Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Stela_M
    22. Ožujak 2022. 14:22

Panda.

Pozdrav ekipa. Ovih dana nikako stići. Nešto sam prolistala brzinski, ali imam za nadoknaditi. 😅
    Prije svega baš mi je žao Sani88, Arnoldica, Antoneta.Ne znam jesam li koju preskočila i usput se ispričavam ako jesam. Držite mi se i glavu gore. 🤗
    Ja evo dobila svoj protokol za idući postupak koji kreće s idućim ciklusom, odnosno krajem 4.mj. Mjesec dana sam na Sioforu. Jel se to pije za pcos ili šećer? Pročitala sam uputu o lijeku pa sam malo zbunjena. Ogtt mi je bio 4,7-4,8. I da, nova doza Gonala od 125 IU. 😐

Metformin ili ti Siofor ili Glucophage je lijek za dijabetičare ali se pokazala kao jedna od nuspojava da potiče jajnike na rad te je dobar za žene s pcos kod nekih je čak zabilježeno da je uspostavio i ovulaciju  ja ga pijem već par godina meni je pomogao za ciklus jer s Glucophagem dobijem m svaki mj a naravno meni je pomogao i za inzulinsku 🤗

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• Medic29
    22. Ožujak 2022. 14:41

AuroraB

Medic29ne znam koliko detaljno je suprugova sperma analizirana, ali nakon dvije vanmaternične i dva spontana, mislim da bi vama vrijedlo probati neku od metoda genetskog ispitivanja blastica (PGD, PGS) ili skupiti snage i pokušati ponovno dok se ne potrefi dobar zametak🤷‍♀️ 🦋

Sto je to tocno? Nama je receno da su sve blastice bile izvrsne kvalitete.

Ja 31
    Suprug 34
    Vanmatericna ljevi jajovod 2018
    Vanmatericna desni jajovod 2019(obe trudnoce prirodnim putem)
    Dijagnoza neprohodni jajovodi
    1 IVF 2 blastociste beta 0😪25.12.2019
    Smrznute 2 blastociste beta 0😪 3mj.2019
    2 IVF 1 blastocista beta 0😪 3.6.2019
    3 IVF 2 blastociste 7.12.2020 beta 114,
    22.12 beta 19,635 i ❤6+1
    11.01.2021 srce prestalo kucat,kiretaža😥10tjedan
    11 mj. smrznuta blastocista,beta 230
    23.12.2022 srce prestalo kucati,kiretaza 9 tjedan😪

Panda.
    22. Ožujak 2022. 14:46

Stela_M

Panda.

Pozdrav ekipa. Ovih dana nikako stići. Nešto sam prolistala brzinski, ali imam za nadoknaditi. 😅
    Prije svega baš mi je žao Sani88, Arnoldica, Antoneta.Ne znam jesam li koju preskočila i usput se ispričavam ako jesam. Držite mi se i glavu gore. 🤗
    Ja evo dobila svoj protokol za idući postupak koji kreće s idućim ciklusom, odnosno krajem 4.mj. Mjesec dana sam na Sioforu. Jel se to pije za pcos ili šećer? Pročitala sam uputu o lijeku pa sam malo zbunjena. Ogtt mi je bio 4,7-4,8. I da, nova doza Gonala od 125 IU. 😐

Metformin ili ti Siofor ili Glucophage je lijek za dijabetičare ali se pokazala kao jedna od nuspojava da potiče jajnike na rad te je dobar za žene s pcos kod nekih je čak zabilježeno da je uspostavio i ovulaciju ja ga pijem već par godina meni je pomogao za ciklus jer s Glucophagem dobijem m svaki mj a naravno meni je pomogao i za inzulinsku 🤗

Draga, hvala na objašnjenju. 🥰 Na trenutak sam se zapitala jel ona to dobro vidila. Rekla je da to pijem mjesec dana za svaki slučaj pa onda krenem sa stimulacijom. Nisam imala vrimena zapitkivati. 😅
    Jesi mi ti dobro? 😊

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

• Medic29
    22. Ožujak 2022. 14:46

Rainbow_Hope 🌈

Anči 💕

Stela slazem se tobom..ja sam od prošlog postupka do ovog skinula 6 kg, smanjila slatko, pekaru i tak te gluposti..vjerujem da je i to pomoglo za stanice..da sam se malo vise potrudila i sve izbacila totalno sigurno bi i vise skinula 🙈

I ja se slažem da je sve to bitno. Ja sam dovela BMI do 22,5-23, pazila na prehranu, uzimala suplemente, svaki dan šetnja 5-8 km, i mislim da je to ipak imalo utjecaja na rezultat. Od 5 jajnih stanica, jedna za transfer i dvije jako dobre blastice - meni je to uspjeh, čak je i doktorica komentirala da se ni u snu nije tome nadala. Tako da jedan dio ipak možemo i mi odraditi, nije da je sve u tome, ali ako ništa drugo, tijelo je zdravije i ja se bolje osjećam 🤷‍♀️
    Sunny dogovoreno, divna si ❤️
    Maslačak ta očinska ljubav je nešto predivno, jedva čekam da moj mm to doživi ❤️
    Nika hvala bogu da je sve dobro 🤗❤️
    Petra držim fige da sve bude ok 😊 ja sam primijetila da mi mokraća ima neugodan miris od utrića, a to s tim viškom 🙈 Samo se nadam da će nam se sve to isplatiti 💪
    Anči samo polako, onako kako ti tijelo kaže ❤️
    Avocado čekamo! 🤞
    Medic jesi radila trombofilije, ANA, ENA?

