zakonu imaš pravo na 4 inseminacije i 6 ivf postupaka od toga dva u  prirodnom ciklusu i 4 u stimuliranom...  sretno 😍

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• ribic
    22. Ožujak 2022. 21:22

Mrs.IBT Ako hoces odmah onda ides privatno. Ali niti to nece biti odmah nego bar mjesec dana cekanja jer moras obaviti konzultacije i pregled u toj poliklinici, napraviti briseve i morate oboje imati nalaze krvne grupe i markere na spolne bolesti. Postupak ces platit cca 15.-20.000 kn. Minimalna pauza izmedu dva postupka je 2 mjeseca. 

FSH ti je visok. Ti gledas nalaz i referentne vrijednosti za zene i od 18 god i od 80 god - to je interval za sve zene znaci. Ali ako taj nalaz interpretiras sa svojom dobi i time da zelis ostat trudna - to je povisen fsh. 

Procitaj si prve strane foruma (ako vec nisi).

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    22. Ožujak 2022. 21:24

I tvoj ginekolog ti ne treba vise nista (osim za uputnice i recepte). 

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Mrs.IBT
    22. Ožujak 2022. 21:25

Stela_M

Mrs.IBT

Rainbow_Hope 🌈

Mrs.IBT

Vi mislite da je FSH visok u ovom nalazu iako je u granicama normale za ovu fazu?
    Na utz-u mi nisu nikad brojali folikule, zadnja dva utz-a je bila vidljiva ovulacija kroz koji dan.
    Ne znam da li ćemo ići preko HZZO ili privatno, pročitala sam ustanove koje se bave time. Koliko se čeka npr u KBC-ovima, ili npr u toj poliklinici koju ste vi navela da se može preko HZZO-a? Koliko HZZO uopće daje postupaka? Koliko privatno košta jedan postupak, recimo gledala sam cjenik od Podobnika, ali su cijene zbilja jako jako različite.

Prvo, tu smo svi na ti 🤗 Koji dan ciklusa si vadila nalaze? 3-5 dc ne bi smio biti tako visok. Broj antralnih folikula je važan pokazatelj rezerve jajnih stanica.
    Lista čekanje ovisi od klinike do klinike, u mojoj se čeka oko 3-4 mjeseca, u nekima i po 6 mjeseci, u nekima (npr. Sv. Duh) se ne čeka skoro ništa. Cijena privatno ovisi o broju jajnih stanica, vrsti postupka i koliko će ti lijekova trebati, ali načelno oko 15-20.000 kuna ukupno s lijekovima. Cijene na stranicama poliklinika ne uključuju lijekove, na to dodaj 5-6.000 kuna za lijekove.

4. dan ciklusa sam vadila hormone…
    To je čekanje na prvi postupak ili? Iskreno to nam je previše. Želimo krenuti odmah. Ili barem čim prije.
    Znači definitivno će me ginekolog poslati dalje? Ne mislite da će reći da još pokušavamo prirodno?
    Kad se uđe u postupak radi li se on svaki ciklus?

Ako ti želiš pokušavati prirodno s visokim fsh onda pokušaj ali moraš biti svjesna da što on bude veći da ćeš imati veći problem jer neke bolnice ga toleriraju max do 12 tako da po meni i nemaš baš vremena na bacanje oprosti ako ti ovo zvuči grubo ali treba biti realan nije mpo postupak ništa loše niti tebi to treba zvučati kao nešto užasno i ginić te i treba uputiti dalje…postupak se ne može raditi svaki ciklus ako je stimulirani postupak odn s lijekovima jer je i tijelu potreban odmor i da se očisti od hormona a ako ćeš ići na inseminaciju ili prirodni postupaka onda možeš svaki ciklus s tim da po zakonu imaš pravo na 4 inseminacije i 6 ivf postupaka od toga dva u prirodnom ciklusu i 4 u stimuliranom… sretno 😍

Upravo suprotno - mene je strah da me ginekolog NEĆE slati dalje u smislu ''mlada sam'' ili ''ne pokušavamo punu godinu dana''... Ja bih htjela da me on definitivno pošalje dalje, ali poznavajući socijalne ginekologe, strah me.