Radila sam trombofiliju al ovo dvoje nisam,svakako cu porazgovarati s doktorom na sljedecem razgovoru. Hvala na savjetu. 

Ja 31
    Suprug 34
    22.12 beta 19,635 i ❤6+1

• Medic29
    22. Ožujak 2022. 14:50

Samo da nadodam,mi smo u zadnja dva pokusaja imali i embrio glue i intralipidnu infuziju,i uspjelo je(nazalost sa spontanim),prije toga ne(u tri pokusaja 0).

Ja 31
    Suprug 34
    22.12 beta 19,635 i ❤6+1

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    22. Ožujak 2022. 14:52

Sunny_🐣

Ančinisam komentirala tvoje dvije zvjezdice. Prelijepe su i već se na slici vidi da im je lijepo kod mame🤗🤗
    maslačakhaha ti si je ''samo'' rodila, sad je tatina😍
    Belapo meni ti se najbolje savjetovati sa dr i biologom što oni preporučuju za tebe. Npr meni dr R nije htio raditi scratching, a za embrioglue mi je rekao da se savjetujem sa biologom. U prvom postupku nismo koristili embrioglue, u FETu jesmo po preporuci biologa. Bar za Repromed mogu reć da nisam u niti jednom trenutku osjetila da mi nešto daju samo da bi naplatili, baš suprotno. Decortin neki dr daju za narušavanje imuniteta, ako je slabiji imunitet embrij ima veću šansu za implantaciju. A intralipidna infuzija se daje u intervalima i također na neki nacin ruši imunitet i povećava stopu implantacije. Al opet, nekom pomogne nekom ne.

Drago mi je da si i ti kod njega i da si zadovoljna 🤗ja ga stvarno necu mijenjati nama je bas sijo i radi i posveti se maksimalno i cak nam je dao i dosta popusta i izisao u susret jer smo iz daleka.
    Masu stvari mi je ukazao u pokazao sta dole niko nista 🤷
    Svjesna sam svoji godina amh i sve ali isto neke stvari su mogli i mjenjati paziti i na još pretraga slati itd 
    Poludio je kad je vidi štitnjacu vitamn D itd znaci stvari koje treba popratiti.

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

Barby1986
    22. Ožujak 2022. 14:54

Anemona svakako ti treba neko vrijeme da se prilagodiš, ali brzo će to doći na svoje 💪🏼 Bitno da si zadovoljna 🤗
    Sani88 šaljem ti zagrljaj ❤️❤️❤️❤️
    Afrodita06 koristila sam Embryo Glue u svakom postupku, privatno
    Ribic Drzim fige za dalje 🤞🏻🤞🏻 Kad je sljedeći uzv?
    Angeleyes lijepa crta ❤️🤗😘
    MakiST žao mi je 😔😔
    Sunny slažem se s tobom u vezi EmbryoGlua i svega ostaloga. Nekome upali, nekome ne. I ja sada idem na prp i nema dokaza da to pomaže, al nekima je baš nakon toga bio dobitni postupak
    Avocado kako je bilo na uzv??
    Maslačakx2 to ispadnje iz svih kombinacija je baš ultra slatko 🤗🤗🤗🤗 i da, šta se tiče EmbryoGlua, također sam ga dobivala besplatno, jer plaćamo velike iznose svakako
    Medic29 dijelim mišljenje s AuroromB da bi trebali možda napraviti genetska testiranja
    Belaaa Decortin je kortikosteroid koji uzimaš da ti tijelo ne odbacuje embrij ako imaš jak imunitet koji ima jake reakcije na "strana" tijela. Decortin uzimaju ljudi prije transplantacije
    Monkica24 raste lijepo dečko ❤️  Predivna sličica 🥰🥰🥰
    Nika0302 nek je sve super 🤗🤗🤗🤗🤗🥰🥰
    Petra30 proć će i te mučnine, nadam se brzo 💪🏼 Držim fige za petak 🤞🏻🤞🏻 A onda će bit lakše za sve istalo, kao što i kažeš... I nasmija me ženo do suza 🤣🤣🤣🤣🤣
    Stela_M, Anči, Miss_Ivy  šaljem vam 😘😘😘
    Capi_3 krećeššššš 💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼 Sretno! ❤️
    Mia21998 endić ti je za 10dc dosta tanak, nadam se da će ti se počet debljat. I meni bi na Letrozolima bio samo po 1 vodeći folikul i ostali bi bili manji. Ali svakako se folikuli i endić moraju uskladit

7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
    🙋🏻‍♀️'86. PCOS (amh 75,50 pmol) 🙋🏻‍♂️ '89. ----> IDIOPATSKA NEPLODNOST
    4/16 spontana trudnoća - blighted ovum - kiretaža u 9 tt 💔
    2017/2018 klomifenski ciklusi uz štoperice kod soc.gin.
    2019 3 x IUI
    05/2020 1.stimulirani IVF --> 2 trodnevna, beta ❌
    08/2020 2.stimulirani IVF --> ET 2 blastociste, biokemijska 💔
    11/2020 1. FET --> beta ❌
    03/2021 3. stimulirani IVF --> beta ❌
    06/2021 2.FET --> beta ❌
    02/2022 3.FET --> beta ❌
    04/2022 4.FET --> beta

22. Ožujak 2022. 14:59

Cure drage vidim dosta novih dobro nam došle i sta prije puupee postale🤗 
    Svim cekalicama zelim strpljivost i srecuu❤️
    One sa lošim rezultatom kao i ja nedavno😔 samo uzeti predah ako treba isplakati se i polako naprijed💪
    Radite ono sta mislite da trebate i da se osjecate dobro.
    Ja cu stvarno provati uzimati te vaginalete od medicinskog canibasa 🙆 sve sta mislim da bi moglo pomoci😉

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

Mia21998 🔆
    22. Ožujak 2022. 15:00

Barby1986

Anemona svakako ti treba neko vrijeme da se prilagodiš, ali brzo će to doći na svoje 💪🏼 Bitno da si zadovoljna 🤗
    MakiST žao mi je 😔😔
    Sunny slažem se s tobom u vezi EmbryoGlua i svega ostaloga. Nekome upali, nekome ne. I ja sada idem na prp i nema dokaza da to pomaže, al nekima je baš nakon toga bio dobitni postupak
    Maslačakx2 to ispadnje iz svih kombinacija je baš ultra slatko 🤗🤗🤗🤗 i da, šta se tiče EmbryoGlua, također sam ga dobivala besplatno, jer plaćamo velike iznose svakako
    Medic29 dijelim mišljenje s AuroromB da bi trebali možda napraviti genetska testiranja
    Belaaa Decortin je kortikosteroid koji uzimaš da ti tijelo ne odbacuje embrij ako imaš jak imunitet koji ima jake reakcije na "strana" tijela. Decortin uzimaju ljudi prije transplantacije
    Monkica24 raste lijepo dečko ❤️Predivna sličica 🥰🥰🥰
    Petra30 proć će i te mučnine, nadam se brzo 💪🏼 Držim fige za petak 🤞🏻🤞🏻 A onda će bit lakše za sve istalo, kao što i kažeš… I nasmija me ženo do suza 🤣🤣🤣🤣🤣
    Stela_M, Anči, Miss_Ivy šaljem vam 😘😘😘
    Mia21998 endić ti je za 10dc dosta tanak, nadam se da će ti se počet debljat. I meni bi na Letrozolima bio samo po 1 vodeći folikul i ostali bi bili manji. Ali svakako se folikuli i endić moraju uskladit

Da, nekako se nadam da će se uskladiti 🙏☹️ Koliko bi bilo idealno i folikul i endometrij da budu? Znam da je individualno od osobe do osobe, no u četvrtak imam ponovo folikulometriju pa da se znam pripremit🥹

🙆‍♀️25g /🙆🏽‍♂️25g

🔬PCOS
    AMH 81.1
    LH 12.4
    FSH 6.1
    Vitamin D 46
    🏥 Beta plus
    Spermiogram ✔️
    💊 duphastone, Letrozol i Gynositol
    17.01 -11.06 TO i letrozol ❌
    18.07 ➕❤️
    05.08 kuca nam srčeko 🤗❤️🥰

" Ta Bogu ništa nije nemoguće!" - (Lk 1, 37)"🤍🙏

22. Ožujak 2022. 15:03

Barby1986

MakiST žao mi je 😔😔
    Monkica24 raste lijepo dečko ❤️Predivna sličica 🥰🥰🥰
    Petra30 proć će i te mučnine, nadam se brzo 💪🏼 Držim fige za petak 🤞🏻🤞🏻 A onda će bit lakše za sve istalo, kao što i kažeš… I nasmija me ženo do suza 🤣🤣🤣🤣🤣
    Stela_M, Anči, Miss_Ivy šaljem vam 😘😘😘

Ja nemam slezenu 🤦 još kao dijete sam je morala maknuti splektomija  radi pada napuknuce bila jako spretno dijete🤣🤣 moj imunitet je ionako narusen jer ona je bitni cimbenik imuniteta tako da sigurno mi to nece davat🤣🤣 jer pokupim brzo prehladu sve zivo inace uzimam Pneumokok svako 5 godina🤷 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.