Leky
    22. Ožujak 2022. 21:27

Mrs.IBT

Dobrodosla i jos brze presla na ljepse teme :) vidjela sam da si iz Ri, ja sam tamo bila na humanoj, ako zelis koristiti postupke preko HZZOa mozes i tamo otici na konzultacije pa vidjeti kako ti se svidja. Bilo je tu cura koje nisu bile zadovoljne tamo, ali ja imam pozitivno iskustvo pa cu ga podijeliti. Nema listi cekanja, brzo se dodje na red, meni je moja doktorica bila super, sve bi mi objasnila, realna sto je meni bilo jako vazno. Ako imas mogucnosti ici u Zg privatno to ti je sigurno bolja opcija, ipak je drugaciji pristup nego u bolnicama gdje je sve ko na traci 🙂

Ja 32, M 33 / KbcRi
    Zenska neplodnost povezana sa muskim cimbenicima (teratozoospermia), endometrioza, adenomioza, Hashimoto, povisen prolaktin, niski AMH
    11/2021 stimulirani postupak (Decapeptyl, Gonal, Ovitrelle), 1 🥚, beta + ❤
    Mini anomaly, kombinirani probir, Anomaly scan ✅
    01.08. nasa princeza Elena 👶❤

Anči 💕
    22. Ožujak 2022. 21:28

Mrs.IBT sve su ri cure rekle..na takav amh i fsh nemas sta vise cekat..inzistiraj na uputnici za mpo i to je to...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Rainbow_Hope 🌈
    22. Ožujak 2022. 21:30

mrs IBT 
    Na ovakve nalaze, slat će te sigurno. Osim toga, ne treba ti on ako ideš privatno, naruči se za konzultacije u neku od klinika koje rade privatno. On ti samo može dati uputnice za briseve, markere i sl., ali kad imaš uputu od specijalista humane reprodukcije, neće se sigurno buniti

👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
    4/21 Missed ab
    10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
    3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
    4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
    5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
    11/2024 FET 💔
    1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵

darliv
    22. Ožujak 2022. 21:31

Dashuri

Meni je stomak sve veći i veći, užasno tvrd i boli me toliko da imam muku uspravno šetat. Je li moguće da je ovo kasni hiper? Baš sam prepadnuta. Ne znam šta mi je činit🤢

Heeej, znam kako je to grozno, mozda da odes na hitnu? Meni je bio malo veci stomak i imala sam dosta jake bolove, ali taj tjedan nakon aspiracije, strogo sam mirovala i nakon tjedan dana je vec bilo bolje..

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

Stela_M
    22. Ožujak 2022. 21:41

Mrs. IBTAko te tvoj socijalni ginić na takav nalaz ne pošalje dalje onda ga draga mijenjaj jer je nama svima ovdje vrijeme dragocjeno i nema veze koliko imaš godina kada tvoji nalazi govore za sebe... jer rijetke su one kojima uspije ivf postupak iz prve nažalost netko ide godinama dok ne dođe do svog cilja a ako imaš financijske mogućnosti otići privatno onda probaj a obzirom da si iz Rijeke i da nisam čula neke baš lijepe komentare za mpo odjel u bolnici u Zagrebu barem imaš opcija 😁 eo ima i cura koje su zadovoljne u Rijeci kao Leky ali lako odeš privatno s tim nalazima obaviti prve konzultacije i na taj ćeš način dovesti soc ginića pred gotov čin jer će ti sukladno nalazu specijaliste morati dati sve uputnice 🤭🤭

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Dashuri
    22. Ožujak 2022. 21:57

Bolno mi je mokrenje, cili stomak mi je ogroman, tvrd, bolan na palpaciju, ali mokrim često i urin mi je bistar jer se nalijevam vodom. Aspirirano mi je 6 folikula (iako sam ih na uzv imala 9), prije 8 dana sam primila taj booster pa ne znam je li moguce da sam sad odreagirala na to, je li uopce moguce to?

05.12.2022 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.